Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6377 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים

היום לקחתי פיז'ו 205 שנת 97 לבדיקה, האוטו בסה"כ נראה לי בסדר, אך דבר אחד מדאיג אותי בנושא הקשור למנוע.

אני מודע לעובדה שהמכונים מגזימים בפרטים, אך הייתי רוצה לשמוע את דעתכם בנושא. זה דיי חשוב לי כי אני צריך להחזיר תשובה לבעל הרכב בהקדם. כמו כן הייתי רוצה לדעת מה עלויות התיקונים של החלפים הבאים:

תוצאות בדיקה:

"פגמים מתגי הפעלה ואביזרים פנמיים, לבדוק מעקב טיפולים

בלאי פנימי גבוה, מנוע שורף שמן ומעשן, נזילות שמן אטמים ומחזירי שמן, חוסר שמן במנוע, קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים+ מצנן מים- לתקן, רצועה פגומה, לתקן לטפל מערכת דלק והצתה."

אני ממש הודה לכם אם תחזירו לי תשובות בהקדם כי אני ממש לחוץ זמן בנושא.

תודה לכולם.

פורסם

הייתי אומר שאתה צודק, אבל פיז'ו 205 נחשבת כמכונית אמינה, וזולה לאחזקה.

השוק היפני צריך להתכופף לשנתונים נורא ישנים, ואם השנתון בסדר, אז עלות הרכב יקרה יחסית.

בדקתי לגביהם ולא מצאתי משהו מתאים. אני גם לא מחפש יד גבוהה.

פורסם

מה שכתוב שם זה בערך שהמנוע גמור רינגים שחוקים או גומיות שסתומים גמורות רדיאטור לא טוב חלודה בחיבורים (כנראה עקב שימוש במי ברז לקירור המנוע).

אני אישית לא הייתי קונה את האוטו הזה בשום מצב אין שם כסת"ח מה שמתואר שמה זה שהאוטו הוזנח ולא טופל כמו שצריך. למרות שהאוטו כבר בן 12 מה שמתואר שמה זה הרבה יותר מבלאי טבעי (אלא אם כן יש 300000 ק"מ לפחות.) פלסטיקה ומתגים שבורים (זה כבר אומר על היחס לאוטו) תוסיף את זה שהמנוע בסוף חייו. תוסיף אופציה לבעיה בראש המנוע (גומיות שסתומים אטם לא טוב חלודה במעברי מים.

נזילות ממחזירי שמן דורשות פירוק של הטיימינג והגיר ע"מ לסדר אותם. כשמנוע לא מעשן לא כותבים שהוא מעשן כי זה מעבר לכסת"ח.

כסת"ח זה לבדוק טיימינג לבדוק ברקסים מפריד גבוה (קלאצ').

בקיצור ממה שזה נראה פה (ואין כמו מראה עיניים של מכונאי שאתה סומך עליו לאשר את זה) לכל הפחות צריך לעשות יישור קו יקר מאד. (מחזירי שמן טיימינג ורדיאטור) במקרה הגרוע תצטרך מהר מאד להחליף מנוע.

אני הייתי ממליץ לחתוך את המחירון במקרה הזה חזק מאד או לוותר ולחפש משהו סביר.

פורסם

הרכב נשמע כאחד מוזנח (חוסר שמן, פלסטיקה שבורה). יש לקחת את הרכב למוסך בכדי לבדוק פשר הנזילות\עשן ולקבל הערכת מחיר לתיקון. לבדוק מתי בוצע טיימינג.

מה הק"מ של הרכב?

פורסם

בניגוד למה שנכתב כאן קודם כל מה שציינת לא מלמד הרבה וסביר שהוא יותר כסת"ח.

מה הבודק אמר לך בע"פ? איך התרשמותו מהרכב?

בכל מקרה אם אתה רוצה את הרכב (גם לדעתי מדובר באוטו נחמד) גש למוסך מקצועי ומומלץ עם טופס הבדיקה כדי לקבל חוו"ד מעשי ולא דיבורים גבוהים.

רשום עוד נתונים לגבי הרכב כמו קילומטראז', תוצאות בדיקת קומפרסיה, הספק מנוע נמדד.

אם אתה צריך המלצה למוסך רשום את האזור וחברי הפורום כבר יפנו אותך.

להזכירכם כאן זה הפורום הטכני ולא פורום ייעוץ ברכישת רכב. נא לא להפוך את השרשור לשרשור ייעוץ לגבי בחירת רכב.

פורסם

התקציב עומד על 15K גג.

