Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6694 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

הרכב הוא - דייהטסו אפלאוז שנת 94 , מנוע 1600 (hd - e ) , אוטומט - מוזרק

המנוע פועל - מגמגם , בדקתי קומפרסיה לכל 4 הצילינדירים ובאחד מהם אין קומפרסיה בכלל (השאר תקינים)

מדובר בצילינדר השני (כאשר עומדים בחזית הרכב וסופרים מצד ימין - צד הנהג)

מה אפשר לבדוק לפני פירוק ראש מנוע - מה יכול להיות הגורם לבעיה ?

תודה תובל.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

התיז מעט שמן מנוע ממשמנת לצילידר הסורר, ובדוק שוב קומפרסיה אם יש עלייה משמעותית בקומפרסייה

סימן שהרינגים דפוקים, אם לא, שסתום שרוף.לפני פירוק הראש יש לפתוח מכסה שסתומים, להוריד פלגים לסובב מנוע(לא להניע)

ולראות מה קורה עם פתיחת השסתומים.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

דוד, תקן אותי אם אני טועה, אבל במצב שאין דחיסה בכלל אין הרבה טעם בשפיכת שמן פנימה, ובכל מקרה אני חושב שבמצב קיצוני כזה, הנזק יראה בצורה ויזואלית ללא קשיים, אז אין צורך להרחיב בבדיקות מקדימות.

פורסם

תבדוק שאין חור בבלוק באיזור של הצילינדר המדובר, זו מחלה ידועה של הדגם.

בלוק אלומיניום + טיפול ישראלי = חלון שמש בבלוק.

פורסם

הבלוק תקין והרכב טופל תמיד במיים ירוקים .

ניסיתי להתיז מעט שמן מנוע ממשמנת לצילידר הסורר , לא עזר - קומפרסיה עומדת על אפס .

פירקתי את מכסה השתומים - הזזתי את המנוע (בלי להניע) ונראה שמרימי השסתומים זזים בצורה תקינה

מה עוד כדאי לבדוק ?

r1.jpg

r2.jpg

פורסם

בדוק יציאת קומפרסייה מוגזמת מהנשם, אם כן יש לך חור בבוכנה. בדיקת לחץ הפוך תגלה בקלות את הבעיה.

יכול להיות גם שסתום שרוף חזק, לכן אין השפעה על התזת השמן.

חנן. נכון מה שאתה אומר, אבל במידה שהבודק מעט מיומן. לא צריך להיות "תותח" (מילה שמרגיזה אותך). :-P

דוד.

פורסם
בדוק יציאת קומפרסייה מוגזמת מהנשם, אם כן יש לך חור בבוכנה. בדיקת לחץ הפוך תגלה בקלות את הבעיה.

יכול להיות גם שסתום שרוף חזק, לכן אין השפעה על התזת השמן.

בשני המקרים הוא יוריד ראש, אז מה תעזור לו הבדיקה?

אם היתה שם קומפרסיה נמוכה, אז אני מבין שאתה חושש שהוא יפתח ולא יגלה את הנזק, אבל במצב קיצוני כזה?

פורסם

חנן אתה שוב צודק, ובכל זאת אין להוריד ראש ללא בדיקה.

דוד.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אהלן , עבר שבוע מפתיחת הנושא והיום היה לי זמן פנוי אז פירקתי את הראש מנוע

ממה שאני רואה יש שסתום פליטה אחד שבור (מצורפות תמונות)

שאלה ראשונה - בכדאי להחליף שסתום בראש של אפלאוז אני צריך לפרק את הגל זיזים ומרימי שסתומים או שיש דרך קלה יותר ?

(מה הנוהל לפירוק הזה ?)

שאלה שנייה - למה הצילינדר הבעייתי נקי יותר מהאחרים - ומה יכול להיות הגורם לבעיה (לשסתום השבור)

1.jpg

2.jpg

3.jpg

פורסם

אין דרך קיצור, צריך לפרק גלי זיזים וקפיצים, ולטפל בכל השסתומים.

השסתום נשרף מהתחממות המנוע כך שמע' הקירור חייבת להבדק באופן יסודי: איבודי מים, מצב רדיאטור, משאבת מים ותרמוסטט.

בנוסף נראה לי שאני מזהה ממיר קטליטי שבור...או סתום? זו יכולה להיות סיבה טובה לחוסר סחיבה ושריפת השסתום.

פורסם
אין דרך קיצור, צריך לפרק גלי זיזים וקפיצים, ולטפל בכל השסתומים.

השסתום נשרף מהתחממות המנוע כך שמע' הקירור חייבת להבדק באופן יסודי: איבודי מים, מצב רדיאטור, משאבת מים ותרמוסטט.

בנוסף נראה לי שאני מזהה ממיר קטליטי שבור...או סתום? זו יכולה להיות סיבה טובה לחוסר סחיבה ושריפת השסתום.

שלום.

תרשה לי לחלוק על דעתך כי.......

בחיים אבל בחיים שסטום פליטה לא ישרף בצורה כזו עקב התחממות יתר של המנוע עקב בעיה כול שהיא במערכת הקרור!

הרבה לפני שיגרם נזק לשסתום ישרף האטם ראש.

אז מה קרה?

שסטום פליטה אכן נישרף מהתחממות יתר אבל לא ביגלל בעיה במערכת הקרור.

הסיבות לשריפת שסטום.

1] תערובת דלק עניה

2] כיון שסטומים לקוי [סגורים מידי]

3] בהרבה מיקרים שסטום פליטה נישרף סתם ללא קבלת רשות

כדאי להחליף שסטום יש לפרק את הראש לגורמים ומומלץ לבצע שיפוץ יסודי כמו שצריך .

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

הסיבות שציינת נכונות, אך מנוע שמתחמם באופן עקבי מעל הדרוש ללא טיפול ולא למצב של הרתיחה אלא הזנחה, עלול לגרום בדיוק למצבים שאתה מתאר. תערובת ענייה, כוון שסתומים לקויי (עק התארכות שסתום יתר על המידה) ואז כמובן שלפעמים חושדים ששסתום נשרף ללא רשות או סיבה.

• תוכן חדש...