Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6150 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה מעלה טיעון הגיוני וחזק! אולם...שעון סל"ד בניגוד לשעון טמפ' זה עוד V שמוסיפים למפרט של הרכב, שחס וחלילה ה [+] או ה [V] בפרוספקט יהפוך ל [-] או [O] ועוד מול מתחרים. זה עכשיו גם טרנדי השעון סל"ד ועוד ברכב אוטומטי חלשלוש וחסר ביצועים. אל תאגה, מתישהו גם זה יקוצץ.

עכשיו תחשוב לרגע איזה שעון הייתי מוריד אם היו מבקשים ממך לקצץ עלויות בלוח שעונים של של רכב. שעון סל"ד שנראה מדליק ופעיל מאוד מול עיניי הנהג והנוסעים או השעון זה הקטן בצד שתמיד תקוע עם המחוג באמצע וכמעט ולא זז.

לדעתי אתה מעלה טעון מבריק ושווקי של קיצוץ העלויות שבוצע.

אגב, זה לא חדש לי העניין הזה, בקורסים של יצרנים לטכנולוגיה מתקדמת או דגמים חדשים אתה שומע עד כמה זה נכון להוריד את זה ואת זה וכמה שמוצר זה או אחר כבר לא רלוונטי או למה זה היה חשוב שעכשיו מתשמשים ב X במקום Y ואז בלילה בפאב על כוס בירה, המהנדס רומז לך שהכל שטויות וכל מה שחשבו עליו היה איך לקצץ עלויות :twisted:.

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עכשיו תחשוב לרגע איזה שעון הייתי מוריד אם היו מבקשים ממך לקצץ עלויות בלוח שעונים של של רכב. שעון סל"ד שנראה מדליק ופעיל מאוד מול עיניי הנהג והנוסעים או השעון זה הקטן בצד שתמיד תקוע עם המחוג באמצע וכמעט ולא זז.

.

פה אני מסכים איתך.

השעונים שנשארו (מהירות, סל"ד, ודלק) הם שעונים "אינטרקטיביים", כלומר כאלו, שיש לנהג יכולת השפעה עליהם בכל רגע נתון, והוא רואה בהם את מה שהוא עושה.

כל יתר השעונים הם שעוני בקרה לתקינות מערכות הרכב, ולנהג אין כל יכולת להשפיע על הקריאה שלהם, הם רוב הזמן מראים אותו דבר ו"לא מעניינים"

כמו שאמרתי, שעוני בקרה לטעינה, לחץ שמן, חום שמן, מפלס שמן ואולי היה עוד משהוא, נעלמו מזמן והפכו לנוריות התרעה.

שעון חום שרד הכי הרבה, אבל עכשיו גם הוא הפך לנורת ביקורת, וכך לדעתי צריך להיות.

לא בעיה לנטר תקלה בטרמוסטט על ידי שתי נורות ביקורת בלבד, המערכת צריכה להיות קצת מתוחכמת יותר מאשר סתם נורה שנידלקת מעל 115 מעלות נניח, אבל גם זה יגיע בעוד כמה שנים.

פורסם

נכון, ואני חוזר לטיעון מקורי שלי שלרכבים יותר יוקרתיים על השעונים האחרים שדברת עליהם (טעינה, לחץ שמן וכו') כבר ויתרו מזמן אבל לא על שעון החום, גם ברכב מעל סגמנט B ומעלה השעון לא זז ולא אטרקטיבי אבל בכל זאת הוא שם כי אלו מכוניות יותר מושקעות הנדסית וקיצוץ העליות מבוצע במקומות יותר מוסתרים מאשר לוח השעונים.

פורסם

בניגוד אלייך בוקי אני ממש בעד שעון חום ואפילו לחץ שמן.

וזאת מפניי שצריך לחשוב קדימה מה יהיה עוד 15 שנה ? שחלק מהנורות ישרפו או שיתגלו מכוניות בעלי מערכת חשמל חלשה?

הרבה 205 עשו פאקום בגלל זמזמים שכאלה , ומן הסתם הדרישה לשים שעון חום ב 205 הוא מתבקש ולא להפך.

פורסם

כדי להבין מדוע אין צורך בשעון חום מנוע, תשאלו את האשה הראשונה שתפגשו. אין להן מושג לגביו.51% מהאוכלוסיה הן נשים.בנוסף, תשאלו נהגים רגילים ולא כאלה בעלי הבנה ברכב ותופתעו.חבר שלי, מהנדס מחשבים נסע ברכבו(ליסינג) ועקב תקלה החל המנוע להתחמם. הוא לא שם לב עד ש"גמר" עם המנוע. לשאלתי ענה:"מה אני טייס? אני נוהג כדי להגיע". מערכת ABS שהיא בעלת חשיבות רבה יותר לבטיחות, מדווחת על מצבה באמצעות נורה. למה אין מידע מפורט יותר? את מי מעניין מצבה? תקין או לא! כנ"ל לגבי מערכות ניטור זיהום אוויר המופעלות ע"י מחשב מנוע. המחשב בודק תוך כדי נסיעה ערכי בצוע ואם משהו לא תקין, נורת "בדוק מנוע" נדלקת. נורות אזהרה מושכות תשומת לב יותר ממחוג שזז.

