Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אם אני קונה סאבופר שהוא 150 WAT RMS והמגבר שלי מספק לסאבופר משהו בסביבות ה- 150-160 RMS

אז הסאבופר יהיה לו קשה לפעמים בווליום גבוה והוא יגמר ויהרס לאורך הזמן. או שהוא יתאים ויפתח בצורה הכי טובה. גם בווליום גבוה. כי לדעתי אני צריך לקנות סאב בסביבות ה-200-250 RMS וככה הוא לא יקבל את מלוא העוצמה שהוא מסוגל לה גם בווליום הכי גבוה שאפשר וככה הוא לא יהרס לאורך הזמן.

תודה לעונים! יום טוב..

פורסם

אז אתה אומר שכדאי לי לקנות סאבאופר שהוא מעל ה-150-160 RMS בכדי שלא יקבל את מלוא העוצמה מהמגבר בעוצמה גבוהה? כי המגבר מספק בסביבות ה-150-160 RMS לסאבאופר.

פורסם

תראה , זה שנגיד והמגבר מספק 150 זה לא אומר שאם אתה שם וליום גבוהה במערכת המגבר יתן 150, לכן יש את כפתור הגיין כדי לשחק עם ההספק של המגבר

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

תודה לעונים. אבל עדיין לא נתתם לי תשובה לשאלה.

מה כדי לי לקנות? סאב בסביבות ה-150 160 RMS או בסביבות ה- 250-300 RMS

תודה!

פורסם

כעיקרון אתה צריך להתאין את האלמנט להספק המגבר.

אבל קח בחשבון שכמה שהמגבר מתקרב להספק המקסימאלי שלו הוא מתעוות יותר.

כך כאם אתה קונה מגבר של 300W אתה יכול לשים עליו גם אלמנט של 100W ופשוט לא להגביר את הגיין יותר מדיי

אתה תרוויח חיי מוצר ארוכים יותר. ואיכות גבוהה יותר בסופו של דבר.

סובארו XV 2016 - כוכבים בעניים

פורסם

אני מדבר מנסיוני האישי , המגבר שיש לי הוא 150W RMS בגישור והסאב שלי מוצהר 600W RMS ואני מרגיש שהוא מקבל די ויותר עוצמה , לא חסר לו כוח , אני חושב שהכי טוב ללכת למקום שאתה יכול לשמוע את הסאב לפני שאתה קונה באוטו שלך ולראות אם הוא מתאים לך , כל סאב נותן גוון אחר ואחרי הכל מדובר בשאלה של טעם .

בהצלחה בבחירה

פורסם

גם אם הוא נשמע לך אחלה ואתה מבסוט,

אתה עדיין שילמתה על סאב 600W ואתה לא מנצל אותו.

והשאלה היא האם הסאב הוא אכן 600W RMS והמגבר 150RMS

האם הוא ב4 אום או 2 (המגבר) קח בחשבון שההתנגדות יורדת ככה העוצמה עולה גם כן.

הבן אדם שאל שאלה פשוט

כן או לא.

וזה מה שעניתי לו.

חבל להטעות אותו.

כי גם אם אתה אכן עובד ככה ואתה מבסוט אין ערובה שהפרקטיקה הלא נכונה שלך תספק גם אותו.

קודם מנסים פרטיקה נכונה. ואז מתחילים להיתנסות.

אל תקבל את התשובה שלי ברע. אני לא רוה שהבחור יתבלבל

פורסם

חחחח לא הבנתי מכל הדיון.

לקנות סאב של 150 RMS

או 350 RMS

???

אני מעוניין יותר ב-350RMS

אבל אני לא בטוח שהמגבר שלי יפתח אותו בצורה טובה. כי הוא מספר בסה"כ משהו בסביבות ה-150 RMS.

תודה

פורסם
גם אם הוא נשמע לך אחלה ואתה מבסוט,

אתה עדיין שילמתה על סאב 600W ואתה לא מנצל אותו.

והשאלה היא האם הסאב הוא אכן 600W RMS והמגבר 150RMS

האם הוא ב4 אום או 2 (המגבר) קח בחשבון שההתנגדות יורדת ככה העוצמה עולה גם כן.

הבן אדם שאל שאלה פשוט

כן או לא.

וזה מה שעניתי לו.

חבל להטעות אותו.

