Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6154 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אחרי הרבה חיפושים ודברים, יצא לי לראות ולנהוג על הרכב הנ"ל - שנראה מאוד שמור ומטופל, כולל צמיגים חדשים.. נראים כמעט בלי אבק אפילו.

יש לי מספר שאלות - אודה על תשובות, שיעזור לי להיות יותר בטוח ורגוע לגביו.

אז ככה:

1. האם מומלץ לעשות בדיקה במכון בדיקות? או אחד כמו "המומחה"? (נראה כי בשנת 06 היה עליהם ביקורת כללית לא טובה פה...) או אופציה שלישית שזה במוסך כלשהו (כי אני לא מכיר מוסכניק...) ואודה להמלצה או שתיים באזור תא, ר"ג או פ"ת יהיה אידיאלי.. כאן או בפרטי זה טוב :)
  2. דוושות הבלם והגז הן רגישות ביותר - כל לחיצה קלה או בולמת חזק או מאיצה ממש חזק. האם זה טוב או רע?
  3. איך אני בודק אם הצמיגים זה באמת במידה שהיצרן המליץ לרכב? שכן כל דבר אחר משפיע על צריכת הדלק ובלאי לרעה..
  4. הילוך ראשון לפעמים לא ממש משתלב חלק - הוא אומר שזה בגלל שאני לא לוחץ על המצמד עד הסוף, אם כי נראה לי שאמור להשתלב חלק גם בלי ללחוץ אותו ממש עד הרצפה, לא?
  5. האם יש אפשרות לבדוק מי היה היד הקודמת? (בעלים נוכחי טוען שזה היה אצל אח 4 שנים לפניו - יש לי דרך לאמת את זה במסמכים?)
  6. איך אני בודק האם רכב משועבד? בדואר בזמן העברת בעלות? וזה מחייב? כלומר הם לא יכולים לטעון לטעות או משהו?
  7. ברכב מותקנת מע' "הום סינמה" :lol: שלמה פחות או יותר: DVD כולל DIVX, וגם קורא של PIONEER USB, הגברה, סאב וופר שלוקח רבע בגאז', וכששמים רוורס, המסך מראה מצלמה אחורית המותקנת בפגוש. על כל הצעצוע הבעלים רוצה תוספת 3K, או להוריד אותה.. שכנראה ישאיר לי קצת חורים שם... אני לא ממש צריך את זה, אם כי זה נחמד לראות סרט באוטו :) אז כמה כזו שווה היום חדשה?

כעת, שלושה דברים חשודים:

1) פגשתי גם את אבא שלו (או לפחות כך הם מציגים את זה) - ובזמן שחיכינו לרכב שיגיע, הגיע עוד מישהו שדיבר איתו כמה דקות לגבי רשיון רכב, העברת בעלות וכו' - סימן לסוחר? או מצד שני, אם היה מסתיר משהו, לא היה עושה דבר כזה מולי, וזה היה רק חבר או משהו?

2) הבעלים נוכחי, שהרכב ברשותו שנה - טוען שעשה כל הטיפולים ודברים כאלו אצל הדוד שלו או משהו, ולכן אין לו קבלות ודברים כאלו כמו שכתוב במדריכים שאני צריך לחפש (אם כי יש לו רישום פרטי של תאריך, מה וק"מ)...

3) מכסה מים של הוישרים במכסה המנוע פשוט לא שם.. זה פתוח...... הוא אומר שזה לא באמת משנה, והם אכן עובדים.

ביום רביעי אמורים לנסוע לראות תיעוד טיפולים של מוסך שבו, לכאורה, האח שלו טיפל ברכב לפניו.. אז כך שאני לא יודע מה לחשוב על הנקודה הזו... חוץ משתי נקודות אלו, סך הכל הרושם ממצב הרכב, מהבעלים הוא טוב.

אז זהו נראה לי זה הכל עד עכשיו, הכי דחוף זה המלצות למכון בדיקה או שניים, ואז אפשר יהיה לנתח את הדו"ח פה ביחד :)

אז תודה! ולכל מי שעזר והמליץ גם בשרשור ההתלבטות הקודם :)

פורסם

יש פה בדיוק מישהו שכתב כתבה על המומחה. תריץ חיפוש.

הביקורת נוראית על המומחה. אל תחסוך בדברים כה קטנים של 100 ש"ח, תשקיע אותם בבדיקה- זה חשוב!

