Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

במהלך החודשים האחרונים שאלתי כאן פעמיים מה לעשות בעניין החלפת מגבר 4 הערוצים שלי.

בכל פעם התשובות היו שונות ובעיות הבירוקרטיה והמחירים הבעייתיים בארץ עלו מחדש.

בשלב מסויים החלטתי לעבוד ע"פ אלימינציה ובדקתי כמעט כל אפשרות שהיתה באה בחשבון , אפילו תיאורטית מבחינת כדאיות ומחיר,

ממגברים של אודיסון ועד DLS או נקמיצ'י , כל מה שנכנס לטווח המחירים - נבדק ,

נתקלתי בלא מעט שטויות של סוחרים, ניסיונות לעבוד עלי (תמיד הצגתי עצמי כלקוח רגיל ש"מבין ממש קצת" ..) וניפוח מחירים.

לכל אורך הדרך חשבתי על הזמנה מחו"ל אבל מכיוון שלא רציתי להתעסק עם המכס ולא הייה לי ממש זמן לזה - ויתרתי.

בשלב מסויים חשבתי לקנות את המגבר הדיגיטלי של אלפיין מסדרת PDX.

ישנם 2 מגברים שמעניינים אותי שם - 4.100 (100 וואט לערוץ) והדגם החזק יותר 4.150 (150 וואט לערוץ) .

שני המגברים מוציאים את ההספק הזה ב2 אום או 4 אום - זה לא ממש משנה.

בבירור מול אפריל טקליין - יבואני ALPINE , נאמר לי ע"י הסוכן:

"זה לא משנה אם אתה בוחר לקחת את ה-4.100 או ה-4.150 - המחיר הוא אותו מחיר"

לא יודע מה אתם חושבים , אבל לי זה נשמע אבסורד לחלוטין.

בהתחשב בעובדה שמדובר בהספק שונה בתכלית הייתי מצפה להבדלים במחיר במיוחד לאור העובדה שהמחיר שאפריל נקבו בו הייה בסביבות ה-4.5K (ומעלה במקומות מסויימים).

נפלה בידי ההזדמנות להשיג את המגבר בדרך אחרת - והבאתי את ה-PDX4.150 ב3K וטיפה , מה שנראה לי יותר הגיוני.

המגבר קטן ויפהפה (וכבד) , אלפיין עשו עבודה נהדרת בעיצוב ונשאר רק לבדוק את הביצועים.

חופשת הסימסטר היא זמן טוב להתקנה , אז גייסתי שופט SQ בדימוס על מנת שיעזור לי להתקין את המגבר.

אחרי בורקסים של בוקר ניגשנו למלאכה , ביצענו בדיקה מדוייקת של החיווט ברכב שלי ע"י פעולות חיבור-ניתוק וסימנו את כבלי הRCA ואת חיבורי הרמקולים, אחד הדברים שדייגו העלה היא העובדה שאין התאמה בין חיבור הערוצים בRCA לבין חיבור הרמקולים ביציאות החוטים , הסקנו שאם כבר אנחנו יודעים איזה חוט הולך לאיזה רמקול זה לא ממש משנה .

לאחר הסימון פורקה הפלטה של המגברים שלי סומן המקום החדש למגבר החדש והחורים ודייגו ואני החלנו בהכנת החורים לחוטים וקידוח "ג'ורה" לRCA שסירב לעבור בחור קונבנציונלי שהותאם עבורו.

חיברנו את החיווט למגבר (בי-אמפ , דרך אגב), החזרנו את הפלטה ואירגנו מקום לשים את המגבר זמנית לכיוון הגיינים .

בהפעלה הראשונה המונו שלי לא חזר לעבוד - ככה זה שמחברים (+) ו- (-) הפוך ... עף הפיוז ..

הוחלפו החיבורים והתחלנו בבדיקות -

התוצאה: יופי של מידים - אין טוויטרים .

חפרנו , כיוונו , חתכנו בקרוס - נאדה.

נסענו למפגש צפון ושם מיטב המוחות עבדו שעה אוכה בניסיון להבין למה אין טוויטרים , בזמן שאני ממלמל "פאקינג מגבר שעולה כמו הבית שלי ואין טווירים"..

