Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קנייה VS השכרה VS ליסינג !

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8176 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קנייה אני יודע מה זה :-)

אבל לדעתי אני קצת מתבלבל בין השכר לבין ליסינג.

מישהו מוכן לפרט את ההבדל + יתרונות וחסרונות של כל אחד מהם ?

תודה ותודה.

פורסם

השכרה זה לטווח קצר (יום... שבוע... שבועיים)

ליסינג תפעולי זה חוזה לטווח ארוך (בד"כ 3-5 שנים) בו משלמים סכום קבוע ומקבלים רכב חדש מהניילונים, כאשר טיפולים שוטפים+להעביר טסט+אגרות+ביטוחים מתבצעים ע"י חברת הליסינג, לך נותר רק לשים דלק (על חשבונך או על חשבון מקום העבודה שלך, הליסינג לא כולל דלק) ולנסוע.

בסוף החוזה הרכב חוזר לחברת הליסינג (הוא בעצם תמיד בבעלותם) והם מוכרים אותו, בד"כ ב-10-15% פחות מהמחירון.

לליסינג תפעולי יש אפקט של מקלט מס בארץ, זו הסיבה שהוא כ"כ פופולרי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

שכירות יקרה מאד...

ליסינג מתאים לחברות ועצמאים בתנאים מסויימים- בד"כ ניתן להיג הלואה בנקאית

במחיר זול יותר ממחיר הליסינג... גם מקלט המס לא תמיד ממוצה!

:evil:

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

ברוב המקרים רכב מליסינג נחשב יותר שמור מרכב השכרה, כי רכב השכרה עובר מאות נהגים ורכב ליסינג עובר בדרך- כלל מספר מועט של נהגים. הנתון הזה לפעמים מטעה, כי לפעמים ארגון גדול שוכר רכב מסויים ובתוך הארגון עצמו הרבה נהגים נוהגים בו (כולל צה"ל).

יש מיקרים שבהם חברת הליסינג אומרת שהרכב היה בבעלות ארגון אחד (אין לה חובה לחשוף את שם הארגון). זה יכול להיות עסק קטן עם 3 עובדים ויכול להיות גם ארגון גדול, כמו צה"ל, שבו כל נהגי הבסיס חורשים על אותו הרכב.

לכן גם את רכבי הליסינג מומלץ מאוד לשלוח לבדיקה לפני הקניה.

פורסם
ברוב המקרים רכב מליסינג נחשב יותר שמור מרכב השכרה, כי רכב השכרה עובר מאות נהגים ורכב ליסינג עובר בדרך- כלל מספר מועט של נהגים. הנתון הזה לפעמים מטעה, כי לפעמים ארגון גדול שוכר רכב מסויים ובתוך הארגון עצמו הרבה נהגים נוהגים בו (כולל צה"ל).

יש מיקרים שבהם חברת הליסינג אומרת שהרכב היה בבעלות ארגון אחד (אין לה חובה לחשוף את שם הארגון). זה יכול להיות עסק קטן עם 3 עובדים ויכול להיות גם ארגון גדול, כמו צה"ל, שבו כל נהגי הבסיס חורשים על אותו הרכב.

לכן גם את רכבי הליסינג מומלץ מאוד לשלוח לבדיקה לפני הקניה.

באותה צורה שזה הפוך על הליסינג זה גם הפוך על ההשכרה..

יכול להיות רכב בהשכרה שבןאדם אחד נהג בו במשך כל תקופת ה"שירות" שלו..

ומכרו אותו כאשר רק נהג אחד באמת נהג ברכב.. למרות שזה מוכרז כ"השכרה".

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם
נשמע לי קצת מטופשת ההפרדה הזו בין שכירות לבין ליסינג,

כאשר כל ההבדל הוא אורך זמן ההשכרה...

יש עוד הבדל שיש לו השפעה מכרעת על ערך הרכב:

סעיף המקוריות.

ברכב השכרה כתוב "רכב השכרה" והעובדה מורידה מערך הרכב לא מעט.

ברכב ליסינג לא מופיע כלום בסעיף מקוריות והוא כמו סתם רכב חברה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
שכירות יקרה מאד...

השאלה המקורית לא ברורה לגמרי- בקניית רכב מול לקבל רכב בליסינג מהעבודה אז יש בהחלט רווח כתוצאה משיקולי מס, במיוחד ברמות שכר גבוהות יותר.

