Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,עשיתי חיפוש אבל הוא ענה לי בצורה חלקית על השאלות.

יש לי פג'ו 205 מנוע הזרקה 1100 שנת 95 גיר 5 הילוכים.

קניתי את הרכב לפני כמה חודשים עם 33,500 ק"מ יד ראשונה וטופלה כל שנה במוסך מורשה של פג'ו.

עכשיו לרכב יש 40,000 ק''מ בנתיים הבעיות שהיו:

1.ווסת אלטרנטור - 210 ש"ח.

2.תיקון המזגן - 720 ש"ח.

מחר הרכב נכנס למוסך לצורך החלפת נוזל קירור לנוזל קירור פרסטון(לקראת הקיץ) ואטם מכסה שסתומים (בעקבות הזעה),

וסידור רעשים מוזרים (כאילו משהו חופשי מתחת לרכב באיזור האגזוז) בנוסף יש לרכב צילצולים כאשר המנוע חם.

את הרכב אני מתכוון להחזיק עד שילך המנוע ואז לפירוקיה.

רציתי לשאול האם כדאי לטפל ברכב בצורה קפדנית וזה יתן לי הרבה יותר ק"מ על המנוע המקורי

או שלא יעזור כלום והמנועים האלה נגמרים מהר ותחזוקה טובה תעזור אבל לא בצורה משמעותית.

1.שאלתי אם אני משתמש בחלקים מקוריים ושמנים איכותיים כמה ק"מ מנוע 1.1 יחזיק לי?

(אגדות על מנועים מכוניות צבאיות שמחזיקים חצי מיליון ק"מ שמעתי) אבל אשמח לשמוע מבעלי ניסיון.

2.מה מרווחי הטיפולים של הרכב.

3.האם כדאי לנסוע מאיזור נתניה עד ראשון לציון בשביל טיפול אצל בני ל' או שיש מוסך אחר מומלץ באיזור נתניה?

4.האם מידי כמה חודשים נסיעה בעליות של ירושלים תגרום נזק למנוע?

5.נוזל קירור פרסטון מספיק טוב? או שעדיף רק את המקורי?

תודה מראש,

חג שמח וכשר.

DSC00748.jpg

פורסם

האגדות הן לפעמים גם מציאות בשטח. הפיז'ו 205 הראשונה שלי ( היו 3 ) , מודל 88 , מנוע של ה-104 , יד 1 מהסוכנות( רכב של אבא אבל עברה אלי ) נסעה עד שנמכרה 340K וכן , זה לא בלוף והמנוע לא הראה שום סימני עייפות.

הפיז'ו ה-2 , מודל 89 , מנוע כמו אצלך עברה עד שנמכרה 170K אבל עם שחיקה בגומיות שסתומים.

הפיז'ו ה-3 , מודל 96 , 1.4 , עברה 185K ללא שום בעייה או שחיקה.

כך שמנועי הפיזו' הם אמינים עם טיפול נכון וזה אומר שמנים טובים, נוזל מקורי של היצרן וכו'.

מרווחי הטיפול הם 15K או שנה, שום נזק לא יגרם אם מדי פעם תעלה לירושלים. אני בשביל הכיף הייתי נוסע דרך נס הרים ולא מהכביש המהיר.

פורסם

1.שאלתי אם אני משתמש בחלקים מקוריים ושמנים איכותיים כמה ק"מ מנוע 1.1 יחזיק לי?

(אגדות על מנועים מכוניות צבאיות שמחזיקים חצי מיליון ק"מ שמעתי) אבל אשמח לשמוע מבעלי ניסיון.

2.מה מרווחי הטיפולים של הרכב.

3.האם כדאי לנסוע מאיזור נתניה עד ראשון לציון בשביל טיפול אצל בני ל' או שיש מוסך אחר מומלץ באיזור נתניה?

4.האם מידי כמה חודשים נסיעה בעליות של ירושלים תגרום נזק למנוע?

5.נוזל קירור פרסטון מספיק טוב? או שעדיף רק את המקורי?

1. אני לא נביא, אבל בהחלט יתכן והמנוע יחזיק יותר עם שימוש בחלפים איכותיים שתואמים את דרישות היצרן. כמה יחזיק? תלוי כמה פעמים לאורך הדרך תרצה לתת לו החייאה לאורך הדרך.

2. עד כמה שאני זוכר טיפול רגיל עושים כל 10K קילומטרים.

3. לא מכיר מוסכים בנתניה, כן מכיר את בני ל. והוא תותח על.

4. לא, רק תועלת.

5. לדעתי עדיף המקורי. הוא לא יקר בהרבה מהפרסטון ובהחלט יוסיף לשקט הנפשי שלך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

היום הייתי במוסך בנתניה והתברר שהרעשים זה מהאגזוז.

300 ש"ח לחדש תוצרת אירופה תחליפי. כולל מע"מ ועבודה.

במוסך מורשה פג'ו רצו על אותו דבר 480 ש"ח לפני מע"מ.

לגבי נוזל קירור אמרו שאין סיבה להחליף כי הוא במצב מעולה (ירוק בלי חלודה וגם החליפו אותו לפני שנתיים)

וגם אטם מכסה שסתומים מזיע קל ביותר כך שאין צורך לגעת.

מסקנה:אני למוסכים מורשים של פג'ו יותר לא נכנס.

בקשר לצילצולים במנוע במוסך מורשה אמרו שאין מה לעשות אלא רק לתדלק באוקטן 98 או לעשות אינפוזיה.

אני ישים 44K אולי זה יעזור.

לבני ל' אני יסע שיגיע הזמן לעשות טיפול תקופתי. בנתיים אגזוז החלפתי במוסך אגזוזים בנתניה.

פורסם

תראה אני ראיתי בעיניים שלי איך מעברי מים בראש הזה מתרחבים ונאכלים, לדעתי אחרי שנתיים כדאי להחליף את הנוזל בלי קשר לכמה ק"מ הוא נסע.

אבל לפי מה שאתה מתאר זה לא כ"כ דחוף, יש גם נוזלי קירור שמוחלפים גם כל 5 שנים, תבדוק איזה מילאו אצלך.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

לפי הוראות היצרן צריך להחליף נוזל קירור כל שנתיים.

לגבי הצלצולים - בדוק את מצב חוטי ההצתה שלך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

איך אני יודע מה המצב שלהם? הרכב עשה בכל חייו 40,000 ק"מ ואני חושב שזה החוטים המקוריים.

יש לי גם סובארו גאסטי מודל 93 עשתה 100,000 ק"מ כל חייה ,האם כדאי להחליף חוטים? (היא עדיין עם החוטים המקוריים)

מה נותן חוטי הצתה חדשים ? איזה חברה מומלצת?

פורסם

חוטי הצתה מחליפים לרוב כאשר המנוע מזייף, גם לפעמים כאשר יש בעיות בהתנעה.

אתה צריך להשיג חוטי הצתה תוצרת BERU או חוטי הצתה מקוריים. על תתפשר על תחליפיים זה פשוט לא שווה כי ההבדל במחיר ממש לא גדול. העלות היא 150-200 שקל.

Never argue with idiots, they'll drag you down to their level and beat you with experience.

• תוכן חדש...