Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6508 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי הונדה סיוויק 2002 שרכשתי לה פנסים קדמיים של Osram Cool Blue H4 בעלי תאורה חזקה מהרגיל (לא החיקויים העלובים לקסנון, אלא פשוט אור בהיר יותר, עם נטייה לכחול - נורה חוקית לחלוטין בהמלצת מוסך).

בהתחלה, תוך שלושה חודשים הנורה הימנית (צד הנוסע) נשרפה...לא נורא: הלכתי למוסך שמכר לי אותה (שכן בכ"ז עבר זמן קצר וזו נורה יקרה), והוא יצא עשר - בלי שאלות מיותרות הביא לי מהמדף נורה חדשה לחלוטין.

החלק המעניין הוא שתוך כשלושה חודשים נוספים נשרפה נורה באותו הצד בדיוק! סרתי שוב למוסך, וכמובן לפני שחשבתי לבקש סתם עוד נורה תחליפית, ביקשתי שיתנו דעתם על התופעה - אותו צד בזמן כ"כ קצר? יש לציין שאותו מוסך מכר לי גם מצבר של שנפ במעמד קניית הפנסים.

במוסך בדקו את טעינת המצבר (בכ-2500 סל"ד) בשתי תחנות שונות, אחת מדוייקת עם מחשב רציני שהראה את אותו הדבר פחות או יותר - אין שום הפרעה למתח הטעינה (קמצוץ מעל 14 וולט). כמו"כ הנעתי כמה פעמים עם ובלי פנסים דולקים, ולא נרשם שום דבר יוצא דופן.

ההצעה של המוסך היתה (לכשיהיה לי זמן, היה סוף היום) לבדוק בולמי זעזועים - הטענה היא שאולי הבולם הימני נוקשה ומעביר זעזועים לפנס ובכך גורם לקצר (?!?) - יש לציין שנסיעתי רגועה מאוד ולא הבחנתי בשום הבדלים (או נוקשות כלשהי) בבלימת הזעזועים בצידי הרכב השונים.

בקיצור, אני תוהה איזה עוד הסבר עשוי להיות לתופעה - בנתיים אני נוסע עם הפנסים הרגילים (והחלשים יותר) ששמרתי כספייר - מעולם לא נסעתי איתם יותר מכמה ימים והבעלים הקודמים השתמשו בכלל באיזה תחליף קסנון מחפיר (המוסך ראה את הפנסים הקודמים האלו, הם היו סתם נורות רגילות שצבעו בכחול) כך שייתכן וגם הפנסים ה"רגילים" הנוכחיים לא יחזיקו יותר משלושה חודשים...:)

מה דעתכם? יצא לי פוסט קצת ארוך - תודה רבה על הסבלנות!

עריכה: אם זה חשוב, הנורה השרופה נבדקה, ורק התאורה ה"נמוכה" נשרפה. האור הגבוה עבד.

פורסם

בהעדר תגובות, אקצר את השאלה:

מה עשוי לגרום לשריפת פנס קדמי אחד באותו הצד בתדירות גבוהה? מתח טעינה נבדק ונמצא תקין.

פרטים למעלה, תודה!

• תוכן חדש...