Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מכרזים של הצבא, אמת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר שליאמר לי שאחת לשבע שנים הצבא עושה מכירה של כל הרכבים שלהם במחירים חבל על הזמן, בקיצור זה נכון?

שווה לקנות?

עד כמה זה זול?

יש להם איזה אתר או משהו שאפשר לראות?

ואהבת לרעך כמוך

פורסם

ניתן למצוא שם רכבים מאוד זולים.

זה עובד בצורת מכרז (מי שמציע הכי הרבה קונה).

אחת ל-7000 מכוניות אפשר לקנות.

הרכבים שמוכרים שם הם גרועים,חבוטים וכאלה שאתה תצטרך להשקיע בהם המון כדי להחזיר למצב טוב. אם יש לך חבר יכול לעזור לך להצביע על מכונית טובה אז כדי כי פעם ב... יש מציאות.

אם אין לך מישהו שיכול לעזור לך אל תתקרב לשם.

פורסם

אני אישית לא ממליץ לך,

רוב הרכבים שחוטים וקרועים,

אבל יש כאלו שקונים אותה דרך המוסכניק שלהם/מישהו שמבין ומכיר מה שהולך שם, משפצים משקיעים כסף ויוצאים עם אוטו משופץ.

אג"ב חבר שלי נוסע על 205 צבאית עם 300K והאוטו נוסע מצוין בלי תקלות מיוחדות.

Suzuki Jimny

פורסם

מגרש מכרזים נמצא בצרפין ליד חר"פ יש הפשרות לראות הת הרכב חיצונית לפתוח רק את המכסה מנוע ולא ניתן לבדוק מצב מכני!

המחרים לא זולים כמו שזה נראה להרבה אנשים רק מי שיש לו יד במשב"ט מציעה הצעות יפות וזוכה ברכבים יפים!

לפני כשנה היה גל מעצרים בנושא זה בגלל קובינות שם.

בקיצור לא כדאי שגם המכרז עולה כסף.

פורסם

ההשתתפות במכרז היא במחיר סמלי.

רוב המכוניות הצבאיות שמוצאות למכירה אכן נראות במצב די ירוד.

מידי פעם נמכרים במכרז גם רכבים של נכי משהב"ט וחלק מרכבים אלה נמצאים במצב טוב יותר יחסית לכלים צבאיים. יחד עם זאת חלק נכבד מכלים אלה במצב גרוע יותר מאשר רכבי נכים אזרחיים.

לפעמים נמכרים שם גם רכבים של הכוח הרב לאומי - לפעמים הם רק ליצוא, לפעמים הם מורשים "לגיור". רכבים אלה לרוב נראים במצב מצויין.

המכרזים נערכים אחת למספר שבועות, כאשר ימי הסיור המקובלים הם רביעי וחמישי בשעות הבוקר בלבד. (נדמה לי שעד 11 או 12). הגשת הצעות היא בד"כ עד יום שני שלאחר מכן.

בד"כ בחוברת המכרז שניתנת לרכישה במקום, מפורטים דברים בסיסים כגון קילומטראז וכן דברים מהותיים לגבי כל רכב ורכב, ולפעמים מופיע גם מחיר מינימום.

דברים מהותיים - לאחר תאונה/ גיר לא תקין/ מנוע לא תקין/הגיע בגרירה/ ללא מחשב מנוע/ ללא מפתחות / וכד'.

אני מכיר מקרה שבו סוחר זכה ברכב, ורק לאחר שהוציאו מהמגרש והעביר בעלות, גילה שעבר תאונה שלא הוזכרה בחוברת - משהב"ט הסכים לקבל את הרכב חזרה והוציא אותו למכירה חוזרת ואז כבר ציינו לאחר תאונה וגם יד שניה.

רוב המתענינים והזוכים הם אכן סוחרים - כך שאם לא תזכה במכרז, סביר ששבועיים אח"כ תמצא פרסום על אותה מכונית אחרי קוסמטיקה, כמובן שבמחיר הרבה יותר גבוה.

