Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6072 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני חולק עליך

רק בחודש שעבר רכשתי 4 אופלים,כולם קדט,שתיים מהם יבוא אישי מאובזרות לתפארת מ83 ו84 .ממוזגות.

לחבר רכשתי שתי פיזו מפוארות מ83 ו 84 שלא היו מביישות פינישים ברכבים מודרניים,שלא לדבר על נוחות ואחיזת כביש.

זה תואם בדיוק את דבריו של GLUK ,כפי הנראה שלחבר'ה אין חשק להתעסק בזה.

וזה מבלי להזכיר אמריקאיות מפוארות ויפות שעדיין מסתובבות על הכביש מ80 ועד 95 .

וקורטינות וסיירות ויש מלוא החופן,רק צריך להתאמץ קצת.

קרא שוב את תגובתי ותבין.

בני כמה הרכבים שאתה מדבר עליהם? 15 שנה, 18 שנה

בוא ונראה אם הם ישרדו בעוד 20 25 שנה.

לזה אני מתכוון

גידי אשכנזי נפטר בנובמבר 2011. יהי זכרו ברוך

..........................................

גידי אשכנזי - אתר הבית www.gidiashkenazi.com

ומשהו על הגברת:

http://sport.nana10.co.il/Article/?ArticleID=559554

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ישרדו גם ישרדו- לו מישהו ייתן להם לשרוד! אני זוכר את עצמי צוחק בדיוק בצורה כזאת על הרכבים מתחילת ה-90, עם אותם המילים (בהשוואה לרכבים משנות ה-60-70): פעם עשו איכותי, כל ה"קופסאות" החדשות (תחלית ה-90, להזכירכם!)- אין סיכוי שיגיעו לגיל 20 אפילו! -והנה: אותן סוברו, לנסרים, סיטרואנים- עדיין חיים ונוסעים גם אחרי, שעברו את הגיל ה-20, והם בטח לא במצב יותר גרוע, אם לא יותר טוב, מהרכבים של שנות ה-60-70, כאשר היו בני 20! בתכל'ס- אני רואה עוד בכביש מכוניות משנות ה-80, שנראות במצב חדש גם בפנים וגם בחוץ- כמה רכבים של שנות ה-70' ראינו בתחילת ה-90 במצב "חדש"? -רובם היו כבר גרוטאות... כבר כאשר היו בני 20! אז, אני ממש, אבל ממש לא חושש מזה, שרכבים ה"חדשים" לא יגיעו לגיל 30, כי לא יחזיקו מעמד- אני חושש הרבה יותר מזה, שפשוט לא יתנו להם סיכוי!:?

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
כל מה שאתה כותב פשוט מצער בעיקר אלו שעד שנת 84 ,

אבל,המחירים שאתה הצעת גבוהים בשמיים לפי דעתי,ידידי אתה משלם הרבה יותר כסף ממה שצריך,אולי זה מה שהרתיע את הקוראים,אני לא מוכן לתת סכומים כאלו,המוכר לא מסכים ? אז גמרנו לגריטה,אבל במחירים שאתה משלם_מבקש אין שום אטרקטיביות.

שלח לי עדכונים אם תדע על עסקאות כאלו,אפשרי בפרטי.

על אילו מחירים אתה מדבר?!:roll: -בעל הרכב לא היה מקבל יותר מכמה מאות שקלים במיקרה הטוב- אבל צריך גם לשלם לעיריה, לגרר וכ"ד- ואופס- מגיעים לסביבות 2000 ש"ח פלוס-מינוס! ברור, ש"ברחוב" אני לא משלם כאלה סכונים- למעשה, רוב הרכבים שלי עלו לי פחות מ-2000 ש"ח, חלקם כמה מאות בודדות.

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

מה אתה מתפלא?

4000 ש"ח ל3 רכבים, זה אומר שיש לך את כל החלקים שאתה צריך. אני חושב שאם מישהו רוצה BX + אחזקה שוטפת ויש לו חוש טכני זה דיל סביר.

