Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4111 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקי +1 למושבים הנוקשים נסעתי על אחת מ 08 ואכן היו קשים,רק מה הם הוסיפו אביצרי נוחות לכיסא לשיפוע הזויות וכל מני אבל לא יותר הכל יותר פלסטי כזה וכמו שאמרתי האנטרקולר בצורה אופקית לא יודע כמה זה מוסיף לקירור.

ג'ובני

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שבוע טוב.

אוקי הינה הת'רד הישן הזה קם משנתו והבעיה לא עברה!!

אני באמת כבר אובד עצות,רק אוסיף שמוסך עד רעננה של מאזדה פורד פשוט יוצא מגדרו גם שהרכב יצא ממסגרת אחריות יצרן פשוט מטפלת בלי סוף,אבל אין פתרון לעשן!

במסגרת העבודה נעשה כך.

הוחלפו ארבעת האינג'קטורים,ניקוי מערכת הדלק,הפליטה,סעפת יניקה,+סעפת יניקה חדשה,טורבו חדש,וכו'.

מה עוד יכול להיות? החלפתי סוגים שונים של תחנות דלק אבל ללא כל שינוי ניכר.

לחבר יש מזדה 96 שבבוקר הוא מניע אותה,או לאחר עמידה ממשוכת ביום קר יוצא עשן לבן אפור מהאוטו.

נאמר לו שהממיר שלו מלוכלך וגומיות של איזה חלק פשוט הרוסות,אני חושב ש הבוכנות או באמת לא זוכר מישהו יודע? אולי הבעיה קשורה גם אלי ופשוט במקום להחליף גומיה החליפו חצי מהמנוע?

אשמח לשמוע דעות.

אגב הממונט שונה כבר נאמר מיקודם,השאלה שלי היא שנהגתי על פורד 08 ולחצתי בקושי על רבע ממהלך דוושת הדלק,המנוע הכניס את הטורבו ישר והסלד הרקיע שחקים,לעומת שלי אני צריך לדחוף הרבה יותר את הדוושה כדי להגיע למצב של"קיק" יש כאן בעיה? או שהמערכת ניהול מנוע בחדשות פשוט אחר? כמובן אני מדבר ממצב עמידה בהילוך ראשון.

תיקן אותי מנהל המוסך שאמר שהדגמים החדשים פשוט יותר אמינים לעומת מה שטען חבר הפורום ממיקודם,אשמח אם הוא יגיב הוא נראה לי בעל ידע רחב.

תודה מראש אשמח לשמוע תשובות מבססות על כל השאלות שלי.

תודה מראש!

ג'ובני

פורסם

למודלים החדשים שינו מומנט והוא קרוב יותר לתחתית הסל''ד, אבל המנועים של שתי הגרסאות מפיקים אותו כוח ושניהם די נגמרים ב-160 קמ''ש.

לגבי האמינות..... הדגם החדש הרבה פחות אמין. הדגמים הישנים יותר כמו שיש לך שורדים הרבה יותר טוב. בחדש עוד לפני ה-100.000 ק''מ כבר החלפתי גם ציריות באחריות וגם סליל כרית אויר בהגה. זה בנוסף לכל הדברים האחרים.

לאומת זאת הישנים אצלי כבר כולם ב- 140 או 180 ו- 190 אלף ק''מ ועדיין רצים ורצים. אינז'קטורים כן, בהכי ותיק החלפתי, אבל מאז הוא עושה קילומטרים רבים, גם מחוץ לאספלט וטפו טפו טפו אין איתם בעיות מיוחדות. רק תחזוקה שוטפת ובלאי מובן.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

כדאי אולי לבדוק את כל החיבורים החשמליים (כולל חיבורי הארקה) של המערכת שלך.

את כל נקודות משיכת ה + ואת כל נקודות ה -.

יכול להיות שחיבור מסוים משגע את מחשב ההזרקה.

כבר ראיתי רכבים ששפכו מנוע כי ה - של המגבר ישב על בורג התושבת של המחשב :evil:

בנוסף, ידידי הצעיר, אני חייב להזכיר לך שאתה נוהג על רכב מסחרי ששוקל טון וחצי ויש לו כולה 90 כ"ס ולא על איזה קופרה ולכן קצב מהירות הטיפוס של המנוע בסל"ד והדיבור עצמו על "טורים גבוהים" נשמע מגוחך!

