Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

העברת בעלות לרכב נכה

adi48
שימו לב! השרשור הזה בן 5580 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום, אני חדשה בפורום - שמי עדי ואני נכה עקב תאונת דרכים משנת 1999 (הכרות קצרה)

קניתי רכב (ללא מיסים) מאזדה 3 החדשה 5 דלתות. את הרכב הקודם מכרתי ואת הרכב החדש אקבל

רק לאחר שהקונה ישלם את הפרשי אגרת רישוי - והעברת בעלות ...

מה שלא ברור לי מה עושים קודם.. לשלם את הפרשי אגרת הרישוי , או העברת בעלות...?

ועוד שאלה: האם עלי להיות עם הקונה או שהוא יכול בלעדי עם תעודת הזיהוי שלי ? אודה מאוד לתשובות

ממי שיודע ומכיר את החוקים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בעת העברת בעלות במשרד הרישוי ( לא בבנק הדואר ) הקונה יאלץ לשלם את ההפרש של אגרת הרישוי אשר ממנה היית פטורה.

לדעתי הוא יכול להעביר בעלות בלעדייך, תצטרכי להוריד טופס ייפוי כוח מאתר משרד הרישוי אותו עליך למלא ולחתום. עם הטופס, ת.ז שלך, ות.ז שלו, הוא ייגש להעביר בעלות.

בהצלחה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא הייתי נותן ת.ז. שלי לאדם זר ושולח אותו לדרכו, גם לא הייתי בונה על זה שיעביר בעלות לבד.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גיא,

מקובל שהעברת בעלות עושים רק אחרי שכל הכסף נמסר לקונה.

גם אם הייתי מקבל את כל התשלום + תוספת, לא הייתי נותן תעודת זהות שלי לאדם זר, ולא סומך עליו שיעביר בעלות לבד.

הנוכלים של היום לא צריכים שנעשה להם עבודה קלה וגם ניתן להם תעודת זהות אותנטית בכדי שנמצא עצמנו אח"כ עם חובות וגרעון בבנק (ראה כלבוטק של אתמול על הנוכל ברנס, ולא חסרים מקרים דומים).

דבר שני - יש נהגים שאין להם שום אינטרס להעביר בעלות, בפרט שהם יודעים שאת כל הדוחו"ת ואגרות כביש 6 יקבל מישהו אחר. עד שהמישהו אחר יגלה זאת הם כבר ימכרו את הרכב לאחר כמובן בעזרת התעודת זהות שנשארה אצלם.

חבר מכר את רכבו, קיבל את כל התשלום ונתן את תעודת הזהות שלו לקונה בכדי שיבצע העברת בעלות. המוכר לא רץ להעביר בעלות והמוכר מצא עצמו אובד עיצות, אח"כ היתה שביתה במשרד הרישוי שכמובן לא עזרה וגם אחרי שהשביתה הסתיימה הקונה לא העביר בעלות. אח"כ התחילו להגיע דוחו"ת שכולם היו על חניה על מדרכות והקונה אמר למוכר בשיא החוצפה - תשלם, גם ככה קיבלת מספיק כסף על הרכב.

הסיפור הסתיים באלימות כלשהי, כשבסופו של דבר הקונה החזיר את תעודת הזהות וניגש לבצע העברת בעלות יחד עם הקונה בסניף דואר שנמצא בדיוק דלת אחת ליד בית העסק של הקונה. את תשלום הקנסות סירב להחזיר.

אם היו מוסרים ת.ז. לאדם מוכר במידת מה כגון שכן, עוד הייתי אומר ניחא, אבל לאדם זר לחלוטין, הייתי נזהר שבעתיים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לעדי מנכה לנכה

את הפרשי האגרה משלמים בעת ביצוע העברת בעלות

את הפרשי האגרה משלמים לפי הסיכום עם הקונה - מי המשלם.

לפי שאת נוסעת במזדה 3 לא נראה לי שקשה לך כל כך אחת

ל 42 חודש להתריד את עצמך למשרד הרישוי הקרוב לביתך

מה גם שאם את מתניידת בכסא גלגלים את לא עומדת בתור

ולא להפקיד מסמכים בידי הקונה - מקסימום שולחים בן משפחה

ומציידים אותו ביפוי כח.

