Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5993 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מכיר מלגזות מונעות על הגז כבר משנת 1975 בערך (וסביר שהם היו שם גם לפני).

רכבים על הגז אני מכיר בעשר שנים האחרונות בערך.

אך להפתעתי בסרט -האם פריז בוערת?- שמתאר את פריז בשלהי מלחמת העולם השנייה שראיתי אמש, רואים רכב שהוסב להנעה על הגז.

אז ממתי קיימת הטכנלוגיה הזאת ברכבים? וממתי היא נעשתה באופן רשמי ולא פרטיזני? (כמובן כוונתי בעולם, ולא דווקא בישראל)

פורסם

צרפת משנכבשה ב1940 ע"י הגרמנים הייתה כמובן מדינה מערבית מפותחת מאד ועם תעשייה כבדה הכוללת תעשיית רכב מפוארת.

כהערת אגב, הטנקים הצרפתים של אותה תקופה היו ברמה גבוהה לאין שעור מהפאנצרים הגרמניים הן בטכנולוגיה והן בעוצמת התותח, החימוש, המנוע והמיגון הכללי רק שהפעלתם הייתה בצורה מיושנת ולא כ"אגרופי שריון" (מלבד גנרל שריון צעיר בשם דה גול) כפי שעשו הגרמנים.

הרכבים באותה תקופה היו עם מנוע בנזין, אבל בשל המלחמה ומחסור חמור בדלק הוסבו רכבים אזרחיים רבים לשימוש בגז ולא רק בצרפת.

לא ראיתי את הסרט אבל אני מניח שמדובר ברכב הפופולרי ביותר באותה תקופה הסיטרואן traction avant השחורה, המיתולוגית, המיוחדת והנפלאה שיוצרה עד שנות ה50. נהגו להרכיב על הגג שני בלוני גז גדולים בשכיבה.

לאחר המלחמה חזרו להשתמש בבנזין.

• תוכן חדש...