מקריאת כל ההודעות שלך נשמע בעיקר שיש לך אוטו של אבא שאתה "פותח לו את הצורה" ומתפלא על צריכת הדלק הגבוהה ועל העשן השחור המיטמר בזמן שאתה בודק את קצב טיפוס המנוע לטורים גבוהים (בטורבו דיזל שממש לא מבין מה עושים עם סל"ד שגבוה מ 4000).:shock:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בגירה היקר.

אני רואה שהחלטת להציג אותי באור ילדותי בגלל המערכת שחתומה לי מתחת,או סתם בגלל סגטיגמה,או בגלל שאני לא מי יודע מה בסימני פיסוק אז אני נראה לך ילד בן 19, ודי קוממה אותי התגובה שלך. אתה יכול לנסות לעזור ולא לחפש מי ילד פה ולרדת לו על הצורה מניין לך שאני קורע את האוטו?

אבא שלי אכן עובד עם האוטו הזה ומבחינת עבודה הרכב הזה הוא המרכבה של הבית,בלעדיו העבודה לא תוכל להתקדם אפילו יום אחד,אז אתה מדבר על קריעה? אתה מכיר אותי? אולי עוקב אחרי?

טרחת בכלל לקרוא את כל השרשור? אתה יודע שאת תופעת העישון אבא שלי גילה לפני כחצי שנה ויותר הוא לבדו?

בסלד כל כך נמוך שהכלב של השכנה הולך מהר יותר.

ואתה יודע שהעישון מתחיל ב 1.5 סל'ד? ואפילו פחות! טרחת לשאול? לא אבל העיקר להגיד שאני ילד של אבא וקורע את האוטו,יש לך מושג מה יושב בתוך האוטו הזה בכלל? שבכלל מאפשר לי לנסוע במהירויות מגוחכות? בתור אחראי פורום שיפורים זה לא מה שציפיתי שתכתוב לפחות על אנשים יותר רציניים מאלה ש"קורעים לאבא את האוטו".

בכל מקרה תודה על התגובה שלך אבדוק את נושא החשמל כבר עלתה על הפרק מערכת ניהול המנוע שכנראה סובלת ממשהו אבל גם זו רק השערה שלי בלבד.

עוד מישהו יכול להוסיף? הרי אמרתי קודם שלחבר יש מאזדה שמוציאה עשן אבל רק ב 10 דקות הראשונות בגלל לחות שהצטברה,ישנה אפשרות שאיזה גומיית איטום פשוט מכניסה מים? או קיימת תערובת עשירה יותר של דלק?

אחרי הכל סעפת יניקה הוחלפה אז באמת שלא חשבתי על אפשרות אחרת.

תודה מראש

ג'ובני

פורסם

שמע,

מי שלא טרח לקרוא זה אתה!

קודם כל, נתתי לך תשובה עניינית עם עצה מה לבדוק.

מעבר לזה, אני בסה"כ התייחסתי לדברים שאתה בעצמך כתבת על "קצב הטיפוס בסל"ד" ועל ביטויים כמו "הסל"ד הרקיע שחקים"

איפה הרקיע שחקים? בפורד קונקט? המנוע הזה סובל מאסטמה כרונית ולטייל איתו בסל"דים מרקיעי שחקים (ביטוי שלך, לא שלי) זה בהחלט לקרוע את המנוע.

אחרי כמה טיולים מרקיעי שחקים כאלה, הדרך למנוע מעשן ולהרגשת ירידה בסחיבה מול רכב חדש היא קצרה מאוד.

מאיפה בדיוק אתה חושב שהטורבו התחיל להשחיז (מה שאתה קורא "משומן כזה וזורק שמן")?

