Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

רציתי להתעניין אולי מישהו יאיר את עיני לשורשה של בעיה חוזרת ברכב.

מדובר בפורד מונדיאו 2004, אתמול, התפוצץ ברכב צינור המוביל נוזל קירור ממיכל העיבוי לרדיאטור, בעקבות הפיצוץ בורחים כל המים ממערכת הקירור ויש צורך לדומם מנוע ולהזמין גרר.. לא נעים ובטח שלא ספתח יפה ליום עבודה...

זהו הפיצוץ השלישי של צינור במערכת הקירור בתוך שנה ואני קצת חסר אונים פה. האם מישהו מכיר תקלה דומה בדגמים של המונדיאו מהשנתון הזה בפרט או נתקל בתקלה ברכב אחר ויודע מה גורם לה? איך אפשר להמנע מחזרה של התקלה הנ"ל בעתיד?

תודה...

פורסם

אני מנסה להבין בעצם מה הסיבה בעתיה מתפוצצים שוב ושוב הצינורות, המוסך הסביר כי אילו שלושה צינורות שונים ואלו התפצצו בטווח של שנה בשל בלאי טבעי (עייפות החומר). זה עדיין נראה לי קצת מוזר... שלושה צינורות שונים מתפוצצים בתוך שנה??

לגבי השאלה הראשונה - וודאי שהאוטו מתחמם, לכן יש צורך לדומם מנוע (נוזל הקירור לא מגיע ממיכל העיבוי לרדיאטור)

"יש לך מעבר קומפרסיה למערכת הקירור בריגרסיה. גש לגראז' לבצע בדיקת ליקאז'. (יצא חרוזים)." זה אמיתי? אם כן מה אשמח להסבר בשפה עממית יותר בבקשה.

תודה.

פורסם

לחץ מתוך הבוכנות בורח לך לתוך מערכת קירור.

בד"כ קורה כאשר יש ביעה בראש מנוע או אטם שלו.

בדיקת "לחץ הפוך" אומרה לתת אינדיקציה טובה לגבי זה.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

"לחץ מתוך הבוכנות בורח לך לתוך מערכת קירור.

בד"כ קורה כאשר יש ביעה בראש מנוע או אטם שלו.

בדיקת "לחץ הפוך" אומרה לתת אינדיקציה טובה לגבי זה."

היכן ניתן לבצע בדיקה שכזו? (בדיקת לחץ הפוך)

היה והבעיה היא אכן בריחת לחץ מהבוכנות למערכת הקירור (אין קשר למזגן נכון? אנחנו מדברים על קירור המנוע..?) מה הדרכים לטיפול? עלויות משוערות?

פורסם

בכל מוסך נורמאלי אמורים לעשות את זה.

מוסך מורשה של דלק מוטורז בטח לא ירצה להתעסק עם זה............

איך מתקנים?

אם הבעיה באטם או בראש - יש לטפל בהם.

עלויות בטח לא כאלו נמוכות. מישהו סיפר לי על החלפת אטם ראש ב-500 ש"ח - אבל לי זה מריח כמו כמה אלפי שקלים.

אבל קודם תבדוק.

פורסם

שלא תאמר שלא הזהרתי אם אכן קיימת לך בעיה בראש מנוע ויחליטו להוריד ראש שים לב טוב טוב באיזה מוסך אתה נמצא כיוון שמרבית המוסכים אינם יודעים כיצד לשים את רצועת התזמון בדגם הנ"ל יש כלים יעודיים.

פורסם

אז בכל מקרה אם הבנתי נכון, פיצוץ חוזר של צינורות במערכת הקירור משמעו (כניראה וכמובן לא מחייב ללא בדיקה מתאימה) בעיה באטם (ראש מנוע?)?

המוסך המתקן טען שמדובר בבלאי של צינורות אבל האם יתכן ששלושה צינורות שונים (לטענת המוסך) התפצצו בטווח של שנה וזה הסבר מניח את הדעת כי מדובר בבלאי טבעי (הרכב משנת 2004 משמע בלאי של חמש שנים לערך).

הגיוני?

בקשר לתגובה של CROC : מה ז"א מוסך מורשה של דלק מוטורס לא ירצה להתעסק עם זה? למה שלא ירצו והרי זה רכב עם הסטוריית טיפולים במוסכים של דלק מוטורס ולא רכב בן 14 שנמצא במגרש גרוטאות...?

פורסם

למה לא?

מה הם צריכים אותך עם יום עבודה ו-1000 ש"ח על עבודה אם הם יכולים באותה זמן להריץ 6 טיפולי 15,000 ק"מ ולהרוויח פי 2-3?

אני אישית ניתקלתי ביותר מדיי מקרים במציאות שהם לא רוצים/יכולים/יודעים לטפל בבעיות מורכבות.

במקרים קיצוניים תוקעים לך מחיר כזה שאתה נאלץ לחפש פתרונות במקומות אחרים.

אבל זה לא אומר שלא צריך לנסות לברר ב-2-3 מוסכים.

• תוכן חדש...