Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מפגש מועדון החמש צפון - 6.3.10

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5932 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה עדי. אתה רואה כמה אני ותיק - אני עוד קורא לזה מתחם יוניברס... ואגב - מתי שעות המפגש?

ואגב - הסיבה שאני מבלה היום הרבה בפורום היא שברגעים אלו אני "יושב" על הכנת סיכומים בתיק תביעה שנוגע לאיזה"ת בנשר, צמוד למתחם גרינברג האמור. איזה באסה.

בערך 16:30-19:30

עדי גולדנברג 13399

• תגובות 42
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה עדי. אתה רואה כמה אני ותיק - אני עוד קורא לזה מתחם יוניברס... ואגב - מתי שעות המפגש?

ואגב - הסיבה שאני מבלה היום הרבה בפורום היא שברגעים אלו אני "יושב" על הכנת סיכומים בתיק תביעה שנוגע לאיזה"ת בנשר, צמוד למתחם גרינברג האמור. איזה באסה.

טוב שלא הלכתה יותר רחוק ........... "המשביר המרכזי" זוכר ? :lol:

עדי גולדנברג 13399

פורסם
תרגיע. אמרתי את זה בציניות.

ולדעתי האסקורט כן זכאית להחשב כקלאסית, ולו כממשיכת דרך לשושלת מפוארת ובהיותה גרסא מיוחדת (הסדאן/הצ'בק הרגילות לא. ה-XR3I כן). הלגאסי היתה חד-פעמית בתולדות היסטוריית הרכב ולדעתי טוב שכך שכן היא לא ממש השאירה חותם כלשהוא. בינינו, היפניות עוד לא ממש הנפיקו שלאסיקות מוטוריות של ממש, ודאי שלא בהשוואה לאירופיות/אמריקאיות.

באותה מידה, גם הגולף קבריו 86' שלי היא לא רכב אספנות, אבל היא בהחלט מוגדרת כקלאסיקה של ממש, רכב ששינה את התפיסה לגבי הצ'בק קטנה וחסכונית (הדגם הסגור), הוטהצ' (ה-GTI) וכמובן - הקבריולט הנמכרת ביותר בהיסטוריה.

תרשה לי לתקן אותך במספר דברים - הלגאסי לא חד פעמית, עד היום מייצרים לגאסי - רק בארץ קוראים להם B4. הדור החדש של הB4 (להלן לגאסי) הוא הדור החמישי או השישי בשושלת.

לא השאיר חותם? תלוי איפה ואצל מי, כשסובארו התחרו עם הלגאסי בראלי הם שברו איתה איזה שיא לאותה תקופה, אני באמת כבר לא זוכר איזה שיא ומתי.

וקלאסיקות של ממש אצל היפנים? יש גם יש. הונדה S2000, הונדה NSX, מאזדה MX-5 מיאטה, גירסאות משוגעות של טויוטה קורולה, טויוטה MR2 לדורותיה, סובארו SVX.

גם קלאסיקות עתיקות יותר יש, כמו הונדה S500 S600 והבכירה S800.

היום, כל היצרנים היפנים הפכו לחבורת מתרוממים שעושים מכוניות היברידיות, אני רק מקווה שזה יעבור להם.

שלא תחשבו חס וחלילה שאני חובב יפניות מושבע וקלאסיות אירופאיות לא מעניינות אותי, אני רק רוצה לתקן את העוול שנעשה פה למדינת אוכלי הסושי.

אני שונא את הקיץ!

פורסם
תרשה לי לתקן אותך במספר דברים - הלגאסי לא חד פעמית, עד היום מייצרים לגאסי - רק בארץ קוראים להם B4. הדור החדש של הB4 (להלן לגאסי) הוא הדור החמישי או השישי בשושלת.

לא השאיר חותם? תלוי איפה ואצל מי, כשסובארו התחרו עם הלגאסי בראלי הם שברו איתה איזה שיא לאותה תקופה, אני באמת כבר לא זוכר איזה שיא ומתי.

וקלאסיקות של ממש אצל היפנים? יש גם יש. הונדה S2000, הונדה NSX, מאזדה MX-5 מיאטה, גירסאות משוגעות של טויוטה קורולה, טויוטה MR2 לדורותיה, סובארו SVX.

גם קלאסיקות עתיקות יותר יש, כמו הונדה S500 S600 והבכירה S800.

היום, כל היצרנים היפנים הפכו לחבורת מתרוממים שעושים מכוניות היברידיות, אני רק מקווה שזה יעבור להם.