אתה יכול לעשות סיור פעם אחת כדי להתרשם, לקנות את חוברת המכרז, ולבדוק לאחר מכן באיזה סכומים זכו.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

את כלי הרכב הצבאיים שאתה מכיר.

לדוגמא: רנו מגאן, קנגו וכד' וכן וואנים למינייהם.

באשר לרכבי נכים - הכל אפשרי - פג'ארו, וולוו, מרצדס, אמריקאיות, סובארו וכו'.

הפרסום בעיתונות מפרט מהם כלי הרכב המוצעים למכירה ואת הכמות הכוללת של כל סוגי הרכבים יחדיו.

כאשר במכרז נמצאים כלי רכב במצב טוב יותר יחסית לכלים צה"ליים כגון רכבי נכים, הם כותבים שמדובר בכלים "איכותיים".

לגבי כלי רכב של הכוח הרב לאומי וכד' - אם הם ניתנים ל"גיור", לפעמים מצויין שיצטרכו לעבור התאמה לתקינה ישראלית.

כאשר מדובר על רכבי נכים שיש בהם מנגנון עזר - כתוב בפירוש שהקונה יצטרך לפרק את המנגנון לצורך רישוי רגיל. המנגנון ישאר שלך, אבל אתה צריך לקחת בחשבון שלמרות המספר הצהוב והעברת בעלות רגילה, תצטרך לאשר את פירוק המנגנון במעבדה מוסמכת לכך וכן לשנות את הרישום ברישיון הרכב (זה שינוי מבנה).

רכבים צה"ליים בד"כ יוצאים ללא מספר רישוי, ואתה צריך לגשת עם שטר המכר למשרד הרישוי לקבל מספר זמני ורשיון רכב ולהתחיל את הכשרת הרכב לטסט.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

ובנינו... לאחד מהרחוב אין שום סיכוי לקנות רכב נורמלי משם המקום הזה עמוס קומבינות בצורה מסריחה מלמעלה עד למטה.

בחלק משירותי הצבאי הייתי בקשר עם שני גורמים בצבא שקשורים לזה.

אחד המגרש של המכוניות לפירוק אחרי תאונה והמכוניות למכרזים... הכרתי את האנשים שאחראים שם על המגרשים ועל המכוניות ואני יכול להגיד לך שהמכוניות הטובות מסומנות עוד הרבה לפני שיוצאות למרכז בשביל אנשים עם קשרים בפנים.

אנשים שמכירים את הבחור מהמגרש הצה"לי שהוא היום אזרח עובד צה"ל והוא חבר שלהם ומסמן בשבילם איזה מכוניות במצב טוב עם קילומטרז' נמוך יחסית כי הרי כל מכונית שמגיעה להשבתה בצבא מגיעה בנסיעה... הבן אדם מהמגרש שם יודע טוב מאוד איזה רכבים במצב טוב.

לדוגמא מכוניות למרכז מגיעות קודם למגרש בתוך צריפין כדי לפרק ציוד צה"לי מהמכוניות מלוחיות רישוי, דיבוריות, קודניות למכוניות פרטיות או ציוד יותר משמעותי לרכבים הגדולים.

כעיקרון מבחינת חוקי צה"ל אסור לגעת במכוניות האלה כי הם הולכות למכרז אבל אני אישית הייתי בא למגרשים האלה כי היה קומבינות בתוך הצבא כדי לפרק חלקים מהמכוניות למכוניות אצלי בבסיס.

הייתי עובר בדרך כלל על רוב המכוניות במגרש כדי למצוא מציאות... למינהם אבל הדבר החשוב הוא שרוב המכוניות שם במצב מזוויע! מעט מאוד מכוניות ראוי.

