Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה חשובה:

אחרי שקראתי ולמדתי, הבנתי שהמנוע ברכב שלי משתמש בפלאגי החימום גם בזמן עבודה ונסיעה לשם שריפה יעילה יותר של סולר וחיסכון בדלק.

האם זה נכון? בינתיים הורדתי את ממסר הפלאגים איתו היתה הבעיה ואני מחכה לאחד חדש שיגיע מחר, ובינתיים כשניתקתי אותו דולקת לי המנורת CHECK ENGINE.

דבר מעניין ששמתי לב שהמנורה דולקת רק כשאני לוחץ על דוושת הדלק, ברגע שאני עוזב אוהת המנורה נכבית.

עכשיו קיימת עוד בעיה ברכב והיא לעיתים כשאני נותן לחיצה חזקה על הגז לפעמים נדלקת המנורה של הבדוק מנוע והרכב נכנס לLIMP MODE. אחרי שאני מכבה ומדליק מחדש את המנוע זה נעלם...

שאלה: האם התקלה הזאת של הLIMP MODE יכולה לנבוע בגלל הבעיה בממסר פלאגים שהוא לא עובד ובעצם כשהמנוע צריך את הפלאגים הם לא נדלקים ולכן יש את הבעיה הזאת? (כי בדקנו כבר הכל במוסך ולא עלינו עדיין למה קורת התקלה הזאת... בדקנו וואקומים, שסתום EGR, החלפנו חיישן MAP, ועוד...)

VW Passat V6 2.8 L 4Motion

• 5 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שלום לכולם ובוקר טוב. גם לי אסטרא 2001 עם בעיה דומה וגם לי אמרו "החלף משאבה וזה יפתר" מהשרשור אני למד שיכול להיות שזה בכלל "פלגי חימום" , איפו אפשר לבדוק אותם ואיך האים אפשר לבד?מנוע קר /או חם?.

יש לי שאלה לכול המלומדים החימום לא מחמם הצנרת מחוברת כיצד אפשר לבדוק את הברז הפותח את סיחרור המים,

ועוד שאלה קטנההרכב אצלי רק חודש לפי כל הבדיקות הקודמות צריכת הדלק היתה אמורה 1/16 לא כך אצלי צריכה עומדת על 1/12 האים יש רעיון בדיקה (הרכב גמע 260K)

תודה מראש .

צביקה

0524708170

פורסם
שלום לכולם ובוקר טוב. גם לי אסטרא 2001 עם בעיה דומה וגם לי אמרו "החלף משאבה וזה יפתר" מהשרשור אני למד שיכול להיות שזה בכלל "פלגי חימום" , איפו אפשר לבדוק אותם ואיך האים אפשר לבד?מנוע קר /או חם?.

יש לי שאלה לכול המלומדים החימום לא מחמם הצנרת מחוברת כיצד אפשר לבדוק את הברז הפותח את סיחרור המים,

ועוד שאלה קטנההרכב אצלי רק חודש לפי כל הבדיקות הקודמות צריכת הדלק היתה אמורה 1/16 לא כך אצלי צריכה עומדת על 1/12 האים יש רעיון בדיקה (הרכב גמע 260K)

תודה מראש .

צביקה

0524708170

בוקר טוב

והנה התשובה שלך

למכוניות האלה יש קולר שמן (מצנן) חלק חיוני שתפקידו לשמור על טמפרטורה מסוימת של שמן המנוע.

ד"א המערכת הזאת קיימת ברוב מנועי הדיזל האירופאיים.

מאד סביר שבעברו של הרכב עבר שמן מנוע למים עקב תקלה במצנן השמן.

לרוב לוקח זמן מסוים עד שמבחינים בתקלה, ניתן לראות סימנים במיכל העיבוי.

מעבר להחלפת החלק, דרושה שטיפה יסודית של מערכת הקירור, בעזרת דטרגנטים חריפים ביותר.