פורסם
כדי להבין מדוע אין צורך בשעון חום מנוע, תשאלו את האשה הראשונה שתפגשו. אין להן מושג לגביו.51% מהאוכלוסיה הן נשים.בנוסף, תשאלו נהגים רגילים ולא כאלה בעלי הבנה ברכב ותופתעו.חבר שלי, מהנדס מחשבים נסע ברכבו(ליסינג) ועקב תקלה החל המנוע להתחמם. הוא לא שם לב עד ש"גמר" עם המנוע. לשאלתי ענה:"מה אני טייס? אני נוהג כדי להגיע". מערכת ABS שהיא בעלת חשיבות רבה יותר לבטיחות, מדווחת על מצבה באמצעות נורה. למה אין מידע מפורט יותר? את מי מעניין מצבה? תקין או לא! כנ"ל לגבי מערכות ניטור זיהום אוויר המופעלות ע"י מחשב מנוע. המחשב בודק תוך כדי נסיעה ערכי בצוע ואם משהו לא תקין, נורת "בדוק מנוע" נדלקת. נורות אזהרה מושכות תשומת לב יותר ממחוג שזז.

כמו מנוע צעדים שמזייף חיישן אויר שמזייף או כל חיישן אחר , בראיה לעתיד איך תדע שגם חיישן טמפרטורת מנוע לא מזייף או שבכלל לא עובד? נכון שגם מחוג יכול לזייף אבל תדע ישר שיש בעיה כי הזיוף הוא לא דרמטי , לפי דעתי השילוב של זמזמם ושעון הוא אידיאלי , כמו כן הבעיה היא בתודעה עצמה של אנשים לגבי השעון עצמו , כבר בשיעורי הנהיגה זה הדברים הראשונים שצריך ללמד.

פורסם
בניגוד אלייך בוקי אני ממש בעד שעון חום ואפילו לחץ שמן.

וזאת מפניי שצריך לחשוב קדימה מה יהיה עוד 15 שנה ? שחלק מהנורות ישרפו או שיתגלו מכוניות בעלי מערכת חשמל חלשה?

הרבה 205 עשו פאקום בגלל זמזמים שכאלה , ומן הסתם הדרישה לשים שעון חום ב 205 הוא מתבקש ולא להפך.

קרא בבקשה את הודעתי המקורית.

במכוניות ישנות רצוי מאוד להתקין שעון חום, אי התקנתו מסכנת את המנוע. המערכת שם מכאנית ומבוקרת ע"י יוניט חום שלפעמים מזייפת, ולכן יש חשש חמור שבעת עליית הטמפ' הנורה לא תידלק בזמן. במכוניות הישנות יש להתקין מד חום מנוע. במכוניות החדשות ההתראה מגיעה בזמן ע"י מחשב ניהול מנוע.

אין קשר בין המכוניות הישנות לדיון הזה, שעוסק ברכב המודרני בלבד- המערכת שם שונה לגמרי.

לגבי סכנת שריפת נורות- הסיכוי אפסי. הנורות לא בשימוש כמעט בכלל, מלבד זאת בעת סיבוב הסוויץ כל הנורות בלוח השעונים נדלקות ל- 2 שניות ונכבות, ויש נורות שנשארות לעבוד ונכבות רק אחרי התנעת המנוע. גם נורת חום מנוע האדומה אצלי דולקת עם סיבוב סוויץ'.

במידה והנורה תישרף היא לא תידלק עם סיבוב הסוויץ' וככה נדע שיש להחליפה.

פורסם

עובד זה לא רק נשים. חבר צלצל אליי ביום רביעי בערב לאחר שנתקע עם שברולט דיי חדשה.

לאחר כמה משפטים אמרתי לו שיתכונן למנוע חדש, ואכן כך היה. כך שלא מדובר רק בבחורות.

אין לי ספק שכמו עוד הרבה דברים הסיבה היא כלכלית נטו, לא לכדי להקל על הנהג.

אני אישית (לפחות בתור אדם טכני) רוצה לקבל כמה שיותר נתונים ולהחליט בעצמי מה בסדר ומה לא. לעולם לא יהיה לי רכב ללא שעון חום, מקורי או תוספת.

פורסם
המערכת שם מכאנית ומבוקרת ע"י יוניט חום שלפעמים מזייפת, ולכן יש חשש חמור שבעת עליית הטמפ' הנורה לא תידלק בזמן. במכוניות הישנות יש להתקין מד חום מנוע. במכוניות החדשות ההתראה מגיעה בזמן ע"י מחשב ניהול מנוע.

ומאיפו, לדעתך, מחשב ניהול מקבל את נתון הטמפרטרוה ?

מאותו יוניט חום, שגם יכול להידפק.

פשוט, במערכת ממוחשבת ניתן לגבות את היוניט הזו, ניתן להכניס תוכנית חרום, שתפעיל את המאוורר באופן קבוע, אם מתקבלים ערכים שגויים מיוניט חום.

