Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב עד 15 אלף שקל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6518 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לדעת איזה רכבים מומלצים עד סדר גודל של 15 אלף אולי קצת יותר.

הקריטריונים שאני צריך הם חסכונות בדלק, אמינות וסחיבה בעליות. ידני או אוטומט זה לא משנה למרות שיש עדיפות לידני

הרכב הוא בשבילי נהג צעיר וחדש

פורסם

במחיר כזה אפשר לקנות למשל דיהטסו אפלאוז, מיצובישי ס.לנסר ודומות.

השאלה האם אתה צריך רכב משפחתי. לפי דעתי מבחינת עלות אחזקה, רכב כמו פונטו או שרייד יהיו עדיפים בשבילך, גם מבחינת צריכת דלק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני צריך רכב לא משפחתי. זה ליציאות בימי שישי, אולי לעבודה מדי פעם וקצת נסיעות לבית ספר. אני מחפש בעקרון רכב קטן חסכוני אבל שיהיה לו מספיק כח לסחוב בעליות אני גר באזור שהכל עליות וירידות

שמעתי דברים טובים על סוזוקי סוויפט וסובארו ג'סטי מבחינת אמינות וחסכון בדלק. השאלה אם מישהו נגיד יודע להשוות אותם בערך לסובארו לאונה מנסיון כי על לאונה אני נוהג עכשיו

ורציתי לדעת על סיאט איביזה מבחינת אמינות וחסכון?

פורסם

יכול להמליץ לך על מאזדה 323F מניסיון.

יופי של אוטו, מאד מתקדם למרות השנה (92). מנוע מצוין ולא חסר כח בכלל.

ד"א אם אתה רוצה שלי למכירה, דבר איתי בפרטי.

פורסם

שלום

לי בעבר היתה סובארו לאונה וכיום סוזוקי סוויפט GA

הסוזוקי מאיצה הרבה יותר טוב ומהר

לסובארו יש יותר כח ומומנט "היא סוחבת יותר", והיא טובה יחסית בשטח.

הסוזוקי אחלה אוטו בבעלותנו כמעט 6 שנים שבהם הדבר היחיד ששמנו באוטו היה קלאץ' (800 ש"ח).

האוטו גם בדיאטה של בנזין ובנסיעה רגועה מחוץ לעיר הממוצע של האוטו הוא ליטר ל-18! ק"מ.

אנחנו החלפנו בין המכוניות ולא הצטערנו לרגע.

נ.ב. אם אתה מטפל באוטו לבד כמוני בסוזוקי יש הרבה יותר ברגים כשאתה רוצה להגיע לחלקים פנימיים ומבחינתי זהו החיסרון היחיד באוטו.

בהצלחה

פורסם

תאמת הסובארו אצלנו כבר בסביבות ה7 שנים. לפני כן הייתה סוזוקי סוויפט שנת 90 במשפחה ואני זוכר שאמרו לי שהסוויפט הרבה יותר טובה. היום גם אמרו לי בנסיעה עירונית היא תיקח לי 1 ליטר ל14 ק"מ ובגלל זה אני חושב בכיוון שלה. מבחינת לתקן לבד אני לא אני רק לפני שבועיים סיימתי מלווה לא רוצה להתחיל להכנס להתעסק עם תיקונים לבד וכאלה עם השנים אולי נבין יותר טוב ונתקן לבד

פורסם

תנחומי לאנשים שנוסעים בסוזוקי סוויפט. נהגתי שעה אחת בבלאנו והצטערתי על זה שבוע שלם (גב כואב, למרות שאני אדם בריא).

האוטו האחרון שהייתי קונה - אולי בחינם הייתי לוקח.

בכל מקרה ב-15 אלף שקל יש המון מכוניות מומלצות בשנתונים מתקדמים הרבה יותר משנת 92 (מה זה פה, פורום אספנות).

רבאק, אפילו סיטרואן קסארה 1600 משנת 98 נכנסת בתקציב. אני רוצה לראות מישהו שישווה אותה למאזדה עתיקה או לסוויפט.

