Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8155 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שוב תאונה באשמת האופנועים.

לומר לכם את האמת , אם האופנוענים רוצים שיתחשבו בהם כבכל כלי רכב, אז

שיוותרו על הקטע של העקיפות ויעמדו בפקק כמו כולם וגם יפנו כמו בני אדם.

יש גם חובות, לא רק זכויות כאופנוע.

לא ייתכן שאני אעקף בתוך הנתיב שלי ועוד בצורה מסוכנת.

זה קורה כל יום כמעט וזה מקומם. :mad:

כל פעם הפחד הזה מחדש שיפגעו לי ברכב(או יתאבדו עליו ויגרמו לי הרבה כאב ראש) מהתמרונים המסוכנים שלהם , או בעמידה בפקק או תוך כדי נסיעה, ובמיוחד שיורידו לי את אחת המראות.(מראה של פולקסווגן עולה כמו אופנוע לידע כללי שלכם.)

עוד תופעה מעצבנת : קטנועים בנתיבי איילון. הגרוטאות האלה שמיועדות לנסיעה ב50 קמ"ש נקרעות באיילון מעכבות את התנועה וגם מסריחות את כל האזור...

אבל הטענה שלך היא ממש לא נכונה.

אולי אפילו שטותית.

כל יום אופנוענים מעצבנים אותך?

מה אתה אומר.

ב-ח-י-י-ך!

כל יום נהגי מכוניות מעצבנים אותי.

אז מה?

זה עוזר לי במשהו?

פעם ניסיתי לרכב כמו שצריך.

חוקית.

עשיתי את הניסוי הזה ארבע פעמים כבר.

כל פעם אני מגלה מחדש כמה אני צודק.

אני מתנדב להרכיב אותך איתי על האופנוע יום אחד.

אפילו חצי יום. ואז נראה איך תדבר.

אני רוצה לראות אותך חוזר על הטענה שלך כאשר אתה עומד ברמזור, ראשון/שני/שלישי, ואז מגיעה איזה מכונית עם ערס/אישה/ילד/מבוגר/זקן/זקנה/דוס ופשוט נעמדים לידך.

נעמדים לידך ז"א כאשר אתה עומד במרכז הנתיב, אחרי מכונית.

רק במקרה עם לא עולים לך על הרגל, אבל כן נותנים ככה איזה שיפשופון קליל לרגל שלך.

או שאתה פשוט לוקח פניה פשוט בעיר ומגלה כי הרכב לידך עוד שניה עולה עליך בגלל שהדביל הישראלי המצוץ, פשוט לא מסוגל לשמור על קו הפניה שלו בשום עקומה. פשוטה ככל שתהיה.

או שתעבור בכיכר יחד עם עוד רכב.

לכאורה, פעולה פשוטה ללא שום גורם סיכון שנותן לך פשוט מעבר הלאה אל הנתיב שלך.

לכאורה כמובן, היות ונהג/ת הרכב מחליטים כי הסיבוב של ההגה קשה להם מדי ואז הם פשוט חותכים את הכיכר על הנתיב שלך, ואתה אם יש לך מזל והכיכר מספיק שטוחה או שיש לך לאיפה לברוח, מסיים את זה בצפירה הגונה וזוכה כמובן למטר קללות שלא היה מבייש ירקן בשוק שאנסו לו את בת הזקונים שלו בצהריי היום למול כל השכנים.

מה אני אומר לך.

תענוג אמיתי...

When a world of oppertunities comes knocking at your door,

Make sure you know where is the rear exit.

There's no place like 127.0.0.1

הכל עובר בחיים.

גם החיים.

פורסם

אייל,

אתה כותב מחוסר הבנה בצורה ידענית כביכול, וז-ה מקומם.

האופנועים/קטנועים הם הפגיעים.

מניסיון יומיומי בכביש, קטנוע/אופנוע שנוסע או עומד בפקק כמו מכונית, חשוף לגניבות נתיב, הדחפות רכבים לתוך נתיבו וחיתוכים מסוכנים.

אי אפשר לדרוש מהאופנוענים שיתפסו מקטע מסוים על גבי הנתיב "כמו כל רכב אחר" כשבמקביל, הדבר יכול לעלות להם בחיים (קצת יותר חשוב, עם כל הכבוד, מהפגיעה האפשרית ברכב שלך).

כרובי ,

דווקא בגלל הפגיעות (היותם פגיעים הכוונה) , הייתי מצפה מאופנוענים לחשוב קצת קדימה.

