Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מסך מחשב חדש- LCD Vs. LED

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6014 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הגיע הזמן להתנק עם מסך מחשב חדש.

כרגע יש LCD 17 הגיע הזמן למשהו גדול יותר.

ההתלבטות היא שני מסכי 24", אחד מהם בטכנלוגיית LCD והשני LED.

ברור לי ש- LED זה המילה האחרונה בתחום מסכי התצוגה (למחשב ול-TV) אך השאלה היא האם זה שווה את ההפרש שעומד על 350 ש"ח.

הכסף הוא לא העניין ואני אוציא אותו בכיף אם יש סיבה אמיתית, פשוט יש לי הרגשה שמדובר בזריקת כסף.

מי משתמש במסך LED?

מה אתם אומרים?

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

תלוי לאיזו טכנולוגיית LED אתה מתכוון.

יש כאלה שמתהדרים ב"טכנולוגיית LED" אבל בסה"כ כל ההבדל זה שיש במסך זה תאורת LED אחורית במקום הפלורסנט הרגיל,

שזו בדיוק אותה טכנולוגיה עם שינוי קטן.

טכנולוגיית OLED זה כבר סיפור אחר לגמרי ואני חושב שכיום היא רק נכנסת במסכי המחשב בדגמים הגבוהים.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מדובר במסך הזה

מה שאתה אומר "עושה שכל", יש לי הרגשה שמדובר במסך LED פשוט ולא OLED כמו המסכים החדשים של סמסונג.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
אבל בסה"כ כל ההבדל זה שיש במסך זה תאורת LED אחורית במקום הפלורסנט הרגיל

זה נכון שיש כאלה, אבל היום האופנה היא לשים כמה לדים עצמאיים מאחור הגבישים ובכך שולטים על עוצמת התאורה בכמה נקודות במסך. ככל שיש יותר לדים, כך ניתן לשלוט בדיוק רב יותר ומגיעים לקונטרסט גבוה יותר (כי אפשר ממש להגיע לשחור כמעט אמיתי).

I always get confused between the sound of a Sopwith Camel, and the sound of a malodorous runt wasting everybody's time

http://www.pavius.net

פורסם

עבדת עם מסך 17" עד היום, האם השימושים שלך במחשב מצדיקים את המעבר לטכנולוגיה האחרונה? ישנם מסכי LCD איכותיים מאד שתומכים גם בFULL HD ובעלי נתונים טובים מאד מבחינת הניגודיות, קצב רענון, זוית צפיה וכו'.

לדעתי, אם אין סיבה מיוחדת, חסוך את הכסף למטרות אחרות.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

השימושים הם אינטרנט, אופיס ופוטושופ ברמה בסיסית ביותר.

בגדול אני מאמין ש-22" יספיק לי, אבל ניסיון עבר לימד אותי שאם ההפרש בכסף זניח, עדיף ללכת על הגדול יותר.

על פניו כנראה ואין סיבה אמיתית להשקיע עוד 350 ש"ח במסך LED ולכן פתחתי את השרשור הזה.

מסתמן כאילו מסך LCD רגיל בגודל 24" (FULL HD) יעשה את העבודה.

פורסם

האמת שאם אמיתות ואחידות צבע חשובים לך, אז לדעתי אין מנוס ממסך בעל פאנל IPS.

רוב המסכים בשוק (כולל אלה עם הלדים מאחורה) הם בטכנולוגיית TN. הבעיה היא שהצבעים לא אחידים בהתאם לזווית הצפיה.

פאנל IPS הוא איכותי יותר (גם בלי גימיקים של לדים) אבל גם יקר יותר.

לאישתי יש מסך 24 של דל בעל פאנל IPS וההבדלים בינו לבין מסך דק אחר הם של שמיים וארץ.

בנוסף, פאנל TN רגיל מציג צבעים בעומק של 6 ביט ולכן לא מסוגל להציג צבעים בעומק של 24-ביט.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
לאישתי יש מסך 24 של דל בעל פאנל IPS וההבדלים בינו לבין מסך דק אחר הם של שמיים וארץ.

