Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מה אתם חושבים על C5 מנוע 2000 או 3000?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6246 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מעבר לכך - רכב שנהנה מכל היתורנות של ה-C5 אבל לצד מנוע חזק יש לציין שהוא לא מהיר כפי שניתן היה לצפות מ-210 כ"ס בשל הגיר המיושן בעל 4 הילוכים בלבד.

גרסת ה 3000 סמ"ק V6 מצויידת בתיבת הילוכים של AISIN AW עם 6 יחסי העברה.

כל קונצרן PSA לא משתמש ב AL4 במנועים בנזין שעוברים את רף ה 140 כ"ס - וכמובן שלא במנועי דיזל עתירי מומנט. לשם כך קיימת התיבה של AISIN שמסוגלת להתמודד עם מומנטים והספקים טובים בהרבה משל AL4 סטנדרטית (שלא לדבר על זה שהיא גם אמינה בטירוף).

OFF THE RECORD

ה AL4 תתחיל לרדת מהמדפים (לצמיתות) באיזור שלהי 2010 ואותה תחליף תיבה של AISIN גם כן עם 6 הילוכים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נא לא לצטט הודעה קודמת.

איציק - מנסיוני אתה טועה. אמנם התיבה ב-V6 אינה AL4, אבל גם אין לה 6 הילוכים...

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם
אמנם התיבה ב-V6 אינה AL4, אבל גם אין לה 6 הילוכים...

אם מדובר במודל ישן יחסית - אזי מדובר על תיבה של ZF מסוג HP20, שהיא תיבה בעלת 4 הילוכים בלבד (תיבה חזקה ואמינה גם כן); משקלה 90 ק"ג. מומנט מקסימלי של 33daNm.

במודלים חדשים יותר (05-06 ומעלה) מותקנת ה AM6 של AISIN, שהיא בעלת 6 הילוכים (חמישי ושישי הם הילוכי יתר עם יחסי העברה של 0.86 בהילוך חמישי ו 0.69 בהילוך שישי). מומנט מקסימלי של 33daNm.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק - אני בספק אם נמכרו בכלל בישראל בשנים 2005 ואילך מכוניות מהזן המדובר. למיטב ידיעתי את ה-V6 ניתן למצוא בעיקר משנת 2002 ומעט מ-2003 ותו לא.

אינפיניטי M37X. יחידה בארץ. ו-BMW X1. לא יחידה בארץ. ו-MERCEDES SLC350 משנת 1973 כמובן. והיו עוד המון...

פורסם
הדגמה של עליונות איכות מערכת המיתלים ב C6 (אותה מערכת פחות או יותר כמו ב C5 )

mgnnoAhni-M דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

סרטון מדהים! תמיד אמרו שמערכת מתלים של סיטרואן זה משהו מיוחד מבחינת נוחות. אבל הדגמה הזאת ממחישה את זה כל כך טוב.

ביצועים של מתלים האלו פשוט מדהימים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
איציק - אני בספק אם נמכרו בכלל בישראל בשנים 2005 ואילך מכוניות מהזן המדובר. למיטב ידיעתי את ה-V6 ניתן למצוא בעיקר משנת 2002 ומעט מ-2003 ותו לא.

בוודאי שנמכרו אם אתה רוצה יש שתי יחידות ביד 2 כרגע v6 מודל 2005 אחרי המתיחת פנים.פשוט רחפת עם ביצים.

פורסם

נמכרו, אומנם בכמויות מאוד מאוד מאוד קטנות, גם 407 V6 וגם C5 V6 ממודלים 2005 ואילך.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

לפותח השרשור

אם אתה קצר במזומנים באופן שוטף/בשגרת היום יום תתרחק מה 3000 - מדובר על עלויות אחרות בעליל של תחזוקה.

אם זה סיטרואן ראשונה שלך - תחשוב פעמיים. 2000 זולה לתחזוקה עם חלקי חילוף זולים יותר וזמינים הרבה יותר.

