Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טסתי לאחרונה באל-על לארה"ב ובחזרה והופתעתי מאוד מהשיפור המשמעותי לעומת הפעמים הקודמות, למרות שבסה"כ מדובר במחלקת תיירים.

במטוס 777 יש מסכי מגע ידידותיים עם הזמנת סרטים חינם ב VOD. ככה צפיתי בכמה סרטים וסדרות בזמן הנוח לי. גם הדיילים היו אדיבים, גם אחרי 13 שעות בחברת הנוסע הישראלי שחושב שמגיע לו הכל.

למה אני חושב שהחברה הולכת להתרסקות?

כי היא מינתה היום את מפקד חיל האוויר לשעבר למנכ"ל.

מנכ"ל אל-על צריך שתי תכונות עיקריות: יכולת ניהול באמות מידה כלכליות בעת משבר ויכולת התמודדות עם ועד עובדים חזק.

גם אם אליעזר שקדי הוא טייס נועז ומפקד בחסד עליון, אין לו ניסיון בדברים האלה.

לרשותו בחה"א עמדו תקציב אדיר, ללא צורך כמעט בהתייעלות ופקודים שיעשו כמעט הכל בפקודה וללא התנגדות.

אין גם שום סיכוי שהוא ייגע בתנאים של חבריו הטייסים שמרוויחים 70-80 אלף ש"ח בחודש ועושים ככל העולה על רוחם (כולל הורדת נוסעים בתשלום כדי לפנות מקום לחברים של טייס), משהו שאין לו אח ורע בחברות תעופה זרות.

חבל.

פורסם

לדעתי (טסתי באייר קנדה, לופטהאנסה, כל חברות הטיסה האמריקאיות, אייר פראנס ועוד כמה) אל על נמצאים באותה רמה של שרות והטבות. הדבר היחיד שהם מפגרים בו זה מלאי המטוסים שלא עודכן, אלא אם ב2 הטיסות בנות 13 השעות האחרונות שלי במקרה טסתי במטוס די מיושן, מה שעדיין אומר שהם צריכים מטוסים חדשים יותר בכל מקרה. בקשר למינוי, מעניין לי את הת*ת בגדול, אבל בקטן יש לחברות ענק כאלה דירקטוריון/ים ששולט/ים בחברה ואם לא יימלא את תפקידו כראוי יעוף, בכל מקרה אל על ממש לא "תתרסק".

כל קרב הוא קרב אוכל כשאתה קניבל

פורסם

השירות באל על אכן השתפר מאוד, ולפני כשנתיים טסתי בטיסה ביחד עם חיים רומנו, ובביקורת הדרכונים ציינתי בפניו שאל על עברה כברת דרך מרשימה. מצד שני, למי שלא טס בקווים ראשיים, אכן צפוי מטוס מיושן יחסית.

גם אני הרמתי גבה כששקדי מונה למנכ"ל, היות וקיבלתי את הרושם שהבעיה העיקרית של אל על היא ניהול העובדים, מה שעשוי לדרוש מנכ"ל אזרח.

לגבי מה שהערת על התייעלות, אתה רחוק מאוד מהאמת, חיל האוויר נוקט בצעדי התייעלות מרשימים מאוד, וכדי לעודד אותה מקבל כל מב"ס חלק מהכסף שחסך לשימוש הבסיס.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

בכל הפעמים שטסתי לטורונטו וחזרה עם אל על, רמת המטוס הייתה סבירה.

רמת השירות לא רעה, אם כי בשלב כלשהו יורדת נוכחות הדיילים וצריך להמתין המון לדייל\ת.

כשטסתי לראשונה עם איר-קנדה באותו מסלול, באותו דגם מטוס, הופתעתי לראות שרמת תא הנוסעים היא בכמה רמות מעל מה שהורגלתי. מסך אישי לכל נוסע, שקע חשמל, הכסאות\שמיכות נראים כמו חדשים. בכל הטיסות עם איר קנדה הרמה נשמרה.

אני אישית מעדיף בכ"ז את אל-על ולו רק בגלל היותה חברה ישראלית. (ואוכל כשר יותר טעים. אני לא נמנה על אוכלי השרימפסים)

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם

בואו נכניס לפרופורציות את "שיפור השירות באל על":

סה"כ נכנסו לשירות 2 מטוסים חדשים (שדרות וקריית שמונה אם אינני טועה), יש בהם באמת שידרוג אמיתי בקטע של המסכי מגע עם VOD,זה באמת פינוק.

שקעים של חשמל זו נקודת תורפה אמיתית באל על,ברוב המטוסים אין בכלל שקעים,באלה שכן יש הם כמעט תמיד לא עובדים (אולי ב-5% מהטיסות שלי באלעל יכולתי לחבר את הלפטופ לחשמל).