יש גם פונטו, פורד פיאטסה, פיג'ו 106 או 306 וגם פולקסווגן פולו נכנסת בתקציב.

אגב - מי שאומר לך שסוויפט לוקחת 1:14, הוא שקרן. תצרוכת דלק כזו לא תשיג בעיר בשום אוטו שהוא לא דיזל.

לא יודע אם אתה אוהב מיזוג ברכב, אני יודע שברכבים כ"כ עתיקים המזגן לא היה להיט מלכתחילה, שלא נדבר על איך שהוא מרגיש היום.

פורסם

שמע מבחינת נוחות יופי וכאלה לא אכפת לי, אני לא נוסע כל היום וזה שאני צריך נוחות הנסיעות הרגילות שלי מסתכמות הכי הרבה באיזה 15-20 דקות כי הכל בתוך העיר כזה ליציאות ים לחברים ושטויות כאלה. מה שחשוב לי באמת זה האמינות של הרכב והתצרוכת דלק בגלל זה אני רוצה בכיוון של ידני ומזגן גם לא משנה לי אני רגיל לנסוע עם שני חלונות פתוחים זה מספיק

פורסם
תנחומי לאנשים שנוסעים בסוזוקי סוויפט. נהגתי שעה אחת בבלאנו והצטערתי על זה שבוע שלם (גב כואב, למרות שאני אדם בריא).

האוטו האחרון שהייתי קונה - אולי בחינם הייתי לוקח.

בכל מקרה ב-15 אלף שקל יש המון מכוניות מומלצות בשנתונים מתקדמים הרבה יותר משנת 92 (מה זה פה, פורום אספנות).

רבאק, אפילו סיטרואן קסארה 1600 משנת 98 נכנסת בתקציב. אני רוצה לראות מישהו שישווה אותה למאזדה עתיקה או לסוויפט.

יש גם פונטו, פורד פיאטסה, פיג'ו 106 או 306 וגם פולקסווגן פולו נכנסת בתקציב.

אגב - מי שאומר לך שסוויפט לוקחת 1:14, הוא שקרן. תצרוכת דלק כזו לא תשיג בעיר בשום אוטו שהוא לא דיזל.

לא יודע אם אתה אוהב מיזוג ברכב, אני יודע שברכבים כ"כ עתיקים המזגן לא היה להיט מלכתחילה, שלא נדבר על איך שהוא מרגיש היום.

אספנות? תקנה סיטרואן בת 10 ונראה לאן תגיע. גם צרפתית וגם בת 10.

חוץ מזה שהמאזדה עם שוק הרבה יותר טוב מהסיטרואן, ובשנים האלה אתה משווה מכונית יפנית לצרפתית מבחינת אמינות?

אתה מוזמן לבוא ולראות, אני בטוח שגם שהרכב שלי שנת 92, ובסה"כ עשה 170 אלף קילומטר עדיף גם מבחינת טנולוגית.

נכון זה לא הכל, אבל מכונית שנת 92 עם חימום כסאות, מזגן מקפיא ואתה מוזמן להכנס לאוטו שלי אם אתה לא מקבל דלקת ריאות אחרי רבע שעה תקח את האוטו מתנה.

נכון האוטו לא חדש, אבל האוטו נוסע מצוין! באמת שאני לא מכיר הרבה רכבים גם חדשים שנוסעים בכזאת צורה.

אתה מוזמן להגיע עם סיטוראן ואני יכול להשוות לך אחד לאחד את הסיטרואן ואת המאזדה, והמאזדה אפילו עדיפה לדעתי.

פורסם

האמת, שיש לי סיטרואן קסארה בת 10 עם 307 אלף ק"מ על השעון.

אוטו תענוג.

נסעתי החודש מאילת בחזרה לבית בצפון, נסיעה של 6 שעות ללא כל עצירה - היה פשוט תענוג.