תראה , הייתי שמח להיות על אופנוע. יש לי רשיון , רכבתי (לא הרבה אמנם , אבל רכבתי) , ואני מאוד מודע לאופנועים על הכביש.

אני לא יכול לקבל את זה שאופנוענים נוסעים מבלי לחשוב מילימטר קדימה.

השילוב הזה - של שופוני אני מלך על האופנוע , יחד עם חוסר ידע ברכיבה בסיסית לא פעם...

תראה את טבלת ההרוגים בקרב האופנוענים , למה להוסיף מילים? :cry:

בקיצור - בתאונות האלה לכולם יש חלק , אבל , כמו שאמרה כתבה פעם ב"מוטו" - בכביש , אל תהיה צודק ,תהיה שפן.

עשה לעצמך טובה, ואל תצפה מאופנוענים לכלום.

הם לרוב יהיו בעלי יכולות הבנה של הכביש גבוהות יותר מן הממוצע של נהגי הרכב, אבל בזה זה יסתיים.

לימוד הנהיגה בארץ על אופנועים הוא דל בעשרות מונים מזה שעוברים נהגי מכוניות חדשים ולכן אל תצפה שהללו יהיו בעלי רמה גבוהה יותר מיכולת רכיבה בסיסית.

זאת ועוד, הרי בתוך עמנו אנו חיים..

בדיוק כמו שיש נהגים ישראליים שהם לא פחות מחולירות על הכבישים, כך יש מהם כאלו שהוציאו רישיון על אופנועים - אל תחשוב שהם הופכים להיות פתאום סופרמנים ברכיבה ובהתנהגות בכביש.

אגב, אתה מוזמן לבדוק באמת את טבלת הרוכי תאונות הדרכים באופנועים.

נכון, האחוז הוא גבוה לעומת מספרם היחסי באוכלוסיה, אבל מדובר על פחות מ-35 הרוגים בשנה.

(לא מזלזל במספר היחסי, אבל המספר המוחלט הוא נמוך ממה שנוטים להאמין...לא כל יום נהרגים אופנוענים על הכביש למרות שבמכוניות נהרגים מדי יום, בממוצע, יותר מ-1.6 אנשים נהגי מכוניות/נוסעים)

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם

שבמכוניות נהרגים מדי יום, בממוצע, יותר מ-1.6 אנשים נהגי מכוניות/נוסעים)

1.6?!?

מה זה??

נשאר 0.4 בן אדם?

מה עושים איתו?

קציצות שאריות?

אולי זאת החתיכה החסרה?

:onfire: ג'אנגו!!!

בוא תיראה מה מצאו פה.

When a world of oppertunities comes knocking at your door,

Make sure you know where is the rear exit.

There's no place like 127.0.0.1

הכל עובר בחיים.

גם החיים.

פורסם

אני אשתדל לקצר:

נסיון רב על אופנוע אין לי, ולכן אני נוהג לפעמים כמי שנוהג על פריוט { שלא לדבר על המשאית בכלל } .

לכן - פאולוס יקר - אני היהבהתי וצפרתי לרחפן לפני העקיפה.

עכשיו - קחו את התרחיש - כלי תחבורה א' נוסע לאט, כלי תחבורה ב' רוצה לעקוף, כלי ב' מהבהב ומצפצף קצרות, ויוצא לעקיפה.

כלי תחבורה א' הוא רכב.

נגיד שכלי תחבורה ב' הוא גם רכב - האם יש סיכוי שבעולם שנהג רכב א' לא יראה אותו ויסטה מהנתיב - קלוש מאד. ואם הוא אופנוע? אני לא צריך שתעזרו לי עם תשובה.

יש לכם מעין ריבוע מוזר כזה במרכז הרכב - מעין מראה כזו, שבשילוב עם השתיים האחרות, בכוון נכון, נישאר לכם מעט מאד שטח מת.

בבקשה, חסל קישקושים, אני נוסע ביום יום במהירות שהיא כמעט תמיד איטית משאר התנועה, יכולת התמרון שלי דלה ביותר, ואם נניח אני רואה אופנוע מהיר מאחורי - אני לא זז מהנתיב.

אני לא מקבל לרגע את טיעון ה"נהג פרייבט רואה פחות , מודע פחות , ומעיז פחות. הוא גם בהרבה מקרים יודע הרבה פחות על הרכב , בטח על האופנוע , ועל איך פועלים הכוחות בכביש."