השירות של הדיילים סביר- (כמו שמישהו ציין,כשעתיים-3 שעות לאחר הטיסה יש פתאום ירידה משמעותית בכמות הדיילים,כל היתר עולים למעלה לישון).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

הקביעה שלך נכונה לגבי כל קצין בכיר שעובר לנהל בשוק האזרחי, ובכל זאת יש כאלו שמצליחים לעשות את המעבר ולהתאים את סגנון הניהול לשוק האזרחי. צריך לזכור שלמרות השוני באופי הניהול יש תכונות נדרשות זהות, כמו יכולת לקבל החלטות על סמך מידע מצומצם, ניהול תקציב הוצאות, תרבות של עמידה ביעדים מוגדרים ועוד.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני לא חושב שאל-על שונה משאר חברות התעופה בעולם שנמצאות בדרעונות והפסדים.

גם ענקים כמו בריטיש אירוויז אלאיטליה סוויס ואפילו איר קנדה מפסידות כסף

זה ענף מאוד בעייתי.

וזה לא קשור כהוא זה למינוי שקדי או כל מנכ"ל שהיא החלטה עיסקית בלבד.

אל לכם גם לקנא במשכורות הטייסים.

היום כבר בודדים הטייסים שמרוויחים סכומיים לא הגיוניים. משכורות הטייסים אכן גבוהות אבל לא חריגות.

ומי שרוצה להרוויח סכומים כאלו לא חייב להיות טייס, יש מגזרים נוספים בהם משתכרים סכומים דומים.

כאיש צוות אוויר בעל-אל בעבר. כבן לאב שעובד יותר מ 40 שנה באל-על וכמי שמרבה לטוס בתפקיד וטס גם בחברות נוספות ומהטובות בעולם כמו קתאי-פסיפיק וסינגפור איירליינס, אין לנו במה להתבייש. אולי חלק מהמטוסים מעט ישן ולא בכולם יש מערכת VOD אבל השרות והתחושה הבייתית עושים את הטיסות. תמיד, תמיד כשיש לי זכות בחירה אעדיף לטוס במוביל הלאומי.

אבל אני כמובן משוחד...

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
טסתי לאחרונה באל-על לארה"ב ובחזרה והופתעתי מאוד מהשיפור המשמעותי לעומת הפעמים הקודמות, למרות שבסה"כ מדובר במחלקת תיירים.

במטוס 777 יש מסכי מגע ידידותיים עם הזמנת סרטים חינם ב VOD. ככה צפיתי בכמה סרטים וסדרות בזמן הנוח לי. גם הדיילים היו אדיבים, גם אחרי 13 שעות בחברת הנוסע הישראלי שחושב שמגיע לו הכל.

למה אני חושב שהחברה הולכת להתרסקות?

כי היא מינתה היום את מפקד חיל האוויר לשעבר למנכ"ל.

מנכ"ל אל-על צריך שתי תכונות עיקריות: יכולת ניהול באמות מידה כלכליות בעת משבר ויכולת התמודדות עם ועד עובדים חזק.

גם אם אליעזר שקדי הוא טייס נועז ומפקד בחסד עליון, אין לו ניסיון בדברים האלה.

לרשותו בחה"א עמדו תקציב אדיר, ללא צורך כמעט בהתייעלות ופקודים שיעשו כמעט הכל בפקודה וללא התנגדות.

אין גם שום סיכוי שהוא ייגע בתנאים של חבריו הטייסים שמרוויחים 70-80 אלף ש"ח בחודש ועושים ככל העולה על רוחם (כולל הורדת נוסעים בתשלום כדי לפנות מקום לחברים של טייס), משהו שאין לו אח ורע בחברות תעופה זרות.

חבל.

צרות העין שלך היא הבעיה האמיתית, ולא מינוי של מנכ"ל כזה או אחר.

איך אתה שופט מישהו שבחיים לא הכרת מעבר לרמת כותרת בYNET, ויותר מזה להחליט שהוא יעשה עבודה גרועה בתפקיד שהוא עוד לא התחיל לבצע עדיין, ולך אין שמץ של מושג מה באמת נדרש ע"מ לבצע את התפקיד הזה.

שקדי הוא אחד מהאנשים היותר ערכיים, מוצלחים, נבונים (תבחר את ההמשך.. יש עוד הרבה) שיש,

אני מעדיף אותו בכל הזדמנות על איש עסקים מפולפל שכל מה שיש לו בראש זה כיסו הפרטי, ואיך לארגן קומבינות לחברים.

