Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכה- סתם סיפור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6790 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שנה שעברה הלכתי לעשות החלפת שמן אצל אחד באיזור פלורנטין בת"א.

לתדהמתי הוא מילא את הפילטר החדש בשמן לפני שהוא הרכיב אותו, אבל חשבתי שאולי הוא יודע משהו שאני לא יודע.

לאחר ההתנעה נורת לחץ השמן נדלקה וסירבה להיכבות, ושנינו עמדנו חסרי אונים. הוא אמר שאולי המשאבה התקלקלה, אני אמרתי שאולי נכנסה בועת אויר למערכת, וניסיתי לשחק עם המדיד. אמרתי לו לפתוח שוב את הבורג ולשחרר קצת שמן, אז הוא עשה את זה וזה לא עזר. בסוף אמרתי לו להוציא את הפילטר, וכשהתנעתי אכן עף שמן מהמעבר.

לאחר שהוא החזיר את הפילטר הבעיה הסתדרה. מסקנה- מילוי הפילטר בשמן לפני ההרכבה כנראה מנע מעבר של השמן לתוך הפילטר, ומכיוון שהיוניט יושב על בית הפילטר הנורית נדלקה.

גם שנה לפני כן הסיפור חזר על עצמו, רק שאז אבא שלי לקח את האוטו אליו. המכונאי החזיר את הפילטר הישן, ואז הנורה כבתה. אך אבי נסע בכל זאת למוסך מרשת צ'מפיון ביפו, כדי לשאול מה פשר התקלה, שם אמרו לו שצריך לפרק את הראש...

רק חבל ששמן ישן התערבב עם שמן חדש.

הטמבל הזה גם מנקה לך את המנוע בלחץ אויר, כשהוא משאיר את בקבוק השמן פתוח וכל הדרק נכנס לשמן ולמשפך שהוא משתמש בו.

בקיצור- השנה החלפתי שמן לבד.

פורסם

כל משניתן לבצע לבד, עדיף. ואם לא אז במקום שאתה בוטח בו.

"אתה רוצה חתיכה זהב? - לא, אני הרגע אכלתי" :?

"בשביל מה שמו לשוטר כובע, אם לא בשביל לראות?" :shock:

פורסם

סתם לידיעה שלך החלפת שמן לפי הורואת מחייבת מילוי הפילטר שמן לפני הרכבתו על הרכב.

לא יודע מה עשיתם לרכב אבל מה שהוא עשה זה נכון. ואולי זה פשוט צירוף מקרים לא נעים.

פורסם

בספר של היינס לא כתוב שיש למלא את הפילטר בשמן, אלא למרוח שכבה עדינה של שמן על הגומיה.

ד"א- בהיינס כתוב גם שיש לסגור את הפילטר ביד בלבד, והמכונאי סגר אותו עם רצ'ט. אמנם על הפילטר עצמו כתוב שיש לסגור אותו בטורק של 20 אאל"ט, אז השד יודע מה נכון.

פורסם

אין בעיה למלא את המסנן בשמן, הרי גם כך הוא מתמלא בשמן וזהו לא הגורם לבעיה. אני הייתי ממהר להחליף את המסנן באחד חדש ועדיף מקורי.

פורסם
אני במקומך הייתי שולח מכתב לאיגוד המוסכים. לך תדע בכמה מכוניות נדרשו תיקונים לאחר שעברו אצל אותו "מכונאי"... :roll:

שלום.

לא משעמם לך אף פעם כן צודק לא צודק קודם תתלונן באיגוד המוסכים. מזל שיש מאט חברה כמוך כי לא היו נישארים מוסכים בישראל!!!

לגבי עבודת הסיכאי מילוי מסנן השמן זו הדרך הנכונה המומלצת והטובה ביותר בזמן החלפת המסנן!!!

מה שקרה לך לא ברור ולא היה אמור לקרות.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בני:

1. מזל שאין הרבה כמוך, שבמקום לתקן מיד יורים והורגים!!! אפשר גם להעיר בצורה עדינה, אתה יודע...

2. שוב - למדתי משהו חשוב. לא ידעתי כלל על העובדה שיש למלות את מסנן השמן בשמן לפני ההרכבה. אני בטוח שברוב המוסכים בארץ לא עובדים בשיטה זו.

פורסם

מילוי מסנני שמן בזמן החלפתם זה משהו היסטורי שכבר כמעט ולא רלוונטי, המסננים כיום קטנים מאוד ומותקנים במצב אנכי. אם תנסה למלות אותם שמן אתה סתם תטנף את המנוע ואת עצמך בשמן טרי.

מומלץ לביצוע רק במסננים עומדים וגדולים שלוקח להם זמן רב להתמלא בשמן בהתנעה ראשונית לאחר החלפתם.

• תוכן חדש...