Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן!

אמי מחפשת לקנות רכב חדש והתנדבתי לעזור לה.

הייתי מאוד מעוניין לקבל מכם ייעוץ, כי הניסיון שלי לא מספיק גדול

בשביל להכריע בקניית מוצר בשווי של מעל מאה אלף שקלים..

אמי מכרה בשבוע שעבר את הרכב הקודם שהיה לה: פולקסוואגן גולף מנוע 1.6 ליטר, שנת 99'.

הרכב נסע במשך העשור בו הוא בבעלותה 80,000 ק"מ בלבד!

כפי שניתן להבין, אמי מחפשת רכב קטן, למשך זמן ממושך (עשור), ולנסוע בו מרחק קצר מאוד.

הגולף, הייתה תשובה מצויינת לבקשה שלה, אך נתקלנו בשנתיים האחרונות בהמון בעיות ברכב,

כגון: סדק במשאבת הדלק, קרע בצינור הנשם מנוע וכדומה. טיפולים אלו עלו, כמובן, כסף רב.

בעיה נוספת בגולף היא החלפת ההילוכים המשונה של הרכב (מי שנסע ברכב - מכיר).

בימים אלו אני מתעניין ברכבים חדשים בדגמים חדשים שישרתו את אמא בעשור האחרון.

התעניינתי במאזדה 3 החדשה, שנראה כשהולכת לתת מענה מצויין: צריכת דלק חסכונית, משקל נמוך,

מרחב לא גדול מידי וכדומה. למאזדה, כפי שתהרשמתי ממכרים, שם מצויין, והיא מתקלקלת לעיתים רחוקות

ביחס לשאר הרכבים שעל הכביש הישראלי.

מלבד המאזדה 3, הייתי מעוניין לבדוק רכבים נוספים וכמובן לקבל דעה מקצועית מחברי הפורום.

אני מקווה לשמוע מכם הצעות לרכבים שלהם אמינות ושם טוב, אשר יכולים לתת מענה טוב לדרישות של אמא.

יום טוב!

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דרישות שלכם מרכב לא כ"כ ברורות. אמא שלך בד"כ נוסעת לבד ברכב? לרוב בעיר? אם כן, מזדה 2 מתאימה יותר ממזדה 3. מזדה 2 רכב נחמד ביותר, זכה לרכב השנה העולמי באחת משנים אחרונות.

בעיה נוספת בגולף היא החלפת ההילוכים המשונה של הרכב (מי שנסע ברכב - מכיר).

אתה יכול בבקשה לפרט, למען אלו שלא מכירים? ברכב המדובר, היה מותקן גיר מוכר משאר מכוניות בקונצרן. לא ניתקלתי אישית בשום בעייה בהעברת הילוכים של גיר הזה. כל עוד הוא תקין, מתנהג כמו כל אוטומט רגיל אחר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

קודם כל מה עם תקציב? כמה אנשים ייסעו ברכב? ודבר שני מאזדה 3 ממש לא רכב קטן.

בעיקרון אם הרכב הוא רק לאמא שלך אז הסקודה פאביה בהחלט תתאים אם היא רוצה רכב יותר גדול(אני מייעץ לך בלי לדעת תקציב) אז האחות התאומה של היונדאי(שהוכיחה אמינות מצויינת) ואני מדבר על הקיה סיד שלטעמי רכב יפה ורכישה מצויינת בהתאם למחירה.

:fadein:
פורסם

המאזדה הינה רכב בגודל משפחתי קטן (להבדיל ממשפחתית גודל מלא, או "מנהלים", למשל המאזדה 6).

האם אמך צריכה רכב בגודל כזה, או שניתן להסתפק ברכב קטן יותר?

המאזדה אינה ממש חסכונית בדלק (ממוצע של סביב 1:10. לא רע, אבל גם לא מבריק), ולא נראה לי שהיא מתקלקלת פחות ממכוניות דומות לה בשנתון ובסגמנט. גם היותה נפוצה מאוד בקרב חברות הליסינג לא ממש עושה טוב לערכה כמשומשת (אם זה משנה בכלל, אם אמך תחזיק אותה עשר שנים, למחירה אז אין כמעט משמעות).

פרטי עוד על דרישותיה של אמך - בטיחות? נוחות? תא מטען גדול? גיר רגיל? אוט'?

פורסם

צטרפת להמלצה על סופר מיני כמו ה-2 או סוויפט, אבל אם הרכב אמור להיות ל10 שנים אז לא מומלצת הפאביה.

ביום שתגמר לי האחראיות עליה, אשן הרבה פחות טוב בלילה. :roll:

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם
צטרפת להמלצה על סופר מיני כמו ה-2 או סוויפט, אבל אם הרכב אמור להיות ל10 שנים אז לא מומלצת הפאביה.

ביום שתגמר לי האחראיות עליה, אשן הרבה פחות טוב בלילה. :roll:

לא הבנתי, את ממליצה על הפאביה ? או שמא לא ?

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

דבר ראשון, תודה רבה למגיבים!

אני מחפש רכב קטן, אשר יכלול בתוכו בד"כ 1-3 אנשים (לעיתים רחוקות מלא לגמרי).

אמא שלי בד"כ נוסעת לבד, ובאזור המרכז. (לאו דווקא בעיר, אך בעיקר בעיר).

הגיר צריך להיות אוט'.