אף אחד לא הזכיר את הליסינג המימוני שזו בעצם הלוואה לכל דבר- אתה קונה רכב שרשום על שמך עם שעבור לחברת הליסינג, היתרון הוא בתנאים הנוחים יותר כמו תשלומים קטנים יותר, תשלום חלק רק בסוף התתקופה וכ"ו ובכך שאין השפעה על מצבך בבנק, החיסרון הגדול הוא שהריבית המגולמת בעיסקה לרוב גבוהה יותר מזו שתקבל בבנק.

פורסם
שכירות יקרה מאד...

השאלה המקורית לא ברורה לגמרי- בקניית רכב מול לקבל רכב בליסינג מהעבודה אז יש בהחלט רווח כתוצאה משיקולי מס, במיוחד ברמות שכר גבוהות יותר.

אף אחד לא הזכיר את הליסינג המימוני שזו בעצם הלוואה לכל דבר- אתה קונה רכב שרשום על שמך עם שעבור לחברת הליסינג, היתרון הוא בתנאים הנוחים יותר כמו תשלומים קטנים יותר, תשלום חלק רק בסוף התתקופה וכ"ו ובכך שאין השפעה על מצבך בבנק, החיסרון הגדול הוא שהריבית המגולמת בעיסקה לרוב גבוהה יותר מזו שתקבל בבנק.

השאלה המקורית היתה אמורה להיות :

מה ההבדל בין שכירות לבין ליסינג.

הרי בשניהם העובד מקבל רכב על חשבון העבודה.

אם הבנתי נכון, כל ההבדל הוא בתקופה...

פורסם
קנייה אני יודע מה זה :-)

אבל לדעתי אני קצת מתבלבל בין השכר לבין ליסינג.

מישהו מוכן לפרט את ההבדל + יתרונות וחסרונות של כל אחד מהם ?

תודה ותודה.

עד כמה שידוע לי ליסינג זה כאשר הרכב מושאל לך לתקופה מסויימת (בין שנה לשלוש שנים) בזמן זה החברה ממנה הושאל האוטו ממנת את כל הטיפולים והדלק, ואתה משלם סכום חודשי קבוע. בתום התקופה אתה יכול לרכוש את האוטו במחיר מוזל או פשוט להחזיר אותו לחברה. השכרה לרוב זה לתקופות קצרות, המחיר יקר יותר, והרבה נהגים מתחלפים ונוהגים על האוטו - בעוד בליסינג האוטו משמש כרכב הפרטי שלך לתקופה ארוכה.

יואב

פורסם

ועוד משהו, גם יחידים יכולים לבצע ליסינג תפעולי אבל התנאים הרבה פחות טובים מאשר חברה שרוכשת עבור עובדיה מספר גדול של רכבים בליסינג, במקרה כזה בדרך כלל התשלום על הרכב יורד לך מהמשכורת החודשית וזה גם מגולם לצרכי מס.

פורסם

ועוד משהו, גם יחידים יכולים לבצע ליסינג תפעולי אבל התנאים הרבה פחות טובים מאשר חברה שרוכשת עבור עובדיה מספר גדול של רכבים בליסינג, במקרה כזה בדרך כלל התשלום על הרכב יורד לך מהמשכורת החודשית וזה גם מגולם לצרכי מס.

פורסם

טוב, הבנתי מה ההבדל העקרוני בן השכרה לבין ליסינג,

זה בעיקר סמנטי ומטופש :)

אם אני משתמש ברכב לתקופה של חודש, זה שכירות.

אם אני משתמש ברכב שנתיים, אז זה ליסינג.

OK, יחי הסמנטיקה :-)

אגב, אם אני לא טועה, אז בשניהם האדם שמשלם לחברה, השלם בעצמו עבור דלק, השתתפות עצמית בתאונות וכו',

ואילו החברה משלמת עבור ביטוח, טסט וכו'.

כך שזה באמת רק סמנטיקה :-)

אגב, כעת סיבכתם אותי,

יש ליסינג, ליסינג מימוני וליסינג תפעולי ? 3 סוגים ? זה הכל ?

ולא ממש הבנתי את ההבדל העקרוני בינהם :-)

פורסם

ברור שלא הבנתה...אבל זה לא הפריע לך להגדיר הגדרות כמו סמנטיקה ומטופש...

לא אסביר אבל

בשכירות בד"כ תקבל רכב משומש. בליסינג בד"כ רכב חדש!

בשכירות הלך הגיר יחליפו לך אוטו. בליסינג תקבל רכב חילופי וכשיתוקן המקורי תקבל אותו בחזרה.

:evil::evil:

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
  • תוכן חדש...