Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

החלטנו לקנות רכב חדש. כמו שכתוב בכותרת, אנו מחפשים רכב שהיה נוח, חסכוני וקומפקטי (אבל לא סופר קומפקטי עדיין רכב משפחתי). התקציב הוא עד 135K אבל מעט גמיש.

חשוב לי שיהיו לרכב ביצועי כביש טובים, נוחות טוב מקדימה ונוחות בינונית+ לכל הפחות מאחור.

לגבי מנוע, רצוי 1.6 ל' אך כלל לא חובה כל עוד שיש לרכב ביצועים טובים וחיסכון בדלק.

עד עכשיו לפי כל מה שראיתי, מה שנראה לי הכי משתלם זו האיביזה 2009 של סיאט, גם מבחינת ביצועים וגם מבחינת מחיר (אף על פי שלא ראיתי פנים אל פנים).

אם יש רכב יותר משתלם או שרכב זה אינו טוב כמו שהוא הוא נראה על הנייר אשמח לתגובות.

תדה

פורסם

הייתי מציע לך לבדוק את הגולף החדשה בגרסת ה- TSI עם 122 כ"ס. הרכב איכותי מאוד, קומפקטי והשילוב של המנוע + תיבת 7 ההילוכים DSG תורם לצריכת דלק חסכונית מחד וביצועים מצויינים מנגד. נדמה לי, שהרכב עולה 140 K .

כיום - VOLVO S-80 T-5 מודל 2011

בעבר - VOLVO S-60 T-5 מודל 2003

בעבר - SEAT LEON 1800 אוטו' מודל 2002

פורסם

משפחתי קומפקטי זה לא איביזה...

תנסו לברר פרטים על האינסייט החדשה של הונדה...

רכב היברידי שיצא בדיוק לפני כשבוע- שבועים...

רכב שעולה כ 130 אלף שקלים, ידידותי לסביבה, חסכוני.

לגבי ביצועים אין לי מידע מפורש אבל תנסו להזמין נסיעת מבחן (אם יש:roll:).

שלומי.

פורסם

מזה ידידותי, שמעתי שהחצי טון מצברים של הרכב ממחזרים את עצמם.

חוץ מזה, כן הוא ידידותי לסביבה (ככה כולם יחשבו).

Insane things comes from insanely people.

פורסם

אני (יותר נכון ההורים שלי) גם מתלבט בימים אלו לגבי קניית רכב משפחתי חדש, שיהיה חסכוני בדלק (אנחנו נוסעים כ30 אלף בשנה). רק שהתקציב שלנו הוא באיזור ה125-130 אלף.

בכל מקרה, חפרתי לא מעט בנושא, בדקתי, הסתובבתי בין הסוכנויות וגם עשיתי כמה נסיעות מבחן, ואלה האפשרויות:

1. VW ג'יטה 1.4 TSI DSG - הרכב בעל ביצועים מאוד טובים מצד אחד (הספק ומומנט גבוה. תיבת ההילוכים המעולה תורמת לכך), ומצד שני חסכוני בדלק יחסית למשפחתיות 1.6 אחרות. האבזור סביר, אם כי לא ברמה מיוחדת (אול למעט פתחי אוורור גם למושב האחורי.

רק מה, המחיר הוא בסביבות ה140 אלף על הכביש.

2. הונדה סיוויק 1.8 ידנית - הרכב בעל ביצועים טובים מאוד, ומצד שני גם חסכוני בדלק (יש בפורום כמה בעלי הונדה כזאת שטוענים שצריכה משולבת אצלם היא 1 ל15 שזה בהחלט נתון טוב). אני אהבתי את המראה שלו, והוא יחסית מאובזר.

על הכביש הוא עולה בסביבות ה130-135 אלף, כאשר אפשר "לסחוט" מהם קצת אבזור נוסף במחיר.

3. I30 דיזל אוט' - הרכב מגיע בגרסת הגימור הנמוכה ביותר, שזה אומר שאבזור אין הרבה (למעט אולי אבזור בטיחותי שמגיע ברמה טובה). כמו כן התיבת הילוכים מיושנת עם 4 הילוכים בלבד וללא טיפטרוניק. הרכב עולה כ125 אלף על הכביש.

מה שכן, לפי מבחני דרכים ולפי מה שקראתי בפורום עושה רושם שהI30 דיזל לא בהכרח חסכונית יותר מהשתיים הקודמות.

4. סקודה פאביה סטיישן (ספייס) דיזל ידנית - הרכב מעט יותר קטן מה3 הקודמות מבחינת תא הנוסעים (מדובר בסופר מיני), אבל מגיע עם תא מטען גדול, והגרסה המאובזרת עולה כ124 אלף על הכביש.

הביצועים טובים (אם כי פחות מהביצועים של ההונדה והג'יטה), והיא כנראה הכי חסכונית בדלק מבין ה4.

• תוכן חדש...