אילן

פורסם

אהלן אילן,

נא פרט, הדגם ונמק בנוגע לעלויות התחזוקה האחרות בעליל.

אם כוונתך לצריכת דלק - אין לי מה להוסיף כיוון שלא היתה לי מכונית כזו ואילו לך כן.

אם כוונתך לעלות טיפולי תחזוקה שוטפים ו\או עלות תיקונים, הרי שגרסת 3000 נבדלת מגרסאות פשוטות יותר במנוע, בגיר, במושבים חשמליים ובחיישן לחץ אוויר לצמיגים.

לפי איציק בהודעה הזו המנוע והגיר מפגינים אמינות טובה ודומה למנועים הקטנים יותר.

מרווחי התחזוקה השוטפת דומים או ארוכים יותר.

אני מסכים שתיקון במנוע V6 יהיה כנראה יקר יותר ממנוע רגיל, אבל זה כבר לא נופל תחת קטגוריה של "עלויות תחזוקה".

האם יש משהו שאני מפספס? :-)

פורסם

כן, יש.

המשאבה ההידראולית שונה, ויקרה בהרבה.

מנגנון תגבור ההגה שונה.

2 ממירים קטליטיים 2500 כ"א לפני עבודה (הולכים כל 100-130 אלף)

טיימינג יעלה לא פחות מ3000 (לא כולל תושבות... משאבת מים ועוד הפתעות)

כויילים (600 האחד לפני עבודה, ויש 6) עם אורך חיים משתנה

נמשיך?

פורסם

אין ספק שלאורך זמן, אחזקת ה 3000 סמ"ק יקרה מאחזקת ה 2000 סמ"ק.

אישית לא נתקלתי בבעיות כרוניות במשאבה ההידראולית ב V6-ים או בהגהים, אבל קדם-ממירים קטליטיים זו לא מילה גסה במנועים האלו, גם לא סלילי הצתה (וזה כתוב גם בהודעה שארנון קישר אליה).

שגרת הטיימינג ארוכה ובאופן טבעי ברור שתהיה יקרה יותר (כאמור - מדובר במנוע V עם 3 צילינדרים בכל צד).

יחידת המנוע ותיבות ההילוכים חזקות ועמידות וכבר ראיתי כמה כאלו שחצו את קו ה 200K ק"מ ללא בעיה מכאנית אחת במנוע או בעיה בכלל בגיר, אך מסביב ניתן להיתקל, פה ושם, בהוצאות יקרות. זה לא שהאוטו לא יכול לנסוע עם קדם-ממירים עייפים (וגם לעבור טסט), אבל אם שומרים על רכב פיקס, האחזקה יקרה יותר באופן וודאי מגרסת ה 2000 סמ"ק.

פה ושם, אגב, נתקלתי בכמה V6-ים עם הזעות שמן מאוד חזקות ומכל כיוון אפשרי, נושא יקר לתיקון (הרבה עבודה).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
כן, יש.

המשאבה ההידראולית שונה, ויקרה בהרבה.

מנגנון תגבור ההגה שונה.

טיימינג יעלה לא פחות מ3000 (לא כולל תושבות... משאבת מים ועוד הפתעות)

כויילים (600 האחד לפני עבודה, ויש 6) עם אורך חיים משתנה

נמשיך?

לא, אל תמשיך.

תסביר קודם (אם יש ביכולתך) מה הקשר לעלות תחזוקה שוטפת.

אני מבין שגם אתה משתייך לאלה שמחשבים אורך חיים של רכיבים ברכב לפי קילומטרז' ולא לפי שעות מנוע.

הממירים הולכים כל 100,000 ק"מ גם אם נסעו מחוץ לעיר (1000 שעות מנוע) וגם אם נסעו בעיר (פי חמש ויותר שעות מנוע) ?

או שנתת מין מספר עגול כזה כדי שישמע יפה?

