Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

במסגרת לימודי , אני צריך להכין כמובן פרויקט גמר .

רעיון לפרוייקט יש!, רשימת חלקים יש גם .

אז הרעיון בקצרה הוא כזה , רובוט אשר נשלט מתוכנת מחשב , על הרובט מותקנת מצלמה אבטחה , כאשר ניתן דרך המחשב לשלוט על תנועת הרובט לכיוון הרצוי ההיגוי הוא בעזרת שתי מנועי DC כאשר לכל אחד מהם תיהיה שליטה בנפרד ועוד גלגל אחד מקדימה שהוא יהיה כמו גלגל של עגלות של סופר "גלגל משוגע" , בנוסף יהיה אפשר לשלוט גם על המצלמה (ימינה ושמאלה) המצלמה תיהיה מחוברת למנוע סרבו . הרכיב בר תכנות שיהיה על הרובוט הוא ALTERA והפרוייקט יעשה ב-VHDL והתוכנה במחשב תתוכנת ב-VB.

עכשיו לעזרה , אני צריך רעיון לדגם וכיצד הוא יראה ועל מה כל זה יבנה , ניסיתי לחשוב בכיוון של מכוניות על שלט וכאלה אבל אני ישמח לרעינות מקוריים יותר ויצרתיים יותר .

בקשר למצלמה , בעיקרון התחייבנו בהצעת פרוייקט למצלמה חוטית , אבל בגלל זה שאני רוצה לעשות את זה מקצועי יותר אני רוצה לשים מצלמה אלחוטית הבעיה היא המחיר היקר , מצלמת רשת אלחוטית עולה כמה מאות שקלים :shock: , סכום יקר מידי בעיקר כי גם הפרוייקט עצמו לא הכי זול (כל הרכיבים האלקטרונים) . מהיכן ניתן להשיג מצלמה אלחוטית במחיר זול? אין לי בעיה אפילו עם יד שנייה כל עוד היא תעשה את העבודה .

תודה מראש.

פורסם

אם אתה רוצה אותו מקצועי תבנה אותו כמשולש שווה צלעות כשבמרכזו שקע למצלמה (על מנת להוריד את מרכז הכובד)ולמקם גלגל בכל פינה. זו הצורה הכי יציבה ואתה יכול להוסיף לפרוייקט חישובי זוית מקס' שהוא יכול להגיע בלי להתהפך (ואם אתהרוצה ללכת צעד קדימה אז לחשב את גודל המשולש לפי כוח המנוע והזוית המקס' כך שהוא לא יוכל לטפס מעל לזוית בה הוא יציב ולתרץ את הצגת החישוב בזה שמדובר במערכת אבטחה שחייבת להבטיח תפקוד ואי אפשר לאפשר להלהתהפך בקלות. אתה יכול להציע גם כפרוייקט המשך מערכת בקרה המבוססת על חיישני תאוצה שבודקת את זוית הכלי ומונעת מהמפעיל להגיע למצב בו הוא מתהפך בגלל שיפועי צד).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שי , נקודה טובה לא חשבתי על יציבות הרובוט , אני ישתדל לבנות אותו כמה שיותר נמוך .

בעיקרון המנועים שוקלים את רוב המשלקל והם נמצאים מאחור , זה מאלץ לשים את שאר הרכיבים האלקטורנים והמצלמה כמה שיותר קרוב לגלגל הקידמי על מנת לאזן את הרובוט שלא יתהפך .

• תוכן חדש...