Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6030 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

בשיחתי עם ספי ממכון הגירים האוטומטיים עקב בעיה שהתעוררה אצלי , הפנה האיש היקר הזה את תשומת ליבי לעבר סעפת היניקה. לדעתו סדק\עיוות\אטם יבש , גורמים ליניקת אוויר שמשבשת את פעולתם התקינה של המערכות.

התקלה: טורים גבוהים, כ- 2000 סל"ד , בהנעה ראשונית בבוקר. הגיר מתנהג אגרסיבי, בועט ודוחף ונוקש ברוורס.

רציתי לשמוע מנסיונכם איך ניתן להתמקד על יניקת אוויר לא מבוקרת מהסעפת והיכן ניתן במידת הצורך, להחליף סעפת\אטם במקצועיות ובהגינות?

*אני מקריית שמונה.

תודה מראש

ISRAEL ISREAL

פורסם

הסעפת עשויה פלסטיק ואכן יתכן ויווצר בה סדק. עם זאת, רצוי לבדוק דברים אחרים קודם. תפרט כמה שיותר ברור מה קורה בדיוק, מתי התחיל, האם בוצע מאז תיקון כלשהו וננסה לעזור. האם התקלה קוראת רק בבוקר ? מנוע צעדים לא הכי אמין בדגם ויכול גם לגרום לבעיות. למנוע הצעדים עצמו יש בית מפלסטיק שגם בו יתכן סדק וכמובן שיתכן ויש חור בצנרת שמובילה למנוע צעדים.

האם אתה מזהה בנק' כלשהי בסעפת סדק, שחיקה או שפשוף ?

ליאור

Veni Vidi Vici

פורסם

הבעייה החלה לפני כשלושה חודשים...

סדק ויזואלי אני לא מזהה וגם עדיין לא בדקתי במוסך את נושא הסעפת. ערכו לי בדיקה ממוחשבת במוסך רנו שהצביעה על בעיה בלחץ שמן גיר (מכיוון שהתלוננתי על הגיר).

התופעה הינה טורים גבוהים בבוקר וגיר אגרסיבי כאמור. במהלך היום כשהמנוע חם הטורים יציבים, אך אם האוטו עמד זמן ממושך התופעה חוזרת. פעם אחת נדלקה לי נורת הגיר לכעשרים שניות ובו בזמן נשמע זמזום מכיוון הגיר. דוממתי והנעתי ומאז לא נדלקה הנורית.

אני מנסה למשוך לכיוון הסעפת , כך שאם באמת מדובר באטם או משהו דומה אחר זה יחסוך לי טיפול כואב בגיר.

יש למישהו נסיון עם החלפת סעפת \ אטם או בעיית טורים דומה?

ISRAEL ISREAL

פורסם

מניסיוני משיכת אוויר ברכב זה מנוע K4M היא מאטם של בית המיצערת בצד הקרוב לסעפת היניקה. לאיתור ודאי ניתן לרסס בספריי קרבורטורים על בית המיצערת ואז הסל"ד ירד כך תדע מהיכן יניקת האוויר.

לפרטים נוספים אתה יכול לפנות אלי במסר אישי

joni

פורסם

אכן קיים אטם טבעתי בין בית המצערת לסעפת היניקה.

החלפתו פשוטה ומחירו כ-35 ש"ח.

בצידה השני של הסעפת (4 היציאות) קיימים 4 אטמים אובליים, שמחירם גם כ-30 ש"ח לאחד.

לצורך החלפתם יש להסיר את סעפת היניקה ממקומה.

אני ממליץ לבדוק שוב האם קיים קשר בין בעיית הסל"ד, לבין בעית הגיר (לדעתי מדובר בשתי בעיות נפרדות במקרה זה).

אפי.

תנו חיוך, הכל לטובה.

פורסם

ריססתי WD40 לעבר סעפת היניקה (לסירוגין ומרחוק ) כשהמנוע עבד והיה כבר חם ולא היה שום שינוי בטורים.

