Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2175 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יוסי, לי אחרי שנגמר המלווה נסעתי עם הנייר.

את הפלסטיק קיבלתי שבוע אחרי, רק מה כשאתה נוסע עם הנייר תיקח איתך ת.ז. (תמונה וכו').

בהצלחה.

Kia Sportage, 2014 

• תגובות 1.4 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שאלה שניראה לי נענתה פה אבל חבר דורש תשובה חד משמעית, הוא בן 20 ונגמר לו שנתיים מרגע הוצאת הרישיון לפני איזה כמה חודשים טובים, מותר לו להסיע רכב מלא או לא?

פורסם
כל הכבוד על היוזמה.:arrow:

ולבחור שלא הבין עדיין,

הגבלת הנוסעים חלה אך ורק תחת התנאים הבאים:

נהג חדש (פחות מיומיים רשיון) צעיר מגיל 21 (נולד לפני ה 1\9\1986)

אם עברו שנתיים מיום הוצאת הרשיון אך אתה צעיר מגיל 21 - אין הגבלת נוסעים

אם לא מלאו שנתיים מיום הוצאת הרשיון אך אתה מבוגר מגיל 21 - אין הגבלת נוסעים

בכל שאר המקרים - ההגבלה חלה

הבנת או להסביר עוד פעם:wink:

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם

חיפשתי ומצאתי כמה נושאים על רינג'ר ואני לא מבין מאיזה גיל אפשר לסוע עליו כל אחד אומר משהוא אחר

מאיזה גיל אפשר לסוע על רינג'ר??

עם יש לי רישיון לטרקטור מדרגה ראשונה אפשר לסוע ברינג'ר מגיל 16?

תודה מראש!

פורסם

בעבר היה אפשר לנסוע על כלי כזה, החל מגיל 16 ועם רישיון של טרקטור.

התקנה שונתה ומעכשיו צריך רישיון ב' וגיל מינמלי של 17 שנים.

תוכל לנהוג על כלי כזה(עם רישיון טרקטור ) רק עם הוא הוגדר ככלי חקלאי וגם זאת בשטחים פתוחים בלבד, עליה על כביש תותר לצורך חציתו בלבד.

פורסם
בעקבות תלונות שהתקבלו מעמוס השרת על ריבוי שאלות בנושאי "נהג חדש" הרמתי את הכפפה וכתבתי לכן מאמר שאלות נפוצות קטן, את התשובות לרוב השאלות בנושאי נהג חדש תוכלו למצוא כאן. תבלו :smile:.

השאלות אגב נלקחו ישירות מהפורום.

חוק הגבלת 2 נוסעים:

אני בן 19 ונגמר לי הנהג חדש - האם אני צריך לחכות עד שאהיה בן 21 בשביל להסיע יותר משני נוסעים?

כלל לא! הנה ההסבר המלא לחוק, כפי שכתבתי אותו בעצמי באחד מהשרושורים לאחרונה:

החוק קובע חד משמעית:

נהג חדש, בן פחות מ21 שנים רשאי להסיע עד שני נוסעים.

נהג חדש: מי שיש לו רשיון פחות משנתיים (+- כמה ימים עד שעושים חידוש).

גיל 21: מגיל זה אינך זקוק לשנתיים שלמות של ותק כדי להסיע יותר נוסעים.

המסקנה:

כאשר ילד בן 17 מוציא רשיון הוא לא רק צעיר, הוא גם צעיר על הכביש - לכן מגבילים אותו.

כאשר אדם בן 50 מוציא רשיון (יש גם כאלה) - הוא אמנם צעיר על הכביש אבל הוא אדם בוגר ואחראי.

בגלל שאנשים אוהבים דוגמאות:

הוצאת בגיל 17 רשיון - אתה מוגבל עד סוף נהג חדש.

הוצאת בגיל 20 רשיון - כעבור שנה, כאשר תהיה בן 21, כבר לא תחול עליך ההגבלה.

