Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6325 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מוסך הגה הוא מוסך מורשה לסוזוקי והוא מומלץ בחום.

גם מוסך דרך השטח הוא מוסך טוב, אין לי שום דבר רע להגיד אליהם מלבד העובדה שמדובר במוסך גדול מאוד והיחס שם לא אישי מספיק.

אני לא חושב שכלכלית כדאי לך לגשת לאף אחד מהמוסכים הללו עם רכב כמו שלך. דע שאם אתה נכנס לאחד מהם לצורך החלפה של קלאצ'+טיימינג+כיוון אורות+נילווים אתה יוצא עם חשבון שמגיע לשווי הרכב שלך. שלא תגיד שלא הזהרתי אותך, אלו לא מוסכים זולים.

כיוון אורות אתה יכול לעשות אצל החשמלאים שליד הדיננמוטר ביד-אליהו ואולי אפילו במכון עצמו, אם תגיע כשאין לחץ.

רב בריח - כמו שכבר כתבתי לך, עבר זמנו בטל קורבנו. קנה מנעול הגה טוב, אף גנב שפוי לא ישקיע יותר מאמץ מזה בעבור גניבה של רכב כזה ונגד גנבים לא שפויים אין הרבה מה לעשות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
מוסך הגה הוא מוסך מורשה לסוזוקי והוא מומלץ בחום.

גם מוסך דרך השטח הוא מוסך טוב, אין לי שום דבר רע להגיד אליהם מלבד העובדה שמדובר במוסך גדול מאוד והיחס שם לא אישי מספיק.

אני לא חושב שכלכלית כדאי לך לגשת לאף אחד מהמוסכים הללו עם רכב כמו שלך. דע שאם אתה נכנס לאחד מהם לצורך החלפה של קלאצ'+טיימינג+כיוון אורות+נילווים אתה יוצא עם חשבון שמגיע לשווי הרכב שלך. שלא תגיד שלא הזהרתי אותך, אלו לא מוסכים זולים.

כיוון אורות אתה יכול לעשות אצל החשמלאים שליד הדיננמוטר ביד-אליהו ואולי אפילו במכון עצמו, אם תגיע כשאין לחץ.

רב בריח - כמו שכבר כתבתי לך, עבר זמנו בטל קורבנו. קנה מנעול הגה טוב, אף גנב שפוי לא ישקיע יותר מאמץ מזה בעבור גניבה של רכב כזה ונגד גנבים לא שפויים אין הרבה מה לעשות.

אז אם החלפת נורות פשוטות או מה שזה לא יהיה - כ"כ יקר, איפה אני כן יכול לעשות זאת בזול? כיוון אורות עושים אחרי החלפת הנורות עצמן לא? וליתר דיוק אני לא יודע עדיין מה הבעיה עם הפנסים שלי.

כמו כן, אם כיוון הקלאץ' והחלפת טיימינג יהיה יקר במורשה של סוזוקי אשמח לקבל המלצה למוסך אחר אמין באזור.

פורסם

אני כתבתי לך, מה הבעיה בפנסים, תעבור בעיון על ההודעה שלי מס' 10.

כמובן, זה בתנאי שהנורות לא שרופות.

בשביל החלפת נורה לא צריך מוסך, ולא צריך כיוון אורות לאחר החלפת נורה.

פורסם
אני כתבתי לך, מה הבעיה בפנסים, תעבור בעיון על ההודעה שלי מס' 10.

כמובן, זה בתנאי שהנורות לא שרופות.

בשביל החלפת נורה לא צריך מוסך, ולא צריך כיוון אורות לאחר החלפת נורה.

קראתי את הדיאגנוזה שלך, אבל מי הכתובת שלי? לאן אני צריך ללכת כדי שיתקנו לי את הבעיה במחיר נוח? אם דרך ההגה קורעים במחיר-איפה כן אפשר לתקן את הקונקטור בבית הפיוזים והמגעים?

פורסם

עומר שלום רב !

המוסכים שהזכרת הם בדיעבד יקרים ונמצאו כלא מתאימים לך, ולו רק בגלל התמחור הגבוה שתקבל.

המלצתי החמה, פנה ליוסי זיסו , שהוא גם חבר הפורום, והוא יפתור לך את בעיית החשמל, שהיא בעייה שולית, שכפי שכבר הוזכר מקורה כנראה בקונקטור שהתחממם וזקוק להחלפה, ואולי גם החלפת נורה, אין צורך בכוון כלל, ועם מעט ידי וחוש טכני תוכל לעשות זאת בעצמך.

לגבי שאר הבעיות ברכב, גש ליוסי זיסו בקישור הבא, וציין בפניו שהגעת אליו לאחר המלצות בפורום:

http://www.musach.co.il/details.asp?id=333

חזור לפורום לעדכון

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

במידה ומחר בבוקר עדיין תהיה הבעיה בפנסים ואני מתאר לעצמי שכן, אכן אלך ליוסי זיסו.

זו העזרה שחיפשתי, תודה מקרב לב ואכן אחזור לעדכן.

פורסם
במידה ומחר בבוקר עדיין תהיה הבעיה בפנסים ואני מתאר לעצמי שכן, אכן אלך ליוסי זיסו.

זו העזרה שחיפשתי, תודה מקרב לב ואכן אחזור לעדכן.

עם אני לא טועה מנגנון נעילה של המנעול תואם למנעול רב בריח שמוכרים למנעולי רתק רק הפרסה כביכול שונה ...

תבדוק את זה !

