Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8163 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עלו לי כמה מחשבות בראש על החלפה לדו גלגלי

בעקבות כך טיילתי לי ברחבי הרשת (באתרים בעיברית) והפתיע אותי שאין נתוני תאוצה של אופנועים (אפס למאה למשל)

מדוע זה כך?

אם המחשבה על המעבר תהיה רצינית אני יתחיל להציק עם השאלות :D

אני והקליאו כבר לא ביחד

אווווי הגעגועים

פורסם

אני אענה במקום ה"כבדים" (כלומר, אלה שבאמת יש להם אופנוע) כי כבר שאלתי את זה פעם:

קודם כל, בוא נבדוק את ההספקים:

אופנוע 500 סמ"ק ממוצע - בין 40 ל 50 כ"ס.

אופנוע 600 "סופר ספורט" (CBR600RR, R6, GSXR-600) - בסביבות ה100 כ"ס.

אופנוע ליטר (או כמו שראיתי במקום אחר - "אופנועי יום הדין") - בסביבות ה 150-160 כ"ס.

עכשיו, משקל של אופנוע ממוצע הוא בין 170 ל200 ק"ג. עם יחס משקל שכזה אפילו אופנוע 500 "מסכן" משיג יחס הספק\משקל כמו של אימפרזה טורבו, והתאוצות בהתאם.

אופנוע 500 סמ"ק יאיץ מאפס למאה בסביבות ה5-6 שניות (צריך להתחשב ביכולת המוגבלת יחסית להוריד את הכוח לקרקע), ולשאר הקטגוריות פשוט אין טעם למדוד. משהו באיזור ה 3 שניות, לדעתי הלא-מלומדת.

למרות זאת, בד"כ מפרסמים נתונים של 0-400 מטר, לעיתים כולל גם את המהירות בעת חציית קו ה400 מטר.

בכל מקרה, כאן יש טבלה של נתוני תאוצה 0-400 של אופנועים סטנדרטיים מול מכוניות סטנדרטיות (לדוגמא, מקלארן F1...). שים לב לזמנים המטורפים.

ד"א, אם אתה רוצה באמת לקבל מושג על התאוצה המטורפת של אופנועים, קבל שני קישורים למאמרים מדהימים מהפרדס (ברשות כRובי...):

http://www.tapuz.co.il/forums/main/articles.asp?id=8&art_id=506

(מיצו וכRובי בסקירת "אופנועי יום הדין")

http://www.tapuz.co.il/forums/main/articles.asp?id=8&art_id=606

(נוטיוס דיקוס חולם בצהוב שחור...)

קבל גם קישור למאמר של השדון על איך מתחילים:

http://www.tapuz.co.il/forums/main/articles.asp?id=8&art_id=56

ד"א, רק שתדע, במחיר של הקליאו אתה קונה אופנוע שמאיץ יותר מהר מפרארי אנזו או מקלארן F1... :wink:

אם עשיתי טעות או סתם יצאתי דביל, אשמח אם מי מיושבי הפורום יתקן אותי.

נ.ב

אם אני נשמע כמו ילד מתלהב שאוסף נתוני תאוצה של אופנועים פשוט כי הוא מפחד לעלות על אחד - אתם צודקים לגמרי. אבל זה מה יש. אולי יום אחד...

פורסם

"

חובר לחבר?י מישקה וצ´ונגי (איך אתם הגעתם לחלום שלי פתאום?) ליעפים בגובה נמוך בגזרת בית שמש."

:oops::lol:

"Confutatis maledictis

Flammis acribus addictis,

Voca me cum benedictis"

פורסם

קודם כל תודה על התשובה

אל תדאג הלב לא נותן לי להחליף כל כך מהר את הקליאו ואם זה יקרה זה יהיה למשהו יותר זול

כי אני אהיה חייב

מישהו יכול לומר לי את נתוני התאוצה של דו"ש כלומר לא חשוב נתון מדויק אלא מעניין אותי פחות או יותר איך הם מאיצים

אני והקליאו כבר לא ביחד

אווווי הגעגועים

פורסם
קודם כל תודה על התשובה

אל תדאג הלב לא נותן לי להחליף כל כך מהר את הקליאו ואם זה יקרה זה יהיה למשהו יותר זול

כי אני אהיה חייב

מישהו יכול לומר לי את נתוני התאוצה של דו"ש כלומר לא חשוב נתון מדויק אלא מעניין אותי פחות או יותר איך הם מאיצים

פחות או יותר?

- מאיצים יופי. מספיק?

יותר או פחות: כל דו"ש בינוני (נגיד 350) עד גדול (נגיד 620) במצב סטנדרטי יעלים את רוב המכוניות מהמראות שלך די מהר. אם זה מה שרצית לדעת.

בג??ל?ב??ה כבר ביקרת?

www.gleba.co.il

• תוכן חדש...