כי גם אם אתה אכן עובד ככה ואתה מבסוט אין ערובה שהפרקטיקה הלא נכונה שלך תספק גם אותו.

קודם מנסים פרטיקה נכונה. ואז מתחילים להיתנסות.

אל תקבל את התשובה שלי ברע. אני לא רוה שהבחור יתבלבל

דבר ראשון אני מקבל את הדעה בחיוב ובכיף , תמיד טוב לשמוע עוד דעות , הסאב שלי הוא של סרווין וגה דגם VMAX

http://www.cerwinvegamobile.com/VMAX12.php

והמגבר שלי הוא אינפיניטי 475A

http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=676626

לדעתי אני מנצל אותו מאחר ואני מחפש איכות ואת האיכות שאני רוצה אני אכן מקבל , קשה לקמט איכות שמע וטעם אישי של אדם לנתונים טכניים , לא באתי לחנות במטרה לקנות משהו עם הרבה עוצמה , באתי ושמעתי מספר לא מבוטל של סאבים ברכב שלי ובחרתי את זה שלטעמי נשמע הכי טוב , זה שאני לא מנצל אותו עד הסוף זה נכון אבל אילו שהייתי יכול לנצל עד הסוף לא היו לטעמי ולכן אני חושב שהכי טוב לשמוע ולהחליט לפי טעם אישי , חבל שהבחור יבחר לפי נתונים של וואטים והתאמה למה ינוצל הכי טוב ובסוף יתאכזב מאופי הסואנד , אם זה יוצא ביחד אז מה טוב , שיקח את זה בעל ההספק הנמוך אבל שיעשה זאת לפי שמיעה ולא לפי נתונים טכניים.

אולי בקרוב אגיע למפגש ואז תוכל לשמוע ןלהחליט :-)

סוף שבוע נעים

פורסם

בכיף

אשמח להכיר אותך.

על כל מקרה הבחור לא שאל שאלה שלפיה וא יבחר את הסאב

הוא שאל שאלה טכנית לחלוטין.

ואכן טעם זה דבר איתי

אני איתך באותה דעה

לשמוע ולהחליט

פורסם
שלום.

אם אני קונה סאבופר שהוא 150 WAT RMS והמגבר שלי מספק לסאבופר משהו בסביבות ה- 150-160 RMS

אז הסאבופר יהיה לו קשה לפעמים בווליום גבוה והוא יגמר ויהרס לאורך הזמן. או שהוא יתאים ויפתח בצורה הכי טובה. גם בווליום גבוה. כי לדעתי אני צריך לקנות סאב בסביבות ה-200-250 RMS וככה הוא לא יקבל את מלוא העוצמה שהוא מסוגל לה גם בווליום הכי גבוה שאפשר וככה הוא לא יהרס לאורך הזמן.

תודה לעונים! יום טוב..

בקיצור קיצור קיצו ו ו ר...

לכל מגבר יש כיוון גיין (עוצמה) חוץ מהכיוון שיש לך גם על הרדיו דיסק (הידית העגולה או כפתור + ו-). למה יש גם ברדיו דיסק וגם למגבר? להתאמה! להתאים את המגבר לרדיו דיסק ולהתאים את הרכיב אחד שמחובר למגבר עם רכיב השני או עם המגבר השני שיש לך ברכב שמחובר לרכיב השלישי או רביעי או עשירי לא משנה כמה. שכול יהיהו פחות או יותר מאוזנים. יש לך כיוון בכל מגבר בכל זוג הערוצים של מגבר 4 ערוצים ואפילו יש כאלה שיש להם כיוון לכל ערוץ בניפרד. לא משנה מה תיקח בעיקר עם הבדלים של 10 או 20 וואט לפה ולשם. זה לא מדע מדוייק. זה לא מוצרים שאתה בדקתה אותם לבד ואתה בטוח,איזה בידיוק הספק מוציא מגבר. בישביל זה יש לך כיוון. מכוון איך שאתה צריך וזה הכל.

עם המגבר שלך יהיה חזק יותר מהרכיב שמחובר אליו אז יש לך איתרון שהמגבר שלך לא יתאמץ יותר מידי. את הסאב אתה לא יכול לכוון עוצמה הרצויה. היגיון מאוד פשוט.

לא צריך לקחת ללב כל מה רשום על גבי האריזה של המוצר.

בהצלחה!

• תוכן חדש...