שלא תחשבו חס וחלילה שאני חובב יפניות מושבע וקלאסיות אירופאיות לא מעניינות אותי, אני רק רוצה לתקן את העוול שנעשה פה למדינת אוכלי הסושי.

דווקא אהבתי את הסיומת, אבל בוא לא נתווכח על היות רכבים כמו S2000, אשר רק ירד מפס היצור לאחרונה, כ"קלאסיקה". קלאסי, מעצם טיבו טבעו, הוא דבר אשר שרד את אכזריות הזמן והרטרוספקטיבה ונותר כנכס צאן ברזללדורי דורות. יתכן שבעוד 20-30 שנה הרשימה אשר נתת תחשב כקלאסית, אבל כיום הן פשוט "טריות" מדי.

ההונדה S600 וכו' הן מכוניות נחמדות, יתכן שאף נדירות למדי (הן לא היו הצלחה מרשימה בזמנו, ומעטות יחסית שרדו) אבל באמת שלא היה בהן שום דבר מיוחד ולמעשה הן היו תוצר של תקופת ה"חיקוי יפני" של שנות השישים והשבעים.בכל הכבוד הראוי, חובב רכב (אלא אם הוא מוטה מראש לטובת המזרח) יעדיף תמיד איזו ענתיקה אירופאית על פני יפנית בת 25-30 שנה...

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם
דווקא אהבתי את הסיומת, אבל בוא לא נתווכח על היות רכבים כמו S2000, אשר רק ירד מפס היצור לאחרונה, כ"קלאסיקה". קלאסי, מעצם טיבו טבעו, הוא דבר אשר שרד את אכזריות הזמן והרטרוספקטיבה ונותר כנכס צאן ברזללדורי דורות. יתכן שבעוד 20-30 שנה הרשימה אשר נתת תחשב כקלאסית, אבל כיום הן פשוט "טריות" מדי.

ההונדה S600 וכו' הן מכוניות נחמדות, יתכן שאף נדירות למדי (הן לא היו הצלחה מרשימה בזמנו, ומעטות יחסית שרדו) אבל באמת שלא היה בהן שום דבר מיוחד ולמעשה הן היו תוצר של תקופת ה"חיקוי יפני" של שנות השישים והשבעים.בכל הכבוד הראוי, חובב רכב (אלא אם הוא מוטה מראש לטובת המזרח) יעדיף תמיד איזו ענתיקה אירופאית על פני יפנית בת 25-30 שנה...

וואו, ולחשוב שכולה צילמתי איזו לגאסי בצבע כסוף-כחול-מתקלף וכמה רעש קם פה! :)

אגב - אם אפשר לתקן את הכותרת - כי בטעות ציינתי את התאריך של היום ולא של אתמול.

עדי? יש לך גישה לניהול? או אחד המנהלים האחרים פה יכול לעשות את התיקון הקטן?

בברכה!

יונתן.

פורסם

היי יונתן,

ראשית תודה על התמונות המעולות !

התאריך ממש לא משנה, העיקר האיכות!

שבוע טוב

עדי

עדי גולדנברג 13399

פורסם

שוב אתה טועה לדעתי, תחשוב לדוגמא על יגואר E טייפ, היא נחשבה מיוחדת עוד כשהייתה צעירה וחדשה. אז גם אוטו שרק עכשיו ירד מפס הייצור יכול להחשב כקלאסיקה - קלאסיקה מודרנית לתקופה שלו וקלאסיקה גם 20-30 שנה מאוחר יותר.

דבר שני, ספציפית לגבי הS2000, היא כנראה (לצערי הרב) אחד הרודסטרים הנעה אחורית הטהורים האמיתיים האחרונים, כבר ב1999 הסתכלו על הונדה כאילו הם חבורה של פסיכים כשהם הוציאו רכב עם התנהגות טריקית, מנוע משוגע שמספק 240 כ"ס בגלגלים האחוריים וכל זה בלי שום שומר אלקטרוני בצורת ESP או משהו אחר. אגב, אני מסכים שמנוע אטמוספרי כ"כ חזק אבל עם מומנט של טוסטוס הוא לא הדבר הכי טוב או מהיר על המסלול, אבל הוא הכי כייף וכייף היא מילת המפתח במכוניות מבחינתי.

לגבי קלאסיקה יפנית באופן כללי, גם העמדה שלך לא לגמרי ברורה לי. הFF1 האדומה של דודי, לא קלאסית?