לי אין מושג מה עלות הממירים אבל אם כל אחד עולה 2500 ש"ח אזי המשמעות היא ששני ממירים של C5 V6 עולים פחות מממיר בודד של קורולה...

פורסם

חברה,

שלום S500, אהלן ארנוני.

למה עצ'בים

לדעתי אורך חיים של סיטרואן נמדד לא רק !! בשעות מנוע, לא רק !! בקילומטרים, אלא גם במשך חיי הרכב.

לדעתי סיטרואן לא מייצרת רכיבים מהאיכות האולטימטיבית ולפיכך חיי המוצר די מוגבלים הן אם הרכב נסע הרבה או מעט כל יום והן אם נח בחנייה.

ובכן ב C5 3000

איכות העור של המושבים יחסית ירודה. אסור אפילו לחשוב על הזמנת ריפודי עור חדשים בחברה.

איכות הכפתורים של המושבים החשמליים יחסית ירודה. כמובן שהמוצר לא בנמצא, יש כמו כל רכיב לדגם ה 3000 להזמיו ולחכות ועלותו יקרה עד מאוד.

אגב גם לחזור מהמוסך במונית או לקרא לאשה (אופציה גרועה) שתבוא לאסוף אותך עם היפנית/קוריאנית - זה עוד עלויות שכדאי להוסיף....כי אם היא באה עוצרים בדרך בקניון ויוצאים בנזק כמעט כפול מעלות הטיפול..

מנועי המושבים עצלים יחסית ולא מהסוג המשובח שניתן למצוא אפילו באמריקאיות.

גם אני מסכים שהקויילים מתעייפים לא באופן שווה. יש לי שכן עם אותו הרכב שהחליף כבר 4 - 5 מתוך ה 6. אצלי עדיין לא הוחלף אפילו אחד.

כשנכנסתי לסדר טיימינג (לא בגלל קילומטראג' אלא בגלל העובדה שלא נדרשנו להחליף הטיימינג במשך כל 7 שנות חיי הרכב)

גיליתי שחלק מהמותחנים לא תקינים. יש בהם חלק פלסטי - מעיין גלגל שיניים שנפגע ביתר קלות.

אז טיימינג זה בערך 550 ש'ח

אבל מותחן - 1800 ש'ח

ומה עם עבודה על מנוע V6 - כמעט 4 שעות רק לפרק....

בקיצור - העניין ידוע מראש במוסכים - וסביר להניח שאם תרצה לעשות טיימינג וכל מה שמסביב כמו שצריך ולא לחפף, הנזק יכול להגיע אפילו ל 8000 ש'ח !!!!

נמשיך ??....:-P

אצלי זה לא קרה אך אצל שכן זה כן קרה - מנגנון קיפול המראות בחנייה, ומנגנון הטיית המראה ברברס - הלכו. לספר כמה זה עלה לו ?

גיר - ממש מאחל אפילו לא לדבר על זה.

שיפוץ כללי לגיר ב 2000 - כ 7500 ש'ח

שיפוץ כללי לגיר ב 3000 - כ 12500 ש'ח

תושבות מנוע מתפרקות הרבה יותר מהר.

ESP - לדעתי יש רק ב 3000 לכן לגבי זה לא כדאי להתייחס.

חיישני צמיגים (ונטיל) אין את זה ב 2000 לכן לא נכון לעשות השוואות.

בקיצור לא הכל אך כמעט הכל שונה - מתלים, בולמי זעזועים (כן יש בסיטרואן בולמי זעזועים), הגה, צמיגים.

אז אמנם כמעט הכל שונה, אך זה למען מטרה של איכות אחיזת כביש טובה הרבה הרבה יותר.

הרכב מגהץ את הכבישים ונצמד אליהם כמו ששום דגם 2000 או 1800 יודע לעשות.

אמנם למתלים יותר קשיחות אך אין את התחושה המנותקת בדרך כלל של סיטרואן.