המחירון של הרכב המדובר הוא 12. האוטו יד שניה עם 122K ק"מ.

אני דיברתי איתו על מחיר 9K אך אני לא סגור על האוטו ולכן אני לא יודע אם לקחת אותו או לא. מהבדיקה אני יודע שהם מגזימים בכל הקשור למצב של האוטו אך חשוב לי גם לא ליפול בפח ולאחר הקניה להתחיל לתקן את הכל.

אביב, אני מודע לעובדה שזה לא פורום לרכישת רכב, אלא ליעוץ טכני, וזה בדיוק מה שאני שואל פה (תקן אותי אם אני טועה). אני אישית לא מבין במכניקה ולכן חשוב לי שתגידו את דעתכם. מה העלויות של החלפים שצריך להחליף (ממה שנכתב בבדיקה)?

פורסם

התכוונתי שלא להפוך את זה לשרשור המלצה על רכבים שונים בתקציב שלך אלא להיצמד לנושא הטכני.

על פניו הקילומטראז' נמוך מאד, מה שקצת מחשיד לגבי רכב במצבו. בכל מקרה אני אחזור שוב על מה שאמרתי-

כל מה שנכתב שם לא ניתן לתרגם לשום הערכת עלות מעשית לטיפולים, אם בכלל צריך. אין מנוס מלגשת למוסך שאתה סומך עליו.

בכל מקרה אל תצפה לשקט מרכב בשנתון הזה, במיוחד לא רכב אירופאי.

אין לך הנתונים שרשמתי לך?

פורסם

לגבי מתגים ופלסטיקה אז תתחיל להתרגל כי זה 205 , הרבה אפוקסי פותרים את הבעיה חלקית

לגבי השאר אי אפשר לדעת בדיוק , מדברים שהיו לי כאשר קניתי את הרכב (גם 205) אטם מכסה שסתומים נזל - החלפה בעלות כמה עשרות שקלים,

-ציריות שדרשו החלפה - חלק רגיש ב 205 מצד שני הרכבתי 2 סיניות עברה איזה שנה וחצי ובינתיים הכל בסדר.

-רדיאטור מנחושת לכן גם אם יש בעיה די קל לתקן אותו אבל יכולת הקירור שלו מעולה בגלל הולכה חום טובה.

-בדוק אם הבלוק מברזל (מגנט למשל) , אם כן אין לך יותר מדי לחשוש מריקבון בבלוק עקב נוזל לא איכותי ,אם אלומיניום אז יש מצב שיתחיל להתפורר כמו אצל רבים מבעלי פזיו אחרים ואולי לא .

-אלטרנטור שלפי השמועות מתקלקל הרבה אצלי הזמן יגיד .

-חיישן מצערת שמתחיל לזייף עקב ליכלוך ושחיקה פתיחה וניקיון נותנים פתרון, מצד שני צריך אחרי זה לדעת לכוון את זה חזרה באופן מושלם.

לגבי נזילות במחזירי שמן לאחר הקניה עושים טיימינג מלא כולל 2 מחזירי שמן ומשאבת מים ממלאים שמן ונוזל איכותי. מחליפים על הדרך מחזירי שמן בציריות.

אני יכול להגיד בלב שלם שאני מרוצה מאוד מהרכב , הפזיו שלי כבר כמעט על 190K לא צורך כמעט שמן בין הטיפולים (לא צריך אפילו להוסיף בכל ה 10K) .

לדעתי תשאיר לך סכום של כ 4K ליישור קו מלא שיכלול חלקים מקוריים וכך תזכה ברכב אמין מאוד אפילו.

לסיכום הדברים הכרוניים ברכב לפי בעלי 205 (כולל עצמי) זה ציריות ואלטרנטור ופלסטיק כל שאר הדברים מגלים אמינות טובה למדי, תוסיף לזה את הנוחות של הרכב אם להשוות ליפני (באותה קטגוריה) מבחינת נוחות זה כמו אמריקן קומפורט לספסל עץ בגינה ותקבל את אחד הרכבים הטובים שאפשר לקנות בסכומי כסף קטנים.

לגבי יפניות -כן נכון שיש פה הרבה סיפורים על סובארו/טויוטה משנות ה 80-90 שלא עברה טיפול אחד בחייה ועדיין המצב חדש דנדש "לא רואה מוסך" אבל ביננו אם תעשה לרכב יישור קו טוב ותטפל לפי הספר אתה תופתע מאוד לטובה.

