Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6551 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים!

מה לדעתכם, טוב יותר מבין השניים? מה עדיף? מה חיסכוני יותר? מה מאובזר יותר? ומה המחיר של שני אלו?

עוד שאלה חשובה: האם בארץ כבר למדו לתקן רכבים היברידים? ובמקרה של תקלה כלשהי, האם התיקון של אוטו מסוג זה לא יהפוך לסיוט? ( חבר שלי ממוסקבה אמר לי, שמי שקונה אצלם בארץ אוטו כזה והוא מתקלקל, אז חבל לו על הזמן, הוא יכול לחכות שנים לתיקון וזה בגלל שהרכבים הם מסוג חדש ואין הרבה שיודעים לתקן אותם? )

תודה מראש על תשובתכם! אתם על הכפ'ק! :-D

פורסם

כמה תשובות:

1) התימחור של הרכבים ההיברידיים בארץ הוא שערוריה. המדינה נתנה הפחתה משמעותית במסים שכולה כשלמה מתגלגלת לכיסם של היבואנים. המחיר של פריוס כרגע עלה ועומד על 151.000 ש"ח. המחיר של הונדה 147.000 ש"ח. מדי פעם ניתנת המבצע להונדה שנתיים דלק חינם ואז הקנייה ניהת כדאית.

1א) לפי החישוב שעשיתי הרכבים ההברידיים יהיו כדאים מול רכבים משפחתיים מקבוצה 2 (מאזדה 3 למשל) במחיר הדלק 9.2 ש"ח לליטר. יחד עם זאת יש לציין כי הונדה סיביק רגילה עולה בערך כמו ההיברידית

3) ירידת הערך של פריוס נמוכה ולכן הקנייה לא כדאית גם כאשר הרכב משומש. להונדה משום מה ישנה ירידת ערך גדולה קצת יותר.

4) ככול שידוע לי אין שום בעיות מיוחדות בטיפול של שני הרכבים הנ"ל בארץ.

פורסם

הטיפולים של הונדה טיפה יותר יקרים, זה דבר ידוע. לדעתי זה לא אמור להיות השיקול מסיבות הבאות:

1) למי שמוציא סכום כו גדול על רכישת הרכב אין טעם לדאוג להבדלים של כמה עשרות ומאות שקלים על טיפולים או ביטוחים. מי שדואג למאות שקלים שלא יקנה רכב חדש בארץ.

2) ישנם הבדלים משמעותיים בין הרכבים בהתנהגות הכביש וצורת החיסכון בדלק. כך טויוטה עדיפה בערים, סיביק בכבישים בין-ערוניים

3) ישנם הבדלים בעיצוב, ואני מניח שהם די חשובים למי שמוציא סכומים כו נכבדים

ויש עוד דבר להוסיף... העליות התלולות של למשל חיפה או ירושלים עלולות לבטל את היתרונות של הרעיון ההברידי. זאת מפני שהמצבר עלול להתרוקן מהר ונקבל אוטו יחסית כבד שמתעמץ עם המנוע של סופר-מיני

פורסם

אז אתה בעצם בעד פריוס?

עוד דבר שנאמר כאן בפורום מאחד החברים: בהונדה סיוויק הייבריד צריך לפחות פעם-פעמיים בשבוע לצאת מחוץ לעיר, אחרת המצבר ההיברידי עלול להיתרוקן? האם זה נכון? אני מתכנן נסיעות רק בתוך העיר

פורסם

אני בחיים לא אקנה פריוס במחיר של 151.000 חדש ולא במחיר 137.000 ש"ח משומש שנת 2007 ו80,000 קם. חוץ מזה אני גר באריאל יש לי הרבה נסיעות בינעירוניות עם עליות חדות ומעט מאוד נסיעות ערוניות. כך שגם במחיר נמוך יותר הייתי חושב פעמיים לפני קניית פריוס. אני יותר בכוון של משפחתית גדולה עם נפח מנוע מסביבות 2.0 ליטר.

אבל מי שדואג לסביבה ובלה ובלה בלה, אוהב את היבואן אהבת אמת ומתחשק לפרנס אותו... וגם נוסע בפקקים בלבד... אולי הפריוס יכול לבוא לחשבון

פורסם

4) ככול שידוע לי אין שום בעיות מיוחדות בטיפול של שני הרכבים הנ"ל בארץ.

זה באמת משהו שעניין אותי, יש בכלל מוסכים שיודעים להתעסק עם המנוע הזה במידה ויש תקלה?

פורסם

באמת שאלה טובה

אבל אני לא מאמין שחברות כמו טויוטה והונדה יעשו לעצמן בושות בקטע הזה

למרות שאנחנו ארץ קטנה ולא משמעותית עבורן אלה חברות יפניות רציניות ביותר ואני מאמין שבמידה ותהיה בעיה

היבואנים ידעו לתת מענה

בכל מקרה הטויוטה מומלץ מכל הבחינות

היה מבחן במגזין הזה וטויוטה נבחרה והיא גם יותר חסכונית.

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

• תוכן חדש...