Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לחץ צמיגים- מי קובע?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6612 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמתי לב שברכב שלי וברכב של חבר שלי ישנם את אותם הצמיגים.

שאלתי אותו לאיזה לחץ אתה ממלא את הצמיגים? הוא ענה שבסוכנות המליצו על PSI 35.

לאוטו שלי המליצו על 30PSI. וגם יש מדבקה שכתוב עליה 30, מעל כל צמיג.

השאלה מי קובע לאיזה לחץ מותר למלא את הצמיג? יצרן המכוניות או יצרן הצמיגים?

כמו כן מה יקרה אם אני אמלא את הצמיגים ללחת של 35PSI כמו חבר שלי.

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם

יצרן הצמיגים קובע את הלחץ המירבי שהצמיג יכול לעמוד בו ללא סכנה (מוטבע על דופן הצמיג).

יצרן הרכב קובע את הלחץ המתאים לצמיגים שברכב. כמובן שהלחץ הזה נמוך מהלחץ המירבי שקבע יצרן הצמיגים.

פורסם

בדיקת הלחץ אמורה להתבצע כשהצמיגים קרים.

כאשר הם הספיקו להתחמם (אחרי נסיעה) הלחץ שלהם גבוה יותר.

אני בודק את הלחץ אחרי שהרכב עובר בתחנת רחיצה. בזמן הרחיצה הצמיגים הספיקו להתקרר, ומכסי הפלסטיק של הוינטילים התנקו.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

ניתן לחישוב מקורב.

שטחי המגע של הצמיגים (הצמיג נמעך ויוצר שטח מגע מסויים) כפול הלחץ בצמיגים.

אבל סביר להניח שיש פרמטרים נוספים. כמו התנגדות הגומי ללחיצה, למשל, שבלעדיה היינו מקבלים שטח גדול יותר.

יתכן שיש תוכנת מחשב שיכולה לחשב את זה בצורה מדוייקת. אבל לא נראה לי שמישהו טרח לבנות אותה (אלא מתוך סקרנות).

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

לחץ הצמיג נקבע אך ורק על ידי יצרן הצמיגים

ישנם מספר יצרנים לכל יצרן יש לחץ מסויים

אם הייתה לך מדבקה המגדירה את לחץ הצמיג כלחץ של 30 אז ככה צריך להיות

בלחץ 35 יכול להגרם נזק לצמיג לדוגמא כתוצאה מלחץ גבוהה בצמיג הצמיג יאכל מהר יותר מהזמן שהוא אמור לשרוד על הכביש

לכן מומלץ לא לסטות מהתקן הלחץ של היצרן.

בין 30 ל 35 אין סטיה רצינית

אם היית אומר לחץ של 30 להבדל משמעותי כמו 50 60 וכן הלאה אז הייתה גורם נזק לצמיג .

בהצלחה.

פורסם
יפה ענית בני ! , יש מספר מקדמים של קימורי הצמיגים ועוד מס' מקדמים נוספים .

למעשה התשובה היא שלא ניתן לדעת בשום פנים ואופן, אלא אם ידועים פרמטרים נוספים - העדות: ניתן לקחת רכב שמשקלו X ולבדוק לחץ אוויר - ואז למלא לחץ אוויר כפול. אם אתם מסכימים איתי שמשקל הרכב לא הוכפל עקב מילוי האוויר, אז כנראה שלחץ איינו מדד חד ערכי למשקל.

פורסם

senda

כאשר אתה מגדיל את הלחץ בצמיגים של רכב מסויים, הצמיג נמעך פחות ושטח המגע שלו עם הכביש קטן בהתאם.

וכמו שכתבתי: זה לא חישוב פשוט של לחץ כפול שטח, כי יש עוד פרמטרים, ובעיקר של התנהגות הגומי תחת לחץ, אבל זה מקורב.

בברכה.

פיני.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

ניב ? הכל בסדר ? :-)

לא אמרו שאפשר להסיק מסתם לחץ שאני אמלא עכשיו את משקל הרכב אלא מהלחץ המומלץ של היצרן (רכב כמובן).

מעבר לכל הפרמטרים שצויינו שמקשים על הסקת המשקל יש פרמטר חשוב נוסף והוא מערכת השיקולים של היצרן לגבי הפשרה בין ביצועים לצריכת דלק וכו'.

בקיצור, אפשר לקבל הערכה מאוד גסה אבל לא יותר מזה.

לחץ הצמיג נקבע אך ורק על ידי יצרן הצמיגים

לא.

הלחץ המירבי המותר נקבע ע"י יצרן הצמיגים.

בכל רכב יש לחץ אוויר שיצרן הרכב ממליץ (כמו גם דירוג צמיג וכו').

ניר

• תוכן חדש...