Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זיהוי צמח מטפס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6341 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בגינה צמח שפלש באיזו צורה לגינה ומשנה לשנה הוא רק מתרחב עוד, הוא התחיל לטפס לי על הברוש לימוני ואני לא מרוצה מהעניין וכל ניסיון תלישה מחזיר לשבוע שבועיים עד שהמטפס חוזר לעצמו וגודל שוב.

אם מישהו מזהה לפי העלה באיזה מטפס מדובר ומה הריסוס המתאים כדי לחסל אותו אני אשמח למידע

DSC00136.jpg

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אני יכול כן אבל מה זה יתן? זה צמח מטפס שנראה דומה קצת לגפן כמו שרואים בתמונה של העלה

in the face

with a chair

פורסם

האמת שהוא נראה לי כמו גפן. האם הצמח נשיר?

בכל מקרה אם אתה רוצה להפטר ממנו אחת ולתמיד הכי טוב לתת לו טיפול בגרלון

http://www.tarsis-agrichem.co.il/media/uploads/garlon(1).jpg

החומר קוטל עשבים לא בררני מאוד חזק. הוא יהרוג את הצמח גם אם הוא לא מכיר אותו.

החומר יקר אבל מאוד אפקטיבי. אתה צריך לכסח את הצמח ולמרוח את החומר על הלבלוב המתחדש.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

גפן במרץ? חבר'ה...

קיסוס, צמח טפיל עקשני במיוחד.

ראיתי אותו מחורר גם בטון.

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A7%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%A1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

נסה לשפוך מעל השורשים שלו מים עם ריכוז גבוה של מלח. אף צמח לא אוהב את זה. כך נמנעתי מהוריד דשא משביל הגישה למשרד שלי עם סכין יפני בצבא...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

נפט לתוך השורשים

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

בשום אופן לא נפט! הנפט יפגע גם בברוש הלימוני, לגבי גרלון גם לא ,הגרלון קוטל עשבים והקיסוס לא שייך למשפחת העשביים., תשאל במשתלה ,אני לא בטוח שהוא שייך למשפתחת העשביים הקיסוס , הכיט טוב פשוט עם מקוש או מעדר לעקור אותו מהשורש , ויפה שעה קודם, כי הוא גודל מהר ומסתבך בתוך הברוש , אני לא בעד חומרים כי הברוש הלימוני הוא עץ רגיש מאוד.

"החיים הם מה שקורה לך בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות"

פורסם
גפן במרץ? חבר'ה...

החורף הזה משוגע. אצלי בחצר עדיין יש עלים על הגפן:shock:

בשום אופן לא נפט! הנפט יפגע גם בברוש הלימוני, לגבי גרלון גם לא ,הגרלון קוטל עשבים והקיסוס לא שייך למשפחת העשביים., תשאל במשתלה ,אני לא בטוח שהוא שייך למשפתחת העשביים הקיסוס , הכיט טוב פשוט עם מקוש או מעדר לעקור אותו מהשורש , ויפה שעה קודם, כי הוא גודל מהר ומסתבך בתוך הברוש , אני לא בעד חומרים כי הברוש הלימוני הוא עץ רגיש מאוד.

אין חיה כזו משפחת העשביים. יש צמח עשבוני וצמח מעוצה. הסיבה שאני ממליץ על גרלון היא שהוא יקטול את הצמח במריחה, ללא צורך בריסוס שיכול לפגוע בברוש הלימוני. דרך אגב, גרלון ביישום נכון יכול להמית אקליפטוס של 20 מ' אז את הקיסוס(?) הוא יחסל בוודאות.

הבעיה עם נפט סולר ומי מלח היא שהם מעקרים את הקרקע לשנים (טוב, אז המי מלח עד לגשם הרציני הראשון:wink:). סתם מזהם.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

אין אפשרות לקחת את החומרי ריסוס האלה ולהזריק לצמח ישירות וככה לפגוע רק בו?

in the face

with a chair

פורסם

יש לי כזה בגינה, אני דווקא נהנה ממנו שנה אחרי שנה.

אפשרי פשוט לתלוש אותו מהמקום בו הוא דבוק, למרות שאני יודע שהוא דבוק חזק, יש לו כמו רגליים כאלה.

למה שלא תלך לאיזה משתלה שתגיד לך בדיוק מה אתה צריך!?

Polo 2012

פורסם

זה נראה כמו פסיפלורה,צמח מטפס שלא יאומן לאן הוא מגיע,אצל ההורים שלי שתיל אחד כסה גדר של 6 מטר ועבר לשני השכנים בשני הצדדים ולעמודי הטלפון והחשמל.

יש חומר קוטל מרוכז מאד שניתן לקנות במשתלות שיטפל לך בבעיה.גש למשתלה והתייעץ.

יוסי

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם
אין אפשרות לקחת את החומרי ריסוס האלה ולהזריק לצמח ישירות וככה לפגוע רק בו?

אתה יכול לקדוח מס' חורים בגזע ולהזריק את הגרלון.

פורסם

באותה מידה אשמח להתעלק:

ישנו בכניסה לבית שלנו צמח מוכר מאוד, הוא בעל קוצים, ויש לו פרחים אדומים ולבנים, שנוטים לנשור ולהתפזר בכל האיזור, ה"פרחים" הם 3-4 עלים , ורוב הצמח קוצים ארוכים ירוקים (לא קטנים כמו ורד)

האם הגרלון המדובר יעזור לי להפתר ? או שיש משהו חזק יותר ? אשמח לעזרה.

• תוכן חדש...