פורסם

עדכון:

הלכתי אתמול בבוקר ליוסי זיסו ואמרתי לו שכנראה יש בעיה בקונקטורים של הפנסים, הוא אמר לי שנגמרו לו הקונקטורים ושלח אותי למוסך ברחוב המקביל (אברבאנל) - שם המוסך - חשמל בנצ'י.

שם בנצ'י בדק לי את הפנסים מקדימה ומתוך הרכב ואמר שיש לי בעיה בידית אורות (זאת שמדליקים איתה איתותים ואורות דרך וגבוהים). הוא אמר שהיא לא שולחת פקודה להדליק את האורות. מהלך העבודה שלו בגדול היה (לאחר שהוא בדק עם טסטרים למיניהם את הפנסים מקדימה והגיע לדיאגנוזה שלו) לפרק את ההגה עד שהוא הגיע למן בית פיוזים, הלחים שם איזה משהו ואז הפנסים עבדו. הרכיב את זה בחזרה. הלך לפנסים מקדימה (מכסה מנוע פתוח) והרכיב ממסר לטענתו וחיבר אותו אם אני לא טועה לפנסים ולמצבר. הוא טען שהידית שלי היתה עוד שניה מתקלקלת וזה 800 שקל תיקון והוא הציל אותה, ושבלי הממסר הידית היתה שולחת לפנסים 70 אמפר ועכשיו בזכות הממסר שולחת רק 0 נקודה משהו אמפר (פי 45 פחות). ברור שהאבחנה שלי לא מדוייקת אבל זה מה שאני זוכר ממה שהוא אמר. העבודה (מעט אדישה יש לומר) ארכה כ-40-45 דק' לדעתי ונלקח עליה 200 ש"ח. שאלתי למה כזה הרבה והאם הוא יכול להתחשב בי מעט והוא אמר ש 200 זה אחרי התחשבות, ושהממסר שהוא הרכיב עולה רק הוא 80 שקל ושהוא הציל לי את הידית הילוכים כי הוא יכל לסיים תעבודה אחרי שהוא הרכיב את ההגה חזרה אבל הוא המשיך וסידר כדי שלא יהיו לי עוד בעיות בעתיד. החליף גם פנס חניה אחד שנשרף.

מה דעתכם? נשמע סביר?

נ.ב- זיסו (וגם בנצ'י אגב) אמר לי שהוא יכול לעשות לי כיוון טיימינג+כיוון קלאץ'. מומלץ?

פורסם

נשמע הוגן והגון.

הבעייה היא בעייה מוכרת, ויצא לי לעשות אותה עבודה בדיוק בסויפט 92 גם כן. במקור, מפסק האורות ממתג את הזרם הגבוה שמגיע לפנסים - ועם הזמן המגעים נשרפים מהחום. הטיפול המונע הוא התקנת ממסרים וחיבור מפסק האורות לשליטה על זרם הפיקוד לממסרים (שהוא נמוך בהרבה). כבונוס, עוצמת האורות אמורה גם כן להשתפר.

מה ידית ההילוכים קשורה?

:turn-l:
פורסם

גם אני חושב, שזה סביר.

הממסר לא עולה 80 ש"ח, אלה יותר בכיוון 15-20 ש"ח, אבל הבן אדם השקיע כמעט שעה עבודה, כך שהמחיר סביר.

מהתאור שלך, עולה שבעיה היתה במחבר לבית פיוזים, כמו שאני רשמתי, ולא בידית עצמה.

אבל החיבר, שעשה החשמלאי לא יזיק, ובוודאי יעזור להאריך את חייה של הידית.

פורסם

מה דעתכם? נשמע סביר?

נ.ב- זיסו (וגם בנצ'י אגב) אמר לי שהוא יכול לעשות לי כיוון טיימינג+כיוון קלאץ'. מומלץ?

סביר לחלוטין.

מה זה כיוון טיימינג? טיימינג מחליפים, לא מכוונים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

שלום רב !

יש בתשובות של פותח השרשור, מספר בעיות, של אי הבנת הנשמע, ובעיית שגיאות בכתיבה.

הכוונה, לפי בהבנתי ידית אורות, ולא ידית הילוכים.

וכן החלפת טיימינג ולא כוון טיימינג.

לגבי אפשרות כוון קלאץ, במקום החלפת קלאץ העיניין לא ברור.

לגבי הסכום שהחשמלאי גבה, ובהתאם למה שהוא ביצע, עבודה מקצועית , ומחיר סביר בהחלט.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

כמובן שלא התכוונתי לידית הילוכים אלא לידית האורות, ותיקנתי את זה כבר.

כמובן שלא התכוונתי לכיוון טיימינג אלא להחלפת טיימינג.

ובכיוון קלאץ' התכוונתי שאני אנסה לבקש שיכוונו לי את הקלאץ' ובכך להאריך את משך חייו במקום להחליפו, דבר שיהיה כרוך בכסף רב. המצב כרגע זה שהקלאץ' קשה מאוד אבל יותר מכך, הוא מחבר גבוה מדי. חשבתי שיוכלו לכוון אותו שיחבר נמוך יותר כי עכשיו חצי קלאץ' זה סתם לזרוק אותו בהתחלה עד שיחבר.

אני שמח לשמוע שקיבלתי עבודה טובה, כך זה גם היה נראה למען האמת.

בקיצור, אפשר לפנות ליוסי זיסו לגבי כיוון הקלאץ' והחלפת רצועת הטיימינג? או שהוא מתעסק יותר בחשמל?

• תוכן חדש...