המזגן הקפיא, המושבים היו נוחים, האוטו לא היה קופצני והנופים היו יפים.

לגבי האמינות - לא יודע מאיפה אתה שואב את הידע שלך (אולי ממוזיאונים שמחזיקים מאזדה 92 או סוויפט 90), אבל אני לא נתקלתי בשום בעיית אמינות. יש לי מוסך מורשה מצוין וזול שמטפל ברכב, ולא נתקלתי בתקלות רציניות בשנה וקצת שיש לי אותה. אולי זה כי אני לא מטפל במוסך המדרכה בהנהלת אבאל'ה ובניו באיזור התעשייה המקומי.

לגבי השוק- לא יודע לגבי שוק האספנות. אני לא מבין גדול ברכבים בני 17. הייתי בן 8 כשייצרו אותם 8).

אישית, ברכב שעולה 10 אלף שקל, זה לא ממש מעניין אותי כמה הוא יעלה בעוד 4 שנים כשאני אמכור את הקסארה.

אם מה שעושה לך את זה ברכב זה שתמכור אותו בשנת 2012 ב-5 אלף שקל במקום ב-3 אלף, אז שתהייה בריא.

אני מקווה אישית בשבילך שלא שילמת יותר מ-6000 שקל על המאזדה שלך. מדובר במכונית בת 17, למען השם.

רק ככה בשביל לבאס אותך (לא אישי, רק בגלל שאתה כותב שטויות) - השנה חסכתי עם האוטו שלי 4500 ש"ח על דלק, רק בגלל שעברתי לרכב חסכוני כמו הקסארה. לפני זה הייתה לי סובארו ליאונה.

פורסם
האמת, שיש לי סיטרואן קסארה בת 10 עם 307 אלף ק"מ על השעון.

אוטו תענוג.

נסעתי החודש מאילת בחזרה לבית בצפון, נסיעה של 6 שעות ללא כל עצירה - היה פשוט תענוג.

המזגן הקפיא, המושבים היו נוחים, האוטו לא היה קופצני והנופים היו יפים.

לגבי האמינות - לא יודע מאיפה אתה שואב את הידע שלך (אולי ממוזיאונים שמחזיקים מאזדה 92 או סוויפט 90), אבל אני לא נתקלתי בשום בעיית אמינות. יש לי מוסך מורשה מצוין וזול שמטפל ברכב, ולא נתקלתי בתקלות רציניות בשנה וקצת שיש לי אותה. אולי זה כי אני לא מטפל במוסך המדרכה בהנהלת אבאל'ה ובניו באיזור התעשייה המקומי.

לגבי השוק- לא יודע לגבי שוק האספנות. אני לא מבין גדול ברכבים בני 17. הייתי בן 8 כשייצרו אותם 8).

אישית, ברכב שעולה 10 אלף שקל, זה לא ממש מעניין אותי כמה הוא יעלה בעוד 4 שנים כשאני אמכור את הקסארה.

אם מה שעושה לך את זה ברכב זה שתמכור אותו בשנת 2012 ב-5 אלף שקל במקום ב-3 אלף, אז שתהייה בריא.

אני מקווה אישית בשבילך שלא שילמת יותר מ-6000 שקל על המאזדה שלך. מדובר במכונית בת 17, למען השם.

רק ככה בשביל לבאס אותך (לא אישי, רק בגלל שאתה כותב שטויות) - השנה חסכתי עם האוטו שלי 4500 ש"ח על דלק, רק בגלל שעברתי לרכב חסכוני כמו הקסארה. לפני זה הייתה לי סובארו ליאונה.

אתה ממש לא מבאס אותי.

וכן אני מעדיף להוסיף עוד 4500 שקל מצטברים בשנה, ולנסוע כמו בן אדם עם אוטו שיסחוב אותי.

אמינות של מכוניות כאלה נמדדות ב70 אחוז באיך שטיפלו בהם לפניך, וב30 אחוז מהבית של האוטו בשנים האלה.