הדגמים היחידים שעוד כדאי לקנות מהצבא שהיילקסים שלמרות שהם במצב רע וכל רכב בצבא עבר לפחות 300 אלף קילומטר אחרי טיפול וכו' יסעו מצויין, רק חבל שכולם יודעים את זה והסיכוי להשיג אחד קטן.

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

לא ממליץ לקנות מהצבא,רוב הרכבים נשחטים בצורה מחרידה ע"י הנהגים ! (חוץ מהדימאקס שלי והטויוטה :))

Fiat Tipo Media 1.4Ei 1994

Citroen Xsara 2001 1900 Diesel

Opel Corsa 2000 1200

פורסם

קודם כל זה לא אחת לשבע שנים, המכירה ככל הידוע לי מתבצעת כל הזמן.

אם אתה יודע מה אתה קונה וציפיותך בהתאם אז שווה לקנות.

הנה הודעה שכתבתי לפני כשלוש שנים (כשאבא שלי קנה זוג פונטואים מהמכרזים של צה"ל \ משרד תהחבורע) על הפרוצדורות:

דבר ראשון אם אני לא טועה צריך לסוע לקרייה בת"א לאגף מכירת רכבים במשהב"ט או משהו כזה (אבא שלי בעצמו לא נסע לשם, אלא חבר שלו הביא לו כבר את החוברת מכרזים בעצמו), ושם אתה קונה חוברת מכרזים בסכום של 10 ש"ח. בחוברת מצויים כל הרכבים למכרז הקרוב. יש שם פונטואים, מגאנים, היו כמה 323, אפלאוז, GMC -ים וכ"ו. בחוברת כתוב המחיר ההתחלתי של כל מכונית, מספר הקילומטראז שהיא עברה, מספר הרכב (זה מספר צבאי), מספר שילדה או קוד מנוע (לא זוכר בדיוק מה מהם כתוב), והערות. בהערות הם כותבים אם היא אחרי תאונה, מנוע לא תקין, הגבלות כלשהן (לדוגמה רכב של נכה) וכ"ו, תשים לב טוב להערות.

אתה מסמן לך בבית את הרכבים שבהם אתה מתעניין, ולאחר מכן נוסע לצריפין לראות את המכוניות. זהו מגרש גדול שבו מסודרות כל המכוניות על פי מספרן הצבאי (וככה אתה בודק את המכוניות שסימנת ולא מכוניות אחרות). אתה בודק את מצבן החיצוני (אסור להיכנס פנימה, ואסור להניע אותן), דפיקות, כיפופים וכ"ו, ומסמן לך את הבחירות הסופיות שלך. לאחר מכן אתה נותן את ההצעה שלך (אתה צריך להביא איתך צק על סך 10% מההצעה, הסכום יוחזר לך אם לא תזכה במכונית), ומחכה לטוב.

בסיום המכרז יש טלפון אליו אתה מתקשר (זה מענה קולי) ושם אומרים לך מי זכה באיזה רכב (שוב פעם על פי המספר). זכית? יופי הכל טוב. עכשיו אתה נוסע לשחרר את הרכב (או מהקריה, או מצריפין אני לא זוכר בדיוק, אבל נראה לי שמצריפין), ביום השחרור של הרכב תבוא מוקדם בבוקר ברגע שהמגרש נפתח שזה בערך ב9 כי אח"כ המקום מתמלא באנשים אחרים שזכו שגונבים דברים ממכוניות אחרות. אתה לא יודע מה הולך שם, גונבים צמיגים, מראות, סמלים, וינקרים, רדיו טייפ, רמקולים, הכל. לכן תבוא מוקדם ותשגיח על האוטו.

לאחר מכן אתה מקבל אישור שהוצאת את הרכב ושזכית במכרז, משהו כזה, ולאחר מכן אתה נוסע למשרד התחבורה ומבקש להוציא רישיון רכב. אתה מקבל מספר רכב, ומה שנותר לך כעת הוא לעשות לוחיות, לעבור טסט ולשלם אגרה, וכמובן לשלם ביטוח.

