Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6033 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חיפשתי לדעת מה זה בעצם כיוון שסתומים בעברית פשוטה לחובב רכב , ולא בשפה של מכונאי.

אבל אין שום הסבר כזה.

מישהו יכול להסביר מה זה בדיוק?

מה זה תורם לרכב? למה עושים את זה?

* אבא של חבר שלי שמע את הרכב שלי (פג'ו 205 , 95) ואמר שכדאי לעשות כיוון שסתומים.

אבל מה זה בכלל? ומהן העלויות?

תודה!

פיג'ו 205 - האהבה הראשונה.

פורסם

הסבר פשוט על מרווח שסתומים:

שסתום בנוי משני חלקים שעשויים מחומרים שונים, יש את הקנה ויש את ה"פיטריה" של השס'

שני החלקים מחוברים בשיטה מיוחדת (שלא נרחיב עליה כעת ) ולחלקים מקדמי התפשטות שונים.

הקנה של השסתומים נוטה להתארך בטמפ' עבודה של המנוע.

מטרת היצרן לתת מידה מדויקת של מרווח (במילמטרים או באינצ'ים ) שיאפשר את התארכות של הקנה.

לתזוזת השס' אחראים נדנדים או גלי זיזים, בגדול המרווח בא להבטיח מצב שבו בטמפ' עבודה של

המנוע לא יהיו מרווחים כלל והתנועה של הנדנד או הזיז תועבר ישירות לשס'.

לעיתים כשהמנוע קר שומעים נקישות מאיזור השס' שנעלמות כשהמנוע מתחמם.

לגביי ביצוע מרווח שסתומים ועלויות הדבר תלוי במערכת שקיימת ברכב, כלומר במיקרה של גל זיזים תחתון ( התנועה לשס' מועברת דרך דחיף ונדנד ) הזימון בדר"כ פשוט וזול ואילו במקרים של גל זיזם עליון או נדנדים הידראוליים הזימון מורכב והעלויות

בהתאם. בכל מיקרה לא מומלץ לבצע זימון שס' לבד כשאין את היידע הנדרש- הזול יכול לצאת יקר מאוד.

מקווה שההסבר מובן.

דודו.

פורסם

ההסבר מעולה , תודה רבה.

אני לא מתכוון לעשות את זה לבד. אני אקח את הרכב למוסך , הוא רכב ישן ואני מאמין שזה פועל בשיטה הפשוטה, כך שזה בטח לא יעלה יקר.

תודה רבה!

פיג'ו 205 - האהבה הראשונה.

פורסם
הסבר פשוט על מרווח שסתומים:

שסתום בנוי משני חלקים שעשויים מחומרים שונים, יש את הקנה ויש את ה"פיטריה" של השס'

שני החלקים מחוברים בשיטה מיוחדת (שלא נרחיב עליה כעת ) ולחלקים מקדמי התפשטות שונים.

הקנה של השסתומים נוטה להתארך בטמפ' עבודה של המנוע.

מטרת היצרן לתת מידה מדויקת של מרווח (במילמטרים או באינצ'ים ) שיאפשר את התארכות של הקנה.

לתזוזת השס' אחראים נדנדים או גלי זיזים, בגדול המרווח בא להבטיח מצב שבו בטמפ' עבודה של

המנוע לא יהיו מרווחים כלל והתנועה של הנדנד או הזיז תועבר ישירות לשס'.

לעיתים כשהמנוע קר שומעים נקישות מאיזור השס' שנעלמות כשהמנוע מתחמם.

לגביי ביצוע מרווח שסתומים ועלויות הדבר תלוי במערכת שקיימת ברכב, כלומר במיקרה של גל זיזים תחתון ( התנועה לשס' מועברת דרך דחיף ונדנד ) הזימון בדר"כ פשוט וזול ואילו במקרים של גל זיזם עליון או נדנדים הידראוליים הזימון מורכב והעלויות

בהתאם. בכל מיקרה לא מומלץ לבצע זימון שס' לבד כשאין את היידע הנדרש- הזול יכול לצאת יקר מאוד.

מקווה שההסבר מובן.

דודו.

ההסבר די מדויק למעט העובדה שהשסתום עשוי ממקשה אחת למעט שסתומים מקוררים פנימית, שאז הוא עשוי גם ממקשה אחד וכדי לדחוס פנימה את החומר הקירור, חוצים את השסתום בנקודת החיבור בין צלחת השסתום לקנה או בחלקו העליון של הקנה או קודחים בתחתיתו (בתוך הצלחת שסתום) ולאחר מכן מרתכים בשיטה יחודית.

• תוכן חדש...