Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5933 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש ברשותי עכשיו אופל אסטרה דיזל 2001

פתחתי כאן כמה נושאים תחת שם המשתמש KAGE69 (כי היתי חסום ) לגבי בעיית התנעות בוקר או אחרי עמידה ממשוכת..

בקצרה על הבעיה: אחרי שהרכב עומד 3 שעות ומעלה לוקח הרבה זמן להתניע אותה, ולבסוף כשהיא מתניעה הר של עשן לבן (דיזל שלא נשרף)

הרכב היה במוסך שהומלץ לי עליו פה בפורום, בין היתר על מנת לסדר את התקלה הזאת. אני אציין שלקח לי בממוצע לפחות 40 שניות סטרטר בשביל שהיא תתניע. במוסך אמרו לי שזה משאבת הזרקה, ולא רצו להתעסק אם זה בכלל.

פניתי לפורומים.. כאן נאמר לי רבות גם כי זו יכולה להיות משאבה, אנשים יותר משכילים (כן כן~!) אמרו לי לבדוק את צינוריות העודפים של הסולר במזרקים, לבדוק וואקומים, קומפרסיה..

כששאלתי וחיפשתי לגבי עניין פלאגי החימום... כל המומחים פה אחד כאן צועקים:

1) זה בכלל לא קשור, יש לך מנוע הזרקה ישירה ואתה לא צריך את החומוס הזה

2) אם כבר האוטו של יצטרך את זה, זה יהיה רק כשיכה גל קור בארצנו ויהיה מתחת ל-10 מעלות.

3) תחליף משאבה, 10K ויאלה מזל טוב

לא וויתרתי, הפכתי את הפורומים בחו"ל, וואלה. עשיתי יום שלם של בדיקות, והיה לי כשל במערכת הפלאגי חימום!

אחרי שטיפלתי בעניין, הרכב מתניע בחצי סיבוב, שנייה אחת בדיוק. תענוג עולמות!

ועכשיו... למה אנשים מתעקשים שהמנוע הזה לא צריך פלגי חימום!? למה.!?!?

:x

VW Passat V6 2.8 L 4Motion

פורסם

בוודאי שהמנוע צריך את סלילי החימום, אחרת המנוע יתקשה בהתנעה, ובשניות הראשונות חלק מהצילינדרים לא יפעלו טוב, הסולר יגיע למערכת הפליטה "טרי" וכתוצאה מכך יהיה עשן לבן.

סלילי חימום תקינים ידאגו לשריפה טובה של הוסלר בשניות הראשונות ושכל הצילינדרים יתפקדו טוב.

פורסם

ערב רב

אני ממש שמח שפתרת את הבעיה, או שאתה חושב שפתרת אותה.

לגבי מערכת מצתי החימום: למערכת יש בקר אלקטרוני שמפעיל אותה לפי הצורך

או שהוא לא תקין ואז לאחר התנעה דולקת נורה של תקלה מכנית, או שיש מצתים שרופים.

בטמפרטורות שלנו לא תראה את נורת הבקרה של המצתים דולקת, אבל הם עובדים

הנורה תדלוק רק כשהטמפרטורה הסביבתית הרבה מתחת לאפס.

מנסיון אישי, גם בצפת בשיא החורף במפרטורה של 2 מעלות מתחת ל אפס הנורה לא דלקה

מצת להט אחד שרוף היקשה על ההתנעה.

אם אתה רוצה לגרום לנורת ביקורת של מצתי הלהט לדלוק, פתח מכסה מנוע ונתק חיישן טמפרטורה לפני ההתנעה

בכך תגרום למחשב המנוע לזהות טמפרטורה של (40-) ונורת הביקורת תדלוק.

כל מה שנאמר עד לרגע זה מתייחס למערכת מקורית ולא לאילתורים כיד הדמיון הטובה.

יש לי נסיון של 7 שנים כדיאגנוזיסט ב UMI, ובלי להשתחצן אני מכיר את המכוניות האלה טוב מאד

ורק שאלה אחת: מה הקשר בין קוי סולר שמתרוקנים תופעה ידועה באסטרה דיזל, לנרות חימום לא תקינים

אם קוי הסולר מתרוקנים, וזה קורה באסטרה, שום נרות חימום לא יועילו. עד שלא יגיע סולר הוא לא יניע.

שא ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם

ערב טוב איציק!

לא מסילה, לא משותפת, ולא בטיח.

משאבה אלקטרונית של בוש.

שא ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

פורסם

ערב טוב,

אני לא "חושב" שפתרתי את התקלה, אלא פתרתי אותה, ואותו הממסר שאחראי לפקודות על הפלאגי חימום פשוט נדפק, והוחלף.

למה בדקתי את נושא התרוקנות קווי הסולר? כי זה מה כולם אמרו לי כולל במוסך (CMI - בהמלצתו של רפי לין)

הטעות הכי גדולה, זה שאנשים אמרו שהפלאגים פשוט לא עובדים אלא אם כן מתחת ל-10 מעלות... אבל זה לא הפלאגים !! זה אולי המנורה לא נדלקת!! אבל חייב את פלגי החימום בשביל שהמנוע ידלק! זהו הרי סולר !