זה כל הסיפור, נשמע מסובך אבל ממש לא, רק מה שכן צריך לבחור את המכונית טוב טוב, כי אפשר ליפול על מכוניות שיעשו בעיות.

בידעבד היום לאחר 3 שנים: אני לא כל כך יודע אם זה משתלם. כעיקרון הרכבים דיי אמינים, בפונטו שלנו הוחלפו ככה: מן הסתם צמיגים, מצבר, קלאץ (הרכב הגיע עם קלאץ גמור), החלפת מנוע צעדים, שיפוץ ראש מנוע (עקב התחממות), שיפוץ גיר (עקב כך שהגיר הלך לעולמו), מדחס מזגן (נעשה ממש לאחר קניית הרכב, המדחס היה לא תקין), בולמים הוחלפו, מסרק הגה שופץ, בקיצור היה יישור קו דיי רציני, אבל וזהה אבל גדול, אבא שלי ידע לקראת מה הוא הולך, מרבית החלקים שהוחלפו לא שילמנו עליהם כי היו לנו חלפים כאלה בהישג יד תודות למספר אנשים, אבל אם הינו נאלצים לשלם כרגיל ללא ספק זה לא היה משתלם כלכלית. חוץ מזה גם במבט לאחור, הושקע ברכב הנ"ל הרבה זמן, ועוד צריך להחליף רדיאטור (כי הרכב עדיין מתחמם מעט) כדי להשלים את יישור הקו בצורה מושלמת. ככה שאמנם יצאנו בזול, אבל הרבה זמן ויזע הושקעו ברכב הזה, ולטעמי במבט לאחור אף על פי שזה השתלם כלכלית, עדיף היה לקנות מיד פרטית ולא לקנות חתול בשק.

עריכה-----

מסתבר שהרבה לא השתנה: http://www.sibat.mod.gov.il/SibatMain/HEB/Sales/Sales400/Cartenders

ROOONEEYY

פורסם

יש שם גם המון רכבים של יחידות מיוחדות, סוואנות, יש שם גם גיפים חדשים של שברולט, כבאיות ועוד.

לגבי אם זה משתלם או לא אני לא יודע, אבל דיי בטוח שיש להם אנשים מבפנים שדואגים לקחת את כל מה שטוב

פורסם

לא נכון שחבל על הזמן

לא פעם ניתן למצוא שם מכוניות במצב סביר. אני מכיר סיפור על קבלן שקנה משם שתי רנו קנגו בציפיה להפוך אותם לאחת סבירה, והסתבר ששתיהן בסדר גמור הניעו ונסעו. ומאז הוא קנה שם עוד 4 או 5 רכבים מסוגים שונים.

לא הגיוני להשוות את המכוניות למכוניות משנתון מקביל יד ראשונה פרטית. המכוניות עם קילומטרז גבוה ועברו מטבע הדברים נהגים רבים שלפחות חלקם לא התיחסו אליהם יפה. אבל המכוניות עוברות טיפול שבועי וטיפולים בזמן, רובן דיזל ידני שיכול להחזיק מעמד גם בקילומטרז מאוד גבוהה.

היתרון הגדול ביותר הוא כמובן המחיר שלהן (סביב 9000 ש"ח) למגאן 5 דלתות זה מחיר מצחיק לדעתי.

קח בחשבון בכל מקרה 5 צמיגים חדשים ו ב90% מהמיקרים מצבר חדש.

מה כבר האלטרנטיבה ב9000 ש"ח BMW 750L ? בכל מקרה מדובר ברכבים עם יותר עבר מעתיד

פורסם

לחבר בצבא יצא כמה פעמים להכניס מכוניות לתוך המקום של המכרז והוא אמר שכמעט כולן שחוטות והשאר במצב (הבודדות) במצב לא טוב ורק פעם ב... יש מכונית שמצבה טוב.

בלי קומבינה לא כדאי להתקרב לשם.

• תוכן חדש...