Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחליפה לגולף GTI MK4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שנתיים עם גולף GTI דור רביעי, הגיע הזמן להמשיך...

את הגולף קניתי בעיקר בגלל השילוש הקדוש GTI ודי מהר הבנתי שלמרות שהאוטו מפנק, עלויות האחזקה הגבוהות ורשת המוסכים של צ'מפיון בשילוב ההתנהגות הממש לא ספורטיבית של הגולף הזאת הביאו אותי למסקנה שלא את האוטו הזה אני רוצה להתניע כל יום.

בכלל, נראה לי שהבעלות על הגולף הזאת, למרות שהיא GTI, פשוט "מזקינה" אותי...אני לא מרגיש צעיר כמו בעבר. אני לא צוחק! זה אוטו של זקנים.

שמתי עין על רנו קליאו ספורט, בעיקר הדגם עם הפנסים הגדולים (נראה לי שהוא החדש יותר). בדקתי פה קצת בפורום וראיתי שיש כאלו שמתלהבים ממנה מאוד ויש כאלו שממש לא. שמתי לב שאין עוררין על ההתנהגות שלה והערך המוסף בהתנהגות הספורטיבית שלה...משהו שחסר לי מאוד בגולף!

בהנחה שאני מוכן לסבול איכות נמוכה יותר של תא הנוסעים (אחרי הכל, יש לי עכשיו גולף) בשביל לנהוג ברכב כייפי יותר וחזק יותר.

מה אתם ממליצים לי לעשות?

נראה לי שאת הגולף אני אמכור לאבא שלי, הוא קהל היעד של המכונית הזאת ולא בחור בן 30 כמוני.

תודה מראש.

יש פה אחלה פורום, אני קורא הרבה זמן וזאת ההודעה הראשונה שלי.

שלומי.

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שמע, במדינת ישראל ובעצם בכל העולם,יש שתי קבוצות של אנשים.

קבוצה ראשונה היא הזקנים,אנשים שקונים גולף GTI דור 4 ואיביזה טורבו,אנשים שלא אוהבים נהיגה.

וקבוצה השניה היא האנשים שאוהבים נהיגה,והאנשים האלה גם בדרך כלל נראים טוב יותר:-).

אני שמח שהחכמת והבנת שגולף GTI זה לא זה,כנראה שקליאו ספורט זה מה שאתה מחפש,למרות ששירות המוסכים של קראסו הוא על הפנים,והחלקים דיי יקרים,בסך הכל הרכב הזה אמין מאוד וחסכוני בדלק.

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

קבוצה ראשונה היא הזקנים,אנשים שקונים גולף GTI דור 4 ואיביזה טורבו,אנשים שלא אוהבים נהיגה.

וקבוצה השניה היא האנשים שאוהבים נהיגה,והאנשים האלה גם בדרך כלל נראים טוב יותר:-).

אני שמח שהחכמת והבנת שגולף GTI זה לא זה,כנראה שקליאו ספורט זה מה שאתה מחפש,למרות ששירות המוסכים של קראסו הוא על הפנים,והחלקים דיי יקרים,בסך הכל הרכב הזה אמין מאוד וחסכוני בדלק.

אהבתי את האבחנה...כנראה שאני שייך לקבוצה השניה.

תראה, נושא המוסכים של קרסו פחות מטריד אותי, אני לא מאמין שהם יהיו פחות טובים מצ'מפיון וגם אם כן כנראה שהאוטו יהיה שווה את זה.

התקציב אגב הוא בסביבות ה-70,000 עד 80,000 ש"ח.

פורסם

אני כבר מציע לך ללכת למחסנים בבית או אפילו להתקשר לשרותי הביטחון של מדינת ישראל ולהשאיל שחפץ.

אייל לא יאהב את דברייך על הגולף, למרות אני, מסכים עם כל מילה.

בנוגע לקליאו.

הדור השני של הקליאו בנוייה בצורה שהיא טובה יותר מהדור הראשון.

אך לדעתי, ולדעת מומחים ממני, הדור הראשון מהנה יותר לנהיגה עקב העדר אי אלה בקרות ותוספות משקל למינהן.

נקודת הטורפה היחידה של הדור הראשון היא ה-ABS שנכנס מוקדם מדיי לפעולה. אבל אתה תרגיש את זה רק בתנאי מסלול.

חיסרון נוסף שמתרגלים אליו (במיוחד במעבר מרכב מוגדש) הוא העדר הכוח בסל"ד נמוך.

הקליאו מהנה בכל קנה מידה אפשרי. התנהגות מעולה (אחרונת הצרפתיות עם תקשורת הגה מצויינת), אין חיסכון באיבזור

וגם כוח לא חסר. לדעתי, אחת התמורות היותר טובות שיש בארצנו לכסף.