הוצאת בגיל 26 רשיון - 3 חודשים מלווה וסע עם כמה אנשים שבא לך.

לסיכום: שני התנאים חייבים להתקיים בשביל שהחוק יחול עלייך:

גם נהג חדש וגם בן פחות מ21 שנים, אם אחד התנאים לא מתקיים, אין שום הגבלות.

:multi:עדכון: מי שחיפש הוכחה משפטית להלן פסק דין:

קישור

אני נהג חדש ואסור לי להסיע יותר משני נוסעים ברכב. האם הביטוח שלי לא תקף אם אני מסיע יותר משני נוסעים באוטו?

התשובה לשאלה זו מתחלקת לשני חלקים:

מכיון שאתה נוסע שלא בתנאי הרשיון (יותר נוסעים ממה שמותר לך להסיע) אתה בעצם נוסע ללא רשיון מתאים בתוקף.

חברות הביטוח נוטות להתנער מאחריות כאשר זה שתובע את הביטוח עובר עבירה (ולנהוג בלי רשיון זו עבירה).

מצד שני יש הלכה פסוקה של ביהמ"ש העליון שביטוח חובה יהיה בתוקף אפילו במקרה של תאונה של נהג חדש ללא מלווה כשנדרש. מכאן אפשר להסיק שבמקרה תאונה - ביטוח החובה יהיה בתוקף למרות הכל, אך ביטוח צד ג' ומקיף לא.

מלווה:

אם כתוב לי שיש לי מלווה עד ה-2 לאפריל, אז הכוונה שמותר לי לנהוג כבר ב-2 או רק החל מה 3?

התאריך המופיע על גבי הרשיון הוא תאריך "כולל" כלומר אם רשום שיש לך מלווה עד תאריך מסוים, אתה צריך לנסוע עם מלווה גם באותו תאריך. למחרת (או בעצם החל מחצות אותו היום, במקרה זה חצות שבין ה-2 ל-3, אתה תוכל לנסוע לבד.

נגמר לי המלווה בעוד 10 ימים, מתי יגיע כרטיס הפלסטיק?

כרטיס הפלסטיק מגיע בד"כ כשבוע\שבועיים לאחר סיום תקופת המלווה, כמובן שתמיד יש יוצאים מן הכלל.

אם עבר הרבה זמן (נניח 3 שבועות) והכרטיס עדיין לא הגיע, שווה להרים טלפון למשרד הרישוי שיבדקו את העניין.

האם למי שיש רישיון על קטנוע, או עושה רישיון על קטנוע או טרקטורון, יהיה פטור מתקופת מלווה של 3 חודשים ברכב?

חד משמעית לא, הייתה פרצה בנושא אך היא נסתמה.

עונשים:

כאן אציג מאגר של שרשורים איכותיים אשר יפרטו מגוון של עבירות:

תפסו אותי על מהירות *85 בעיר*, מה יהיה פחות או יותר העונש?

145 קמ"ש העונש המקסימלי?

אני נהג חדש. הסעתי שלושה, שללו לי את הרשיון וצפוי לי משפט. מה יקרה שם?

ביטוחים:

אין לי ביטוח נהג צעיר על הרכב של ההורים ואני בכל זאת רוצה לנהוג עליו. מה יקרה עם יעצור אותי שוטר?

כל עוד יש לרכב ביטוח חובה בתוקף לא תקבל שום קנס.

במקרה של תאונה עם נזקים לגוף או לרכוש אתה בבעיה גדולה, גם אם התאונה הזאת התרחשה שלושה מטרים מהבית שלך.

נשיקה ב20 קמ"ש, יכולה להיות 6000 שקל באוטו משפחתי ממוצע מסוף שנות ה90.

אם אין לך ביטוח עלייך אתה תצטרך לשלם את זה מכיסך.

אם תיכנס במישהו ב30 קמ"ש כבר מגיעים ל10000 שקל, ככה בקלות מצמוץ קטן.

זאת הסיבה שלא נוסעים היום בלי ביטוח.

