Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
להזכירכם, ישנן מדינות באירופה שבהן קטנועי 50 סמ"ק פטורים מביטוח, או החזקת רשיון נהיגה או חבישת קסדה, ולא בכדי.

קטנוע 50 סמ"ק צריך להיות כלי רכב עממי כל כך, שיהיה כדאי לכל אחד להחזיק.

לכן, אל תקטלו כל כך מהר את ההצעה הזו.

אותי מעצבת הקביעה שמי שיש לו אופנוע יקר..אז הוא יכול לשלם ביטוח גבוה!!!

יש מצבים שאנשים מוכרים את נישמתם לשטן בכדי ליקנות אופנוע!

אני לא מסכים עם קביעה זו.מי שמוכן למכור את הנשמה שלו לקנות אופנוע שידע גם שהוא צריך להוציא כסף על ביטוח.

אופנוע זה תחביב ותחביב יקר כמו לאסוף עטים לדוגמא ואם אין לך כסף תעבור תחביב.

לעומתו קטנוע זהו כלי תחבורה שאמור להיות זול ויעיל ולכן יש הגיון רב מאוד להוזיל או

לבטל את הביטוח.לפי דעתי צריך גם להוזיל את המיסוי על קטנועים.

זו דעתי לפחות.

אופנוע וקטנוע..שניהם כלי תחבורה....

יש קטנועים שעולים יותר מהאופנוע שלי......

ומה תחביב?!..זה כלי תחבורה...למה אוטו זה תחביב? ...סוברו זה כלי רכב זול ועממי ומרצדס זה תחביב? .....

(נא ליקרוא הודעה זו ברוגע ולא בנימה תוקפנית :wink::D )

אל פרזידנטה היקר

בוא רגע נשים בצד משומשים ונדבר על חדשים.אם אתה מחפש כלי תחבורה קטנוע חדש יהיה

זול יותר מאופנוע.

אזרח רגיל מהשורה שלא קורא מוטו ולא מבין מאופנועים ורוצה כלי יעיל וזול לא יקנה DL1000 אלה גרנד דינק 250 .נגיד לדוגמא

לעומתו אופנוען מכור שמחפש ריגושים ואנדרנלין וכיף יקנה אופנוע וזה כבר ניקרא תחביב ולא

תחבורה.

ולגבי המרצדס למי שיש כסף למרצדס שישלם ביטוח יקר למרצדס.ולא יבכה.

גם אני שרוכב על סופרמוטו מקבל שאני אצטרך לשלם יותר כסף על התחביב שלי.

וגם אנחנו האופנוענים צריכים סוף סוף להבין שבחרנו תחביב יקר וככה זה בכול העולם.

ולעומת זאת קטנוע זה כלי תחבורה בסיסי ולא יותר(אני לא מדבר על סילברווינג ודומיו).

עדיין יש לנו דרך ארוכה לעבור עד שנהיה כשאר הארצות,ועדיין אנחנו אוכלים חרא בכביש.

ממממממ....

טוב ..כניראה שאני עדיין רואה את זה מנקודת מבטו של אופנוען שזה בדמו וזו דרך חייו ולא

בתור ישראל ישראלי שרוצה לניסוע מהרכבת למישרד במרכז ת"א על קטנוע 150.

נו..שיהיה...אם זה מה שיעלה את המודעות והרצון של שאר האוכלוסיה לעבור ל2...

שיבושם להם.

ראש הממשלה: " לא נשחרר בוטנים עם מלח על הידיים!!!" :onfire::screwy:

"חכה לי רק רגע," היא אמרה בקול גדול, "אני בהריון" בואינג! התערבות על מתנדבת התפתחה לכלל אסון.

פורסם

יש לי הרגשה שאתם שוכחים לעשות את ההפרדה בין ביטוח גוף (חובה) לביטוח רכוש.

מקובל עליי לחלוטין שביטוח רכוש לקטנועים צריך להיות עממי ככל האפשר , אולי אפילו חינם (לפחות צד ג' , הרי הנזק האפשרי שיעשה רוכב קטנוע, תיאורטית לפחות , הוא אפסי).