רק שהמסך שיש לאשתך (כנראה שזה dell 2408wfp) עולה באיזור ה3K לעומת המסכים הפשוטים שעולים חצי ואפילו פחות.

אם מדובר על אדם שעוסק בגראפיקה - אז בהחלט יתכן וההפרש שווה את זה.

למשתמש הסביר (ועושה רושם שCasper הוא כזה) - אין צורך לשלש את התקציב כי היתרונות לא יהיו שווים לו אפילו תוספת של 50%.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
למשתמש הסביר (ועושה רושם שCasper הוא כזה) - אין צורך לשלש את התקציב כי היתרונות לא יהיו שווים לו אפילו תוספת של 50%.

אתה קראת לי "סביר"???!!!

זה שווה התראה וחסימה!

:wink:

פורסם

הדל הזה הוא לא בדיוק IPS, הוא eIPS, שזה קצת פחות טוב מהIPSים בגלל זה המחיר הזאת שלו כנראה

אתה מכיר מישהו עם המסך הזה?

פורסם
מדובר במסך הזה

מה שאתה אומר "עושה שכל", יש לי הרגשה שמדובר במסך LED פשוט ולא OLED כמו המסכים החדשים של סמסונג.

לי יש את המסך המדובר, רק בדגם ה22 אינץ': W2286L.

לי היה חשוב מאוד לקנות מסך LED, מכיוון שבמחשב הנייד שלי (VAIO) יש מסך LED מדהים ולא רציתי להתבאס יותר מידי כשאני מחבר אותו למסך החיצוני. למרות שכמובן זה עדיין רחוק מהרמה של הנייד.

אני מאוד מרוצה מהמסך. עוד לא יצא לי לראות בו משהו ולהתאכזב. גם זוויות הצפייה סבירות לגמרי ולא מפריעות לי.

היתרון של מסכי הלד הוא בניגודיות הגבוהה (1:2000000). אני מתחבר אליו בחיבור HDMI (שגם זו הייתה דרישה בסיסית אצלי).

אם זה שווה 1300 שקל? אני העדפתי לשים עוד 200 שקל ולא לחשוב על זה.

מצד שני... יש לנו גם את הW2053TQ, שהוא לא LED ואין לו HDMI וגם רואים בו כמו שצריך.

אבל אפשר לראות שזה לא LED כשזה מגיע לניגודיות.

אני קניתי על עיוור. היום גם כבר בטח נמצאים בתצוגה...

תלך לחנות ותראה בעצמך, זאת הדרך הטובה ביותר.

פורסם
אתה קראת לי "סביר"???!!!

זה שווה התראה וחסימה!

:wink:

אם תוכל במקבל לדאוג שגם יחסמו אותי מהפייסבוק, אולי סוףסוף אני אצליח להתרכז קצת בלימודים.. :roll:

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

בסוף נרכש אתמול ה- 2486L (הדגם עם תאורת LED).

הלכתי עליו בגלל ירידת מחיר והפרש זעום של 100 ש"ח לעומת הדגם הרגיל.

בקשר לחווית הקניה...היו לי טובות יותר.

המסך נרכש ביום שבת ב-BUG הרצליה.

מגיע הביתה שמח וטוב לבב ו...פיקסל שרוף.

חוזר מיידית לחנות (גר בפ"ת), מחליפים לי מסך לאחד אחר חדש...לפני היציאה מהחנות אני בודק אותו ומחפש פיקסלים שוררים...נראה תקין.

רק נראה, בבית אני רואה שני פיקסלים שרופים.

ממתין לערב וניגש לסניף אחר של BUG (הפעם פ"ת).

מחליפים לי למסך חדש והפעם אני בודק לעומק כדי לוודא שאין פיקסלים שרופים.

מגיע הביתה ו...

הכל בסדר, כל הפיקסלים זורחים

:-D

• תוכן חדש...