גם אם זה לא באשמתך בכלל (ואני בכללמהמר על המערכת), כדאי שתבין שעולם המושגים שבו אתה משתמש בהקשר למשאית הקטנה הזאת שלכם הוא מוטעה מיסודו ויכול רק להזיק לרכב, לי באופן אישי זה נשמע (ויכול להיות שאני טועה) שאתה שמעת טורבו דיזל וחשבת שיש לך איזה מסחרית GTI בבית.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

פשוט אתה לא מכיר את המושגים שלי,ויכול להיות שהפרזתי במושגים,אבל בטח שלא גולף ג'י טי איי.

אני אומנם לא מכונאי אבל קצת ידע ובינה והשכל לדעת שזה לא אוטו ספורט זה ידוע וברור!

בבקשה עכשיו אתמקד בבעיה האמיתית,אם כבר נכנסנו לאופי הנהיגה שלי שהינה אני שוב מתקן(רגוע מאד למשאית)

עדיין יש עישון שבטח לא נדבר על מרומי הסלד (2500 2900).ובגירה שאמרתי הסלד מרקיע שחקים הכוונה היתה כמו בכתוב,על פורד קונקט מהבסיס שלי מדגם 2007 שהיה נראה כאילו והמנוע "רגיש" יותר ללחיצה על דוושת הגז לעומת שלי שהסלד מאד איטי,מזה בסך הכל חשבתי על בעיה כל שהיא,בלי שום קשר אני לפעמים רואה על הכביש נהגים עם פורד שטסים על לפחות 120 130 וטיפת עשן לא תראה.

לעומת השבוע שראיתי קונקט שעישנה בצורה מחפירה והזכירה מנוע של גנרטור משנות ה 60.

אחרי כל ההסברים שאני אוהב את הטורנאו שלי נוכל להיות יותר ספציפיים בבעיה שאולי קיימת? אחרי הכל הטורבו הקודם כך חשבו "זרק" שמן אחרי ההחלפה עדין הבעיה נמשכה אפילו שלפני כמה שבועות בלבד הוחלפה גם סעפת פליטה,ומה לגבי המערכת אתה חושב שיש פה השפעה כל שהיא על מערכת ניהול מנוע?

תודה מראש ואני מקווה שאני יותר מדויק בניסוחים שלי אנסח מחדש אם צריך.

שוב תודה.

ג'ובני

• 6 שנים מאוחר יותר...
פורסם

לאחר תלאות רבות והתחננויות לבוחנים במבחנים השנתיים, החלטתי לשים סוף לבעיית העשן הפורץ מהאגזוז ב3500 סל"ד ומעלה, מחלה ידועה בפורד קונקט, ובכן הפיתרון הוא מאוד פשוט, יש צינור שנקרא HDR או משהו כזה, והוא ממחזר את האוויר ומה שקורה כשמנוע מסתובב בסל"ד גבוה הוא סוחף איתו אדי שמן מהמנוע, וכך יוצא מהצינור פליטה עשן שחור מפחיד, פניתי אל מוסכניק ותיק בשם יעקב שנמצא במוסך רקפת ברחוב אורט ישראל 52 בת ים, טלפון 035522504, ובמחיר מצחיק הוא פתר לי את התקלה תוך שעה. אפילו הבוחנים במכון הרישוי לא האמינו על פתרון הבעייה כששבתי כעבור יומיים מיום שנכשלתי שוב אל עמדת בדיקת זיהום האוויר בבטחון מופגן שהנה, הפעם אני עובר.... אפילו לבוחנים יש הנחייה כשמגיע פורד קונקט להיות "סבלני" כשמדובר בפליטה של הרכב מהדגם הזה,

פורסם

משה אתה מדבר על EGR.

אני מכיר טוב טוב את רכבי הקונקט, עד שנת 2006 אכן היו להן בעיות עישון רציניות ולאף אחד לא היה פיתרון, רק מחליפים ומחליפים חלקים ושום דבר לא נפתר, אפילו הסוחרי רכב מכירים את התופעה מקרוב ולא מוכנים לקנות ממך את הרכב אם הוא יוצר עד שנת 2006, הדגמים שהתחילו להביא משנת 2008 זה כבר עניין אחר לגמרי ומכונית שונה לגמרי הרבה יותר אמינות והרבה יותר פחות בעיות מכניות.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

• תוכן חדש...