לגבי הרכב הספיציפי צריך לבדוק במוסך שיגיד לך בערך סדר גודל השקעה

פורסם

תודה רבה לך דני על הפירוט.

אבל לא אמרת לי דבר אחד,מה עוליות רדיאטור חדש ב205 ןמה עלויות הטיימינג ברכב זה?

פורסם

כמו שאמרתי לא בטוח שחייבים חדש פותחים מנקים מקסימום מלחימים וזהו 250-350 ש"ח, חדש חליפי של בשן מנחושת עולה סביב ה 900 ש"ח, אם זה אלומיניום אז אמור לעלות אפילו פחות.

טיימינג עבודה וחלקים מקוריים/לא מקוריים יכול להגיעה ל 1000 עד 2000 כולל החלפה של כל מה שצריך (נוזל וטרמוסטת מקורי) ועבודה במוסך נורמאלי (לא מדרכה/חבר).

כך בחשבון אלטרנטור שאולי ימות ברגע אחד בין700-900 ש"ח, וצמיגים שאולי תצתרך להחליף.

פורסם

מנתוני הבדיקה אי אפשר לדעת אם זה כסת"ח או הרכב בדרך לראש מנוע.

תסתמך על לקיחת הרכב למוסך לבדיקה או על מה שבוחן אמר לך בעל פה ואיזה תחושה הוא העביר לך.

לפני כחודש מכרתי 205 שנת 99 ב 14800 ש"ח, אך הרכב היה במצב מצוין וגם בבדיקה היה חלק מהכסת"ח הרגיל.

לגבי עלות חלקים ותיקונים, הרכב זול מאוד לאחזקה לדוגמה רדיאטור החלפתי לחדש עלות חלק 500 ש"ח התקנה עצמית, אלטרנטור 450 כולל עבודה, מדחס מזגן חדש 1500 ש"ח כולל עבודה + גז וכו..., טימינג ממש זול באזור 500-600 ש"ח ללא משאבת מים.

סה"כ נותן תמורה מלאה למחיר.

נ.ב

הכי חשוב תבדוק שיש נוזל קירור ברדיאטור ולא מים, ואין שאריות של בות במיכל עיבוי והנוזל אין בו שמן- אם יש זה סימנים של ראש מנוע.

כנ"ל אם יש נזילה במנוע בחיבור בין הראש לבלוק בצד של רצועת הטימיניג ואז הגיע הזמן לשפץ ראש . (עלות כ 2500 ש"ח כולל טיימינג).

פורסם

בוא נגיד שאם אתה רוצה לטפל ברכב בחלקים מקוריים ובמוסך מורשה - יש לך פה קצת יותר מ-5000 ש"ח ביישור קו.

2000 ש"ח לטיימינג כולל כל מחזירי השמן, מותחנים + משאבת מים.

1000 ש"ח לרדיאטור חדש כולל נוזל קירור.

500 ש"ח בערך לטיפול 10 אלף שכולל חלקים מקוריים ושמנים איכותיים.

300-400 ש"ח להחלפת אטמים למיניהם ברחבי הרכב כדי לעצור את הנזילות והדליפות.

כאן אנחנו כבר בערך על 4000 ש"ח.

לזה כנראה צריך להוסיף:

פלאש מנוע

ניקוי תא המנוע כדי לזהות נזילות עתידיות

תוסף לניקוי

כל זה בהנחה שלא צריך להחליף צמיגים, לתקן חופשים בפרונט וכך הלאה.

הבעיה הגדולה ביותר של רכב שהמחירון שלו הוא 15K, שהבנאדם בחיים לא יוריד לך את המחיר בצורה כ"כ דרסטית שתכסה את המחיר שאתה עומד לשלם על התיקונים. אין מה לעשות עם הדבר הזה.

הצד החיובי - בהנחה שאכן תעשה את הטיפול הגדול עם חלקים מקוריים ועם שמנים ונוזלים ברמה גבוהה - אתה אמור לקבל רכב שיתפקד על הצד הטוב ביותר.

תנסה להוריד עוד 2000 ש"ח, תרכוש את הרכב ב-7K ואל תפחד להוציא סכום דומה כדי להחזיר אותו למצב חדש דנדש.

תאמין לי שב-15K אין עוד הרבה רכבים שיעברו יישור קו אכזרי כמו שאתה עושה (תעשה).

פורסם

אם הוא יתפשר איתך לכייון ה-7\8 לדעתי כדאי לקחת את הרכב. מחזק את דר. סובארו, הרכב הזה לאחר יישור קו יהיה במצב טוב.

• תוכן חדש...