Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6136 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם !

- אני מתעתד לרכוש רכב חדש משפחתי מהיבואן בקרוב. הייתי בכמה סוכנויות

והתעניינתי לגבי פרטים.

- לפי מה שכתוב בעיתונים, רוב היבואנים ידעו ירידות במכירות עקב המיתון

בחודשים האחרונים. לפיכך, חלק גדול מהם נתקעו עם כמות גדולה של מכוניות

שנמצאים בנמלים, שאותן הם לא מצליחים למכור.

היתה הלצה שניתן ללכת מאילת לבאר שבע על גבי גגות של מכוניות שנפרקו ושנמצאים

בחניונים ללא קונה...

יתרה מזו, ראיתי גם ידיעה

בעיתון שעכשיו נכנסת תקנה שאומרת, שיבואן שמחזיק רכב מעל שנה בלי למכור אותה

יחוייב לרשום אותה על שמו ! זה אומר שכאשר היבואן מוכר את האוטו, שעמד שנה, הוא צריך

למכור אותו כאוטו יד שנייה ! (זה כמובן יכול ליצור דחף אצל היבואנים לצאת במבצעים

על מנת להיפטר מהמלאים.

כאשר רוכשים רכב חדש, מעוניינים כמובן שהוא יבוא ישר מהאונייה ולא מאחסנה של מספר

חודשים. לפיכך, שאלתי את הסוכנויות של היבואנים אם האוטו שאקבל יהיה ישר מאונייה או

לא. תשובתם של **כל** היבואנים היתה שהם **לא** מחזיקים רכב כלל באחסנה, אלא

הרכב שאקבל יהיה מהאונייה שתבוא בסוף החודש.

יש לי שתי שאלות:

1) כיצד אני יכול לדעת, בקבלת רכב, אם הוא אכן הגיע מהאונייה או שאולי עמד מספר

חודשים באחסנה ? אני יודע שאפשר לסתכל על צבע, וכו', אבל לא תמיד ניתו לגלות. האם יש

דרך לדעת ?

2) לגבי התקנה של חובת הוספת "יד" לאוטו : האם נכון הדבר ? ממתי תקנה כזו נכנסה לתוקף ?

והאמת - לא נתקלתי במבצעים מיוחדים שמרמזים שיש יבואנים שנתקעו עם מלאים ושתקנה זו

נלקחת בחשבון בשיקוליהם...

בברכה,

דן שוורץ,

פורסם

התקנה נכנסה לתוקף לפני יותר משנה, והיום יש דבר, שנקרה "רכב יד שניה עם 0 קילומטרים מהיבואן.

אלו מכוניות, שכאמור נכנסו לארץ לפני יותר משנה, ולא נמכרו בסיבות כאלו ואחרות.

מוכרים אותם בהנחות, וכמובן היבואנים משתדלים לא להגיע למצב הזה.

לגבי הרכב, שנכנס לארץ לפני פחות משנה, נניח לפני 10 חודשים - היבואן לא חייב להודע לך כלום, ודינו של רכב כזה הוא כדין רכב שירד מהאוניה לפני יומיים.

לא תוכל לגלות אחסנה ממושכת לפי מצב הצבע, כי לצבע לא יקרה קלום מעימידה של 10 חודשים.

לפי מספר שילדה ניתן לדעת בעקיפין את תאריך יצור הרכב.

פורסם

אכן ישנו חוק 12 חודש אחסנה.

אם אמרו לך שאין להם רכבים באחסנה אלא צריך להמתין לאוניה - כנראה שלא עבדו עליך מכיון שהם רוצים למכור ועכשיו!

לצורך הדוגמא נכון לרגע זה אין שום גולף או שירוקו במלאי (הכל מכור מראש אלא אם מישהו יבטל הזמנה) ! משמע צריך להמתין , הלואי והיו לי (כנציג מכירות) רכבים במלאי..

רכבים שיושבים הרבה זמן הם מן הסתם אלו הפחות סחירים..

כשרכב מתקרב ל"12חודש" בדר"כ עושים עליו הנחה חריגה כי רוצים להיפטר ממנו.

כגילוי נאות זה קרה לי מספר פעמים בודדות ואמרתי ללקוח את הסיבה המדויקת להנחה החריגה בעקבות ה12 חודש.. מבחינת הלקוח זה מקובל לחלוטין , מי שלא יידע יהיה הקונה יד 2..

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

ראשית, תודה לבוקי ולעומר.

שנית:

>לגבי הרכב, שנכנס לארץ לפני פחות משנה, נניח לפני 10 חודשים - היבואן לא חייב להודע לך כלום, ודינו של רכב כזה >הוא כדין רכב שירד מהאוניה לפני יומיים.

>לא תוכל לגלות אחסנה ממושכת לפי מצב הצבע, כי לצבע לא יקרה קלום מעימידה של 10 חודשים.

>לפי מספר שילדה ניתן לדעת בעקיפין את תאריך יצור הרכב.

