Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2175 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום,

קראתי את כל התגובות בשרשור הזה ולא מצאתי תשובה לדבר אחד.

עכשיו, השאלה שלי היא לגביי הביטוח החובה לרכב (אני לא מדבר על ביטוח צד ג' ולא על ביטוח מקיף)

בביטוח מצוין האנשים הראשיים לנסוע ברכב, לרוב זה סעיפים 1,3,7. אחד הסעיפים מציין את כלל הנהגים המחזיקים ברישיון נהיגה, שזה אומר שכל נהג יכול לנסוע ברכב וביטוח החובה יתפוס גם עליו במידה ויש תאונה עם נפגעים. הריי למה החוק מחייב נסיעה עם ביטוח חובה אם זה לא תופס לכלל הנהגים בארץ.

אחד הסעיפים האלה אומר "כל נהג" - נהג חדש, עד כמה שהוא בדרך כלל לא מבין כלום מהחיים שלו - הוא עדיין "כל נהג", לכן כאן בעיה.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תגובות 1.4 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מחפש חברה שתבטח אותי במחיר סביר ולא בשמיים כמו שרוב החברות אמרו - לא מתחת ל 4300

הרכב המדובר הוא יונדאי אקסנט שנת 95

החברה שהכי משתלמת לי כרגע היא שירביט עם הצעה :

חובה - 2900 (יקר מאוד)

צד ג'- 1300 כולל הכל (הכי זול שמצאתי)

מה תמליצו לי? זה מטורף שהביטוח מגיע כמעט למחיר הרכב

תודה מראש

פורסם

חובה לנהג חדש היא באזור ה2500 ש"ח ברוב החברות ולרוב הרכבים.

צד ג' באזור האלפייה. עוד כמה מאות שקלים אם אתה מוסיף נלווים כמו ביטוח גרירה, רדיו חלופי ושמשות.

נסה לברר מחירים אצל סוכנים ולא בביטוחים הישירים למינהם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני חדש פה, וזאת הודעתי הראשונה, לכן אם עברתי על איזה כלל אז זה היה בלי כוונה.

עשיתי חיפוש ולא מצאתי תשובה חד משמעית לשאלתי, אז הינה היא:

אני עכשיו בן 17. נגיד שאני עושה עכשיו רישיון לאוטו, ולא נוהג על שום דבר עד גיל 21. ואז אני קונה אוטו ראשון בגיל 21, אז הביטוח חובה/ מקיף שלי יהיה יקר? כאילו בגלל שזה אוטו ראשון, הביטוח יהיה יקר יותר? עד כמה?

אשמח לתשובות, תודה רבה לעונים!

Honda civic EJ6

פורסם

אני וההורים מבוטחים אצל שלמה למברג כבר הרבה שנים.

יכול להיות שהוא לא הכי זול, אבל בפעמיים שנכנסו בנו(פעם ברכב שלי ופעם ברכב של אבא), ופעם כשנפלה לי אבן על חלון הרכב, הודענו על המקרה, נשלחנו למוסך לתיקון ואחרי כמה זמן קיבלנו טלפון לבוא ולאסוף את הצ'ק.

במקרה שלי התאונה הייתה עם ניו קופל, נאמר לי שיקח לי הרבה זמן עד שהם יודו באשמה וישחררו את הכסף. אחרי כחודש קיבלתי שיחת טלפון בה נאמר לי שאני יכול לבוא ולקחת את הצ'ק.

קיצר, מאוד מבסוט מדרך הטיפול שלו.

http://www.t.co.il/business/Card-229979.html

פורסם
אני חדש פה, וזאת הודעתי הראשונה, לכן אם עברתי על איזה כלל אז זה היה בלי כוונה.

עשיתי חיפוש ולא מצאתי תשובה חד משמעית לשאלתי, אז הינה היא:

אני עכשיו בן 17. נגיד שאני עושה עכשיו רישיון לאוטו, ולא נוהג על שום דבר עד גיל 21. ואז אני קונה אוטו ראשון בגיל 21, אז הביטוח חובה/ מקיף שלי יהיה יקר? כאילו בגלל שזה אוטו ראשון, הביטוח יהיה יקר יותר? עד כמה?

אשמח לתשובות, תודה רבה לעונים!

בביטוח החובה זה לא משנה. המחיר של ביטוח החובה נגזר ממאפייני הרכב (נפח, כריות אוויר וכו'), מגיל הנהג ומהיסטוריית התאונות שלו. במקרה שלך, אם לא תנהג כנראה שלא יהיו תאונות באשמתך :wink:

לגבי הביטוח המקיף - אם יש לך "עבר נקי" בחברות הביטוח, כלומר העדר תביעות בשלוש השנים האחרונות, אתה מקבל הנחה בביטוח המקיף. לכן בשלושת השנים הראשונות בהם תבטח את הרכב שלך בביטוח מקיף הביטוח יהיה מעט יקר יותר. אחר כך המחיר ירד.

