Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6628 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין לי שקט מהצרפתיה שלי.

היום נוסע עבדכם עם מזגן כשלפתע הנ"ל מפסיק לקרר.

מברור מהיר המדחס הפסיק לעבוד.

נבדק הפיוז,ריילי,הכל וכלום.

במהלך הבדיקות עברתי על החיווט ו...

על המייבש ליד עין הביקורת יש איזשהו חיישן שמחוברים לו 4 חוטים 2 ירוקים ו 2 כחולים.

כשערמתי את כיסוי הגומי בטעות עם השפיץ פלייר קיצרתי בין כחול לירוק סמוכים.

המזגן החל לעבוד.

קיצרתי במתכוון שומעים ריליי עובד והמזגן עבד מעולה מקרר פגז> יש גז .

חשבתי לעצמי אולי החלק הזה על המייבש תקול(מהו בכלל?)

איך אני יודע אם הוא תקול?

האם החלפתו מצריכה ווקום וגז?

אולי הקצר המכוון גרם להכל?

סיבה נוספת אפשרית טרמוסטט תקול.(בנסיעה בה הפסיק המדחס, מהירות המפוח היתה על מצב חלש ביותר.

אולי הטרמוסטט נכנס לפעולה ונתפס?)

איפה הטרמוסטט ב205 ?

לא מוצא את הקטן.

כמה שאלות יא וולאדי.

בקצב הזה אני נוטש לטובת טויוטה.

תודה

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

מהיכן אתה בארץ? אני יכול להפנות אותך למקום אמין באיזור חיפה שיסדר לך סופית את כל הבעיות באוטו.

במשך השנים נוצרות כל מיני בעיות חשמל, אני אכלתי מרורים מבעיות בליאונה 86. אין קשר לסוג הרכב, זה פשוט הקומבינות הישראליות + נזקי הזמן שעושים את שלהם.

פורסם

מה שאתה מדבר זה היונט לחץ של המערכת היא אמורה לבצע ניתוק אם יש עודף לחץ, או חוסר לחץ כתוצאה מחוסר גז.

לפחות אצלי 2 חוטים הולכים למאוורר ושתיים למדחס אם המאוורר ברדיאטור עובד אבל המדחס לא אז סיכוי טוב שיש בעיה ביוניט.

גם אצלי במזגן המקורי היוניט הזאת עשתה בעיות אפילו הלכתי לחשמלאי רכב "יוניסי" שלקח ממני 250 ש"ח ועשה מאין

"תגבור זרם" לפחות כך הם קראו לזה בטענה שיש מפלי מתח במערכת והיוניט לא מעבירה זרם חזק מספיק כדי שקלאץ המדחס יתפוס זה עבד שבוע (לפחות נתן הרגשה פסיכולוגית שזה עובד בלי בעיות) אבל אחרי זה חזרו הבעיות.

אפילו הוצע לי להחליף מדחס (ואפילו פתחתי פה שרשור על איך להחליף קלאץ במדחס).

לבסוף איזה יום אחד חפרתי במנוע (כרגיל כל מיני שטויות שלי) ושמתי לב שאני מחזיק ביד פטיש שענים (מאוד קטן ועדין:evil:)

אז אמרתי ניתן כמה מכות על היוניט הסוררת אולי השיטה הישנה והטובה תעבוד , ודפקתי עליה בקלות , מאז עברו כ 9 חודשים והמזגן עובד מצויין וכך גם היוניט ללא שום בעיות.

הערה:

זה בטוח לא תיקון מקצועי ואולי יהיו פה אנשים שיגידו שאני חאפר מזיק, אבל לי זה חסך לי תיקון די יקר.

בהצלחה!

פורסם

אם אני זוכר נכון החיישן הזה הוא חיישן לחץ שאמור להפסיק את פעולת המדחס במקרה שלחץ הגז במערכת יורד מתחת למינימום מסויים.

הטרמוסטט ב205 נמצא בתוך תא הנוסעים, מתחת לדש-בורד, קצת אחרי הדוושות, בסמוך לנגד המהירויות המפורסם.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

פטיש שענים...גדול.

אני יוצא לרכב הזה עם קנגו.

בטוח יהיו התפתחויות.