לפעמים דרוש גם פירוק ראדיאטור לצורך ניקוי.

אחת הנקודות שנסתמות, כתוצאה ממעבר המים לשמן, היא ראדיאטור החימום הפנימי.

מה לעשות?

לנתק את שני הצינורות שמתחברים למע' החימום, לנסות להזרים מים מצד אחד של הראדיאטור הפנימי

ולקוות שהשמן לא התקשה בפנים.

החלפת ראדיאטור החימום היא פעולה מסובכת הדורשת פירוק של הדשבורד וכדאי שתעשה במוסך מורשה.

סביר להניח שעלות התיקון, במידה ודרושה החלפה, תהיה בלתי ריאלית ביחס למחיר הרכב.

שא ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

שלום,

ברשותי רכב שלו כמה בעיות כבר הרבה זמן, על הסיבה הגורמת לתקלה עדיין לא עליתי, אבל אני בדרך לשם.

הרכב לא מתניע אחרי שעומד יותר משעתיים - שלוש, כלומר יש סטרטר והוא כמעט מתעורר לחיים, אבל לא. הפתרון הוא להחזיק סטרטר הרבה זמן, או להשפריץ קצת עטר ליניקה. ברגע שהרכב מתניע - יש ענן של עשן, ענן ענק.

הבעיה הנוספת היא שיש כמות מוגזמת של עשן מאחורה בזמן שאני נותן לה קיק והמנוע עולה לטורים גבוהים, אחרי כמה שניות העשן נעלם.

האם יכול להיות שאחד או יותר מהאינג'קטורים פגום? אם כן כיצד יודעים איזה ואיך בודקים?

פורסם
שלום,

ברשותי רכב שלו כמה בעיות כבר הרבה זמן, על הסיבה הגורמת לתקלה עדיין לא עליתי, אבל אני בדרך לשם.

נראה לי שאתה אפילו לא בכיוון להגיע לשם הבחור בכינוי "GLGLS"ענה לה בצורה מדוייקת .בתור אחד שכבר החליף עשרות משאבות ומכיר את כל המחלות של הדגם אני יכול להמליץ לך לפני החלפת המשאבה הוא החלפה של גומיות המרססים שיושבות בין המוביל למרסס ויכולות לשאוב אויר ושמן למערכת הדלק מה שכמובן יגרום לעשן לבן וקשיי התנעה.

ותרד מעיניין האינג'קטורים הם חיים לנצח.

פורסם

שירותי רכב תודה.

זה ניראה שאני נוגד את עצמי בשירשור הזה שאוחד, אבל באמת שבהתחלה הכל עבד בסדר אחרי שסידרתי את פלגי החימום, ואז... אז אפילו כבר זה לא עוזר. החלפתי צינורות עודפים, עשיתי מיליון בדיקות, ועכשיו זה עניין הגומיות באינג'קטורים.. הסיפור הזה יקר?

פורסם
שירותי רכב תודה.

זה ניראה שאני נוגד את עצמי בשירשור הזה שאוחד, אבל באמת שבהתחלה הכל עבד בסדר אחרי שסידרתי את פלגי החימום, ואז... אז אפילו כבר זה לא עוזר. החלפתי צינורות עודפים, עשיתי מיליון בדיקות, ועכשיו זה עניין הגומיות באינג'קטורים.. הסיפור הזה יקר?

מדובר בעבודה שמתומחרת בקרוב לשלוש שעות והיא כוללת פרוק גל הזיזים צינורות דלק וסעפת,מחיר הגומיות עצמן הוא 200 ש"ח. מקובל להחליף גם את צינור העודפים ואת אטם הסעפת ולבצע ניקוי פיח יסודי אני מעריך שלא תקבל עודף מאלף במרבית מוסכי הרשת.בכול מקרה זהו טיפול שמבוצע בזמן החלפת משאבה או שיפוץ ראש ורצוי גם לבצע אותו כאשר נראים סימני שמן במסנן הדלק.

• תוכן חדש...