אז נכון שמוסכי החברה אינם מהטובים בארץ (גם לא צ'מפיון), ומחירי החלפים והטיפולים הגדולים קצת יקרים (וכאן גם צ'מפיון),

אך מחירי האחזקה הכוללת של הקליאו הינם סבירים בהחלט לרכב ספורטיבי שנותן כל-כך הרבה.

מחירי הביטוח זולים, יחסית למנוע 2 ליטר- הרכב אינו "זולל" דלק (12:1 לי בממוצע), טסט זול עקב השיוך לקבוצה 3

וטיפולים סדרתיים במחירי "העם" הרגילים.

שאלות מיוחדות?

טל

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

לפני שמתנפלים עלי בעלי הקליאו ספורט, שהם נאמני מותג רציניים, כדאי לך לערוך חיפוש קל בכדי לגלות שעלול להיות הפרש לרעת הקליאו בכל הנוגע למחירי חלפים ותיקונים.

פורסם

א. אני לא חושב שאייל ייעלב או יכעס במיוחד. אני לא חושב שהוא משלה את עצמו שלגולף MK4 יש יכולת דינמית משובחת במיוחד - זה גם פחות מעניין אותו מהאיכות, האבזור, המנוע והמוניטין.

ב. בקניית קליאו דור שני צריך לשים לב - לקנות רכב אחרי טיימינג (כל 5 שנים, סביב 5000 שקלים). לברר אם הוחלפו בלמים אחוריים (דיסקים ורפידות - כ-2000 שקלים) ואם הקלאץ' תקין (כ-4000 שקלים). כמו כן לברר אם הוחלף פולי מנוע (בזמן הטיימינג) ואם הוחלפה רצועת אביזרים. מלבד זאת עלויות האחזקה זולות והרכב אמין בשימוש נכון.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רועי לאחר בדיקה מקיפה והשוואת מחירים (טיפולים תקופתיים ואחרים לפי ק"מ/שנים/בלאי) דווקא נמצאו הבדלים משמעותיים,

אם כי אפילו זניחים ומקרים מסויימים אף הפוכים.

מה גם שהביטוח של הלקיאו זול משמעותי מהגולף, וכך גם צריכת הדלק ואגרת הרישוי השנתית.

זה לא עניין של התנפלות, פשוט בעבר הוצגו כאן רק הדעות השליליות לגבי הטיפולים בה (וזה לא היה מן הנמנע עקב יחס החברה),

והדעות החיוביות נעלמו להן. מן הסתם, פחות ידובר על טיפוליים סדרתיים שעברו "בשלום".

כמו-כן ניתן לחפש גם את המושג "צ'מפיון" במנגנון החיפוש של האתר. אני כמעט בטוח שלא ימצא שירשור חיובי אחד.

וכיום, אחרי שאיני מחזיק יותר ב-"צרפתייה המשוגעת", אני עדיין נוטה לדבוק באותן דעות וקביעות שהוכחו לגבי הקליאו.

עריכה:

מסכים עם כל מילה של רוני בסעיף ב'.

בעבר: יאריס TS , פולו GTI , לאון 4 20VT , קליאו ספורט MK1.

היום​: טסים לחו"ל כדי "לנהוג" מדי פעם.

פורסם

מעניין אותי באיזה סניף של אונברסיטת ביר-זית סיימת תואר בפסיכולוגיה ואנטרופולוגיה משום שהנחות היסוד שלך מגוחכות ביותר.

לפותח השרשור-הקליאו אומנם מתנהגת יותר טוב, אך בסעיף הכח לא תרגיש שינוי של ממש אם כיום הGTI שלך סטנדרתית.

ממני- שנראה טוב ללא קשר לסוג המכונית בה הוא נוהג.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אני לא מאמין שאייל פתאטי ונעלב כאילו הוא הינדס את האוטו במו ידיו.

כל אחד והרכב שמתאים לו.

מספיק להתנהג כמו ילדים.

אביחי

פורסם
מעניין אותי באיזה סניף של אונברסיטת ביר-זית סיימת תואר בפסיכולוגיה ואנטרופולוגיה משום שהנחות היסוד שלך מגוחכות ביותר.

לפותח השרשור-הקליאו אומנם מתנהגת יותר טוב, אך בסעיף הכח לא תרגיש שינוי של ממש אם כיום הGTI שלך סטנדרתית.

ממני- שנראה טוב ללא קשר לסוג המכונית בה הוא נוהג.

עידן

מה אפשר לצפות מילדון 106 :lol:

רואים גם את ההבחנה החדה לגבי ה-GTI. שלא נדבר על גולף GTI מדור 5 שהיא בהחלט שיקול לרכב בעל התנהגות מעולה, כך גם הביקורות בחו"ל מהללות.

בכל אופן, הייתי גם ממליץ לשקול לקנות סיאט לאון או איביזה קופרה שהם גם מכוניות שנותנות תמורה לכסף.