לגבי המערכת, נראה לי שאם תגיד לו להוריד אותה, הוא יורד את ה"תוספת" ותאמר לו גם שיסדר את החור שהוא עשה לצורך המצלמה.

במשרד הרישוי אני חושב שאתה יכול לבדוק בעלויות ושיעבוד.

מכון שאני אישית עשיתי כמה בדיקות והייתי מרוצה זה ממסי בב"ב. זה לא רחוק מקניון איילון.

המון בהצלחה.

פורסם

1. לא לוותר על בדיקה במכון בדיקה. לא מומחה ולא נעליים. מוסך או מכונאי שמכירים את הרכב הזה ומוכנים לבדוק אותו לפני הקנייה הם יופי של תוספת אחרי הבדיקה.

3. על הצמיג מופיעה מידה בפורמט XXX/XX/XX או XXX/XXRXX. חפש את המידה שמופיעה על ארבעת הצמיגים והשווה אותה אל מה שמופיע ברישיון הרכב.

4. הגיוני, צריך ללחוץ על המצמד עד הסוף. יתכן שיש תקלה נוספת בגיר, אבל התחלה טובה תיהיה לחיצה מלאה על דוושת המצמד.

5. אם המוכר שמר את הרישיונות הישנים - השם של הבעלים הקודם יופיע שם. אם לא, אז רק במשרד הרישוי ביחד עם הבעלים הנוכחי של הרכב.

6. בדיקת שעבודים מתבצעת באתר של רשם המשכונות. עלות הבדיקה כמה עשרות שקלים.

7. זה לא משנה כמה שווה מערכת כזאת חדשה. המערכת שיש ברכב משומשת, לא חדשה. גם הפיאט הזאת עלתה פעם הרבה כסף, כשהייתה חדשה. היום היא משומשת ושווה פחות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כמו תמיד, צביקה תודה על התגובה המפורטת :)

בסוף הצגתי לבעלים את אופציה של יד יצחק, ומממ מבדק שהומלץ שתי הודעות מעל, לפחות נראה לי שלזה הוא התכוון.

ובחרנו את השני בסוף כי היה קרוב.

החתמתי את המוכר על התחייבות של גיר, שלדה ומנוע שכן הוא היה בטוח לגמרי שזה נקי.

קיבלנו הפתעה שהולכת ככה בעקרון:

ליקויים בעלי משמעות גבוהה: תיקוני תאונה בחזית החולף קורת רוחב בהלחמות, פגיעה/תיקון בקורה אורך שלדה ליד תושבת ריתום המתלה/מנוע, תיקונה תאונה משמאל תיכונים מסף שמאל.

ליקויים בעלי משמעות בינונית: הוחלפו חלקי מרכב מכסה מנוע וכנף קדמית שמאל, פגיעות פח ופגושים, צבע כללי ברכב כולל גג, פגמים בצבע, מעיכות בתחתית.

עוד סעיף חשוב שהוזכר זה העברת כוח: מצמד מפריד גובה (בלאי), רעש מתיבת הילוכים, חריקה משלוב להילוך שלישי לתקן גיר.

עכשיו, על צביעה אני הייתי מודע ובסך הכל הצבע בסדר לרכב משנה כזו.

ההילוך שלישי מרגיש חלק בהעברה, אז לא יודע אם זה כסת"ח או לא?

השאלה אמיתית, זה השאסי פגיעה האם זה קטן או שלא לקחת בשום אופן? ואם כן לקחת - כמה זה מוריד % מערך רכב?

הבודק הראה לי את הפגיעה, נראה לי כמו קמט קטן בקורת אורך שמאלית עם הלחמות של קורת רוחב שהוא אומר הוחלפה.

המזגן נראה לי קצת חלש בעמידה, אך הרבה יותר טוב בנסיעה.. אם כי הוא כתב "רעש ממדחס המזגן"

על מע' הבלמים, זה מבלבל - בשיחת סיכום אמר שתקין, אך בדוח סימן X ב "לא תקין" ואבחנה היא "לפרק גלגלים ולבדוק" - כסת"ח?

אה ועוד ליקוי שולי - כסא נהג חופשי... לא יודע מה זה.

מערכת פליטה - דליפות מהסעפת.

סרן קדמי ומערכת היגוי - לתקן זוויות היגוי.