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם
ישרדו גם ישרדו- לו מישהו ייתן להם לשרוד! אני זוכר את עצמי צוחק בדיוק בצורה כזאת על הרכבים מתחילת ה-90, עם אותם המילים (בהשוואה לרכבים משנות ה-60-70): פעם עשו איכותי, כל ה"קופסאות" החדשות (תחלית ה-90, להזכירכם!)- אין סיכוי שיגיעו לגיל 20 אפילו! -והנה: אותן סוברו, לנסרים, סיטרואנים- עדיין חיים ונוסעים גם אחרי, שעברו את הגיל ה-20, והם בטח לא במצב יותר גרוע, אם לא יותר טוב, מהרכבים של שנות ה-60-70, כאשר היו בני 20! בתכל'ס- אני רואה עוד בכביש מכוניות משנות ה-80, שנראות במצב חדש גם בפנים וגם בחוץ- כמה רכבים של שנות ה-70' ראינו בתחילת ה-90 במצב "חדש"? -רובם היו כבר גרוטאות... כבר כאשר היו בני 20! אז, אני ממש, אבל ממש לא חושש מזה, שרכבים ה"חדשים" לא יגיעו לגיל 30, כי לא יחזיקו מעמד- אני חושש הרבה יותר מזה, שפשוט לא יתנו להם סיכוי!:?

רוצה קצת נתונים....?

צא ולמד כמה רכבים יובאו לישראל בשנות השישים? מעט יחסית - אולי 150.000 יח' - כמה שרדו? הרבה יחסית

שנות השבעים? - המספרים עלו - והשרידות עלתה באותם האחוזים.

שנות השמונים - שיא הפריחה הכלכלית, תקופת ארידור והדולרים - יובאו לישראל בעשור אחד משהו כמו 700.000 מכוניות,

- כמה יח' שרדו באחוזים? כמה חיפושיות נוסעות היום - 600 יח', כמה סובארו שרדו משנות השמונים?

מכאן בחשבון פשוט - לא ישרדו!!!

ו... שנות התשעים - ככל שגרף היבוא עולה - גרף ההשרדות קטן.

אותם הנתונים קיימים גם במדינות אירופה וארה''ב.

מקווה שהסברתי את עצמי.

חיפשתי סיטרון ויזה, פיג'ו 104, רנו 9, סמבה, פיאט 126 - לא מצאתי כמעט

אז ברור שאם הרכבים ישמרו בנפתלין - תחת חנייה מקורה ובקרת אקלים - הם ישרדו.

ומשהו על הגברת:

פורסם

לא שרדו עקב שינוי התנאים "סביבתיים"- נהיה לא כדאי להחזיק באוטו ישן, כפי שזה היה פעם- היום אפשר ליקנות אוטו יחסית חדש בכלום כסף- אז, "אדם הממוצא"- מה יעשה בדיוק, יחזיק ענתיקה, או יזרוק אותה ויקנה מזדה בת 5-6?:roll:

פורסם
לא שרדו עקב שינוי התנאים "סביבתיים"- נהיה לא כדאי להחזיק באוטו ישן, כפי שזה היה פעם- היום אפשר ליקנות אוטו יחסית חדש בכלום כסף- אז, "אדם הממוצא"- מה יעשה בדיוק, יחזיק ענתיקה, או יזרוק אותה ויקנה מזדה בת 5-6?:roll:

זה בדיוק מה שאני מנסה לומר במילים אחרות.

רכב שיתקלקל לא ישתלם לתקנו בגלל עלות התיקון, היצרנים מתכננים את מבול התקלות

בדיוק יום אחרי תום האחריות.

ואז מתחילים: ממיר קטליתי, מחשב דרך, מע' הזרקה, חיישנים וכו'.

יצרניות הרכב החל משנות השמונים מרוויחים בעיקר על החלפים ומעט על מכירת הרכב.

אם בשנות השישים רכב שנמכר בארה''ב ב- 3500 דולר השאיר רווח של 1000 דולר ליצרן.

היום יצרן כמו מזדה מרוויח ממכירת מזדה 3 שמחירה בחו''ל 13.000 דולר - משהו כמו 1300 דולר, שים לב לפרופורציה.

לכן שתי סיבות לפנינו של חוסר השרדות: האחת עלויות תפעוליות והשני בלאי, בלאי ובלאי.

ומשהו על הגברת:

פורסם

בשנות ה 60' וה 70' מכונית חדשה היתה יקרה מאד ביחס לשכר הממוצע במשק ולכן היתה מוצר מותרות שעיקר רוכשיו היו בני המעמד הגבוה, יחסית.

