Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6835 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני 4 שנים קנינו שרייד 97 ,מכון הבדיקה שבדק נתן פירוט שגרתי של כסת"חים למיניהם אבל לא דיבר מפורטות על סימני איכול בראש.

עם הקניה בזמנו נעשתה החלפה של נוזל שהיה ברדיאטור לפריסטון ירוק אבל לפני כמה ימים התחילה נזילה בפלאנג' הקדמי כתוצאה מאיכול של הראש.

שאלותי :

- באיזה רכב בקטגוריה של השרייד עם תקציב של עד 23K ,אין ראש אלומיניום ?

-איך אפשר לוודא בקניה ,חוץ מצבע המים (שלא מבטיח כלום למעשה) ומסימני נזילה ,שהראש לא אכול או שמתחיל איכול רציני חוץ מהתבוננות חיצונית ?

-האם דיאטסו הפיקו לקחים ויישמו אותם בסיריון ?

דרך אגב בידי דיאטסו שרייד שנוסעת מעולה ,עוברת טסטים חלק ובדיקות גזים ,מטופלת בצורה קנאית ואני בדילמה אם בכלל למכור (כתוצאה מאיכול שטופל ושוחזראתמול עם פרופוקסי) ואיך אפשר להעלות את הסיכוי למנוע מצב של מנוע אכול ברכב שירכש.אם ירכש.

תודה

אל תסתכלי בקנקן לכי תעשי קפה

פורסם

סימני האיכול אינם בראש כי אם בבלוק.

כל סוגי הדייהטסו- שרייד ואפלאוז לסוגיהן סובלות מהתופעה הזו בגלל שימוש במי ברז במקום נוזל קירור.

לדעתי,בוחן לא חובבן יעלה על העובדה שיש איכול של הבלוק גם אם מדובר בשיחזור של אפוקסי או אני לא יודע איזה חומר.

לגבי סיריון- מנועי ה- 1000 שלהן יותר גרועים מהמנועים של שרייד ואפלאוז.

ב- 150,000 ק"מ מקסימום המנועים שלהם מתים לגמרי גם מכוניות יד ראשונה שטופלו כל חייהן במוסך מורשה דיווחו על מנוע עם רינגים מתים.

בדגמי ה-1300 שיפרו את העניין והמנועים יותר אמינים.

אין לי מושג האם בסיריון יש ראש אלומינים או לא,אבל רובם המכריע של הרכבים שתשים להם מים במקום נוזל קירור ושיש להן מנוע אלומיניום גורלם יהיה זהה למנועי אפלאוז ושרייד.

לדוגמה:גם מנועי הפג'ו -309 (למשל),405 ועוד דגמים באים עם בלוק אלומיניום ויש שם אותה צרה בדיוק.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אז מה בעצם עושים כשקונים רכב?

מתפללים שהבעלים (אחד או יותר) אהב מספיק את הרכב שלו ולא מילא מי ברז? גם אם יש נוזל ירוק ,מי מבטיח שזה יצרן מוכר ומי מבטיח שלפני לא היו מי ברז.

לך תוכיח.

ובוחן רכב מסתכל מבחוץ ולא רואה מה קורה מתחת לפלאנג'ים ולא רואה את מצב הבלוק\הראש.

אחוז גדול מבעלי הרכבים חסרי גישה טכנית מינימלית ובכלל לא מודעים למשמעות ,לכמה רכבים בשנתונים של מעל 6-7 שנים יש הסטוריה מוכחת.

איך מתמודדים עם זה בעצם?

אני חושב שהדרך היחידה היא לקנות רכב עם מנוע שפחות רגיש למי ברז, ככה שגם אם היתה תקופה מסויימת שהוא בילה איתם ,הנזק לא יהיה קטסטרופלי כמו באלומיניום.

לא מצליח למצוא איפה יש מידע על מנועים והסגסוגות שמהן הם מורכבים,

מישהו יודע?

פורסם
לפני 4 שנים קנינו שרייד 97 עם הקניה בזמנו נעשתה החלפה של נוזל שהיה ברדיאטור לפריסטון ירוק אבל לפני כמה ימים התחילה נזילה בפלאנג' הקדמי כתוצאה מאיכול של הראש.

אם עברו 4 שנים עם פרסטון ללא נזילות, אני לא חושב שמכון הבדיקה אשם, בכל אופן רשמת שזו נזילה מהפלאנג', האם רק הפלאנג' נאכל או חלק מהראש?

יכול להיות שגם פרסטון לא עוזר, והמנועים האלה פשוט מחלה.

או שפרסטון לא כ"כ יעיל כמו שרבים סבורים.

יצא לי לקרוא על מספר איכולים כאלו או אחרים במנועים שהשתמשו בהם בפרסטון, חלק מהמקרים קרו מיד אחרי החלפת הנוזל לפרסטון.

לגבי השאלה שלך, מהתבוננות חיצונית ניתן רק לשער מה קורה בתוך הראש, אפשר לראות קצת סימני קורוזיה במחברים, או בוצה שנראית כמו גושים קטנים של חלודה במיכל העיבוי.

לא סימנים בריאים לדעתי.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

עמית ,

את המצב צילמתי ואפשר לראות פה :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1467161&postcount=1

כנראה שהיה עכבר בראש ולראש יש טעם של גבינה

קטסטרופה.

אז עד עכשיו פיג'ו ,פיאט פונטו ,דיאטסו בעלי מנוע אלומיניום.

מה לגבי פיאסטה ? קיה פרייד ? טויוטה סטארלט ? כל רכב מהקטגוריה של הקטנות שיכול להכנס לרשימה (מנועיו לא מתפוררים) יתקבל בברכה.

• תוכן חדש...