פורסם

תודה רבה על התשובה. לא הבנתי, אם כתבת: "אם יש לך "עבר נקי" בחברות הביטוח, כלומר העדר תביעות בשלוש השנים האחרונות, אתה מקבל הנחה בביטוח המקיף", אז כיצד:"לכן בשלושת השנים הראשונות בהם תבטח את הרכב שלך בביטוח מקיף הביטוח יהיה מעט יקר יותר" ?

Honda civic EJ6

פורסם
אני וההורים מבוטחים אצל שלמה למברג כבר הרבה שנים.

יכול להיות שהוא לא הכי זול, אבל בפעמיים שנכנסו בנו(פעם ברכב שלי ופעם ברכב של אבא), ופעם כשנפלה לי אבן על חלון הרכב, הודענו על המקרה, נשלחנו למוסך לתיקון ואחרי כמה זמן קיבלנו טלפון לבוא ולאסוף את הצ'ק.

במקרה שלי התאונה הייתה עם ניו קופל, נאמר לי שיקח לי הרבה זמן עד שהם יודו באשמה וישחררו את הכסף. אחרי כחודש קיבלתי שיחת טלפון בה נאמר לי שאני יכול לבוא ולקחת את הצ'ק.

קיצר, מאוד מבסוט מדרך הטיפול שלו.

http://www.t.co.il/business/Card-229979.html

תודה רבה אני אלך אליו מחר :)

אשמח להצעות נוספות

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

היי, חדש מאוד בפורום.

אתמול בסימן טוב עברתי טסט על רכב. הרישיון כנראה יגיע היום, ביטוח על הרכב כבר יש.

השאלה היא, האם היה באמת משתלם לעשות לי ביטוח חובה ומקיף? הביטוח יצא יקר מאוד, ברמות של 15-20 עד כמה שאני יודע.

עוד כמה דברים.

אם יש לי על הרכב של ההורים ביטוח חובה וביטוח מקיף, לי אישית עשו, אני חוקית יכול לסוע על רכב של חבר?

ישתבח הבורא, שגם היום אני נמצא.

פורסם

חובה לנהג חדש חובה לעשות וההפרש לא מגיע לאלפי שקלים אלא לכאלף ש"ח לכל היותר.

לגבי מקיף - שיקול שלכם. 20 ש"ח זה לא הרבה כסף, בקושי חמש ליטר דלק :wink:

הביטוח שיש על הרכב שלך לא קשור לרכב של החבר שלך. מבחינה חוקית, כל עוד הרכב של החבר מבוטח בביטוח חובה כלשהוא אתה יכול לנהוג עליו. השאלה היא מה עלול לקרות אם חלילה תעשה תאונה בעודך נוהג ברכב של החבר, באשמתך או שלא באשמתך.

פורסם
חובה לנהג חדש חובה לעשות וההפרש לא מגיע לאלפי שקלים אלא לכאלף ש"ח לכל היותר.

לגבי מקיף - שיקול שלכם. 20 ש"ח זה לא הרבה כסף, בקושי חמש ליטר דלק :wink:

הביטוח שיש על הרכב שלך לא קשור לרכב של החבר שלך. מבחינה חוקית, כל עוד הרכב של החבר מבוטח בביטוח חובה כלשהוא אתה יכול לנהוג עליו. השאלה היא מה עלול לקרות אם חלילה תעשה תאונה בעודך נוהג ברכב של החבר, באשמתך או שלא באשמתך.

כפרות, 20 אלף. אם זה היה 20 שקל תאמין לי שלא הייתי שואל.

פורסם

מה מחיר הרכב שלך?

אם מספיק חשוב לך לבטח אותו בביטוח מקיף אז אל תתלבט.

במחיר הביטוח ד"א תוכ ללמצוא רכב קטן זול ואמין שישרת אותך בתור נהג חדש אבל זה סיפור אחר

החתימה שלי אינה מיישרת קו עם כללי הבד"ץ המרה"ל ריה"ל השב"ח ישתב"ך שמ"ו

חבר במועדון ה5...מטר אורך :-P

פורסם
מה מחיר הרכב שלך?

אם מספיק חשוב לך לבטח אותו בביטוח מקיף אז אל תתלבט.

במחיר הביטוח ד"א תוכ ללמצוא רכב קטן זול ואמין שישרת אותך בתור נהג חדש אבל זה סיפור אחר

בדיוק מה שאמרתי לאמא לפני חצי שעה, היא בראש שלה שלא כדאי ולא עדיף.

במחיר כזה באמת עדיף להביא רכב, לבטח אותו, להשאר עם ימבה כסף לדלק, ולהשאיר עוד קצת בצד אם אני אצטרך לתקן בו משהו.

• תוכן חדש...