בקיצור לקנות שמורה 3000 יכולה להיות אחלה עסקה. לקנות לא שמורה - צרה צרורה.

מה עוד אפשר לבקש - נוחות נסיעה הרבה יותר מהנה מכל ב.מ.ו, וסחיבה טובה הרבה יותר מכל רוב המכוניות שקיימות בשוק הישראלי.

תעשו חשבון שכל זה בסביבות 50000 ש'ח ופחות לדגמים הראשונים או 60-70 לדגמים מהצורה החדשה, ותגיעו למסקנה ברורה.

מצ'ב תמונות של הנסיכה המפונקת

DSCF5299.JPG

DSCF5301.JPG

פורסם

ארנון,

ראיתי שמחקת בביריונות את מה שכתבתי כתגובה לדברייך.וקראתי גם את איומיך שנשלחו לי (כמה מפתיע) בהודעה פרטית.

אשיב לך כך:

אני הבעלים המשותף של חברת ליסינג תפעולי (בין 5 הגדולות) בישראל, ולאורך השנים חברתי הייתה הבעלים והמפעילה של מאות מכוניות מדגמי C5 השונים ועשרות אלפי כלי רכב אחרים.

כל מילה שלי מבוססת הייטב במאות דוגמאות, והייתה גם תורמת לא מעט לדעתי לרווחת קוראי הפורום.

אלא שלאור היחס הבריוני בו אני נתקל, שלא ממש מעודד כל רצון טוב מצידי אני בוחר לסיים כאן, ולאחל לכולכם חג עצמאות שמח.

פורסם
ראיתי שמחקת בביריונות את מה שכתבתי כתגובה לדברייך.וקראתי גם את איומיך שנשלחו לי (כמה מפתיע) בהודעה פרטית.

שלום מר אס-קלאס,

הנה לך קישור לכללי CarsForum אותם קראת ואישרת. בתור בעלים\מנכ"ל אתה בוודאי מודע לחשיבותם של נהלים.

קרא שוב את כלל מס.1 והסבר (בהודעה פרטית) מה עושה אותך מיוחד במידה כזו שהוא לא חל עליך.

גם ההודעה היבבנית הזו היתה אמורה להימחק אבל יש לי חוב מוסרי כלפי חברי הפורום שקראו אותה בשעות האחרונות.

הם ודאי סקרנים לדעת מה הם אותם "איומים" ששלחתי אליך בה"פ.

החלטתי לשתף את כלל הקוראים בשפתי הבריונית. יקראו נא וישפטו (בלב, הודעות בנושא ימחקו כיוון שזה לא נושא הדיון).

ניזכר שוב:

השאלה שעל הפרק: האם עלויות התחזוקה השוטפת של C5 V6 גבוהות משמעותית מאלה של C5 "רגילה".

שים לב: תחזוקה שוטפת. לא תיקונים. תחזוקה שוטפת.

עכשיו דפדף מעלה להודעה 24 שלי.

אני מציין שם שתיקון במנוע V6 יהיה יקר יותר, אבל שמדובר בעלות "תיקונים" ולא "תחזוקה שוטפת".

מי אם לא מנכ"ל משותף בחברת ליסינג כמותך יודע היטב את ההבדלים בין "עלויות תחזוקה שוטפת" ל "עלויות תיקונים".

התגובה שלך היא 25 ובה אתה מפרט רשימת חלקים שכולם -מלבד רצועת טיימינג- כלל אינם נופלים בקטגוריה של "תחזוקה שוטפת".

.

לגבי טיימינג, אין לנו ויכוח שהחלפת רצועת תיזמון יקרה יותר במנועי V6.

הנה, כתבתי את זה בעצמי בפורום כבר לפני שלושה חודשים.