מי טיפל באוטו לפניך אתה לא יודע, אבל מכונית יפנית לאומת צרפתית מבחינת אמינות, אפשר להשוות בכלל?

גם ברכבים החדשים עם כל הכבוד לצרפתית ולגרמניות, היפניות הרבה הרבה יותר אמינות.

ועם כל הכבוד אני לא הייתי קונה רכב צרפתי גן בן שנה, מעדיף לקנות יפני על צרפתי, וכל אחד עם הבחירה שלו.

בקשר לירידת ערך, חסכת 4500 שקל בשנה, אתה הולך להפסיד אותם בעוד שנה שתמכור את האוטו, מה עשית פה? מה ההבדל בידיוק? אז הנה שילמתי 4500 שקל מצטברים בשנה והפסדתי אותם לאט לאט ולא במכה, ונהנתי ממכונית עם מנוע 1600 בנזין ולא 1600 או 1800 דיזל.

תכלס, ויכוח דיי מיותר. אתה סתם נכנס פה לקטנות ומנסה להעליב (אספנות מה אספנות). זה לא שאתה או אני המצאנו את האוטו והחברה לא של אבא שלך ולא של אבא שלי. ניתן לאנשים פה גם להגיב, ושהבחור ילך על מה שנראה לו.

פורסם

זו דעתי לגבי נושא זה לאחר ותק של 21 שנות נהיגה וותק של בעלות על 40 מכוניות בעברי. המכוניות היפניות אמינות יותר מהארופיות מלבד דגמי פורד השונים. ככל שהרכב ישן יותר האמינות היפנית מנצחת בגדול. יש ברשותי סובארו dl מודל 82 שהיא אמינה הרבה יותר ממכוניות ארופיות חדשות ויש די הרבה מכוניות כאלה על הכביש ולא נתקלתי באף רכב צרפתי בשנה האחרונה מתחילת שנות ה-80 שעדיין נוסע.:twisted:

פורסם

לא הבנתי כ"כ איזה כסף בדיוק אני אפסיד על האוטו? המכונית שלי נרכשה ב-12 אלף ש"ח.

בעוד 4 שנים המכונית תהייה בת 14, ואני אמכור אותה ב-3000 ש"ח כאוטו ראשון לילד בן 17.

נו, הפסדתי, 9 אלף ש"ח ב-5 שנים.

לעומת זאת חסכתי 22500 על דלק - משמע - לא הפסדתי כלום כירידת ערך, ועוד נשאר 13 אלף בצד לקנות את הקסארה הבאה.

לעומת זאת אתה דפקת בטח איזה 15 אלף על ענתיקה משנת 92. בעוד 4 שנים היא תהייה בת 20, שאין ספר שמדובר במציאה.

יש המון קופצים על מכוניות בנות 20. פשוט בלי סוף. אבל אתה תיפול על פראייר שישלם מחירון עגול - 8 אלף ש"ח.

5 שנים, 7 אלף ש"ח. כל ההבדל בירידת הערך (וזה אחרי שהייתי נדיב בטירוף איתך בעת המכירה), היה 2000 שקל לטובתך.

אז בשביל 400 שקל בשנה ירידת ערך, שווה לנסוע בפחנוע שמבזבז דלק? לא מבין אותך.

וזה עוד לפני שהכנסתי למשוואה בלאי שנגרם מזמן, כמו מושבים ששוקעים, חלקי חשמל שמתבלים, מזגן שמתבלה (וגם לא מקרר כמו במזגן של אוטו מודרני).

לא משנה איך תשחק עם זה, הקסארה עליונה על כל אוטו, אירופאי או יפאני או קוריאני מהשנתונים של תחילת שנות ה-90. מה לעשות, הטכנולוגיה לא נשארת במקום, אלא מתקדמת הלאה - ומכונית כמו סוויפט שיצאה בשנת 89 לראשונה מפס היצור, מול קסארה שיצאה כמעט עשור אחריה - זה בכלל לא תחרות, גם אם לוי יצחק חושב שכן.

• תוכן חדש...