חשוב שזה יהיה ספריי קרבורטורים?

יש למישהו הצעות נוספות?

תודה

ISRAEL ISREAL

פורסם

תפרק את המנוע צעדים עם הבית שלו. אם הבית והמנוע צעדים לא תפוסים בניטים, תפריד ביניהם. לאחר מכן, נקה היטב את הבית ותנסה לחפש סדק בו או בצינורית שמגיעה מצנרת הפילטר אליו.

לפרק בית צערת זה כבר טיפה יותר קשה (גישה לא נוחה) אבל אפשרי אבל במקרה כזה תצטייד בשני אטמים חדשים.

אטם מס' 2 המק"ט שלו: 7701045722

אטם מס' 3 המק"ט שלו: 7701045723

כדי לפרק את הבית מצערת אתה צריך להוריד את הצנרת של הפילטר אויר והבית של הפילטר עצמו. אח"כ לפתוח 4 ברגים (קשה להגיע ל-2 מהם) ולהוריד את הכבל גז.

תבצע את כל הדברים הללו ואם עדיין לא יעזור, כנראה שצריך להחליף מנוע צעדים. ניתן לקנות לא בקרסו במחיר מוזל אבל אני צריך ממך לשם כך לדעת מה רשום עליו (מוטבע בחום) למעלה ליד חיבור הקונקטור. אל תרסס על המנוע צעדים שום חומר כי במידה והוא תקין, סיכוי סביר שיהרס. מנוע הצעדים הוא החלק מס' 1 בתמונה השנייה.

ליאור

Throttle-k4m.jpg

vac unit.jpg

Veni Vidi Vici

פורסם

אתה יכול בבקשה לפרט מהו תפקידו של מנוע הצעדים? כדי שזה יתחבר לי בראש...

אני מכיר כזה מתחום האלקטרוניקה שהתזוזה שלו מתבצעת ב"טיקים" קצובים ולא ברציפות...

ISRAEL ISREAL

פורסם

תפקיד דוושת המצערת הוא לפתוח את הפרפר שמווסת את זרימת האויר לסעפת יניקה ובהתאם לכמות האויר, מחשב ההזרקה מתזמן הצתה והזרמת דלק למזרקים. כאשר לא לוחצים על דוושת המצערת, הפרפר בעצם סגור ומונע כניסת אויר לסעפת יניקה. תפקיד מנוע הצעדים הוא להזרים אויר לסעפת יניקה ע"י מעקף בית מצערת וזאת על מנת לא לגרום לכיבוי המנוע.

אם תעקוב אחרי צנרת מנוע הצעדים ופילטר אויר תראה שאחרי בית הפילטר יש צינור שיוצא מצנרת הפילטר אויר ומשם למנוע צעדים. ממנוע הצעדים מוזרם אויר ישירות לסעפת מבלי לעבור בבית מצערת עצמו.

כדי להפשיט את הדברים - תפקידו לווסת כניסת אויר לסעפת כאשר הפרפר של בית המצערת סגור ולמנוע כיבוי מנוע.

כל זאת הוא מבצע ע"י פין שעולה ויורד וע"י כך סוגר או פותח כניסת אויר לסעפת. כאשר לוחצים על דוושת המצערת, הפרפר נפתח ומנוע הצעדים אמור לסגור את כניסת האויר דרכו כדי למנוע הזרמת אויר מיותרת. יתכן מצב שהוא איננו תקין ולא מתפקד נכון עם המחשב הזרקה ולכן לא נסגר או מתפקד לא נכון ובעצם משבש את קריאת כמות האויר במנוע ע"י מחשב ההזרקה וחיישן האחראי על כך.

לפני 3 שנים החלפתי כזה מנוע צעדים במגאן קופה שלי (1.6 16v ידנית) בעקבות כיבוי מנוע שהתחיל ושום ניקיון של הבית מצערת לא עזר.

אני משער שהוא מתקלקל בגלל הפיח שמצטבר עם הזמן ומונע תפקוד תקין של מנגנון עלייה/ירידה של הפין בתוכו.