אחרי אבנר וגל ודייגו ואני ניסינו להבין מה קורה ולא ממש מצאנו פתרון וכולנו סברנו ש"משהוא לא תקין בחיבורים" אבל לא ידענו מה , הוחלפה הקוטביות בטוויטרים , הוחלפו מקומות הRCA , הקרוס נחתך 300 פעם מחדש , עבדנו עם האקולייזר הפרמטרי , הגרפי (והוירטואלי) ואלוהים ודע מה וכלום לא עזר .

לבסוף ישבתי עם יחיאל (והילדה) ושלושתנו חשבנו מה לא עובד.

פורק הרדיו דיסק - החלפנו בין זוגות הRCA והטוויטרים התעוררו לחיים .

זה נשמע קצר אבל במשך שעתיים בערך לא הצלחנו להבין לאן הלכו הטוויטרים במיוחד לאור העובדה שגם הזוגות של הRCA בצד של המגבר הוחלפו וזה לא עזר - מוזר .

עכשיו לאחר כיוון הקרוס מחדש והעוצמות במגבר אני חייב לומר שאני סופר מרוצה מהבחירה שלי במגבר הזה ,

ההבדל בצליל מהמגבר הקודם הוא תהומי , המידים בועטים וחיים יותר הגיין של הטוויטרים בקושי פועל הוא נמצא על מילימטר מעל המינימום והטוויטרים מונמכים בקרוס ב5DB וזה עדיין מספיק בשבילי (מה שאומר שלרוב האוכלוסיה זה יהיה קצת חזק מידי) .

הצליל שהמידים מפיקים "נקי" יותר והמוסיקה נשמעת טוב יותר ללא ספק ואני מרגיש שאני מפיק את המיטב מהסט שלי.

מי שמחושב על לקנות את המגבר הזה , אני ממליץ , בחום.

אני מצרף מספר תמונות להנאתכם.

dscf1430uf5.jpg

dscf1432hn2.jpg

dscf1434fw1.jpg

dscf1439mp5.jpg

dscf1447zk2.jpg

dscf1455va4.jpg

dscf1449pe3.jpg

dscf1456dx3.jpg

dscf1460ki8.jpg

dscf1469dq3.jpg

dscf1470pp2.jpg

dscf1474ls0.jpg

תומר.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

תתחדש על המגבר לי יש את ה100 ביותר מחצי מחיר ממה ששילמת נקנה בארה"ב

לא הבנתי מה הייתה הבעיה בסוף?

sound connecting people

פורסם

תתחדש איש , נשמע הרבה יותר טוב מאשר עם המגבר הקודם "המהולל" שמח שאתה מרוצה אחרי חשבונות מטורפים באורנג', ליטרים של דלק , נסיעה לשב למקום שכוח אל שקוראים לו מגדל העמק :-) וכל הרמאויות שחשפת ומצאת בדרך,

תודה על ארוחת הבוקר רק משום משתמע מהסיפורון שלך - דיאגו אידיוט הוא חיבר את הפלוס והמינוס הפוך8)

השלב הבא - הטוויטרים on axis :lol:

Hu - 880 prs

Tw - alesis point 7, 4 inch - amp xetec vector

Mids - morel pulse 6 mid bass - amp xetec xircuit

Sub - phase sx 220 - amp hifonics titan mono

פורסם

ל-HUMMER - הבעיה היתה חיבורי RCA הפוכים ומוצלבים כנראה בין המגבר לHU , למרות שזה נבדק כמה פעמים..

לדייגו , לא רשמתי שיצאת אידיוט , אבל מי שמכיר אותך לא צריך שאני ארשום את זה - יצאת מלך כי הית סבלני לעזור בהתקנה ובכיוונים אחרי יום מעייף.

תומר.

פורסם

איך אני אוהב את הסגנון של המגבר הזה , יפה מאוד =)

תתחדש :) תהנה

יעקב

pioneer 5050+dellD820 CarPC .Focal Utopia Mid - Focal utopia tweeter - Focal Utopia Woffer @ CrossOver Utopia .JBL 75.4 .EARTHQUAKE 1142 rms @ 3ohm . The Monster : JL W7

פורסם

אני מחובר בבי-אמפ כך שהמידים חתוכים בקרוס במכשיר , במגבר הפילטר על OFF ,

אם אני זוכר נכון הטווח של המידים הוא מ-100HZ עד 4KHZ אבל זו באמת השערה -

אני אבדוק ואחזור לומר לך איך הכל חתוך.