פורסם
אביב, למה שווה שעון החום אם הטמפ' שהוא מציג איננה נכונה?

1. עד טמפ' של 90 מעלות צלזיוס שעון החום מראה טמפ' נכונה ומדוייקת.

אני לדוגמא לא מאמץ את המנוע עד שהרכב מגיע לטמפ' עבודה של 80-90 מעלות צלזיוס. (על זה חשבת ?)

2. בטווח הטמפ' 90-107 השעון יציג תמיד טמפ' של 90 מעלות צלזיוס

במידה והטמפ' תחרוג מ-107 מעלות צלזיוס השעון יציג טמפ' נכונה. ובל נשכח שבתנאי עומס קרי ימים חמים מאוד ונסיעות בעיר או גרירה הטמפ' יכולה להגיע ל-110 מעלות צלזיוס וזה עדיין מצב תקין.

3. מנורת אזהרה+צפצוף ישמעו בטמפ' של 115 מעלות צלזיוס

במידה וקיימת בעיה במצערת או ברכיב ששייך לבקרת הכוח מד סל"ד יציג סל"ד גבוה/נמוך מהסל"ד הרגיל דבר חיוני ביותר שמספק אינדקציה לנהג שקיימת בעיה.

מד-סל"ד שמשחק מעלה/מטה מצביע על תקלה או פיח במצערת בגולף דור 4.

נוזל הקירור G12 מגיע לרתיחה ב-130 מעלות צלזיוס

אני בעד כול שעון שיתרום לניטור מערכות הרכב קרי שעון חום,מד-סל"ד,מד לחץ שמן מנוע,שעון חום לטמפ' נוזל ATF,שעון חום לטמפ' שמן, מד-מתח כול המרבה זה מבורך מבחינתי.

אני אישית לא הייתי רוכש רכב ללא מד-סל"ד או שעון חום סטנדרטי.

איזה כייף לי :)

פורסם
ומאיפו, לדעתך, מחשב ניהול מקבל את נתון הטמפרטרוה ?

מאותו יוניט חום, שגם יכול להידפק.

פשוט, במערכת ממוחשבת ניתן לגבות את היוניט הזו, ניתן להכניס תוכנית חרום, שתפעיל את המאוורר באופן קבוע, אם מתקבלים ערכים שגויים מיוניט חום.

ומי אמר לך שלא קיימת תוכנית גיבוי במחשב ? בכול גולף סטנדרטית מדור 4 במידה ומחשב הרכב מקבל נתון שגוי לגבי טמפ' נוזל הקירור או לא מקבל בכלל נתון הוא בוחר מתוך מידע הצרוב במחשב לכבות את המזגן ולהפעיל את 2 המאווררים קבוע.

פורסם

איפו כתבתי שהיא לא קיימת ?

אמרתי, שניתן להכניס תוכנית גיבוי, והכוונתי, שהיצרנים אכן עושים כך.

לגבי שעונים שונים, שאתה רוצה שיהיו ברכב - לדעתי, עודף מידע בלוח שעונים סתם מעמיס על הנהג.

אם יהיו מולך 10 שעונים, ספק אם תבחין בתזוזה של כל מחוג ומחוג בזמן נהיגה.

פורסם

יישבת פעם בתא טייס של מסוק או מטוס קרב ? במטוסים יש עשרות שעונים ומהר מאוד הטייס לומד להבחין בקריאה חריגה באחד השעונים.

אני הייתי מכונאי מסוקים בשירות הצבאי ובפרק זמן יחסית קצר אתה לומד להבחין בין כול השעונים ומהו המידע שהם מציגים והאם הוא תקין או חריג. ואני לא טייס ודברים כאלו כול מכונאי עם הסמכה עושה בזמן הרצה של מסוק (ביחד עם טייס).

בוקי, אנחנו לא מדברים כאן על אנשים עם מוגבלויות ש-5 שעונים עלולים לגרם לעודף מידע ולבלבול.

יכולות המוח האנושי הם רבות ומגוונות ומספר שעונים רב בלוח השעונים לא יגרום לי אישית לשום בעייה. להייפך אני אהייה יותר רגוע בנסיעה כאשר כול שעון יציג לי מידע נחוץ.

פורסם

לך זה לא יגרום שום בעיה, וגם לי לא יגרום, ואני גם הייתי בחייל האוויר, וישבתי בתא הטייס, ועשית הרצות וגם שירות קבע ובלה בלה בלה וטוב שניגמר :lol:

אבל מכוניות מיועדות לפלח אוכלוסיה יותר רחב מגולשי הפורם הזה.

ואני לא מדבר כמובן על אנשים עם מגבלויות.

קח 10 אנשים מבוגרים, משכילים ועם וותק נהיגה של שנים ארוכות, תשאל אותם, מה מסמלת כל נורת ביקורת בלוח שעונים של הרכב, אני בטוח ש 9 מהם לא ידע לענות לך.

• תוכן חדש...