ההוזלה המשמעותית במחיר המכוניות חלה רק בתחילת שנות ה 80', ואז הפכה המכונית למוצר עממי יחסית שפנה גם לבני מעמד הביניים, וזה קרה גם בין היתר בשל השינויים במבנה הכלכלה והמשק הישראלי שחלו החל מהמהפך של 77'.

ברור שככל שהמכונית היתה יקרה יותר ונגישה פחות אורך החיים שלה עלה, והנתון הזה החל להשתנות רק בסוף שנות ה 80'.

כיום מכוניות חדשות לא יקרות יחסית לשכר שמישתכרים בני מעמד הביניים, ובתוספת אמצעי מימון נוחים, גורמים בין השאר לפחת אדיר בערכן של מכוניות משומשות, וכך הופכים תיקון משמעותי אפילו במכונית בת 14-15 לבלתי מישתלם, והסוף שלה ידוע.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הסתיימו 100 שנות אספנות. העתיד נראה אחרת...

לפני 100 שנה יצרו את הMODEL T- האחזקה בעיקרה מוחשית... ומה שמתקלקל רואים וניתן לתקן גם אם אין חלפים.

הרכב לא ממש עבר מהפכה וכל זמן שיש "תעשיית מתכת " יש אפשרויות לאלתר לותקן ( ראו פרשת הבוקסות של בני ל

חן פרחי והחרט )

אבל משנות ה90 האלקטרוניקה "פולשת," לענף הרכב והתחזוקה הופכת "מופשטת " .תוך שנים שלושה עשורים כמחצית משווי הרכב תהיה

האלקטרוניקה.

רכבים במצב יחסית חדש " ינטשו " על רקע בעיות אלקטרוניקה אבל האספנים לא יוכלו לתחזק אותם....

(התמונה מוויקפדיה )

250px-Late_movvdel_Ford_Model_T.jpg

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

לא חושב, שגם בעתיד תהיה בעיה לשחזר חלק מהמחשב בקרה למי, שבאמת ירצה בכך! :roll:

פורסם
בשנות ה 60' וה 70' מכונית חדשה היתה יקרה מאד ביחס לשכר הממוצע במשק ולכן היתה מוצר מותרות שעיקר רוכשיו היו בני המעמד הגבוה, יחסית.

ההוזלה המשמעותית במחיר המכוניות חלה רק בתחילת שנות ה 80', ואז הפכה המכונית למוצר עממי יחסית שפנה גם לבני מעמד הביניים, וזה קרה גם בין היתר בשל השינויים במבנה הכלכלה והמשק הישראלי שחלו החל מהמהפך של 77'.

ברור שככל שהמכונית היתה יקרה יותר ונגישה פחות אורך החיים שלה עלה, והנתון הזה החל להשתנות רק בסוף שנות ה 80'.

כיום מכוניות חדשות לא יקרות יחסית לשכר שמישתכרים בני מעמד הביניים, ובתוספת אמצעי מימון נוחים, גורמים בין השאר לפחת אדיר בערכן של מכוניות משומשות, וכך הופכים תיקון משמעותי אפילו במכונית בת 14-15 לבלתי מישתלם, והסוף שלה ידוע.

חידדת את הנושא לרכבים שהיו בישראל.

בחו''ל ובעיקר בארה''ב בשנות השישים והן בשנות השבעים רכב היה מוצר צריכה בנאלי.

מה שלא שינה את תמונת ההשרדות לגבי אותם רכבים באותו שנתון.

גם רכבים זולים כמו פיאט 600 וחיפושיות שרדו בעיקר בגלל פשטות החומרים והמחסור במיחשוב וטכנולוגיה גבוהה.

מה שלא קרה לרכבים מעל לממוצע בשנות השמונים ואילך.

ומשהו על הגברת:

פורסם

איפה גינאדי שיראה את זה?...:-)

צביקה.ש

חבר מועדון ה-5

fiat 127 900 L 1979

\fiat qubo 1.4 2013

פורסם

מה, עוד שלושה?! -לא, יש לי מספיק בינתיים, תודה!:-D

• תוכן חדש...