Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נורת טעינה 205

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6844 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום החלפתי נורות בלוח שעונים לאחר שהרכבתי הכל שמתי לב שנורת הטעינה דולקת בסרק לפעמים חלש ולפעמים חזק, אם טיפה לוחץ על הגז הנורה נכבית לגמרי.האלטרנטור בן חודש וחצי ועדיין באחריות השאלה האם זה צירוף מקרים או שנוצר איזה מפל מתח בלוח שעונים או בחיווט . מתח הטעינה עומד על כ 14.3 יציב בכל תווך הסל"ד ובעומס מלא על 13.8

האם כדאי לפרק את הלוח עוד פעם ולנסות לשחק אם הנורות (נורת הטעינה היתה תקינה לפני כן) ולנקות מגעים או ללכת ישר לחשמלאי.

היה נושא דומה אך העובדה שהאלטרנטור די חדש(משופץ) ולא היו בעיות עד היום וכך גם מתח הטעינה תקין לחלוטין גורמים לי לחשוב שהבעיה בלוח.

מה אתם חושבים.

האם החוט שמדליק את הנורה מגיעה ישירות מהאלטרנטור ? אם כן אולי כדאי לי לחפש מגע רופף.

פורסם

לדעתי אין קשר בין החלפת הנורות למנורה שנדלקה.

בעצם, הקשר היחיד יכול להיום אם החלפת את הנורה של הטעינה שהיתה שרופה ועכשיו תקינה.

המצב שאתה מתאר משמעו שהאלטרנטור לא תקין.

יש לך טעינה חלשה בטורים נמוכים.

פורסם

יש בעיה בטעינה-האלטרנטור אינו מטעין כראוי את המצבר ואם תמשיך לנסוע כך אתה עלול לגרום גם למצבר ללכת לאחר שהוא יתרוקן כמעט בלי שתרגיש.

תקלות אלטרנטור הן מגוונות:בעיה במייצב מתח/דיודות/וסת.

בד"כ מקובל להחליף למשופץ אבל שיפוץ של החלק שלך לא נשלל על הסף-העלות היא אותה עלות.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

נורת הטעינה, כמו כל נורה, ניזונה ממתח חיובי (פלוס) וממתח שלילי (מינוס) . הפלוס מגיע מלוח השעונים, אשר ניזון ממתח אחרי סוויץ' (מתח אחרי "מפתח") , החוט השלילי- המינוס ,מגיע ישירות מהאלטרנטור.

כאשר הנורית דולקת ואו מהבהבת, חיבור מד מתח ו/או אף נורית ביקורת לבדיקת המינוס שמוציא האלטרנטור בחוט הייעודי ללוח השעונים, תגלה ומייד, האם הבעיה ביציאה מהאלטרנטור, או הבעיה בלוח השעונים עצמו, באחד המגעים וכו.

איש מקצוע, יאתר את התקלה ובדקות ספורות.

למותר לציין שסיבובי סרק נמוכים מידי, עלולים לגרום לתופעות של הדלקות ו/או הבהוב הנורית.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

לאחר קריאת הודעתך בשנית לאור נתוני הטעינה גם בעומס וגם לא בעומס לא בטוח שהבעיה מהאלטרנטור עצמו.

כמו שדני כתב יש לבדוק שהטורים לא נמוכים מידי,חיבורים ולא לשלול אפילו תקלה בלוח השעונים של מנורה מהבהבת כיוון שמרמזת על העובדה שהיא בדרף להישרף.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

עדכון.

תודה על העצות אז לפי עצתו של דני זומרשטיין פירקתי את הלוח שוב פעם (לא לשכוח כי המשימה קשה ברכב זה עקב התפוררות החופה ואכן היא שוב נשברה ותוקנה מידית עם אפוקסי פלדה).

מדדתי מתח בפינים שמחוברים לנורה והרב מודד הראה לי קצת פחות מאחד - לא מתח שאמור להדליק נורה של 12 V ואפילו לא אמור לגרום לה להבהב חלש לכן הסקתי שהבעיה היא חיבורים אז פירקתי את כל הנורות ניקיתי את כל המעגלים והמגעים החשמלים אם ספריי יעודי הרכבתי הכל בצורה די יסודית כלומר בדקתי שכל הרגלים של הנורות נוגעות במעגל ואם לא אז עיקמתי אותם טיפה, כמו כן שמתי לב שאחד מחיבורי החשמל (יש 4) ודווקא זה שאחראי על הנורות למעלה שבור בקצוות שאמורים להכנס למסילות של הלוח ולכן לא יושב חזק,ליפפתי את התקע קצת כך שיכנס וישב ללא תזוזה בתוך המסילות.

ואכן הבעיה נפתרה והנורה לא דולקת יותר.

• תוכן חדש...