Veni Vidi Vici

פורסם

אז אם מה שאתה אומר נכון לגביי אז התופעה של הטורים הייתה מופיעה בכל פעם שהייתי מרים רגל מהדוושה.

הטורים גבוהים אצלי רק כשמנוע קר.

המנוע צעדים מתפקד גם כצ'וק אוטומטי?

תודה

ISRAEL ISREAL

פורסם

מן הסתם. הרי כל עוד הפרפר סגור האויר מתועל דרך מנוע הצעדים.

אבל צו'ק אוטומטי מנוהל (האם להגביר סל"ד או להנמיך) ע"י מחשב הזרקה עם חיישן טמפ'.

בעיטה בהעברות הילוכים נובעות מהסל"ד הגבוה בו נמצא המנוע בזמן שאתה מעביר בין D ל-R.

תראה, בהתכתבות זה לא יפתר. אתה תמיד יכול להתחבר למחשב בקרסו (למה קרסו ? כי הסורק שלהם הוא המקורי ויודע לתקשר עם מחשב הרכב בצורה מלאה בניגוד לסורקים אחרים. שום סורק אחר לא מתקשר באותה יעילות ברנו) ולנסות לראות אם יש תקלה רשומה.

Veni Vidi Vici

פורסם

אני מודה לכולכם , אתם אנשים יקרים !

עזרתם לי מאוד...

אמשיך לשאול במידת הצורך .

תודה רבה

ISRAEL ISREAL

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

שוב שלום !

בחיבור למחשב ובדיקת תקלות - המחשב הצביע לעבר מנוע הצעדים. הוחלף מנוע הצעדים בעלות של 600 ש"ח, אך הבעיה לא נפתרה. לא התאכזבתי מכיוון שפירקתי לפני הבדיקה את המנוע והבחנתי שהוא מפורק מבפנים אז גם ככה הייתי צריך להחליפו.

בפעם השנייה שעליתי למוסך לחצתי על המוסכניק לבדוק את האטמים של סעפת היניקה , בהמלצתכם.

אטמי בית המצערת היו חדשים . בפירוק הסעפת גילינו כי ארבעת האטמים האובליים עדיין תקינים אך החמישי יבש כמו אבן.

מכיוון שבאותו היום לא היו אטמים במלאי , אטמנו את הפתחים עם סיליקון שחור.

בינתיים , יומיים אחרי, הטורים בסדר ולא עוברים את ה-1000 סל"ד בהנעה ראשונית בבוקר.

בזכותכם ידעתי ויכולתי לכוון את המוסכניק לעבר האטמים מבלי לנבור בחצי רכב עד שיגיע לאזור.

הוא ניסה למשוך לכיוון הטרמוסטט ולכיוון השסתום שבמיכל לאיסוף אדי דלק והחזרתם למנוע.

על האלתור עם הסיליקון הוא לקח 150 ש"ח , על העבודה שבפירוק הסעפת + ניקוי + אטימה + מים ירוקים שהוא מילא לאחר שרוקן כשפירק את הטרמוסטט.

לאחר שיגיעו האטמים אני מניח שאגיע לסכום של כ- 300 ש"ח על חלפים + עבודה .

כך שבמצטבר שילמתי כ-1000 ש"ח על פתרון בעיה כשבמוסך מורשה רנו לקחו לי רק על בדיקת מחשב 300 ש"ח שהצביעה על שסתום לחץ שמן גיר... מי יודע? אולי הייתי משפץ גיר ב- 6500 ש"ח או מחליף שסתום ב- 2500 ש"ח ובסוף היה מסתבר שלא הייתה בעייה איתם... אלוהים ישמור !

תודה

ISRAEL ISREAL

פורסם

אין קשר בין נורת תקלות של הגיר לבעיית הסל"ד שנפתרה בנתיים. אתה עדיין תצטרף להחליף שסתום וויסות לחץ בגיר או לשפץ אותו בסופו של בדבר.

• תוכן חדש...