ורק כדי שיהיה ברור, מעולם לא שיררתי בחיל האויר ודעתי לא נובעת בגלל סיבות כאלה.

אני מכיר את המשפחה, והתגובות הסגנון שלך (שראיתי לא מעט בימים האחרונים) ממש מעצבנות,

אם יש לך משהו להגיד, לפחות תבסס אותו על עובדות ולא על ספקולציות חסרות בסיס.

שששששששששירוקו אדומה

פורסם

לגבי מה שהערת על התייעלות, אתה רחוק מאוד מהאמת, חיל האוויר נוקט בצעדי התייעלות מרשימים מאוד, וכדי לעודד אותה מקבל כל מב"ס חלק מהכסף שחסך לשימוש הבסיס.

ההתייעלות החלה רובה בתקופתחו של נחושתן. עד כמה שזכור לי, בזמנו של שקדי עוד לא היו ההמלצות של מקנזי שלפיהם צה"ל עובד עכשיו.

I Ride Because I Really Like Dessert

פורסם
יש לחברות ענק כאלה דירקטוריון/ים ששולט/ים בחברה ואם לא יימלא את תפקידו כראוי יעוף, בכל מקרה אל על ממש לא "תתרסק".

דירקטוריון מתכנס בערך פעם בשבוע ולא עוסק בניהול שוטף. נכון שהוא יכול להעיף מנכ"ל כושל, אבל עד אז החברה תתרסק.

שקדי הוא אחד מהאנשים היותר ערכיים...

אני מעדיף אותו בכל הזדמנות על איש עסקים מפולפל ..

...

אני מכיר את המשפחה...

אתה מכיר את המשפחה - ולכן אין ספק שמדובר במינוי ראוי :?

אם לא הבנת, אל-על היא כבר לא חברה ממשלתית והיא נאבקת בג'ונגל עסקי אכזרי שבו היתרון הגדול הוא לא לאנשים ערכיים (בלי לזלזל בחשיבות הערכים), אלא לאנשי עסקים מפולפלים שמבינים שיווק, מכירות, שירות, קריאת דוחות כספיים והשקעות.

במקרה של אל-על שהיא חברה ממשלתית שהופרטה עם ועד חזק ושבה אנשים מתקבלים לא רק על סמך כישורים, אלא גם על סמך ייחוס משפחתי, צריך מנכ"ל שיידע להתמודד איתם.

מה שאני כותב בא מכאב של אזרח ישראלי שרוצה שימשיך להתקיים מוביל לאומי.

לעיתים יש לבצע ניתוח כואב כדי שהגוף ימשיך להתקיים.

אם לא יקצצו בשומנים, בסוף כולם יישארו בלי פרנסה.

נכון, היו קציני צה"ל מוכשרים שהוכיחו את עצמם בשוק האזרחי (למרות שכרגע יש לי רק אחד כזה בראש - שלמה ינאי, מנכ"ל טבע).

היו גם הרבה לא מוצלחים.

מה קרה עם כל הרמטכ"לים לשעבר?

דן שומרון, רפול (שבתפקידו האזרחי ניהל הקמת מזח... תפקיד ראוי לרמטכ"ל), משה לוי - אף אחד לא התגלה כעילוי.

מוקדם לשפוט את דן חלוץ.

אחרים התמקדו רק בפוליטיקה. מופז התגלה ככשלון אפילו במשרדים ממשלתיים.

יתכן שאליעזר שקדי יתגלה כעילוי ניהולי כלכלי, אבל הייתי שמח שיתגלח קודם על חברה אחרת.

המועמדים האחרים ניהלו את תנובה, את אריקסון ואת שטראוס והוכיחו את עצמם.

היה צריך לבחור אחד מהם, למרות שבלהטיס מטוסים הם פחות מבינים.

פורסם

כבר הרגת את שקדי בלי לתת לו צאנס על סמך דן שומרון ורפול?

בעדינות ובלי לפגוע אתה אתה מדבר לא לעניין.

אני לא מבין למה אתה נטפל לשקדי או לאל-על.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

נכון, היו קציני צה"ל מוכשרים שהוכיחו את עצמם בשוק האזרחי (למרות שכרגע יש לי רק אחד כזה בראש - שלמה ינאי, מנכ"ל טבע).

יתכן שאליעזר שקדי יתגלה כעילוי ניהולי כלכלי, אבל הייתי שמח שיתגלח קודם על חברה אחרת.

.

אתה תהיה שמח?!

מה עניין חברה פרטית לראש שמחתך?

לעניין קצינים לשעבר שהוכיחו עצמם אתה יכול להוסיף את אלו שאצלי בשלוף, בן-נון וחגי שלום ולהוסיף לכשלונות את בודינגר.