ביטוח גוף הוא עסק אחר - הרי לא משנה אם מישהו נוסע על 999 או דאלים ליברטי (אם יצליח למצוא אחד... :idea: ) או פורשה קאררה GT או אוטוביאנקי A112, זה עדיין בן אדם , שהתרסקות שלו (ולא משנה כרגע באשמת מי) תעלה לו ,לסובבים אותו ולמדינה הון תועפות (וכאן המקום אולי להוסיף שמבחינה כלכלית טהורה , בניטרול רגשות , התוצאה העדיפה לכולם היא מצבה שעלותה כמה אלפי שקלים ולא אישפוזים , ניתוחים , הפסד ימי עבודה , שלא לדבר על נכות חלילה).

תסכימו איתי שיש מקום גם כאן לדרג איכשהו את הפרמיה , שכן מי שרוכב על אופניים ממונעות צפוי בסופו של יום להגיע לפחות מצבי סיכון מאחד שרוכב על R1 או 929 בצורה קיצונית , כנ"ל גם לגבי רוכב בעל וותק וידע (כן , לדעתי קורס רכיבה/נהיגה מתקדמת צריך לזכות בהנחה בביטוח) לבין רוכב פוחז (לא בהכרח צעיר , למרות שהנסיון מוכיח שיש קשר) וחסר ידע.

מה שכן בולט ומהווה חוסר צדק משווע , ונדמה לי שקראתי כתבה על כך ב"מוטו" לפני איזה 347 שנים , הוא העמסת הפרמיה הגבוהה על ציבור הרוכבים עקב נטייתם להיפגע יותר.

ביטוח חובה לא צריך להיות עפ"י סטטוס כלכלי - כמו שציינתי , הוצאות על נפש לא קשורות לכלי התחבורה - אלא שווה פחות או יותר לכולם ,לא משנה באיזה אמצעי הוא בוחר להתנייד.

הדירוג צריך להתבצע , מתוך נק' הבסיס הזו , עפ"י "תרומתו" האפשרית של הנהג/רוכב לרמת ההוצאות של הכלל באמצעות הסיכון האפשרי שהוא מהווה.

יש מדדים מצויינים לאיך וכמה צריכה להיות תוספת/הפחתה עפ"י הנק' שציינתי למעלה - בהרבה מדינות בעולם. ערך הרכב הוא לא אחד מהם (רמז - גיל , וותק , כח מנוע וכו' הם כן).

כל מי שמשתמש בכלי תחבורה פרטי (ממונע) צריך להשתתף בביטוח החובה בצורה שווה פחות או יותר.

אבל בארץ הרי הניהול הוא בידי חכמי חלם , אז דופקים את האופנועים , מדי פעם מנסים לזרוק איזו עצם לזה או להוא .

רווח לא ייצא לאף אחד מזה.

פורסם

זו הנקודה שניראה לי שחיפשתי

המחיר פה הוא מחיר לאדם...ולא לכלי שהוא רוכב עליו.....

מצידי שמחירי המקיף יהיו לפי יקרים פי מיליון לזה שרוכב על אופנוע יקר (מה שלא רחוק מהמציאות)....

אבל ביטוח חובה....אם אתה עני או עשיר , סטודנט או מנכ"ל בנק...זה משנה מתי שרכב יכנס בך!?!!?

"חכה לי רק רגע," היא אמרה בקול גדול, "אני בהריון" בואינג! התערבות על מתנדבת התפתחה לכלל אסון.

פורסם

אני צריך להוסיף בפרופיל שלי :

RadarJedi

מציאת נקודות G ואחרות...

:twisted::twisted:

:lol::splat: :crazyeye: :screwy:

פורסם

מצידי שמחירי המקיף יהיו לפי יקרים פי מיליון לזה שרוכב על אופנוע יקר (מה שלא רחוק מהמציאות)....

אבל ביטוח חובה....אם אתה עני או עשיר , סטודנט או מנכ"ל בנק...זה משנה מתי שרכב יכנס בך!?!!?

טוב אז נתיחל ממממהתחלה.

במדינות נורמליות אתה לא משלם ביטוח נזקי גוף על רכב כי זה לא משנה להם ממה נפגעת.

רק בארץ לפי ידיעתי קיימת הפרדה בין ליפול באמבטיה לבין תאונת דרכים.