בהצלחה

שאול

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נשמע לי מאוד תמוה שהקונה צריך לשלם הפרשי אגרה,

הרי לא הוא שנהנה מההנחה באגרת הרישוי הניתנת לנכה

וההנחה עוברת לרכב החדש של הנכה.

אותי זה היה מעצבן והיה נראה מאוד לא פייר

ברור שהכל עניין של סיכום בין מוכר לקונה

אבל לנכים יש כח במכירה כיוון שלא ניתן להתקדם במכירה מבלי לעבור את השלבים האלו

ובדרך כלל הם יד 1 עם קמ נמוך מה שגורם לקונה לסתום ולבלוע הכל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

roei,

הקונה משלם רק על יתרת התקופה שנותרה: אם אגרת רישוי עולה 1,200 ש"ח לשנה והנכה (המוכר) נסע ברכב 5 חודשים עד למכירת הרכב, אזי הפרשי האגרה שצריך לשלם בכדי להעביר בעלות הם 700 ש"ח.

החוק קובע שבכדי שהנכה יוכל להעביר בעלות, צריך לשלם הפרשי אגרה על יתרת התקופה עד לטסט. לצורך הענין,הבעלים של הרכב הוא עדיין הנכה ורשות הרישוי לא יכולה לבוא בבקשות/דרישות אל כל אדם אחר. מאיפה מגיע הכסף עבור האגרה, זה כבר לא מעניין את רשות הרישוי.

החוק גם קובע שהעברת בעלות היא באחריות המוכר, וגם כאן לא איכפת לרשות הרישוי מי שילם עבור זה.

.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני יודע על מה צריך לשלם,

ומה לגבי מצבים בהם הטסט רק שולם?- צריך לשלם כמעט אגרה מלאה כהפרש.

אני לא מדבר על העניין במט של החוק-ולא אמרתי שמישהו צריך לבוא בדרישות,

אבל נראה לי קצת מניפולטיבי להפיל את תשלום הפרשי האגרה על הקונה-

כמו שכבר אמרתי, לא הוא שנהנה מההנחה באגרה ולכן לא הוגן שישלם את ההפרש בזמן הקניה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ואם בדיוק הוחלפו 4 צמיגים חדשים לרכב בעלות של 2,800 ש"ח .

ואם בדיוק מילאו טנק דלק מלא .

ואם בוצע טיפול שנתי מלא כולל בלמים בעלות 1500 ש"ח .

ואם ואם .

אין כאן הוגן לא הוגן - הרכב היה תחת תנאים מסוימים בידי הנכה .

התנאים הללו נקבעו ע"י המחוקק כדי לתת חלופה , אשר לאדם בריא יש כמובן מאליו .

יש רכבי נכה עם תו נכה - האם להשאיר את תו הנכה גם במכירה , עד סוף השנה :shock:

כעת התנאים שונים -הרכב עובר לבעלות שוק רגילה , וצריך אגרה רגילה .

הקונה , יבדוק את הרכב , אם לטעמו , ישקול את מצב הרכב הטיפולים שבוצעו , ותשלום האגרה הנוסף , ויקבל החלטה .

ומאחר וזה שוק חופשי - אפשר להסתדר , חצי חצי , או תשלום של אחד הצדדים -

בד"כ רכבי נכה הם בני 3-5 שנים , כך שעלות אגרת הרישוי ביחס למחיר הרכב , די זניחה .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

roei,

מונית לאחר 12 שנה אינה יכולה להמשיך להיות מונית.

בכל זאת כדי להפוך אותה לרכב פרטי, צריך לשלם הפרשי מיסים (משוקללים). את הפרשי המיסים האלה מישהו צריך לשלם. גם כאן לא מעניין את רשות הרישוי מי משלם - הקונה, המוכר, צ'יפופו או בן-לאדן.

המגבלה שמונעת העברת בעלות היא סילוק המיסים וכשהיא תסולק ניתן יהיה להעביר בעלות. בד"כ מי שרוצה את הרכב דואג לסילוק המיסים.

.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5580 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...