פורסם

כ"ס = אז למה למכור? לא חבל?.... רכב כזה מושלם וזול לאחזקה... לא חבל להיפטר תוך זמן כ"כ קצר?

אין צורך בשכפ"צים, אני לא מנסה לבנות לרכב שלי שוק מעל גבי הפורום ,יש מאין, בניגוד למקרה ההקליאו והסיאט לאון למשל - רכבים שנמכרו חזק מתחת למחירון עד שהתחילו לשבח אותם בפורום זה (וכל הכבוד לפורום על הכח שיש לו)

עלויות האחזקה של הגולף GTI הפתיעו אותי לטובה. התכוננתי לחור רציני בכיס כשרכשתי את הרכב כי התבססתי על שמועות בפורומים שונים,

אבל כנראה כשאתה קונה רכב שמור ,ומטפל מחוץ לחברה (אבל בחלקים מקוריים בלבד) , אז העלויות נוחות יחסית.

בעוד חודש אני סוגר שנה עם הרכב, והדו"ח אחזקה שאני עומד לפרסם (כולל צריכת דלק מלאה מהיום שנרכשה),

הולך להשמיט כאן הרבה לסתות, ולנפץ לא מעט סטיגמות על עלויות האחזקה היקרות יחסית.

אני ממש לא מסכים בקשר לרכב הזקנים, דווקא הגולף דור 4 על שלל גרסאותיה , היא משאת נפשם של צעירים רבים ,

אפשר לומר שהרכב הזה מבחינת פילוח, פופולארי בכל שכבות הגיל האפשריות, בניגוד לקליאו למשל ,שבה תראה רק צעירים.

כמו כן ,אנחנו שוכחים שהקליאו לא נמצאת בקטגוריה של ה GTI בכלל. המתחרה האמיתית של ה GTI בקטגוריה שלה בשנים האלה, היא הרנו מגאן הקודמת ועל כך אין יותר מדי מה להוסיף.

נ.ב. כמה כבר עולה ביטוח מקיף לקליאו ספורט? פחות מ2500 ש"ח שזה מה שאני משלם על ה GTI ?

מבחינת טסט שנתי, אני לא זוכר כמה עולה אצלי (משהו כמו 1100 ש"ח), אבל מדובר בזוטות - כמה כבר יהיה ההפרש ברישוי אם בכלל? 100 שקל?.

מי שקונה את הרכבים האלה, לא מסתכל על חסכון של 100 שקל בשנה.

נ.ב.2.

ייתכן בכלל שהמשתמש הנ"ל הוא פיקציה בתגובה למתיחת 1 באפריל שלי בנושא הקליאו , ע"י ממורמר כזה או אחר.

וקבוצה השניה היא האנשים שאוהבים נהיגה,והאנשים האלה גם בדרך כלל נראים טוב יותר:smile:.

קבוצה שלישית : אנשים שקונים רכב מיני רגיל לא ספורטיבי כמו יונדאי גטס, פיג'ו 106XS,יונדאי אטוס, קאיה ריו,רנו קליאו 1.2 מהשכרה, שברולט אוויאו וכו', מחליפים בו כמה חלקים וחושבים שיש בידם גרסא ספורטיבית וגם חושבים שאחרי שנתיים-שלוש של נסיון קריאה בפורומים הם יכולים ללמד ולהטיף לאחרים מה טוב ומה לא טוב :wink:

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל - דו"ח האחזקה שלך ממש לא עומד להשמיט לסתות. ברור לי לחלוטין שקנית רכב שמור ולמיטב זכרוני אתה גם נוסע מעט מאוד, כך שרבים הסיכויים שהגיליון של האוטו יהיה די נקי. במאמר מוסגר אני חושב שהשם הרע של ספורטיביות רבות בכל הנוגע לאחזקה (בין אם זה גולף או קליאו או מכונית אחרת) נובע בעיקר מתחזוקה לקויה של בעלים לא מספיק עירניים ומחוסר ידע והאמנה מוגזמת לשמועות. זה גורם לאמונה המטופשת של הציבור שמכוניות ספורטיביות הן יקרות מאוד לאחזקה (ואני לא מדבר פה על איוו או אסתי שהן באמת יקרות לאחזקה...). זו גם אחת הסיבות שכששואלים אותי מכרים (לא חובבי רכב) איזה אוטו יש לי (או כשהנושא עולה לשיחה) אני אומר רנו קליאו שני ליטר. לפעמים המילה "ספורט" מעלה קונוטציות שליליות סתם.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
זו גם אחת הסיבות שכששואלים אותי מכרים (לא חובבי רכב) איזה אוטו יש לי (או כשהנושא עולה לשיחה) אני אומר רנו קליאו שני ליטר. לפעמים המילה "ספורט" מעלה קונוטציות שליליות סתם.

במקרה כזה כששואלים אותי אני אומר "פונטו צהובה". :wink:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...