רואה פחות? אני רואה פחות! כל יום! וכמו שהזכרתי - לא היתה לי בעיה עם דו"גים.

מודע פחות? מה הוא על סמים? איזו מין שטות זו?

מעיז פחות? תעשה לי טובה, אחרי שיותר מנהג אחד החליטו שהמשאית שלי זה אויר - אני לא מדבר על העזה. ואני אומר ומתכוון על החליטו, ולא על בטעות.

האם בגלל שיש רוצח מטורף { נגיד מחבל מתאבד} בעיר אני צריך להישאר בבית?

בקשר לטענת ההשתחלות ברמזורים - תגידו, כל כך קשה לעמוד אחד אחרי השני בקו ישר? אתם באמת רוצים שאופנוע יעמוד במקום של רכב? לא תקללו את אימאמא שלו על זה שהיה יכול להיתקצר לכם הפקק? { וזאת בלי קשר לשלומו של הרוכב, הרי זה לא אמור לענין אף אחד}

"אתם" נהגי המכוניות הינכם הציבור הכי פחות סובלני כלפי המשתמשים האחרים בדרך, אופנוע לא טוב - הוא נוסע מהר מדי, משאית לא טוב - היא נוסעת לאט מדי.

כמו שאמרתי קודם - תמשיכו, תמשיכו.

גזענות זה לא רק נגד קבוצות אתניות, זה גם נגד קבוצות סוציו אקונומיות, ואצלנו - לפי סוג כלי התחבורה שלך.

חג שמח :lol:

עם מנוף אי אפשר לסרוג סוודר { C }

פורסם

ואללה זה ויכוח שיכול להמשך עד אחרית הימים. מי מסוכן יותר אופנועים או מכוניות. שוב ושוב יעלו טענות לכאן ולכאן ומה יצא מזה ? נאדה, כלום.

אז שניה תחשבו שניה. אתה, נהג המכונית, שרואה אותי מזגזג בתוך הנתיב שלי, מה אתה חושב ? שאני משוגע וחולרה. מתוך חשש אתה מאיט ותופס מרחק. וואלה רק שתדע שזו השיטה שלי (לכל האופנוענים זה עובד ב95 אחוז) שתתרחק. נהג המכונית הממוצע לא יודע שבלמי האופנוע "חזקים" לאין ערוך מאלו של מכונית. אז שאני אחליט לבלום בלימת חרום ואתה תהייה קרוב מדי אני מאמין שאהפוך לקישוט על המכסה מנוע שלך. תחשוב שניה על הצד השני של המטבע ....

אז נכון אני לא צדיק ולא הנהג הכי טוב בארץ או בשכונה שלי... אבל תחשוב שניה על הצד השני.. זה מה שאני מנסה לעשות.

את נראית לי לחוצה קצת. אני גר קרוב רוצה לקפוץ לחרבן?

פורסם

דובון איכפת-לי יקר:

לא משנה העובדה שהשקעת מזמנך וכבת מגילה (זה בא עם רעשנים? :wink: )

עדיין היה לנו פה מקרה של רכב שהאט לפני פניה עם איתות לכיוון פנייתו.

אם רוכב האופנוע היה על סמים/אלכוהול/שבור לב עם דמעות בעיניים/אנטיפת/עיוור,

זה ממש לא משנה את היותו אידיוט מושלם, או סתם גאון שעשה החלטה אידיוטית.

. (נקודה גדולה)

לפני עצירה/האטה, וגם סתם ככה מידי כמה שניות, אני בודק את המראה המרכזית שלי,

ע"מ לדעת אם מתקרב אליי רכב פוחז, או שמא אופנוע, ולנהוג בהתאם.

בנוסף אני משתמש במראות צד, לאותה מטרה.

לפני פניה, אני נותן איתות ומאט (כמובן רק אם זה לא סיבוב :twisted: , והתנאים מאפשרים) וכאשר אני עושה זאת - מבט במראה המרכזית עוד לפני תחילת ההאטה,

ומבט במראה לכיוון הפניה.

ברגע שעשיתי את כל אלה, ובמידה ואכן הכל כשר, אם החליט אופנוע/משאית/סבתא על גלגלים

לעקוף אותי משמאל - לא ההיתי סובל בכלל מיסורי מצפון.

אני את שלי עשיתי.

אפשר להביא חירטוטים מפה ועד צפון רבת עמון, על עמידה ברמזור,

וכמה שאופנוענים פגיעים וכו', אבל אני את שלי עשיתי.