למועמדים האחרים למשרה, על פניו, יש יתרון בתחום הניהול האזרחי וחיסרון בתחום המקצועי (הם פחות מכירים מטוסים, מן הסתם). אבל מה שאני לא מבין זה כיצד ניתן לבקר מינוי בלי שבכלל יהיו הפרטים מונחים לפניך?

אולי מבין כל המועמדים, לאחר ראיונות ובדיקות ולאור מה שחשבו שצריכים להיות כישורי המנכ"ל, הלכו עליו?! יכול להיות, סתם לדוגמא לשם הדיון, שחשבו שאל-על זקוקה יותר למנכ"ל עם אוריינטציה תפעולית ולא שיווקית, כזה שיוביל תהליכי התייעלות בתוך הארגון והתרשמו ממהלכיו בחיל האוויר ורעיונותיו לגבי אל-על? ויכול להיות שלקחו אותו בגלל קשריו בתחום התעופה עם ספקיות המטוסים והחלפים, ואולי...

לך תדע.

בקיצור, לא מבין את הביקורת האוטומטית הזו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

נכון, היו קציני צה"ל מוכשרים שהוכיחו את עצמם בשוק האזרחי (למרות שכרגע יש לי רק אחד כזה בראש - שלמה ינאי, מנכ"ל טבע). היו גם הרבה לא מוצלחים

האזכור של רפול והמזח הזכיר לי את אל"מ (במיל') אודי בר-עוז, שהגיע מתפקיד של מב"ס בחיל האוויר, ולמיטב זכרוני, מונה זמן קצר לאחר השחרור למנכ"ל נמל ת"א.

אני תוהה כיצד הלוגיקה הזאת עובדת, איך אדם שהתעסק בבטחון לאומי ופיקד על טייסת יכול לעבור סתם ככה יום אחד לנהל חברת נדל"ן משעממת. מילא חלוץ שהלך לנהל את BMW בארץ, שם עוד לפחות יש איזו זיקה מינימלית לאקשן (למרות שגם הוא מן הסתם לא נוסע כל יום על M אחרת), אבל נמל ת"א? הקמת מזח? חברת תרופות? בחייאת...

עריכה: ד"א, מה עם המנהל המגייס של בר-עוז, הריהו ראש עיריית ת"א רון חולדאי? האם לדעתכם הטייס הזה הוא כישלון או הצלחה?

פורסם
אני תוהה כיצד הלוגיקה הזאת עובדת, איך אדם שהתעסק בבטחון לאומי ופיקד על טייסת יכול לעבור סתם ככה יום אחד לנהל חברת נדל"ן משעממת?

היות ולא פיקדת על טייסת אתה מן הסתם אין לך מושג מה נדרש כדי לפקד על טייסת (למרות שאתה משוכנע שכן, כי בטח היית מכונאי ב...)

לא מבין את השרשור המטומטם הזה או את ההתנצחות של מי מתאים להוביל את אל-על.

איך אפשר להשוות את חלוץ לדדו למשה דין ולגולדה מאיר...

הקנאה פה פשוט מוציאה אתכם מהדעת.

ולפחות, מן ההגינות, תנו לו 100 ימי חסד לפני שאתם משתלחים ללא רסן.

אם משהו צריך לקומם אתכם אלו מינויים פוליטים של עסקנים בורים שבחייהם לא עשו דבר והם מנהלים את המדינה עם משכורות עתק מהקופה הציבורית.

אלו אוכלי חינם מקורבי ועסקני המפלגות הגדולות.

מי שהקדיש את חייו לצבא ולמדינה והגיע לדרגות גבוהות ראוי לנהל חברות במשק.

פורסם

אני אבליג על הביקורת הלא מוצדקת הזאת, כי פיספסת לגמרי את הנקודה שלי.

אני דווקא מאמין שאם כל החברות הפרטיות בישראל היו מונהגות ע"י יוצאי חיל האוויר, המצב היה נראה הרבה יותר טוב. אין לי בעיה עם שקדי, חלוץ או כל אחד אחר, אני מאד מפרגן להם ושמח בשמחתם. מה שלא ברור לי זה כיצד עובר אדם שרגיל לחיות ברמות כאלה של אדרנלין ואקשן לתפקיד כל כך נחנחי.

באשר לשאר האנליזה העמוקה שלך לגבי מה שמניע את חברי הפורום לכתוב את מה שכתבו, אני מציע שתרד מהעץ, ויפה שעה אחת קודם. אין לך באמת מושג מה עובר לאנשים בראש, אז אל תתיימר להבין מה "מוציא אותם מהדעת", זה מוציא אותך די טמבל.

• תוכן חדש...