בקשר להעברת ההילוכים של הגולף: לגולף (אם אינני טועה) ישנו מחשב שונה מלשאר המחשבים שיוצרו

באותה שנה. העברת ההילוכים מוזרה לחלוטין, והיא כמעט כופה העברה בכל פעם שהנהג מוריד את רגלו

מדוושת המצערת. מוזר מאוד לגלות העברה להילוך שני על מהירות של פחות מ15 קמ"ש לדוגמא.

ההתנהגות הזו לא מיוחדת ולא התפתחה עם השנים, אלא הגיעה עם הרכב, כך הוא הגיע, וכך שאר

הגולפים מאותו שנתון.

חשובה לאמא שלי תחושת הבטיחות (ולכן בזמנו בחרה ברכב גרמני שהוכיח את עצמו כבטוח מאוד).

התקציב לא עקרוני כ"כ היות והרכב הולך לשרת אותה לאורך זמן ממושך מאוד.

בקשר למאזדה 2 - דבר ראשון, לא ידעתי שהדגם זכה בתארים כאלו ואחרים. דבר שני,הייתי בטוח שצריכת

הדלק של המאזדה 2 גבוהה מאוד ולכן לא מומלצת כלל. האם אני טועה?

בקשר למכוניות שהוצעו כאן בנושא:

קאיה סיד גם לי נראית כמו רכב לעניין ולכן בקרוב אלך לבדוק אותו באולם התצוגה ולקבל עליו פרטים נוספים.

סוזוקי סוויפט וסקודה פאביה נראות לי לא אמינות: כמה מהקרובים אלי נוסעים ברכבים הללו והם אינם מרוצים.

כמו שNTL83 מסבירה: הרכב מומלץ אם האחריות עליו תקפה כי הוא מועד לבעיות ולתקלות.

מה דעתכם על המאזדה 2 והקאיה סיד? האם הן עונות על הדרישות? האם הן נוחות ובטוחות, ואכן צריכת

הדלק שלהן נמוכות? איזו מבין השתיים מומלצת יותר?

פורסם

נטלי, מניסיון עם הפביה הראשונה שלנו (MK1) - במהלך הכמעט 5 שנים שהיא הייתה ברשותינו - נאדה.

הפביה השנייה (גם כן MK1) הייתה איתנו תקופה קצרה יחסית - שנה וחצי (עד שהושבתה ע"י אבי)

בלי בעיות (למעט קצר בלוח השעונים שנגרם כתוצאה מהתקנה לא נכונה של הקודן והאזעקה [רדיו מילאנו]).

הפביה הנוכחית (MK2) איתנו אוטוטו חצי שנה - אין שום בעיות.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

הסוויפט רכב אמין ומוצלח מאוד כדאי לך מאוד לבדוק אותו , גם את המאזדה 2 אשר מגיעה עם איבזור בטיחות מלא וזכתה ב-5 כוכבי בטיחות .

לדעת אלו הסופר מיני הכי מצליחות הכי מצליחות והם יענו לך על הדרישות לגבי אמינות , בטיחות וחיסכון בדלק.

לגבי הפאביה מבחינת אמינות , היו פה הרבה שירשורים על תקלות של פאביות חדשות שנמצאות זמן קצר מאוד על הכביש קשה לדעת את האמינות שהרכב הזה יציג לאורך השנים בעיקר בגיר האוטומטי שהינו נקודת חולשה אצל היצרן.

פורסם

1. הגיר האוטומטי של הגולף מתנהג כמו הרבה גירים אוטומטיים אחרים ומעביר הילוכים מוקדם מאוד כדי לחסוך בדלק.

2. באשר לתחושת הבטיחות - אני חושב שמבחני הריסוק של NCAP יכולים לעזור בנושא הזה. בחרו רכב עם חמישה כוכבי בטיחות וסעו לשלום.

3. צריכת הדלק של המאזדה 2 לא גבוהה במיוחד אלא ממוצעת. לסוויפט צריכת דלק אפילו טובה יותר, אבל מה זה משנה? אמא שלך נוסעת כל כך מעט שההבדלים לאורך שנה יהיו מאות בודדות של שקלים.

4. קיה סיד היא מכונית טובה, אבל היא כבר ממדרגה אחת גבוה יותר - לא שזה בהכרח רע, אבל זה גם לא דרוש לאמא שלך, שאוטו קטן יתאים לה יותר (עלויות אחזקה, חנייה וכדומה).

5. סוזוקי סוויפט לא צפויה להיות לא אמינה. מדוע הקרובים אליך לא מרוצים? סקודה פאביה הקודמת גם הוכיחה אמינות ושביעות רצון גבוהה - אין סיבה שהחדשה תהיה שונה, ובטח שלא "מועדת לתקלות ובעיות".

6. כאמור, עבורכם המאזדה 2 יכולה להיות הבחירה הטובה ביותר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אם אני ממליצה על הפאביה?

אני מאוד נהנת איתה, מאוד נעימה לי מכל הבחינות האפשריות.

ואוראל גם לי עם הפאביה אין בעיות אמינו למעט למעט למעט (!!!)

זה לא אוטו שאני יכולה למליץ עליו שיהיה אמין ל10 שנים הבאות.

ואם להיות כנה, אני דיי מפחדת מהיום שתגמר לי האחראיות עליו.

לסיכום:

לכמה שנים בודדות מומלץ ביותר. (צפו אבל לביקורים במוסך)

ל10 שנים, לא בלב שלם.

הפאביה נמכרה.:-(

• תוכן חדש...