Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6642 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

לקראת הטסט הקרב , אני בוחן אפשרויות של הבאת ממיר קטליטי (וכן חיישן חמצן) מחו"ל (ארה"ב) , דרך EBAY או באמצעות מישהו שמגיע לארץ.

נתקלתי בקובץ המצורף במהלך שיטוטי ברשת, וצצו לי כמה שאלות:

1. האם יש בעיה חוקית להבאת ממיר מחו"ל , מבחינת משרד הרישוי או המכס?

2. האם צריך אישור כלשהו על מנת לשחרר ממיר קטליטי מהמכס?

3. האם מישהו כאן הביא פעם ממיר דרך EBAY או אדם שהגיע לארץ?

4. האם אני צריך לבדוק שהממיר שאני מביא עומד בתקן מסויים? ישנם גם המון אוניברסליים, גם בחו"ל וגם בארץ, כולם אמורים לעמוד בתקן ספציפי?

כמו כן, אם מישהו יודע את מידות הממיר לרבות גודל הצינור של הרכב הנ"ל , אשמח אם יפרטן כאן.

תודה רבה.

Import28_2006.pdf

עכשיו: מאזדה 6 2009 2.0L

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

אני עושה "תחזוקה מונעת" , אני כלל לא בטוח שהממיר תקול , אבל עדיין , טוב שיהיה אחד במחסנית.

(חיישן חמצן אני בטוח אביא , עניין של 25 דולר ליקר יותר , הבעיה היא המשלוח, 35 דולר!)

ממיר תחליפי בארץ עולה בסביבות 1000 בערך (ע"פ הודעות וחיפוש בפורום).

ב UMI יש 2 סוגי ממירים מקוריים לרכב זה, אחד 3000 ש"ח והשני 1000 ש"ח כולל מע"מ (חלק בלבד) , ברכב שלי יש את הממיר הזול יותר (למזלי :lol: ).

בכל מקרה , גם תחליפיים בחו"ל בעלי מחירי בדיחה (בין 20 ל-60 דולר), וחשבתי לעצמי שאם אני הולך להביא אחד "על כל מקרה" , עדיף לחסוך קצת בעלות החלק.

היה:אאודי 80 אוטומטי 95, נפח 2 ליטר הזרקה מנוע ABT | העולם מתחלק ל- 10 סוגי אנשים: אלה שמבינים בינארי, ואלה שלא... :arrow:

פורסם

גם אם זה המחיר.

מה עם משלוח ?

זה לא בדיוק דבר קליל וקטן (וזה לפני סיבוכים אחרים)

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

זה הקאטצ', המשלוח! וזה נכון כמעט לכל דבר שמביאים מEBAY , משלוח יקר יותר מהמוצר עצמו.

בכל מקרה , הדילמה שלי היא בעית חוקיות הבאת ממיר (נניח ואביא אותו ע"י מישהו שבא לארץ).

פורסם

אולי חברינו ישתף כמה עולה המוצר + המשלוח + לפחות מע"מ + אולי אישור של משרד התחבורה?

זה יעלה לו גם בזמן והתעסקות.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

ליביו (וכלש השאר כמובן).

היום הייתי אצל חברנו דוד ברזילי (בחור נהדר , נחמד ולבבי - מומלץ), הממיר עושה עבודתו כראוי (CO 0.0 , אבל למבדא 1.79), לכן ירדתי ממנו בשלב זה.

את החיישן חמצן העצלן אני בכ"ז אחליף, מחכה שיגיע בדואר. אינפוזיה קלה ועוד סגירת קצוות (פילטר קלד/אויר), ואשוב לבדיקה לפני טסט.

פורסם

הערך בלמבדה בהחלט לא תקין.

בכ"א , שלא יובן שאני נגד , פשוט דברים גדולים / חלקים יחסית סטנדרטים שההבדל מחיר לא גדול לרוב לדעתי לא משתלם לשבור את הראש ולהביא מחו"ל

חיישן זה דוגמא קלאסית למשהו של למה לא.

ליביו

Then dying is forgetting

פורסם

התכוונת שממיר זה דוגמה ל"למה לא להביא", אני לא בטוח. הייתי הולך על זה אם הייתי יודע שאני חייב אותו, אבל הזמן דוחק.

(יש לי גם מצלמה להביא , שם עולה 919$ , לא רוצה לחשוב כמה פה , אבל המכס... אוי המכס :evil: )

פורסם

ארז - דווקא במצלמות אתה טועה.

על מצלמות אין מכס!

יש רק מע"מ.

תביא בכיף - תוסיף רק משלוח + 15.5 אחוז מע"מ וזה המחיר הסופי.

מי שעושק אותנו פה בתחום הזה זה היבואנים הרשמיים (ולכן תעיף מבט - מצלמות ביבוא לא רשמי בארץ די זולות יחסית)

ליביו

Then dying is forgetting

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

סוף דבר:

הוחלף חיישן חמצן, וקריאת 4 גזים היתה תקינה הן בסל"ד נמוך והן בגבוה.

אך מה, בלכתי לטסט, הרכב משום מה נכשל על זיהום אויר (ולוחית רישוי = כסף לכיס המוסך). אעלה נתוני זיהום אויר אח"כ (הם לא ברשותי כרגע).

שוב כבכל שנה, שילמתי 200 ש"ח על אינפוזיה, והרכב עבר טסט, עם קצת מאמץ וחימום הממיר "כמו שצריך".

לדעתי, הוא לא עבר טסט בפעם ראשונה רק בגלל חימום לא נאות, אבל לה' פתרונים.

אציין, שהשנה הרכב עבר טסט "בכוחות עצמו" , ולא ע"י "השאלת נתוני זיהום" מרכב אחר, על כן באתי על סיפוקי ושאיפתי, לרכב לא מזהם.

המון תודות לדוד ברזילי.

• תוכן חדש...