Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום! :-)

מחיפוש שערכתי, לא מצאתי את התשובה לשאלתי.

ברשותי מאזדה 3 בעלת עבר פרטי (יד ראשונה) מודל 06' עם קצת פחות מ- 39K בקילומטרז'.

השימוש העיקרי ברכב הוא בשטח מישורי (באר-שבע) ובנסיעה רגועה ללא בלימות או האצות חזקות.

בסוף החודש אני צריך לעשות טיפול סוף שנה רביעית, את הטיפולים אני עושה במוסך של מאזדה שבו

טיפלתי מאז שקנינו את הרכב.

עכשיו לשאלתי, למה פחות או יותר לצפות בטיפול הזה? האם זה נחשב כבר טיפול 45K ?

אם כן ואם לא, מה צריך להחליף בשלב הזה חוץ משמן ופלגים (פילטר שמן? פילטר אויר? בלמים?)

בבקשה ממכם לענות רק מי שיודע בוודאות, ואני גם רוצה לדעת מה עלות החלקים בערך?

אני מתכוון לחלקים מקוריים כמובן. פשוט אני רוצה לדעת למה לצפות ואיזה תקציב להכין לטיפול.

תודה רבה לעונים,

גבי

פורסם

יש לאחרונה מבול של שאלות בנוגע לטיפולים במאזדה 3...

אם זה הטיפול הרביעי אז זה כמו טיפול 60000. בהנחה והחלפת מצתים ומסנן דלק בטיפול הקודם אז מוחלף מסנן אוויר מקורי בעלות של כ-200 שקלים, שמן ומסנן. צריך גם להחליף נוזל בלמים פעם בשנתיים - עוד 200 שקלים. סה"כ עלות כנראה סביב ה-1000 שקלים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
יש לך ספר רכב? צריך להיות כתוב שם לגבי כל טיפול מה הוא כולל.

לצערי לא כל-כך ברור בספר הרכב מה צריך להחליף בכל טיפול. כמו-כן לא ברור אם הקילומטרז' הנמוך משחק

כאן תפקיד כלשהו או לא. אני אפרט מה נעשה בטיפולים הקודמים:

טיפול - שנה א'

שמן מנוע

מסנן שמן מנוע

דיסקית נחושת לפקק אגן שמן

טיפול - שנה ב'

שמן מנוע

מסנן שמן מנוע

נוזל בלמים X 2

מסנן אויר

מים מזוקקים

נוזל קירור

טיפול - שנה ג'

שמן מנוע

מסנן שמן מנוע

יש לאחרונה מבול של שאלות בנוגע לטיפולים במאזדה 3...

אם זה הטיפול הרביעי אז זה כמו טיפול 60000. בהנחה והחלפת מצתים ומסנן דלק בטיפול הקודם אז מוחלף מסנן אוויר מקורי בעלות של כ-200 שקלים, שמן ומסנן. צריך גם להחליף נוזל בלמים פעם בשנתיים - עוד 200 שקלים. סה"כ עלות כנראה סביב ה-1000 שקלים.

רוני

רוני, אתה צודק, זה כנראה שווה לטיפול 60K. כפי שאתה רואה מהפירוט שרשמתי, מצתים לא הוחלפו עדיין וגם לא מסנן דלק. אז כמה להוסיף עבור מצתים ומסנן דלק לדעתך?

פורסם

חברה, אני מבין שזה לא הנושא הכי מעניין בעולם, אבל בכל זאת :-( ..

אולי מישהו יכול לחלוק את ניסיונו ולספר, פשוט השבוע אני כבר עושה את הטיפול.

מה מצפה לי?

תודה.

פורסם

שמן מנוע,מסנן שמן,נוזל קירור,נוזל בלמים, מסנן אויר בעקרון כל 60K זמן סופי אבל במקרה שלך יכול להיות שיחליטו להחליף,מצתים בעקרון כל מס' ק"מ שעדיין לא הגעת אליו אך גם כל שלוש שנים השאלה אם החליפו לך כבר בעבר.

פורסם
מצתים בעקרון כל מס' ק"מ שעדיין לא הגעת אליו אך גם כל שלוש שנים השאלה אם החליפו לך כבר בעבר.

כבר כתבתי בפירוט קודם לכן שלא הוחלפו מצתים מעולם. הם בדקו אותם לפני שנה ואמרו שלא צריך להחליף עדיין.. תודה על התשובה, אתה יכול גם לתת לי בבקשה הערכה כמה הטיפול הזה יעלה לי?

פורסם

רוני (sronis) מכין כתבה על מאזדה שלוש וקיבל מפרט מדלק מוטורס של עלות החלקים תבדוק איתו אם הכתבה כבר יצאה לפועל ואם עדיין לא תראה אם הוא יוכל לעזור לך בנושא זה כי לי אין שמץ של מושג לגביי מחירי חלקים במיוחד של טיפולים כי זהו לא תחום התעסקותי.

אגב שחכתי לציין שיכול להיות שידרש להחליף גם בלמים קח את זה גם בחשבון.

ולגבי עיניין המצתים סליחה פיספסתי שכתבת את זה, תבדוק אם יש לך מצתי הירדיום במידה ולא אני חושב שכדאי לך להחליף למנוע בעיות עתידיות.

פורסם

רוני, אתה צודק, זה כנראה שווה לטיפול 60K. כפי שאתה רואה מהפירוט שרשמתי, מצתים לא הוחלפו עדיין וגם לא מסנן דלק. אז כמה להוסיף עבור מצתים ומסנן דלק לדעתך?

אם הם דורשים החלפה אז מצתים הם כ-60 שקלים לפני מע"מ, מסנן דלק 230 לפני מע"מ, מסנן אוויר 210 לפני מע"מ.

רוני (sronis) מכין כתבה על מאזדה שלוש וקיבל מפרט מדלק מוטורס של עלות החלקים תבדוק איתו אם הכתבה כבר יצאה לפועל ואם עדיין לא תראה אם הוא יוכל לעזור לך בנושא זה כי לי אין שמץ של מושג לגביי מחירי חלקים במיוחד של טיפולים כי זהו לא תחום התעסקותי.

הכתבה תתפרסם בגיליון "אוטו" הקרוב (תחילת אוקטובר).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...