אגב גם אם יכנסו בך עדיף שיהיה לך ביטוח, במיוחד שאתה לא נראה לי בגיל שיש לך יותר מדי כסף לפזר למוסכים וצ'קים דחויים וכל הבלאגן המכוער הזה.

בקיצור - תשלמו עוד כמה אלפים בשנה, אבל סעו עם ביטוח.

פראיירים לא מתים, אבל הם בולמים פתאום ואז אתה נכנס בהם בלי ביטוח ונהיה הפראייר הכי גדול במחוז, ותזכור שמרפי חי ובועט.

וכל זאת עוד לפני שהזכרנו, חס וחלילה, תאונה עם נפגעים בגוף.

אם למישהו יש מה להוסיף - בכיף.

שלום שלייקס

אין לי מה להוסיף אלא רק להביע דעה ובקצרה,לטעמי יש צורך להגדיל את תקופת הנהיגה עם מלווה (מנוסה) לפחות ל6 חודשים.אני מרגיש שיש חסר עצום במה שמורי הנהיגה מעניקים לתלמידים שעברו טסט.

ציקי רון

פורסם

שלום,

רציתי לשאול אם יש להורים שלי ביטוח לרכב אבל הוא לא לנהגים נעירים (אני לא כלול בו),

אני עדיין יכול לנסוע נכון? רק אם אני יעשה תאונה הביטוח לא יכסה את זה, אבל אם המשטרה תופסת אותי הם לא יכול לעשות לי כלום נכון ?

-Kurtik.S-

פורסם

נכון.

ושתיכנס במרצדס SLK שלפניך ותקרע לה את הצורה

ואז ההורים שלך יצטרכו לשלם מהעו"ש חצי מיליון שקל על הנזק שעשית (כי אתה לא מבוטח)

שלא לדבר על נפגעים בגוף,

גם אז המשטרה הם לא יכול!

Nothin really matters to me

פורסם

אתה בטוח שזה חוקי בכלל? לנסוע כשאין עלייך ביטוח תוקף? (ורק להגיד לפרטוקול שאני לא באמת הולך לנסוע בלי ביטוח סתם היה לי וויכוח עם מישהו בנושא.)

-Kurtik.S-

פורסם
חוץ מזה, לא נראה לי שיש חברה בארץ שמבטחת נהגים נעירים.

מאיפה לקחת את זה ?!

יש לי ביטוח מאז שהייתי בן 17 וחצי.

-Kurtik.S-

פורסם
שלום שלייקס

אין לי מה להוסיף אלא רק להביע דעה ובקצרה,לטעמי יש צורך להגדיל את תקופת הנהיגה עם מלווה (מנוסה) לפחות ל6 חודשים.אני מרגיש שיש חסר עצום במה שמורי הנהיגה מעניקים לתלמידים שעברו טסט.

ציקי רון

ציקי נכבדי,

איני יודע מי אתה ומה אתה ומהיכן נחתת בפורום הנכבד.

בדבר אחד אתה בטוח צודק - יש חסר עצום במה שמורי הנהיגה מעניקים לתלמידים.

בדבר אחד אתה בטוח טועה - הגדלת תקופת הליווי. זאת מאחר וילד שנוהג על הכביש אפילו שנתיים, כשלצידו מלווה שרכש ידע במערכת החינוך התעבורתי בישראל, לא יפיק גרם אחד של תועלת מהליווי. לרוב הוא יפיק הרגלים שגויים שהושרשו אצל ה"מלווה".

הפתרון נמצא בשינוי שיטת החינוך התעבורתי ולימודי הנהיגה בארץ.

את השינוי בלימודי הנהיגה, הידע של המורים, הרכב "תכנית הלימודים" והחומר שלומד תלמיד לנהיגה - אפשר ליצור מיידית. משום מה אף אחד לא פועל בנידון. כנראה שנוח לנו עם המצב הקיים.

51 קג"מ :shock::lol:

• תוכן חדש...