תומר

פורסם

אני נתתי את העצה שלי

63 סלופ 4 עד 2.5 סלופ 2

טוויטר 2.5 סלופ 4

הפאזה הייתה אכן הפוכה (והרגשנו בשינוי)

וקרה נס שלא נשרף לך הטוויטר אם כי אני עדיין לא מבין איך שמענו מיד רגיל שהכבלים היו הפוכים

חוץ מזה כנראה שלטוויטר יש איזה חיתוך פאססיבי משלו אחר אני לא מבין איך בחצי גיין כמעט הוא לא נשרף שהוא עבד מ100 הרץ

משהו מסריח שמה , עכשיו נשמע טוב

ואגב, ההשערה שלי שאין מערכות גרועות אלא אנשים שלא יודעים לכוון הוכחה במלואה, זה שיחיאל עלה על העניין הראה שהכי חשוב לעבוד מהבסיס שבודקים מערכת, לימד לקח את כולנו

פורסם

תתחדש ותהנה זה הכי חשוב שאתה מרוצה, וזה גם העיקר.

זה לא משנה אם תפתח עשרות תרד'ים לבחירת מגבר לבסוף אם אתה נהנה מהתוצאה זה מה שחשוב.

under construction..

פורסם

ואגב, ההשערה שלי שאין מערכות גרועות אלא אנשים שלא יודעים לכוון הוכחה במלואה, זה שיחיאל עלה על העניין הראה שהכי חשוב לעבוד מהבסיס שבודקים מערכת, לימד לקח את כולנו

ישבתי עם יחיאל וחשבנו במה עוד לא נגענו - ונשאר רק הHU ,

וזה פתר את העסק..

אני כרגע עובד על הFINE TUNING בכיוונים של הקרוס והאקולייזר.

ול-GREEN -

אני חייב לומר לך שאין שמח ממני כעת שאחרי כל כך הרבה זמן של חיפושים מצאתי מגבר טוב שעונה על הציפיות שלי ,

עכשיו רק נשאר להנות ממנו ושלא יקרה כלום .

תומר.

פורסם

תומר אני שמח שיכולתי לעזור ולפתור לך את הבעיה .

ואני עוד יותר שמח שאתה מרוצה מהתוצאה שכיבלתה מהמגבר {דרך אגב מגבר מצויין}

ודיגו זה לא נורה לטעות בחיבור {+} ו {-} הפוכים אתה יודע מה אומרים יש קורס מיום ראשון ועד יום חמישי משעה 8.00 ועד 17.00 וביום שישי מ8.00 ועד 14.00 ב4*4 של אפי :lol::lol::lol::lol::lol:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=477352 המערכת שלי למכירה....
פורסם

טוב לראות אנשים מרוצים אחרי כל כך הרבה זמן חיפוש .. אני עוד זוכר שדיברת איתי על מגבר לפני כמה חודשים טובים ..

תהנה מהמגבר החדש.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

תודה יחיאל ותודה לעופר , בדיוק שוחחתי בשישי על העצות שנתת לי לגבי מגברים "רציניים" כאלה , בעבודת יד שעולים כמו הבית שלי.

לגבי החיתוכים בקרוס -

יש לי כמה אבל הקרוס שאיתו אני נוהג כרגע לאחר כמה כיוונים:

סאב - חתוך ב80HZ מונמך ב2db עם סלופ של 12db

מידים גבול תחתון - 100HZ מונמכים ב2db עם סלופ של 12db

מידים גבול עליון - 2.5KHZ (מן הסתם עדיין מונמכים ב2db) עם סלופ של 6db (שאותו אני שוקל לשנות ל12db, עדיין בבדיקה)

טוויטרים - מתחילים ב4KHZ מונמכים ב5db עם סלופ של 12db

תומר.

• תוכן חדש...