(אם כבר לחצת על הלינק, קרא גם את ההודעה של איציק נ., שמופיעה מיד אחרי ההודעה שלי. איציק מכיר את המכוניות הללו אפילו טוב יותר ממך. גם הוא התייחס לנושא הקויילים שהטריד אותך)

לגבי שאר החלקים שפירטת (משאבה הידראולית, הגה כח) אין שום קשר לעלויות תחזוקה שוטפות וזה מה שכתבתי לך בהודעה 27, כאן למעלה.

עד כאן טוב.

עכשיו אנחנו מגיעים לשלב היבבות שלך.

שאלתי אותך מה הקשר בין החלקים שפירטת לעלויות תחזוקה שוטפת.

זו התשובה שבחרת להשיב (ושנמחקה) :

אתה יכול ללגלג בבורותך כמה שתרצה, אבל לי היו יותר C5 ממה שהיו לך, או לכל אחד אחר פה בפורום, אלא אם כן מר מנור בעצמו כותב כאן.

אז אתה יכול להמשיך למכור לעצמך אגדות מלה-לה לנד על איך C5 יותר זולה לאחזקה מקורולה, אבל בתור מי שיש לו רק את הנסיון של עצמו ללמוד ממנו, שהוא לכל הפחות פי כמה מאות פחות משלי למשל - שמור על צניעות ואל תתימר להטיף לאף אחד.

אף מילה לגופו של עניין. שום סימוכין. שום נתונים שעליהם מבוססות אמירותיך.

סתם מילים, כאלה שלא עולות כלום.

אני לא אוהב מלמולים נטולי תוכן אבל מלאי חשיבות עצמית, ולכן הודעתך נמחקה ונשלחה אליך הודעה פרטית - אותה הודעה פרטית מלאת איומים.

הנה, האיומים הקשים שהיטחתי בך:

שלום מר S500.

אני אולי יכול ללגלג בבורותי, אבל אתה תצטרך להשיב לעניין אם תרצה שהטקסטים פרי עטך ימשיכו לעטר את דפי הפורום.

בוא ונהיה ספציפיים יותר:

הבאת רשימה של רכיבים יקרים ב- C5 V6 (הגה כח, משאבה הידראולית וכיוב') כנימוק לטענתך בדבר עלויות אחזקה גבוהות.

שאלתיך מה הקשר בין עלות הרכיבים הללו לבין עלות אחזקה אבל בחרת שלא להשיב.

בנוסף, קבעת שהממירים של המכונית "הולכים" אחרי 100-130 אלף ק"מ.

על כך נשאלת הכיצד הממיר יודע איזה מרחק המכונית עברה, ולא כמה שעות מנוע הוא נדרש לפעול וגם על כך בחרת לא להשיב לעניין.

שלישית, אף אחד (כולל אותי) לא טען שעלויות האחזקה של C5, כל C5 נמוכה מזו של קורולה.

בסך הכל ציינתי שאם אכן עלויות הממירים של ה- C5 V6 הן כפי שציינת, אזי שניהם עולים פחות מממיר בודד של קורולה 2003 - וכידוע לך היו איזה שניים\שלושה בעלי קורולה שנדרשו להחליף ממיר הרבה לפני שנסעו 130,000 ק"מ.

גם על זה בחרת לא להשיב לעניין.

בפורום הזה מביאים מידע מבוסס.

אם יש לך מידע מבוסס אתה יותר מאשר מוזמן להביא אותו תוך שאתה משיב לשאלות שנישאלת.

אם, לחילופין, אתה רק מעוניין לספר כמה שהידע שברשותך הוא אינסופי מבלי להביא דוגמאות או סימוכין אז אנא, חסוך מאיתנו.

ארנון

אכן. שפה קשה, בוטה ומאיימת.

פנית למשטרה כבר?

הזמנת מאבטחים?

אם אתה רוצה להמשיך ולכתוב כאן, תצטרך להביא סימוכין יותר רציניים מאשר "אני מנכ"ל משותף בחברת ליסינג וכדאי שתקבלו את כל מה שאני אומר, גם אם זה לא קשור לכלום".

• תוכן חדש...