Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

יש בירשותי לנצ'יה תמא טורבו

ורציתי לדעת באיזה שמן ראני צריך להשתמש שיתן חיים וביצועים הכי טובים למנוע שלי.

אז כחה בקבלות שקיבלתי מהיד הקודמת שלי רשום ששמו לו בטיפולים שמן 10/60

אך לא רשום החברה או סוג השמן.

עשיתי ברור לגבי העניין וקיבלתי הרבה מאוד תשובות ורציתי שתגידו לי במה להחליט:

1.הציעו יל שמן מסוג קסטרול פורמולה RS 10/60

אך אני לא יודע איפה אפשר להשיג אותו או כמה הוא עולה או אם הוא טוב בכלל

ועוד דבר אמרו יל שלוקח לו המון זמן להתחממם האם זה נכון?

2.עוד דבר שאמרו לי זה על המוטול 15/50

שגם עליו אני לא יודע כלום אם מישהו יוכל להרחיב זה יהיה טוב.

3.והדבר השלישי שאמרו לי זה על ללכת על שמן רגיל בכלל כי השמנים האלה לא מתאימים לחום של ארצנו ורציתי לדעת אם הדבר נכון או שזה סתם שטויות והשמנים הללו טובים.

ואם כן מה יותר טוב היכן ניתן להשיג ומה העליות שלהם בערך?

פורסם

3.והדבר השלישי שאמרו לי זה על ללכת על שמן רגיל בכלל כי השמנים האלה לא מתאימים לחום של ארצנו ורציתי לדעת אם הדבר נכון או שזה סתם שטויות והשמנים הללו טובים.

לא מכיר את השמנים המדוברים ספציפית, אבל המכונאי שלי ממליץ לשים 20W50, הוא מסביר זאת בכך ששמנים בעלי צמיגות נמוכה אינם מתאימים לאקלים שלנו וגורים לבלאי גדול יותר במנוע.

אצלי אלפא 164, זה אותו בלוק כמו בתמה ואני שם 20W50. לא יודע איך זה יבוא לידי ביטוי בקשר לטורבו במקרה שלך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אלפא , אפשר לדעת איפה אתה מטפל ברכב ?

20/50 שמים במקרה שיש אכילת שמן מאסיבית במנוע עייף.

תשים אך ורק מה שהיצרן המליץ לשים , לא המכונאי..

אני שם 10/40 ואין שום בעיה עם זה !

2001 Opel Astra 1.6

פורסם

אלפא , אפשר לדעת איפה אתה מטפל ברכב ?

אני מטפל ברכב אצל אהוד שחר. מכונאי מספר אחד במנועים, במיוחד TWIN CAM של אלפא.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

20/50 יש באופל קאדט של אמא שלי שכבר עברה יותר מחצי מיליון ק"מ..

ששמת 10/40 איך הייתה הצריכה שמן ?

בוא נחכה שאנשים אחרים יכנסו לשרשור ..

2001 Opel Astra 1.6

פורסם

20W/50 יש של ROYAL PURPLE, הם שולחים בדואר

15W/50 (ולא 15W/40 כמו שכתבתי מקודם, סליחה על הטעות) יש של VALVOLINE ויש להם מספר סוכנים בארץ

10W/60 יש של AGIP, ולרוב נמכר באוטו דיפו, אם אין אולי אפשר להזמין.

עלויות בערך 150 עד 250 ש''ח

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

ששמת 10/40 איך הייתה הצריכה שמן ?

לא שמתי שמן כזה. לא יודע איזה שמן שם בעל קודם, מסיבה הזאת החלפתי את השמן (ושאר נוזלים) באוטו שלי בהקדם.

כרגע לא ניראה שהאוטו אוכל שמן.

מכונאי ממליץ לברכב עם ק"מ כזה להחליף שמן פעם ב-5K ק"מ ולא להשתמש בשמן סינטטי שלפי דבריו יגרום רק נזק למנוע שלי.

• תוכן חדש...