מנוע, מע' קירור, מע' דלק, מע' הצתה - מעבר גזים למע' קירור, רעש מערכת שסתומים, נזילות שמן, לברר החלפת רצועת תזמון (בדקנו), לתקן זהום אוויר, לבדוק תצרוכן שמן בנסיעה.

זהום אוויר נשמע גם מוזר כי הרכב עבר טסט בחודש שביעי.. ופליטה היה תקין.

חשוב לציין שבסך הכל הרושם מהמוכר ומשפחתו טוב, למעט הקטע שלא ידוע איך מתי איפה ולמה הוחלפה הקורה... אם כי קראתי איפשהו שלפעמים מכון זה מחמיר מדיי, ומוצא תקלות שלא קיימות? למרות שאת זו הראו לי וראיתי במו עיניי.

אז זה בגדול - אשמח לשמוע מה דעתכם! אני הולך לעבודה מאוחר יותר, ואסרוק כל הניירות כולל תדפיס מוסך.. אם כי זה כמעט מילה במילה מה שהבודק כתב. ואז מקווה שאוכל לקבל המלצה סופית, כולל איך לברר ירידת ערך על שאסי, ועלויות תיקונים...

תודה!

פורסם

תחסוך את הסריקה ותעבור לרכב הבא.

על הדרך אתה מוזמן לבקש מהמוכר את עלות הבדיקה בחזרה כי מה שמצאו לרכב בבדיקה זה האמא של פגיעות השלדה.

פורסם
תחסוך את הסריקה ותעבור לרכב הבא.

על הדרך אתה מוזמן לבקש מהמוכר את עלות הבדיקה בחזרה כי מה שמצאו לרכב בבדיקה זה האמא של פגיעות השלדה.

דווקא הוא כבר החזיר לי את הכסף... ואללה זה עד כדי כך רצינית הפגיעה? נשמע משהו קטן...

פורסם
"ליקויים בעלי משמעות גבוהה" - החלפת / הלחמת / תיקון קורות = רציני ביותר, ממש לא קטן.

אבל אפשר להבין למה זה ליקוי כ"כ גרוע? אני מתכוון - הקורה הוחלפה, הולחמה וכדומה - האם אין זה תקין? זה לא שהיא מתנדנדת או משהו... אם זה לא היה מספיק טוב, משרד הרישוי בטח לא היה מעביר מכוניות כאלו, לא?

פורסם

התשובה לשאלה האחרונה שלך היא - לא.

אתה לא יודע מה טיב התיקון. למעשה, ברוב המקרים כשמדובר בתאונות קשות הרכבים שמעורבים בתאונה נמכרים לסוחרי רכב שמשקמים אותם וכדי למקסם רווחים מתקנים את הרכב במינימום עלות ולכן איכות התיקון בהתאם.

עקרונית ניתן לתקן את הרכב בצורה מושלמת. מעשית זה לא מתבצע כי אף אחד לא מעוניין לשלם כל כך הרבה על תיקון רכב זול יחסית.

פורסם

תיקון כזה, כנראה לא יחזיר את שלדת הרכב למצבה לפני התאונה. הלחמות ריתוכים וחיבורים לא מקוריים, מחלישים את

יכולת השילדה לעמוד שנית בפני תאונות (לא עלינו).

בקיצור - בטיחות הרכב נפגמת מאוד.

עזוב את הרכב. את מחיר הבדיקה קיבלת. אתה יכול לחפש לך רכב אחר.

alfa 156 2.5.

פורסם

לטעמי עדיף רכב מוזנח מכנית מאשר רכב שעבר תאונה.

כל חלק מכני אפשר להחליף, לכל תושבת יש אחת שמחכה להחליף אותה במחסן החלפים ואין אטם ללא יורש על המדף.

רוצה דוגמא טובה למצבו של האוטו שלך?

קח דף נייר ותקמט אותו. עכשיו תיישר. הוא זהה למה שהיה קודם? כנראה שלא.

גם אם תשים אותו בתוך אחד מהכרכים של האנציקלופדיה העברית למשך שנתיים, הדף לעולם לא יחזור להיות ישר.

הדבר הכי חשוב זה לקנות אוטו ללא תאונות כלל. זאת הבריאות שלך, אם תיכנס לא עלינו לתאונה.

• תוכן חדש...