Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע מתי אתם יוצאים לעבודה, אני יוצא ב 05:00 והבוקר נתקלתי במצב מבאס ומסוכן.

כל הרכב היה מכוסה בשכבה של קרח, גם השמשות. מאחור יש פסי הפשרה ומקדימה יש... ווישרים עם מתזים סתומים בקרח!

ניסיתי לשפוך מי ברז על החלון ובסה"כ הוספתי שכבת קרח.

יש כאן מישהו שנתקל בזה?

חשבתי לשים מעט נוזל קירור (של רדיאטור) אבל אני חושש שהוא קורוזבי ויגרום נזק למיכל\לצנרת\למשאבה\לצבע\למשהו ששכחתי.

חשבתי גם לצאת עם כוס מים חמים מהבית ולשפוך אך אני חושש שייגרם סדק בשמשה.

יש למישהו פתרון?

אני משער שמחר ב04:30 אני אבוא לבדוק תשובות.

זה עוד שלוש ומשהו שעות אז אני משער שלילה טוב ותודה.

סימון.

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם

השמשה כפולה אין חשש שתשבר משינוי חום וקור .

לגבי הקפאון תוסיף קצת אלכוהול או ספירט , המים יפסיקו לקפוא .

בהצלחה

לא החזק או החכם שורד , אלה זה שיודע להתאים את עצמו לסביבתו .

פורסם

אתה יכול להפעיל את מפשיר האדים הקידמי, כלומר לכוון אוויר חם אל השמשה הקידמית ולהמתין עד שתתחמם והקרח ימס.

אם אין לך זמן, אתה תמיד יכול לחזור הביתה ולהביא תרמוס מלא במים חמים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לא נורמלי הקור הזה. כיסיתי את הרכב עם הכיסוי, בבוקר הוא נדבק לגג ולשמשות!

אני אנסה הלילה לפזר מלח על הכיסוי, אולי זה יעזור עד שתעבור מכאן החזית הסיבירית הזאת...

פורסם

ל-2 החברים שמעלי.

המלח יפוזר על הכיסוי ולא יבוא במגע עם המתכת.

מלח מוריד את נק' הקיפאון של המים ז"א שלא יצטבר קרח על הכיסוי והוא לא ידבק לרכב.

ערכתי ניסוי ב-2 קוביות קרח. על האחת פיזרתי מלח ועל השנייה לא. זו עם הקרח נמסה לגמרי בעוד שהשנייה הייתה בכ-70% מגודלה המקורי.

לגבי המתזים- הוספתי 50cc כוהל רפואי 70%, (נפח מיכל המים להערכתי כ1.75 ליטרים) אני מקווה שבזה נגמר העניין.

פורסם

בקיצור ולעניין:

אם יש קרח על החלון הקדמי, שתי אפשרויות בלבד.

האחת, יש כלי שמגרד את הקרח ואינו פוגם בחלון, זה דומה למגב הגומי שבתחנות הדלק מנגבים את החלון הקדמי לנהג, פשוט החלק ששם הוא מגומי, הוא פלסטי, עמו מגרדים, ולא, אין נזקים.

אופציה שנייה הטובה ביותר, להכנס לאוטו, להניע להפעיל חימום לחלון הקדמי, תוך מס' דקות זה מסתדר, לא להפעיל מגבים בינתיים ,חבל על הגומי שלהם.

אם שכבת הקרח עבה, אז קודם מה שרשמתי באופציה הראשונה ,אז להמשיך עם האופציה השנייה.

אם צריך, אז צא 5 דקות קודם.

קח בחשבון שאם תתיז מים על החלון (בהנחה שאין סתימה) והחלון עדיין קר, ושמש מולך, אתה תסתנוור באופן שחבל על הזמן, אז רצוי שלא לעשות זאת.

אני לא יודע אם בארץ יש, אבל יש נוזלי קירור עם "אנטי פריז".

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אני ביומיים האחרונים הקפואים,הייתי יורד 15 דקות קודם,מניע את הרכב,מפעיל חימום+מפשיר אדים לשמשה האחורית,נועל את האוטו במפתח נוסף,כשהאוטו מונע עדיין,עולה הבייתה מכין כוס קפה,נכנס ל-00,

ויוצא לרכב חם עם שמשות נקיות

פורסם

רעיון גרוע ביותר, מישהו יכל לשבור שמשה ולגנוב לך את הרכב.

ודני התכוון לנוזל קירור "אנטי פריז" ולא נוזל לשמשות.

בזמנו שהייתי בצבא הם היו מוציאים אימייל וקוראים לכל הרכבים להגיע לסדנת הטיפולים על מנת להחליף את נוזל הקירור לאנטי פריז, זה היה בכל נובמבר.

פורסם

• בקבוק של מים חמים מהברז (לא מהקומקום של הקפה) ימיס את שכבת הקרח די מהר. (אל תאגה, השמשה לא תסדק) רק תזכרו להדליק את הדוד לפני או לכוון טיימר כדי שיהיו מים חמים על הבוקר.
  • כמעט כל נוזל שוטף שמשות שמוכרים בחנויות חלקי חילוף או תחנות דלק אינו קופא בטמפ' שיש בארץ בימים האחרונים.
  • חשוב באמת לא להפעיל מגבים כל עוד יש שכבת קרח על השמשה.
  • לאחר התנעה, חכו יותר זמן מאשר אתם רגילים לפני הנסיעה ולא פחות מחצי דקה.
  • שקר מאוד (קרוב לאפס ומטה) לזרם התנעה ותקינות המצבר יש חשיבות רבה יותר, עברו על קוטבי המצבר והורידו קורוזיה ובצעו ניקוי וחיזוק. למצברים בעלי טיפול השלימו מים מזוקקים למידה הדרושה.
  • לרכבי דיזל, אם עד עכשיו לא חיכיתם לנורת הסליל להכבות לפני התנעה הקפידו לעשות זאת בימים הקרים, אחרת ההתנעה תהיה קשה וזה יפגע באורך חייו של המצבר משמעותית, ומצברים יקרים מאוד היום, במיוחד של רכבי הדיזל.

ועיצה אחרונה, לכו לישון עם גרביים...:wink:

• תוכן חדש...