Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5954 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכשתי לא מזמן טויוטה סטארלט ידנית שנת 98,

ברצוני לעשות לה מספר טיפולים קטנים ואני מעוניין לדעת באיזה סוג שמן מנוע מומלץ להשתמש ?

במוסך המורשה משתמשים ב - paz 10W30 והם לוקחים 110 שקל לשלושה ליטרים של שמן לא כולל תוסף. מישהו יודע איפה אפשר לרכוש גלון של שמן איכותי במחיר נורמאלי ?

כמו כן האם למישהו יש המלצה לגבי מסנן אוויר ושמן - לא הזבל הסיני אני אשמח לשמוע.

תודה

פורסם
רכשתי לא מזמן טויוטה סטארלט ידנית שנת 98,

ברצוני לעשות לה מספר טיפולים קטנים ואני מעוניין לדעת באיזה סוג שמן מנוע מומלץ להשתמש ?

במוסך המורשה משתמשים ב - paz 10W30 והם לוקחים 110 שקל לשלושה ליטרים של שמן לא כולל תוסף. מישהו יודע איפה אפשר לרכוש גלון של שמן איכותי במחיר נורמאלי ?

כמו כן האם למישהו יש המלצה לגבי מסנן אוויר ושמן - לא הזבל הסיני אני אשמח לשמוע.

תודה

תשמע קוריוז

יש לי דודה עשירה מאוד אבל גם קמצנית,יום אחד שוחחתי איתה והיא נשבעה לי שבסטרלט שלה היא מבקשת את הזול ביותר בזמן הטיפול.

ולא רק זאת שהיא מושכת טיפולים למעלה מכפול ממה שהיצרן דורש.

שאלתי אותה למה ?

היא ענתה,אני קובעת לגבי האוטו שלי ואני חושבת שאני עושה נכון,יש לי מספיק כסף לתקן אם יקרה משהו.

בנתיים יש לי 140K על השעון וכלום לא קרה.

אם בא לך תעשה כמו הדודה שלי,לשקולך !

פורסם
תשמע קוריוז

יש לי דודה עשירה מאוד אבל גם קמצנית,יום אחד שוחחתי איתה והיא נשבעה לי שבסטרלט שלה היא מבקשת את הזול ביותר בזמן הטיפול.

ולא רק זאת שהיא מושכת טיפולים למעלה מכפול ממה שהיצרן דורש.

שאלתי אותה למה ?

היא ענתה,אני קובעת לגבי האוטו שלי ואני חושבת שאני עושה נכון,יש לי מספיק כסף לתקן אם יקרה משהו.

בנתיים יש לי 140K על השעון וכלום לא קרה.

אם בא לך תעשה כמו הדודה שלי,לשקולך !

לרוב זה בא ביחד (עושר וקמצנות), אבל שוב דובר על כך בשרשור אחר (הבחור עם הסוזוקי סוויפט) אולי בטווח הקצר לא יקרה כלום אבל בטווח הארוך זה כנראה יגרום לקיצור חייו של המנוע ולפגיעה בחלקים נוספים.

ברכב של פותח השירשור, אין מניעה לטפל במוסך מורשה רגיל לא של היבואן, רק תוודא שמשתמשים במסנן מקורי ובשמן איכותי ההבדל לא גבוה.

הדבר שבטוח והוא תופס לרוב זה שמה שיוצא זול עכשיו עולה לבסוף ביוקר.

בהצלחה.

פורסם
לרוב זה בא ביחד (עושר וקמצנות), אבל שוב דובר על כך בשרשור אחר (הבחור עם הסוזוקי סוויפט) אולי בטווח הקצר לא יקרה כלום אבל בטווח הארוך זה כנראה יגרום לקיצור חייו של המנוע ולפגיעה בחלקים נוספים.

ברכב של פותח השירשור, אין מניעה לטפל במוסך מורשה רגיל לא של היבואן, רק תוודא שמשתמשים במסנן מקורי ובשמן איכותי ההבדל לא גבוה.

בהצלחה.

אתה לא מבין כמה אתה צודקקקק!!

ולגבי השמן אני משתמש בשמן גרמני לרכבי פורמולה קניתי באוטו דיפו במבצע 4 ליטר 100 שקל היה מבצע במקום 200 יש כול מיני מבצעים ממליץ לך לקנות את הטוב ביותר

חי ונושם הרץ , כי הרץ זה החלום

פורסם

בהצלחה.

צו צו צו,ממש לא.

אני גרוע בהרבה מהדודה שלי.

לא חוויתי כשל במכניקה,בשל אי טיפול נאות.

צמיגים ברקסים וחשמל זו אופרה אחרת.

אני משתמש קבוע של חומרים הכי זולים שקיימים,כל הסיפורים בדבר העתיד השחור הם עורבא פרח.

פורסם

קשקוש מוחלט ונא לא להקשיב לבחור! אני נתקל תדיר בתקלות ברכבים בשל הזנחה או חלפים זולים, כולל שמנים או נוזלים אחרים.

פורסם

תודה אבל אני מעדיף לשלם עכשיו ביוקר על שמן איכותי ולצאת בזול אח"כ על טיפולים יקרים יותר.

למישהו יש משהו קצת יותר קונקרטי לגבי הסוג המומלץ? שמעתי ממשהו שהוא משתמש ב10W40 חצי סינטטי, מישהו יכול להגיד לי מנסיון אישי מה עדיף?

תודה

פורסם

נסיון אישי? 6 שנים עם סטארלט תופס?

מסנן שמן - רק מקורי.

פילטר אוויר - לא חסרים פילטרים טובים של חברות ישראליות. אני ממליץ להחליף פילטר אוויר (תחליפי) כל 10,000 ק"מ ולא כל 40,000 כמו שטויוטה ממליצים.

שמן - 10W30. חבל להשתמש 10W40 עם המנוע הזה, סתם מעמיס עליו. חשוב שיהיה שמן מחברה מוכרת. חצי סינטטי \ סינטטי מלא נתון לבחירה שלך ולפי התקציב. לדעתי אחד השמנים האיכותיים (והיקרים) ביותר הנמכרים כיום בארץ הינו "רוייאל פרפל". חפש בגוגל "לאור הנדסה" ותזמין מהם, אין להם משווקים.

פלאגים - הייתי ממליץ להחליף כל 20,000 ק"מ ולא 40,000. משפר מאוד את הביצועים וצריכת הדלק.

עוד משהו?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...