.(נקודה).

אמנם ברב הפעמים תיהיה התאונה באשמת נהג הרכב,

אבל כמו שהרדאר כתב - מי שעלול לגמור נשיקת דרכים בבית חולים,

בד"כ יהיה רוכב האופנוע, ולכן יש להתייחס לכל נהג ונהג כאילו הוא שליח השטן

בכבודו ובעצמו, שכל מטרתו היא לתרום לצמצום האוכלוסיה בדרכים.

(נקודה, כבר אמרתי?)

פורים חמים ונעים לכולם, את הדיון על מכת ההתחפשות לשפנפנות,

נפתח כבר בפעם אחרת :wink:

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

פורסם

דובון איכפת-לי יקר:

לא משנה העובדה שהשקעת מזמנך וכבת מגילה (זה בא עם רעשנים? :wink: )

עדיין היה לנו פה מקרה של רכב שהאט לפני פניה עם איתות לכיוון פנייתו.

אם רוכב האופנוע היה על סמים/אלכוהול/שבור לב עם דמעות בעיניים/אנטיפת/עיוור,

זה ממש לא משנה את היותו אידיוט מושלם, או סתם גאון שעשה החלטה אידיוטית.

. (נקודה גדולה)

לפני עצירה/האטה, וגם סתם ככה מידי כמה שניות, אני בודק את המראה המרכזית שלי,

ע"מ לדעת אם מתקרב אליי רכב פוחז, או שמא אופנוע, ולנהוג בהתאם.

בנוסף אני משתמש במראות צד, לאותה מטרה.

לפני פניה, אני נותן איתות ומאט (כמובן רק אם זה לא סיבוב :twisted: , והתנאים מאפשרים) וכאשר אני עושה זאת - מבט במראה המרכזית עוד לפני תחילת ההאטה,

ומבט במראה לכיוון הפניה.

ברגע שעשיתי את כל אלה, ובמידה ואכן הכל כשר, אם החליט אופנוע/משאית/סבתא על גלגלים

לעקוף אותי משמאל - לא ההיתי סובל בכלל מיסורי מצפון.

אני את שלי עשיתי.

אפשר להביא חירטוטים מפה ועד צפון רבת עמון, על עמידה ברמזור,

וכמה שאופנוענים פגיעים וכו', אבל אני את שלי עשיתי.

.(נקודה).

אמנם ברב הפעמים תיהיה התאונה באשמת נהג הרכב,

אבל כמו שהרדאר כתב - מי שעלול לגמור נשיקת דרכים בבית חולים,

בד"כ יהיה רוכב האופנוע, ולכן יש להתייחס לכל נהג ונהג כאילו הוא שליח השטן

בכבודו ובעצמו, שכל מטרתו היא לתרום לצמצום האוכלוסיה בדרכים.

(נקודה, כבר אמרתי?)

פורים חמים ונעים לכולם, את הדיון על מכת ההתחפשות לשפנפנות,

נפתח כבר בפעם אחרת :wink:

פורסם

אווווווו, למה אתה לא קורא? למה? איפה בתגובה שלי ראית רכב שאותת?

אני בכוונה לא מדבר על המיקרה שפתח את השירשור המקורי כיוון שהוא נידון בבית משפט. ואנחנו באמת לא יודעים מה היה שם.

אני, ואני מקוה שגם שאר המשתתפים בדיון, מדברים על ההבדל בתשומת הלב הניתנת לרכבים שאינם פריוטים בכלל, ואופנועים - בפרט.

ואגב, - המישפט הזה - אני את שלי עשיתי, נשמע כל כך הקטנת ראש.

בנוסף - אני לא מדבר עליך או על רוב המישתתפים בפורומים השונים - כיוון שרובנו בעלי מודעות גדולה יותר לנהיגה מאשר חברינו שמתיחסים למכונית בתור טלפוד.

וזה מה שאני מנסה להגיד בעצם.

אבל חבל על הזמן.

כנראה.

אגב, אצלנו הדיון הוא איך פתאום כל רחובות ישראל התמלאו בזונות-קטינות בעיקבות חג יהודי דתי 8)

פורסם
אווווווו, למה אתה לא קורא? למה? איפה בתגובה שלי ראית רכב שאותת?

אי הבנה - עכשיו הגיע תורי להתנצל :oops:

ואכן בנות הישראל הצנועות והחסודות הכריזו רשמית על חנוכה כחג ההשתרללות הלאומי :p

***עריכה***

מה אתם דפוקים?

