Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6533 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי תוסף / מנקה אינג'קטורים של חברת WURTH (שאותה אני מעריך בעקבות מוצר שלהם לסתימת סדקים בבלוק מנוע (ברכב אחר!!!)).

אני מתכוון להכניס אותו בריכוז גבוה יותר ממה שכתוב על הבקבוק. (כתוב 300 מ"ל על 50 ליטר דלק ואני מתכוון לשים על 25-30 ליטר), וזה לאחר שבימים האחרונים אני נוסע על תערובת של מיכל 44K על 30 ליטר בערך (מה ששיפר קצת את התקלה שתתואר בהמשך).

העיניין הוא כזה, יש לי גראנד ויטארה 99 2.0 ליטר אוטומט, בזמן האחרון יש תופעה שהלכה והחמירה של רעידות מנוע(זיוף) במיוחד בעמידה ברמזור (בד"כ מזגן ואורות דלוקים וברקס לחוץ בהילוך D).

חשבתי שזו בעייה באחד הכוילים (סלילי ההצתה) ולכן קניתי אחד והחלפתי כל פעם במקום אחד אחר, לא היה שיפור במצב.

אז הבנתי שגם בעייה באינג'קטורים יוצרת תגובה זהה - חוסר תפקוד של צילינדר. לכן קודם כל ניקיתי מגעים של חשמל לאינג'קטורים, ניקיתי קצת (לא בצורה יסודית מספיק) את בית המצערת וסעפת היניקה עם ספריי קרבורטור (פעולה שאני מתכוון להמשיך בסופ"ש ע"י ריקון מיכל ספריי בזמן פעולת המנוע לסעפת היניקה).

בנוסף בדקתי ניתוק של EGR, חיישן MAP, ועוד מספר חיישנים שאני לא בטוח מי הם, ובזמן הניתוק שלהם התקלה עדיין הייתה קיימת (עד כמה שדיאגנוזה כזו יכולה להגיד משהו).

ואח"כ בהמלצת מוסכניק הכנסתי 44K לחצי מיכל (30+ ליטר) וקניתי פלאגים כדי להחליף לאחר הניקוי(עוד לא הוחלפו).

בעקבות כנראה שיפור במצב והתמעטות המיקרים והחומרה שלהם (לא יצא לי לנסוע נסיעות ארוכות בימים האחרונים אז לא באמת נבדק), אני מתכוון לנסות מחר גם את החומר של חברת WURTH.

האם יש המלצות מיוחדות לגבי דרך העבודה עם החומר? או דרכי פעולה נוספות?

:-D

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עידכון לפרוטוקול:

הבעייה נפתרה בעיקבות החלפת הפלאגים.

השתמשתי גם בתוסף של ווירת' והתברר שזה לא פתר את הבעייה, ביצעתי ניקוי סעפת יניקה - גם לא פתר.

החלפתי פלאגים, החזקתי אצבעות... והבעיה נפתרה.

סיכום עלויות ותועלות:

* פלאגים עולים רק 15 ש"ח ליחידה ובסה"כ 60 ש"ח. - היה עדיף להחליף אותם לפני שמחליפים סליל הצתה שעולה 600 ש"ח לאחד (מתוך ארבעה).

* עם מעט עבודה עצמית וחומרים זולים יחסית הרווחתי סעפת יניקה וצנרות מובילות אליה וממנה נקיות יחסית ואולי גם האינג'קטורים ניערו קצת מהפיח. גם הקונקטורים החשמליים קיבלו טיפול עם ספריי מגעים והיו מקומות שהיה צורך ויתכן שהיה גורם לבעיות בעתיד (הזעה של שמן לקונקטור אינג'קטור).

* קיבלתי טיפ מחבר פורום, שי .מ., לבדוק צנרות ואקום, אמנם לא היה בעייתי אצלי אבל שיפר סימפטום שיש ברכב של אחי.

* למדתי עוד קצת על המערכות הקשורות במנוע גם מקריאה באינטרנט וגם מהתעסקות בפועל.

* הסיפוק. כבר כמעט התייאשתי ואז מגיעה ההרגשה שפתרת את הבעיה בעצמך (עם התיעצויות אבל עבודה עצמית).

:-D

• תוכן חדש...