אם אתה אומר שחובב רכב תמיד יעדיף קלאסיקה אירופאית, אז אני ממש מודה לאלוהים שיש דפוקים עם טעם רע כמוני, כמו דודי או כמו ארז שאוהבים גם קלאסיקה יפנית. אחרת מה היה נשאר לנו?

והS600, חיקוי?! לא הצלחה?! הדבר הזה היה פריצת דרך! מי שמע אז על מנוע 600 סמ"ק עם 56 כ"ס?!

גם אם זה חיקוי של הרודסטרים שהבריטים עשו אז, זה חיקוי יותר מוצלח מהמקור לדעתי.

דניאל.

אני שונא את הקיץ!

פורסם
יונתן , יופי של תמונות .

תודה .

אלפי - אותך ראיתי אתמול (יום שישי בצהריים) באיזה"ת בצ'ק פוסט מתחרע על האלפא? הוצאת לכולם את העיניים...

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם

יונתן , יופי של תמונות

החברים מסין היו מאוד שמחים עם לא רואים דברים כאלו בסין :lol:

יונתן אתה צלם חבל אל הזמן ונכס למפגש הצפוני

עופר

בפייסבוק- "המפגש הצפוני לרכבי אספנות"

היום רנו פואגו 1983 :-)

פורסם

יונתן תמונה של הרכב שלי יש :lol: ?

תודה

עופר

בפייסבוק- "המפגש הצפוני לרכבי אספנות"

היום רנו פואגו 1983 :-)

פורסם

למרות ש-OYWAY ראוי לקבל תואר אבירות מהקיסר היפני על הגנת המורשת, העלית מספר נקודות שהוציאו אותי מאדישותי;

-אני מגדיר קלאסי כמשהו חסר זמן, timeless. לתפיסתי עיצוב, מוצר או יצירת אמנות עשוי להיות קלאסי מרגע היוולדו(חשוב למשל על אלבומי פופ/רוק נצחיים, שהצליחו למן יומם הראשון).

-אסקורט, ממשיכת דרך לשושלת מפוארת. לא נסחפת קצת? לא כל האסקורטים היו מקסיקו, RS או קוזוורט. כשאני שומע אסקורט, אני קודם כל חושב על ברנדות ואריקות מ***בנות.

-אם לדייק בפרטים, תקופת החיקוי היפני תמה באמצע שנות הששים. דטסון 240Z עשתה בית ספר לכל מכוניות הספורט בארה"ב בתחילת שנות השבעים, בדיוק כפי שמאזדה RX7 האכילה את פורשה 924 ודומותיה מרור בסוף אותו עשור. המכוניות של הונדה, יצרן אופנועים מצליח, תוכננו טאבולה ראסה ולא חיקו שום דבר. לא רבות שרדו מאחר ולא רבות יוצרו. מדוע? מאחר ובאותה תקופה אנשים עדיין האמינו במיתוס שנקרא מכונית הספורט האנגלית והעדיפו לקנות MG מידג'ט, אוסטין הילי ספרייט או טריומף שיטפייר שסירבו להניע בבוקר, התחממו בכל הזדמנות וצוידו במנועים אנמיים. מאזדה קוסמו, מכונית הוואנקל הראשונה של היצרן, היתה חיה שונה אף היא - וגם היא קלאסיקה מבוקשת כיום. אני כבר לא מדבר על טויוטה 2000GT...

-עוד באותו נושא, סובארו FF1(במקור סובארו 1000), תוכננה ע"י רודולף הרוסקה, אשר שנים ספורות לאחר מכן יתכנן קלאסיקה אחרת בשם אלפאסוד...

-בכל הכבוד הראוי, חובב רכב (אלא אם הוא מוטה מראש לטובת אירופה) יעדיף תמיד איזו ענתיקה אירופאית על פני יפנית בת 25-30 שנה...

ידידי, אני חובב רכב, מחזיק בשתי מכוניות אירופאיות, אוהב מכוניות מכל מוצא(לרבות יפניות ואמריקאיות) ובלבד שהן עושות לי משהו ושאני מוצא בהן די תוכן מעבר לעיצוב. אירופה ייצרה וממשיכה לייצר מספיק מכוניות משעממות לצד המעניינות, בדיוק כמו השאר...

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

הי כולם :)

אולי אני עוד לא לגמרי חלק מהמפגש אבל צילמתי גם כמה תמונות, בעיקר את המוריס של דרור.

ואני מבטיחה תמונות עוד השבוע עם סיכוי טוב למחר.

נתראה בשישי בנשר!

SWELL

• תוכן חדש...