אני אומר לכם היתי על סף הזמנת משאבת הזרקה חדשה מארה"ב, מזל שהיתי חופר ובסוף מצאתי את התקלה..

פורסם

קודם כל חשוב שתזכור שחברי הפורום לא ראו את הרכב שלך, לא בחנו אותו ולא שמעו אותו, כל אבחון שמתקבל בפורום הוא בגדר המלצה וניסיון לעזור לפתור בעיות והוא אכן פותר המון בעיות או לפחות מכווין אותך לפתור אותן.

לבוא ולטעון כנגד חברי הפורום שהם טעו בפיענוח התקלה זה סתם לא צודק ולא יפה, יחס כזה יגרום לכך שבעתיד אם תצטרך עזרה לא תקבל כזאת.

חוצמזה שההשערה שהועלתה ע''י אנשי הפורום לא רחוקה מהאמת, רכבי דיזל מהדור החדש לא נזקקים לסלילי חימום כדי להניע בצורה תקינה.

ייתכן שהמידע שנתת שגוי ולכן אנשי הפורום שגו בפתרון התקלה.

עריכה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=297407השרשור שפתחת, היכן אמרו לך שאין צורך במחממי סולר והיכן בכלל הציעו לך פתרון לתקלה, כל מה שהיה שם זה דיון התחלתי על הרכיבים ברכב.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

למשתמש שמעלי, אני לא כועס כלל על חברי הפורום, הרי אף אחד לא חייב לי כאן כלום ולהפך רק עוזרים פה.

אני כן כועס על המוסך שלי. הרכב שלי נכנס לשם 5 פעמים ב-10 ימים אחרונים לבדיקות וסריקות, וסלח לי, 5 דקות עם חשמלאי ערבי בצומת אריאל ועלינו על הביעה. פשוט יחס של חאפר ומעצבן נורא שבא לי להרוג מישהו.

ולאיזה מנועים אתה מתכוון מהדור הראשון שלא צריכים סלילים? איזה דור ראשון? אני באמת ישמח לדעת על זה כי אני לא מעלה על דעתי איך תתקיים התנעה מהירה במנוע דיזל..

פורסם

מהדור החדש, הזרקה ישירה ללא תא קדם בעירה בצילינדר, שם הדחיסה יוצרת את החום הדרוש להתנעה כי הסולר מוזרק ישירות לצילינדר. ברכבים עם תא קדם בעירה(אליו מוזרק הסולר) לא נוצר מספיק חום מהדחיסה בהתנעה וחייבים סלילי חימום.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

אני מניח שמדובר במנוע דיזל הזרקה ישירה, אם זה כך, מנועים אלו כמעט ולא זקוקים לפעולת מצתי להט כדי להתניע בצורה מהירה.

המצתים נועדו יותר לטמפ' קרות במיוחד ולהורדת זיהום אויר בהתנעה קרה נורמלית ולכן הם יפעלו לפני ואחרי התנעה גם בטמפ' גבוהות מ 10 מעלות סלזיוס.

עם הזמן מנועים מתיישנים, נשחקים ומאבדים לחץ דחיסה, במיוחד שהמנוע קר, יוצאים קצת מכוון של קידום הצתה והמרססים מאבדים את ריסוסם התקין ולכן, מצתי להט תקינים יכולים לפצות על בלאי מצטבר זה ואולי בזה מדובר.

פורסם

למרות הכל, קשה לי עם העובדה שהדבר לא נבדק! הרכב היה שם 5 פעמים! כל פעם עשינו סריקות ובדיקות ואת זה דווקא לא בדק אחרי שאמרתי לבדוק את זה וקיבלתי את אותה התשובה שזה הזרקה ישירה מינוס 10 מעלות וכו...

כל מנוע דיזל שיצא לי לראות \ להתניע, אני יודע כי יש את עניין הפלאגי חימום. אני לא ארחיב את הויכוח בלי ללמוד את הנושא לעומק, לכן אחזור לכאן אחרי שאקרא על מנועי דיזל הזרקה ישירה.

תודה לכולם.

פורסם

יש הרבה דיזלים שלא רק שלא צריכים מצתי חימום, אלא אין להם כאלה בכלל. לחלקם יש חימום של האוויר בסעפת היניקה, ובחלקם החימום הזה מנותק כבר בשלב הייצור או שהיצרן מורה למח' השירות המקומית בישראל לנתק את המערכת כי היא לא נחוצה בתנאי האקלים כאן.

פורסם

מחזק את מה שחנן אמר, וגם דניאל

יש רכבים עם יש רכבים בלי,

וגם רכבים שתוחננו להתנעה עם, במידה והקומפרסיה תקינה, המנוע יתניע כמו נינג'ה בלי סלילים

פורסם

אני יכול להגיד לך שבמנועי JTD של פיאט כמו אצלי בדובלו ובמולטיפלה, המנוע מתניע כמו כריש עם נגיעה קלילה בסטרטר גם בגליל העליון כשהיה קרוב למינוס 10 מעלות בכפר ורדים, ומצתי החימום אצלי לא עובדים מזמן.

בארץ במנועים האלו לא מחליפים בכלל מצתי חימום.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תוכן חדש...