נכון המחיר הוא לטיפול רפואי לאדם אבל עדיין קטנוע זה לא אופנוע.קטנוע הוא כלי תחבורה שאמור להיות זמין יותר לכל אדם והדרך לעודד היא הוזלת ההוצאות ,קרי ביטול חובה.

לדעתי זה צעד מבורך אם יקרה,ורק יחשוף ויקדם את הענף והעוסקים בו.

פורסם

טוב אז נתיחל ממממהתחלה.

נכון המחיר הוא לטיפול רפואי לאדם אבל עדיין קטנוע זה לא אופנוע.קטנוע הוא כלי תחבורה שאמור להיות זמין יותר לכל אדם והדרך לעודד היא הוזלת ההוצאות ,קרי ביטול חובה.

אם זה קו המחשבה צריך לבטל את כל ביטוח החובה.

כל עוד מישהו מהמשתמשים בדרכי המדינה משלם - כולם צריכים לשלם בערך את אותו דבר (עפ"י הדירוג שכבר פירטתי) אתה לא צריך לממן את הטיפולים שלי בבית לוינשטיין אחרי שחטפתי מכה בראש בעת רכיבה על קטנוע.

פורסם

טוב אז נתיחל ממממהתחלה.

אם זה קו המחשבה צריך לבטל את כל ביטוח החובה.

כל עוד מישהו מהמשתמשים בדרכי המדינה משלם - כולם צריכים לשלם בערך את אותו דבר (עפ"י הדירוג שכבר פירטתי) אתה לא צריך לממן את הטיפולים שלי בבית לוינשטיין אחרי שחטפתי מכה בראש בעת רכיבה על קטנוע.

אני בעד אבל צריך להתחיל מאיפושהוא.

פורסם

כרגע הביטוח מסובסד, ואתה משלם בערך רבע, או שליש, מעלותך הממוצעת כאופנוען.

ועוד משהו - עלותו הממוצעת של רוכב אופנוע ספורטיבי מעל 500 גדולה בהרבה מזו של רוכב קטנוע 50. הפציעות הקשות נפוצות יותר, וכמוהן המוות בתאונות (ולא, אין לי הסטטיסטיקה המדויקת, אבל ראיתי אותה במידע ששלמה כהן הביא בזמנו. אני יכול לחפש)

X

מנהל פורום הקטנועים ב"תפוז"

וגם איש די נחמד...

פורסם

ועוד משהו - עלותו הממוצעת של רוכב אופנוע ספורטיבי מעל 500 גדולה בהרבה מזו של רוכב קטנוע 50. הפציעות הקשות נפוצות יותר, וכמוהן המוות בתאונות (ולא, אין לי הסטטיסטיקה המדויקת, אבל ראיתי אותה במידע ששלמה כהן הביא בזמנו. אני יכול לחפש)

איקסי, אתה טועה.

דווקא הקטנועים בנפח 50-250 הם הגורמים הבכירים ביותר למדד התאונות.

רוצה לנחש איזה אוכלוסיה זאת?

רק יום שישי האחרון,

שלושה קטנועים מובלים על טנדר מגיעים למוסך.

tyg - מה קרה?

XYZ - ואללה לא יודע, זה אתמול החליק, זה היום בבוקר, וזה חצי שעה אחר כך.

tyg - משהו רציני?

XYZ - לא רציני, אבל מה נפלו ככה יפה על הצד.

tyg - (מביט על הקטנועים) אה, אתה מחברת @@@@.

XYZ - כן. למה?

tyg - אם השליחים שלך לא נהרגו או נפצעו קשה, אז תחליף אותם. הם מטומטמים לגמרי.

When a world of oppertunities comes knocking at your door,

Make sure you know where is the rear exit.

There's no place like 127.0.0.1

הכל עובר בחיים.

גם החיים.

פורסם

איקסי, אתה טועה.

דווקא הקטנועים בנפח 50-250 הם הגורמים הבכירים ביותר למדד התאונות.

רוצה לנחש איזה אוכלוסיה זאת?

הפעם איני טועה - הפגיעות שאתה מדבר עליהן הן פגיעות רכוש. כן מוסך, לא מוסך - יחסית לכמות האופנועים הכבדים זו האוכלוסיה עם הכי הרבה תביעות גוף.

X

מנהל פורום הקטנועים ב"תפוז"

וגם איש די נחמד...

• תוכן חדש...