אשמח מאוד לדעת איך אני , כקונה, יכול לדעת לפי מספר שילדה את תאריך ייצור הרכב. האם ישנו איפה שהוא (באינטרנט או במשרד התחבורה) מקום שבו הקונה יכול למצוא מהו תאריך ייצור (מדוייק או משוערך) של הרכב לפי מספר

השילדה ?

שנית, אם הרכב ענד 10 חודשים, אז אני מכיר מעט מעט אנשים שישמחו לרכוש אוטו כזה. ברור שאוטו כזה עובר טיפולי אחסנה, אך בהחלט יכולים מאוד להיות בעיות שנוצרו מאחסנה למשך תקופה ארוכה. בעיות אלו יכולות להתעורר רק לאחר שימוש של מספר חודשים או יותר.

מה שמוזר לי הוא שכל היבואנים שהייתי אצלם הכחישו שיש להם רכבים באחסנה ממושכת. (בניגוד למה שכתוב בעיתונות של החודשים האחרונים). כל שאני מאוד חושש מכך שאומרים לי שהרכב יבוא באוניה אך למעשה הוא

במלאי ועומד באחסנה. ואמנם ברור שהיבואן מעוניין לספק את הסחורה בהקדם, אך אתה מכיר מישהו שירצה לקבל אותו שעומד 10 חודשים באחסנה? כך שמבחינת היבואן אולי אפילו לדחות את מועד האספקה בכמה ימים.

אני, למשל, כקונה, שומע בפעם הראשונה על קורלציה בין מספר שילדה לתאריך ייצור (אני מודה, אני לא מצוי בעסקי רכב). ועדיין איני יודע כאמור איך ניתן לדעת תאריך ייצור לפי מספר שילדה.

דן

פורסם

יש מפענחי מספר שילדה באינטרנט, הם נקראים VIN DECODERS

הנה דוגמא, למשל :http://www.dubnetworks.net/vw-vin-decoder.htm

פורסם

זה לא יעזור לך כי בישביל מיספר שילדה אתה צריך לקבל את האוטו ואין מצב יקחו לך אותו חזרה בטענה שהוא ישב בהחסנה כמה חודשים

פורסם
זה לא יעזור לך כי בישביל מיספר שילדה אתה צריך לקבל את האוטו ואין מצב יקחו לך אותו חזרה בטענה שהוא ישב בהחסנה כמה חודשים

מספר שלדה יופיע לך בהזמנת הרכב! כמו גם מספר קומיסיון (מן ת.ז של הרכב..).

אתה לא צריך לקבל את הרכב בשביל מספר השלדה..

מעבר לזה למה שפשוט לא תשאל את סוכן המכירות לדעת מתי הרכב נכנס לארץ ? בירור קצר מול הנהלת המוצר תיתן תשובה!

ואם אומרים לך שהאוניה לא נכנסה - היא לא נכנסה! צא מהסרט.. נציג מכירות לא ישלח אותך הביתה בשביל לזמן אותך שוב. הוא רוצה לסגור ועכשיו!

מבחינתו ברגע שיצאת מהמשרד הפוטנציאל לרכישה ירד משמעותית . (זה גם די מוכח סטטיסטית..).

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם

ככל הידוע לי מצב מכירות ומסירות הרכב לא רע (בדגמים הסחירים) וליבואנים יש מחסור מלאי בחלק מהדגמים.

נראה לי ששאלה כנה לאיש המכירות היא הדבר הכי פשוט ויעיל.

אתה יכול לפרט לגבי הדגם ומישהוא יגיד לך.

אתה יכול להזמין צבע חריג שאין במלאי, שאל איזה צבעים יש במלאי כרגע.

בהצלחה,

נתן.

פורסם

נתן צודק.

מבדיקה שעשיתי לפני הקניה בשבוע שעבר בלובינסקי / צ'מפיון:

אין איביזה 1600 ידניות 5 דלתות, אין סיאט ליאון ידניות, אין גולף 1.6 ידניות, אין C4 ידניות,

כל המשלוח הקרוב שיגיע באוקטובר מכור.

יש כמה איביזות 3 דלתות (פחות סחירות, כמו שכתבו מעלי)

C4 אוטומטיות נשארו אחת שחורה , אחת בורדו (לא שזה רלוונטי, כי חיפשתי ידני, אבל זה מה שנאמר לי).

אני מניח שהמצב דומה אצל רוב היבואנים מסיבה פשוטה.

כדי לא להיתקע עם מלאים, ובגלל המצב במשק, לא להרבה אנשים יש מעל 120K לרכב חדש, אז אני יכול להניח

שמראש הזמינו מלאי קטן.

לא יודע מה המצב עם הקוראניות / יפניות כי לא בדקתי, אבל בגדול מי שכרגע עושים מבצעים אלה סוכניות בודדות של הונדה באיזור השרון, סוכנות המכירה המרכזית של שברולט בת"א, ומתקיים מבצע חבר של סוזוקי.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

• תוכן חדש...