Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6144 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני צריך עזרה באבחון הגורם להתחממות, להלן סימפטומים והערות:

הערות כלליות:

1. הרכב היה עומד במשך חצי שנה, כשהבאתי את הרכב לא נראו עליו סימני התחממות (צבע חום מסביב לאיזור בקבוק המילוי מה שהיום יש בשפע)

2. ברכב שיפצתי את הגיר האוטומט

3. אין נזילות מים לא מהצנרת לא ממשאבת המים ולא מהרדיאטור

4. בעת מילוי המים פתחתי את הבורג לניקוז האויר בחלקו העליון של הרדיאטור ולחצתי על הצינורות להוצאת אויר

סימפטומים בעת ההתחממות:

1. כל הצינורות חמים ובאותה טמפרטורה פחות או יותר למעט צינור דק של מים שמקרר את שמן הגיר שהוא חם אך לא כמו כולם

2. טרמוסטט לא קיים

3. מאוורר עובד ומעיף אויר חם

4. ההתחממות היא גם בחיבור קבוע של המאוורר לעבודה קבועה

5. במצב שהמנוע מתחמם לכדי 3/4 ואני לא בנסיעה נניח ברמזור החום ממשיך לעלות, אך כשאני נותן גז ומעלה טורים חום המנוע יורד קצת

6. לא נתתי למנוע אף פעם להגיע לאדום אך כבר בחום של 3/4 יוצאים מים וקיטור בלחץ ממכסה הבקבוק

לפני שאני נכנס לבדיקת לחץ הפוך לאטם ראש מנוע (מה שבגדול לא נראה לי שזו הבעיה) אני חושד שסירקולצית משאבת המים אינה תקינה.

1. כיצד אני יכול לבדוק זאת מבלי להחליף על בלנקו ?

2. האם יש למישהו רעיון אחר ממה זה יכול להיות ?

תודה מראש

ירון

:-D אוטו זה כמו חומוס. קונים אותו מאהבה או לא קונים בכלל :-D

פורסם

הי,

היתה לי בעיה דומה בקליאו 96.

מיכל המים היה יבש כמו צנון ומהמים שנותרו יצא קיטור ואצלי הנורית כבר היתה אדומה.

הסתבר שמיכל המים היה סדוק (אני לא זוכר אם החליפו לי גם משאבה).

אולי תנסה דבר ראשון לראות אם יש לך נזילות ממיכל המים.

פורסם
אני צריך עזרה באבחון הגורם להתחממות, להלן סימפטומים והערות:

הערות כלליות:

1. הרכב היה עומד במשך חצי שנה, כשהבאתי את הרכב לא נראו עליו סימני התחממות (צבע חום מסביב לאיזור בקבוק המילוי מה שהיום יש בשפע)

2. ברכב שיפצתי את הגיר האוטומט

3. אין נזילות מים לא מהצנרת לא ממשאבת המים ולא מהרדיאטור

4. בעת מילוי המים פתחתי את הבורג לניקוז האויר בחלקו העליון של הרדיאטור ולחצתי על הצינורות להוצאת אויר

סימפטומים בעת ההתחממות:

1. כל הצינורות חמים ובאותה טמפרטורה פחות או יותר למעט צינור דק של מים שמקרר את שמן הגיר שהוא חם אך לא כמו כולם

2. טרמוסטט לא קיים

3. מאוורר עובד ומעיף אויר חם

4. ההתחממות היא גם בחיבור קבוע של המאוורר לעבודה קבועה

5. במצב שהמנוע מתחמם לכדי 3/4 ואני לא בנסיעה נניח ברמזור החום ממשיך לעלות, אך כשאני נותן גז ומעלה טורים חום המנוע יורד קצת

6. לא נתתי למנוע אף פעם להגיע לאדום אך כבר בחום של 3/4 יוצאים מים וקיטור בלחץ ממכסה הבקבוק

לפני שאני נכנס לבדיקת לחץ הפוך לאטם ראש מנוע (מה שבגדול לא נראה לי שזו הבעיה) אני חושד שסירקולצית משאבת המים אינה תקינה.

1. כיצד אני יכול לבדוק זאת מבלי להחליף על בלנקו ?

2. האם יש למישהו רעיון אחר ממה זה יכול להיות ?

תודה מראש

ירון

בדיקת סירקולציה.

פתח מכסה מיכל התפשטות פתח צינור (דק) בחיבור למיכל התפשטות.

תניע את המנוע מים יזרמו החוצה מהצינור הדק תרים טורים ל2500 סל"ד ובדוק זרימה .

בזמן הבדיקה מלא מים באופן רצוף למיכל (לפי הצורך) היות ואין לך טרמוסטט דבר שלא מומלץ אין צורך לחמם את המנוע לפני הדיקה.

פורסם

בדוק את משאבת המים כפי שבודק הבוס שלי בעל המוסך.

חבר צינור גומי באורך 1 מ' ליצאה העליונה של המנוע, (ביציאה מהטרמוסטט).

סתום את היציאה העליונה של הרדיאטור ומלא את הצינור מים, כאשר הוא מופנה כלפי מעלה.

הניע את המנוע ותן גז ל-2500 טורים.

אם המים עפים החוצה בקצה הצינור, המשאבה בסדר.

כהן, לדעתי לא ניתן לבדוק משאבה בצורה שכתבת. גם משאבה חלשה תזרים מים למיכל העיבוי בצינור הדק.

בועז.

פורסם

לבועז ויוסי תודה רבה, להלן שאלות הבהרה.

לשיטתך יוסי, בצינור הדק בחלקו העליון של המיכל ישנה זרימה אבל לא משהו רציני בכלל.

לשיטתך בועז, כדי להבין, מבחינתו של הבוס שלך, אם המשאבה יכולה להרים מים לגובה מטר בצינור בקוטר הצינור העבה של הרדיאטור היא תקינה?

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

לכל המעוניינים, הבעיה הייתה רדיאטור סתום.

150 ש"ח ניקוי והכל פיקס.

פורסם

בגלל שעשיתי את הפירוק וההרכבה לבד זה עלה לי רק 54cc זיעה :-)

• תוכן חדש...