:2gunfire:

נ.ב

גם המאוורר וגם המדחס עובדים בעת ביצוע קצר יזום כמו שהסברתי.

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

תפעיל את כפתור המזגן ותראה בלי שאתה מקצר האם המאוורר שעל הרדיאטור עובד אם כן אז יש בעיה ביוניט ולא בטרמוסטת.

אחרת יכול להיות שאכן יש בעיה בטרמוסטת.

פורסם

אני מפעיל את הכפתור ושום דבר לא עובד(לא קורה כלום חוץ מנורת הביקורת שהמזגן עובד..הוא לא).

לא מאוורר ולא מדחס.

אז רגע...הבעיה בטרמוסטט?

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

אולי הבעיה בטרמוסטת ואולי איזה נתק במערכת יש הרבה סיבות. ויכול להיות שהיוניט צמה גם כן לא מתפקדת.

תתחיל מטרמוסטת תגשר את המגעים ותראה אם משהו משתנה.

לגבי המיקום לא יודע איך זה אצל "אלכס" אבל במקורי זה נמצא באיזור רגלי הנוסע בתוך הקונסולה (באיזור איפה שיושב נגד המהירויות של המפוח)

פורסם

מצאתי את הטרמוסטט.

קיצרתי כמו שאמרתי קודם.

ניתוק הטרמוסטט אפילו לא השפיע.

אולי זה בכל זאת חיישן הלחץ.

דפקתי עליו,שיחקתי עם הבורג במרכזו...כלום.

מה זה יוניט צמה? הייכן ממוקם?

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

האם אתה בטוח שלא חסר גז במערכת ? כי זה שהמזגן עובד ברגע שאתה מקצר חוטים לא אומר שהלחץ תקין ואם הלחץ לא תקין היוניט לא תסגור מעגל והמדחס והמאוורר לא יעבדו.

כמו כן תבדוק אם יש מתח במגעים של הטרמוסטת או אפילו עדיף לממסר על מנת לשלול בעיה חשמלית בחיווט שבין הממסר לכפתור ואז להתמקד בבעיה בחיווט / חיישנים בתא המנוע.

פורסם

פשוט תבדוק עם מגיע מתח לחיישן.

כל עוד מגיע מתח לחיישן זה שולל תקלה בטרמוסטט או בכפתורי ההפעלה.

לחיישן 2 תפקידים :* ניתוק כאשר הלחץ גבוהה או נמוך

* (בחלק מהדגמים) כאשר הלחץ ראש עולה (בימים חמים) החיישן מפעיל את המאורר בעל המהירות הגבוהה

כמו שאמרו לפניי: אם כאשר אתה מקצר את החיישן המזגן עובד אז או שחסר גז ,או שהחיישן דפוק.

בדיקה נוספת שאתה יכול לעשות זה לבדוק מפל מתח על החיישן .

שי

פורסם

kooztashi

מה אני יעשה אני אוהב צרפתיות.

אבל ככל שעובר הזמן מישום מה אני נמשך ליאריס.

כאשר אני מקצר בין החוט הכחול לירוק בחיישן לחץ,המזגן עובד מעולה ומקרר מצויין.

חלון הביקורת אינו מעיד על מחסור בגז כלל.

עודף גז כך פתאום, לא נראה לי.

מחר אני יקנה ממסר חדש על מנת לשלול בעיה זו.

גרושים.

-מתח לחיישן מגיע . כי בעת ביצוע קצר הוא עובד.

-מתח במגעים של הטרמוסטט...יש מספר חוטים איך בודקים (אני יצלם).

אני חושד בחיישן לחץ...נבדוק.

אני מניח שאם הוא תקול, אין מנוס מווקום וגז ואולי גם מייבש חדש(האם צריך?).

רוצה להצחיק את אלוהים...

ספר לו את התוכניות שלך.

פורסם

לדעתי אין צורך בהחלפת מיבש כל עוד הוינטיל תקין (עד כמה שזכור לי אמור להיות ) ובכלל כל עוד המיבש לא חשוף יותר מידי לאוויר.

ודרך אגב נראה לי שבלי כל ההתעסקות עם השטויות של הצרפתיות יהיה לנו משעמם :-D.

שי

• תוכן חדש...