Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם אני יכול להחליף לבד בולמי זעזועים אחוריים בספייס ? (לא צריך לקווץ קפיץ)

האם זה רק לפתוח ולסגור ברגים או שצריך עוד משהו ?

שתי בולמים של KYB יעלו לי 400 ש"ח.

פורסם

ומה עם אני יגיד לך ששתי בולמים קידמיים באונו עלו לי 650 שקל כולל עבודה?? אני חושב שעדיף לך להוסיף קצת במקום לשבור את הראש.

פורסם

אולי לא הבנתה .

לפי השאלה שלך - אין לך ידע .

ולכן רצוי ללכת למוסך - לראות, וללמוד, כיצד מחליפים בולמי זעזועים .

ואז בפעם הבא לנסות לבד .

מול מסך המחשב - קשה לעזור לך מרחוק.

עוד אפשרות - חבר או קרוב משפחה, אשר באמת מבין, יעזור לך, וביחד תחליפו .

בהצלחה - אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
בפונטו MK1 שלי החלפתי את הבולמ"ז האחוריים לבד.

לא צריך מקווץ

סוף סוף מישהו שמבין אותי גם אצלי הקפיץ לא יושב על הבולם מה שמחזיק את הבולם זה אומים בלבד

האם אתה יכול להדריך אותי בנושה?

האם יש מקום להסתבך ?

פורסם

אם מבנה המתלה האחורי בפונטו MK2 דומה לטיפו, אין שום בעייה להחליף לבד, זה ממש פשוט וקל.

הסיכון היחידי שהיה בטיפו - כשפותחים את הבורג התחתון, אפשר היה להפיל בוקסה לתוך זרוע המתלה, ואין דרך להוציא אותה משם, היא תרקוד שם ותעשה רעשים מעצבנים ביותר.

לא יודע, אם גם בפונטו הבעייה הזו קיימת, בכל מקרה, תוודא שהבוקסה יושבת טוב על הידית, ללא שום אפשרות להשתחחר ממנה.

פורסם

הבולמים האחוריים בפונטו MK1 מחוזקים (כל אחד מהם) עם 2 ברגים (עליון ותחתון)

אין מצב לאבד את האום הנגדי מאחר ואתה מבריג את הבורג ישירות למתלה.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

שים לב, לא כתבתי שאפשר לאבד את האום (כי באמת אין), כתבתי שאפשר להפיל את הבוקסה, שאיתה פותחים את הבורג, לתוך חור בזרוע המתלה, שנמצא בדיוק מתחת לבורג.

ושוב, אני לא יודע, אם החור הזה קיים בפונטו, הוא קיים בטיפו/טמפרה.

פורסם
הסיכון היחידי שהיה בטיפו - כשפותחים את הבורג התחתון, אפשר היה להפיל בוקסה לתוך זרוע המתלה, ואין דרך להוציא אותה משם, היא תרקוד שם ותעשה רעשים מעצבנים ביותר.

buki - זה קרה לך ? :wink:

מה שכן, כדי למנוע את התקלה הזו אפשר לסתום זמנית את החור עם נייר עיתון.

(חורים בהשכלה תמיד סותמים עם נייר עיתון... :lol:).

פורסם

זה לא קרה לי אישית, אבל לפני שניגשתי לבצע את העבודה, גם עשיתי מחקרים בפורומים באינטרנט (לא בעיברית) והזהירו אותי מפורשות מהדבר הזה. לכמה אנשים זה קרה, ואחד מהם, שהרעשים עיצבנו אותו עד מאוד, נאלץ למלא את הזרוע בחומר איטום, שמנע מהבוקסה לזוז.

פיזית בשטח, האפשרות הזו בהחלט קיימת, אם הבוקסה מחליקה מהכלי, היא תיפול פנימה בוודאות של 90%.

פורסם

אי אפשר לשנות את הזווית של המתלה כדי שהבוקסה תתגלגל לכיוון החור (ואז אפשר ל"דוג" אותה)?

נניח כשמגביהים צד אחד של הרכב עם ג'ק?

מה המשמעות של פירוק המיתלה?

פורסם

כבר נפלה לי בוקסה לשם והצלחתי גם לדוג אותה עם מגנט חזק והרבה סבלנות, ברור שרצוי להמנע מכך מלכתחילה ולשם כך יש מאריכים מיוחדים עם נעילה לבוקסה. ברור שהזדרזתי להצייד בסט כזה במיידי.

SCX3KL.jpg

פורסם
כשפותחים את הבורג התחתון, אפשר היה להפיל בוקסה לתוך זרוע המתלה

תיקון טעות - מדובר בבורג העליון.

ובנוסך למה שדניאל אמר, אני חושב, שלפחות בפיאט טיפו יש פתחים טכנולוגיים בקורת המתלה, ואפשר להגיע אליהם מתוך הרכב, מתחת לספסל האחורי. זה כנראה לא רלוונטי לרכב של השואל (פונטו ספייס).

• תוכן חדש...