עכשיו בכלל פורים - זה עם האוזני המן והרעשנים והמסיכות (והשרלילות).

חנוכה זה זה עם הנירות והסופגניות (ואז השרלילות משמינות למימדי גורילות...)

:roll:

פורסם
אני אשתדל לקצר:

נסיון רב על אופנוע אין לי, ולכן אני נוהג לפעמים כמי שנוהג על פריוט { שלא לדבר על המשאית בכלל } .

לכן - פאולוס יקר - אני היהבהתי וצפרתי לרחפן לפני העקיפה.

אה, אתה הבהבת.

בדיוק בדקתי בספר התאוריה ושם כתוב שאם הבהבת קודם אז מותר לעקוף בצומת, וחובת הזהירות על הרכב הנעקף... :lol:

רכב שפונה שמאלה בצומת בעלת נתיב פנייה אחת לא מוטלת עליו החובה לבדוק קודם במראה שעבריין תנועה על אופנוע לא עוקף אותו באותו הזמן.

העובדה שאתה לא יודע איך נכון לנהוג לא קשורה לעובדה שאתה אופנוען אלא לעובדה שאתה חושב שזכותך להכתיב לשאר משתמשי הכביש באיזו מהירות צריך לנהוג ומתי צריך לפנות לכבודו את הדרך.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

:mm_yeah:

דוב , במקרה שלך ,אין לך על מי להלין כי אם על עצמך.

אני מסכים איתך במאה אחוז שזה מתסכל ומעצבן להיתקע אחרי איזה רחפן שעושה את כל הפעולות הלא נכונות על הכביש (בוא תנסה את הכביש אליי הבייתה , 424. 9 ק"מ שרובם קו לבן אחד ארוך , ועם נהגים (או בד"כ נהגות ) דתיים - שרובם עסוקים בתפילה לבורא עולם במקום לנהוג (אני יודע שנתתי תוך משפט אחד שתי הצהרות מכלילות ופוגעניות , אבל באמת שזה ככה - אין לי שום בעייה אישית איתם/איתן , רק שיתרכזו בכביש) ).

אני לא מסכים איתך לחלוטין שהיית בסדר.

צפירה ו/או הבהוב , כמו גם איתות לפי הספר - לא נותנים לאף אחד זכות לשנות כיוון ו/או לעקוף.

כל אלה הם רק נילווים לשימוש בעיניים , שזה אומר הצצה בראי כדי לוודא שאין רכב מאחוריך , ומבט עין בעין עם הנהג שמולך/לפניך כדי לראות שהוא בכלל רואה ומבין את כוונתך.

חסרים כאלה שבכלל לא מסתכלים בכביש כדי לראות אותך ? כמה פעמים הגעת לצומת כשלך ירוק ולמישהו אחר אדום , ובכל זאת הוא מרוכז כולו ברמזור שמטריד אותו ובכלל לא רואה שאתה מגיע ?

אם אתה לא תשמור על עצמך ,אף אחד לא יעשה זאת במקומך. :idea:

פורסם

שאלות לשניכם:

מתי יצאתי לעקיפה?

מתי הנ"ל שינה את אופי נסיעתו?

מה היה קורה אילו לא היה משנה את אופי נסיעתו?

כל התשובות נמצאות בתגובות שלי.

בהצלחה פאולוס ואדון מנהל.

זה פשוט משעשע כל פעם מחדש לראות איך אתם לא אוספים מידע אלא מגיבים אחד לאחד.

ואני יכול לשחק איתכם את משחקי הרטוריקה עם משפטים כמו " בכביש אל תהיה צודק היה חכם" ואז גם רכב שפונה שמאלה צריך לבדוק שאין מישהו לשמאלו......."

אבל באמת, אני לא עוסק בזה.

פורסם

:mrgreen::mrgreen:

טוב, זהו, אנחנו צריכים מתווך!

אם גם את החתימה שלי אתה לא מבין כמו שצריך............

לצורך הענין - אני לא מומחה בלסרוג......

אךךךךך

פורסם
שאלות לשניכם:

מתי יצאתי לעקיפה?

.

אם הוא היה בנתיב הכי שמאלי ואתה היית משמאלו, אז זו עקיפה. ואם כל זה קרה כשהוא פנה שמאלה בצומת, אז זו עקיפה בצומת.

מה בדיוק לא ברור פה?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...